Glöm Ken Fagerberg i Superettan

Alla heter inte Ken i Göteborg. Tyvärr. Det står nu klart att vi kan glömma förstärkning i form av Ken Fagerberg i ÖIS under 2010. I en intervju med Fotbollskanalen.se säger Fagerberg själv att spel i Superettan inte är aktuellt för honom när/om han lämnar FC Midtjylland:

- Nej, det känns inte som helt rätt nivå för mig nu.

Det här är givetvis tråkiga nyheter nu när det allt mer ser ut som att Álvaro Santos har bestämt sig för att lämna ÖIS. Fan vet om inte det här är en av de tyngsta Silly Season som jag har upplevt. Någonsin. Först tappar vi Mackan Allbäck till Erik Hamrén och Svenska Fotbollsförbundet. Därefter bestämmer sig Santos för att vara en liten bitch och ställa till med ett helvetes hallaballo och göra livet surt för alla ÖISare. Och nu ser det alltså ut som att ytterligare en klassisk ÖISare väljer att tacka nej till spel i ÖIS och i Superettan. Tungt, oerhört tungt. Vem har sagt att det ska vara lätt att åka ur Allsvenskan? Men det är bara att bryta ihop och komma igen. Efter säsongen 2009 är vi ÖISare vana vid hårda prövningar. Vi reser oss upp på nio och visar världen att vi är att räkna med. Kom igen nu Dick, nu satsar vi allt på Joel Johansson och Ajsel Kujovic!


'Glöm Ken Fagerberg i Superettan' have 20 comments

  1. 25 januari, 2010 @ 21:26 Stefan

    Hur är det med Boyd Mwila? Hans namn har inte dykt upp än…
    Han får ju inte fortsätta i DIF (om jag minns rätt) för att han inte trivdes.
    Är det en kille vi vill ha tillbaka?

    Svara

    • 25 januari, 2010 @ 21:35 Rödblått Bolltrolleri

      Boyd är i mina inget alternativ. Killen ville ju bort från ÖIS inför fjolåret. Var väll nästan Santosklass på hans uttalanden i media angående hans vilja att lämna klubben?!

    • 26 januari, 2010 @ 09:22 Mikael Carlsson

      Jag ser helst att ÖIS låter Boyd vara i det här läget. Boyd känns inte som killen som skulle göra någon större skillnad i ÖIS i dagsläget. Visst, vi är i behov av anfallare men jag är bara så trött på Boyds offsideslöpningar och flickaktiga skott när han väl får chansen. Vi behöver en pålitlig målskytt som Mackan och Alvaro är. Gubbar som stöter in bollen på alla sätt, fult som snyggt, när väl chanserna dyker upp.

      Boyd ville inte vara kvar i ÖIS förra året och det är inte ens ett år sedan han valde att lämna klubben. Han har gjort sitt val och ville bort redan långt innan dessutom.

      Att han helt plötsligt skulle hitta kraft och bli den där killern framför mål han spåddes att bli tror jag inte. Inte i ÖIS iallafall. Boyd tycker jag har fått sina chanser och klubben lika så. Jag tycker det känns mer spännande utan Boyd faktiskt och det känns som om att det kan komma något gott ur den här anfallsbristen ändå i slutänden. Det måste ju göra det.

  2. 25 januari, 2010 @ 21:27 Hox

    Jag lägger nog min röst på 2006 som det värsta ur silly season i min ÖISkarriär. Ailton, Toivonen, Anegrund, Valter, Prytz och även Wibrån som man klantade bort. Lägg till det ekonomiska kaoset som var med lönetak och ekonomiskt stålbad etc etc. Nä usch!

    Svara

    • 25 januari, 2010 @ 21:41 Martini

      Och Uusimäki och Ganemyr (nåja).
      Värsta omsättningen! Så blev 2007 ett hemskt år också.

    • 26 januari, 2010 @ 17:28 Martin Johansson

      Jo, jag satt och valde mellan 2006/07 och 2009/10. Anledningen till att valet föll på 2009/10 är dels att vi tappar Mackan Allbäck. Det känns ruskigt tungt i min bok. Dessutom att vi har hela den här pinsamma soppan med Álvaro. Ett tungt tapp och en pinsamhet väger i min bok tyngre än den strida ström av avhopp som präglade SS 06/07. Och då har jag inte ens vägt in historien med Åge Hareide.

      Rent sportsligt är förstås 06/07 värre än 09/10. Det har du helt klart rätt i.

  3. 25 januari, 2010 @ 23:19 Rafael

    Ken skulle ju inte gå rätt in i startelvan i en enda allsvensk klubb. Han kanske skulle kunna kämpa till sig en plats någonstan på sikt, men han är för allvenska klubbar en gamble. En bra debutsäsong i superettan, två totaltmisslyckade år i Danmark. Inget superimponerande CV, inget CV som gör att klubbar står i kö för att betala dyra pengar herr Fagerberg. En given startplats och ett år i superettan med sin fosterklubb tycker jag i alla fall låter som en alldeles lagom nivå för att få fart på karriären och självförtroendet igen. Men vissa har tydligen väldigt höga tankar om sig själv, han har gnällt över utebliven speltid på diverse internetfotbollsajter i över ett år utan att någon klubb gjort någon framstöt.

    Svara

  4. 26 januari, 2010 @ 07:08 För kort som målvakt

    Lägg till Ågegate också, även om den historien fick ett ”lyckligt slut”. Ser ni den röda tråden i alla spruckna affärer? Åge, Santos, och nu Ken. ”ÖIS känns inte som rätt nivå” underförstått att den berörda skulle platsa på en högre nivå. Detta gäller nog bara Åge om ni frågar mig. Santos, visst är han en bra spelare, rent av bland de bästa i Allsvenskan. Om han är hel vill säga. Vilket är högst osäkert vilket i sin tur gör att han känns som en SAAB-aktie just nu. Detta bevisas av att det inte verkar finnas någon annan klubb än Helsingborg som är intresserade och då med förbehållet att de skall få honom gratis (nåja, i det närmaste). Sedan Ken´s påstående om att ÖIS inte är rätt nivå!!!??? Vilken är rätt nivå för honom? PL? Serie A? La Liga? eller ens AS? Grabben har fått hybris vilket stärker min uppfattning; ÖIS skall inte ikläda sig rollen som den förälskade tonårstjejen som kan omvända den notoriske odågan. Sådant straffar sig oftast. Slutligen Martin vore det intressant (obs, ingen ironi) att få en historielektion angående Ken, detta med anledning av upphöjelsen till ”klassisk ÖISare”.

    Svara

    • 26 januari, 2010 @ 07:16 För kort som målvakt

      Jag vill poängtera att jag inte motsätter mig etiketten ”klassisk ÖISare” för Ken. Men vad krävs för att få denna hedersbenämning. Hur var det med Peter Dahlqvist t.ex? Han debuterade i AS när han var 15 år vill jag minnas och blev proffs när han var 17 år (eller blev han det redan när han var 16 år?). I min värld är han en ”klassisk ÖISare” fast jag vet inte varför. Hjälp mig här Martin.

    • 26 januari, 2010 @ 17:31 Martin Johansson

      Hmm, tror mer att det är en personlig grej för mig med Ken. Han känns i hjärtat liksom. Det var så vackert när han slog igenom. Han vann över mig på något sätt. Fick mig till och med att bortse från de barnsliga beteendet innan övergången till Midtjylland. Dessutom skulle jag gilla om han gjorde en Mackan genom att vända hem och börja om. Han känns som ”klassisk” på så vis.

    • 26 januari, 2010 @ 20:09 För kort som målvakt

      Exakt detsamma gäller för mig och Peter Dahlqvist. Jag minns det som om det vore igår när han, av någon anledning som jag inte känner till, dök upp på Schillerska Gymnasiet där vi hade inomhusträningarna. Plötsligt stod han bara där civilklädd vilket fick mitt då 10-12-åriga hjärta att slå lite extra. Sedan dess är han en ”klassisk ÖIS-are” för mig.

  5. 26 januari, 2010 @ 09:04 Öis til the day I die!

    Hellre ungt och hungrigt och som vill upp.
    Än mätta spelare som inte vill ner i divisionerna för att finna något de troligen tappat för alltid…

    Assyriskas trupp i år står för den senare typen.
    Ser väldigt gärna att Öis företräder det unga och hungriga istället…

    Svara

    • 26 januari, 2010 @ 16:26 C

      Agree!

  6. 26 januari, 2010 @ 09:12 Mikael Carlsson

    Jag är inte förvånad över att Ken tackar nej till Superettan. Jag hade, ärligt talat, heller aldrig räknat med att Ken hade ÖIS i åtankarna nu när han planerar sin närmaste fotbollsframtid. Det känns ärligt talat inte som att Ken är den där ödmjuka killen innerst inne så att han kan tänka sig att återvända. Inte än.

    Ken var bra i Superettan. No doubt about it. Men att han skulle återkomma till den ”plats” där han en gång startade sitt senioräventyr på allvar, och sedemera lämnade, tror jag nog aldrig har varit aktuellt även hur lite speltid han må få i Danmark. Hade ÖIS däremot varit kvar i Allsvenskan så hade nog Ken varit lite sugen att få visa upp sig för att på sikt få till en flytt till ett bättre lag och kanske bättre liga. Han är ju trots allt bara i början av sin karriär.

    Däremot är jag tveksam till Kens ”storhet” i nuläget och önskan om att få honom tillbaka till ÖIS bara för det. Vad han kunde 2007 vet vi men hur mycket han faktiskt har utvecklats som spelare de sista åren vet vi lite mindre om? Det är svårt att säga i o m att han faktiskt inte lyckas ta en plats i sitt danska lag utan blir petad till deras farmargäng och känns mer eller mindre fast i den situationen. Han han varit en etablerad anfallare FC M så hade det nog sett annorlunda ut. Att han hade hållit måttet i Superettan tvekar jag inte en sekund på men jag tror ärligt talat att han hade fått det något svårare att konkurera om anfallspositionen i år än det året då han slog igenom. Vi har trots allt anfallsalternativ i dagens ÖIS. ÖIS var ju som alla minns rätt så ofarliga framåt 2007 fram tills dess att Ken kom på det där med att det är tufft att skjuta och göra mål ur till synes omöjliga lägen. Han har/hade näsa för mål på Superettan-nivå, men lyckas bevisligen inte lika bra på högre nivå.

    Hm… men vänta nu Ken? Varför kan du då inte tänka dig att komma tillbaka till ÖIS i Superettan och använda tiden för att få speltid och på allvar hitta tillbaka till den bra spelare du är om du spelar på toppen av din förmåga? Är du rädd att du kanske inte räcker till för Superettan ens om du skulle välja det alternativet kommande säsong och därmed sumpar dina framtida chanser att få spelar utanför Sverige (och därmed få en bättre månadslön än den som man förmodligen har i Superettan)? Jag tror att Ken skulle kunna ”göra en Allbäck” som han gjorde när han kom tillbaka från sitt korta äventyr i Bari. Mackan vände hem och gjorde 2 av sina bästa säsonger i rödblått, med ett Svenska Cup-guld som kronan på verket! Skulle inte det smaka för herr Ken?

    Svara

  7. 26 januari, 2010 @ 10:15 Vergilius

    Jag tror Ken skulle dominera stort i SE med sin kraft och förmåga att hitta avslut, tror inte han blivit sämre i Danmark, tuff konkurrens med Thygesen och what not. Det krävs givetvis att han är motiverad och har självförtroende men jag tror att han lätt varit seriens bäste anfallare. Pojken har sanslös potential, sen är ju som alltid frågan om han har psyket för det. På ett sätt ser jag nästan positivt på att han tycker att han är för bra för SE, det visar att han har ambitioner, om han sagt att SE verkar lagom för mig just nu hade jag blivit orolig.

    Däremot tvivlar jag om han fattar hur fullkomligt iskall marknaden är för tillfället, det är inte jättelätt för en anfallare med 12 mål i SE 2007 och två år på danska bänkar(eller snarare ett och ett halvt, han fick ju en del speltid i början) som enda meriter.

    Visst kan många säkerligen se potentialen i en urstark anfallare med hygglig teknik och målnäsa, men när marknaden ser ut som den gör är det få som vill chansa. Därför tror jag Ken skulle göra underverk för sin karriär om han kom till ett ÖIS där han med årets uppbackning utan tvekan kan göra 20 kassar.

    Vad gäller en affär skulle jag kunna byta Alvaro-Ken rakt av förutsatt att man får ett kontrakt på tre år på Ken. Fagerberg är värd betydligt mer vid eventuell vidareförsäljning. Vid ett lånebyte skulle jag däremot vilja ha pengar emellan.

    Nu blir det här bara rent hypotetiskt, tvivlar på att Midtjylland är speciellt sugna på Alvaro och Ken är ju inte jättesugen på SE, även om han säkerligen skulle gå att övertala när det börjar närma sig 31/3 och han ser fram emot ytterligare ett halvår i en dansk frysbox.

    Frågan är bara vad ÖIS tittar på som alternativ till Alvaro? Allsvenska/norska/danska bänkar? Chansbrassar? Talanger från lägre serier? Finland? Tror de att lösningen är Leinar? Care to comment Dick?

    Svara

  8. 26 januari, 2010 @ 16:22 C

    Så illa är det väl inte. Truppen byggs utifrån prioritet och första var tränare, sedan Seb, sedan mittbackar. Först när det är klart med Santos kan vi förvänta oss att höra något om vem som skall leverera längst fram nästa år. Och därefter så fixar Dick några kompetenta ytterbackar.

    Upp med humöret! Det ser ganska ok ut för att vara Januari.

    Svara

    • 26 januari, 2010 @ 17:32 Martin Johansson

      Nej, det är inte så illa. I grund och botten har vi en bra trupp. Jag saknar bara det där lilla esset i rockärmen. Pistolen i ankelhölstret som vi kan ”trolla fram” i trängda lägen och skaffa oss fördelar.

  9. 26 januari, 2010 @ 18:32 Yodabul

    Varför inte endast låna Fagerberg 1 år?

    Svara

    • 26 januari, 2010 @ 18:35 Martin Johansson

      För att han inte vill spela i Superettan? Kommer det verkligen fungera att få hem Ken om han känner att han då kommer att spela på en nivå under sin rätta nivå? Jag tror inte det. Han var ju som sagt inte sugen på att spela i Superettan 2008 och han tycks ju känna ungefär detsamma nu. Tror det är kört där. Tyvärr.

  10. 27 januari, 2010 @ 10:55 Öis til the day I die!

    Nu när jag tänkt efter.

    Vad Ken menar med: ”känns inte som helt rätt nivå för mig nu”, är naturligtvis att Öis är för bra för honom.

    Är han bänkad i FCM så blir han bänkad i Öis…

    I alla fall om vi spelar med en ensam toppforward – Anklev.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se