Första pusselbiten är på plats

Skrivet av Martin Johansson

Nu djävlar är vi på gång. Med Sebastian Johanssons namnteckning på ett treårskontrakt kommer ÖIS nästa säsong att ha Superettans absolut bästa mittfält. Och det oavsett om vi ställer upp med fyra eller fem man på mitten. Det här är det absolut bästa som kunde hända. Den 12 januari är en lyckans dag! Man blir rent av så där överdrivet hundvalpsglad av denna nyhet. Helt fantastiskt! Kudos till Dick Last, Janne Andersson och Janne Carlsson som lyckats övertyga Sebastian om att följa med ÖIS ner i Superettan för att börja om. Enligt rykten betalar ÖIS en dryg miljon till Halmstads BK (som de flesta av er säkert vet satt Johansson på ett treårskontrakt med Halmstad). Det känns som en hel OK summa även om man börjar att oroa sig för ekonomin när man ser hur GAIS paniksäljer spelare till höger och vänster.

Nu börjar jag verkligen tro att en återkomst till Allsvenskan 2011 är möjlig. Med Sebastian Johansson i truppen är i stort sett hela mittfältet från förra säsongen intakt. Och nej, jag räknar knappast Martin ”Jag kan inte sätta en passning över två meter till rätt adress” Dohlsten eller Christian ”Jag tappar koncentrationen och intresset mitt under matcher” Lindström som några tongivande spelare. Att de försvann är nog bara av godo. This is gonna be so good.

Låt säga att Janne Andersson vill spela med en fyrmannamittfält (något han gjorde under större delen av sin tid i Halmstad). Då skulle vi kunna tänkas få en mittfältsuppställning som ser ut på följande sätt:

Sebastian Johansson

Björn Anklev                                                   Alex Perreira

Pavel Zavadil

Det fina i kråksången är dock att vi lika gärna kan spela Markus Gustafsson istället för Pavel Zavadil centralt. Fan vet om det blir så mycket sämre. Ni minns väl Markus Gustafsson geniala löpning och avslutning i matchen mot Gefle? För att inte tala om alla andra fantastiska löpningar som Gustafsson stod för under höstens uppryckning. Om Gustafsson kliver in centralt kan vi flytta ut Zavadil på vänsterkanten, istället för Alex Perreira, där han huserade till motståndarnas skräck under hela säsongen 2008. Jag kan redan nu se hur det vattnas i munnen på Superettans assistkung 2010. Det här kommer att bli mumma.

På bänken har vi dessutom Alexander Mellqvist som också kan gå in och spela centralt på Zavadils position eller avlasta Sebastian Johansson på det defensiva mittfältet (glöm inte att Sebastian kommer att vara avstängd var fjärde match). En liten delikatess är att vi även kan flytta ner Björn Anklev som ytterback, om Christofer Bengtsson skulle vika ner sig, utan att det uppstår några stora problem på mittfältet. Detta eftersom vi kan plocka in Markus Anderberg eller Niclas Elving som högerbreddare. Inte fan blir vi mycket sämre av det. Om du tror det tycker jag att du ska skriva ett brev till Malmö FF:s Ricardinho. Han kan berätta hur det är att möta en välslipad sprinter som Anderberg. Om Anderberg kan göra något sådant med Ricardinho, som är en av Allsvenskans bästa ytterbackar, vad kan han då inte göra med stabbiga snubbar som Mikael Dahlgren (Ängelholms FF) eller Tomas Backman (J Södra) eller David Björkeryd (Assyriska FF).

Som någon skrev för någon dag sedan i en kommentar på bloggen. Med Sebastian har ÖIS Superettans bästa mittfält. Det är nu vår starkaste lagdel. Och det känns djävligt bra. Nu kan man knappt vänta till dess att serien drar i gång.


'Första pusselbiten är på plats' have 5 comments

 1. 12 januari, 2010 @ 10:01 Felix

  Mittfältet känns jävligt vasst måste jag säga om vi bara kunde få tag i en till anfallare som är lite mer erfaren änn nico, anderberg och luka. Varför inte försöka få tag i Joel Johansson i Elfsborg? Nu ryktas det visserligen att hammarby vill ha honom men det känns som om vi kan ha råd att lösa honom ändå… eller?

  Svara

 2. 12 januari, 2010 @ 14:32 Bob Dobalina

  Underbart att Seb har skrivit på. Men den bästa nyheten är ändå att Sambadefensiv är tillbaka!

  Svara

 3. 13 januari, 2010 @ 20:23 Macky

  Har hört att en finne till forward har skrivit på sällskapet, håll ut så får ni veta vem det är :)

  Forza röblått!!!

  Svara

  • 13 januari, 2010 @ 20:57 Martin Johansson

   Macky, låter intressant. Förhoppningsvis en anfallare eller en vänsterback. Det bör dessutom vara en spelare som är kapabel att gå direkt in i startelvan. Bänknötare och komplementspelare har vi gott om.

 4. 14 januari, 2010 @ 09:41 Macky

  Detta ska vara riktigt bra martin!

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se