Så förväntas det att jag också ska tillföra något…

För att stänga det här fönstret så trycker ni Cmd+W om ni har en Mac och har ni inte en Mac så bör ni skaffa er en då PC är skit jämfört med Mac.

Ni som följde Sambadefensiv när den låg på Nyheter24 vet att jag medverkade i den bloggen ett par gången, det blev väl tre intervjuer, en tre A4-sidor lång kärleksförklaring till Markus Gustafsson och även en träningsrapport. Det kom således inte som någon större överraskning när Martin frågade mig om jag inte ville vara med på den här skutan och jag tackade ja utan att behöva fundera många sekunder. Tankar, synpunkter och åsikter har jag gott om men det har aldrig blivit av att jag skaffat mig någon egen blogg, men nu fick jag allt serverat på ett stort fint silverfat. Fördelen med en blogg jämfört med tillexempel Svenska Fans Forum är att du kan styra diskussionerna på ett annat sätt, och nu när jag åker snålskjuts på skribenter som Martin och Mikael så får jag ju per automatik en stor läsekrets, och förhoppningsvis en del som vill diskutera det jag väljer att skriva om. Diskussioner är alltid roligt och jag kommer alltid svara på kommentarer till mina inlägg. Och antagligen till övriga skribenters med om det finns något vettigt att säga som ännu inte blivit sagt.

Ni som har läst mina inlägg på ÖIS Svenska Fans Forum vet att jag inte skyr orden utan säger vad jag tycker. Jag ber inte om ursäkt för att vi har yttrandefrihet/tryckfrihet i Sverige och jag föredrar personer som är lite mer kontroversiella, men samtidigt är såpass nyanserade att det inte blir fjantigt. Vill jag läsa opersonliga, objektiva och tillrättalagda artiklar så läser jag inte en blogg utan då räcker det att följa gammelmedias nyhetsflöde. Det ska vara verbalt, men samtidigt underhållande och nyanserat. Jag vet inte om det är så jag uppfattas, ”gnällig” har jag hört ett par gånger men bortser man från tonläget och bara diskuterar sakfrågan så får jag för det mesta medhåll av en betydande majoritet. Det räcker för mig, men samtidigt har det sin charm att röra upp känslor, även om jag i vissa avseenden tycker det har blivit lite för extremt. Hade varit trevligare med en sansad och saklig diskussion men man kan ju inte få allt här i världen.

Antagligen kommer jag i första hand lägga min fokus på aktuella saker runt omkring ÖIS (och i vissa fall Svensk Fotboll i allmänhet) som får sparsamt, eller obefintligt, med utrymme. De andra kommer nog mest beröra det sportsliga men jag anser att det är viktigt att att ha ett brett utbud av texter. Att läsa fem olika matchanalyser kan nog bli ganska tradigt i längden och man utnyttjar inte bloggens fulla kapacitet vad det gäller att sprida information som annars inte får något utrymme. Som Mikael skrev, ju fler vi blir som engagerar oss i ÖIS desto roligare kommer det bli och det är väldigt många som måste förstå att engagemanget kring en fotbollsklubb är mer än att bara gå på matcherna. Men mer om detta senare, nu får jag se till att gå och lägga mig så jag i alla fall får sex timmars sömn innan jag ska upp och jobba i morgon.

Johan Gellerman


'Så förväntas det att jag också ska tillföra något…' have 9 comments

  1. 13 januari, 2010 @ 07:39 För kort som målvakt

    Välkomna Johan, Johan och Mikael, det skall bli riktigt kul att följa bloggen under 2010. Måste säga att jag höjde mina ögonbryn lite extra när jag såg Ditt namn Mikael. Kunde det vara min lagkamrat från mina ungdomsår i ÖIS. Jag minns att vår Mikael Carlsson spelade vänsterback, var en snabb rackare, rent otroligt snabb, och fick ta insparkarna eftersom jag var rent ut sagt värdelös på detta (också). Det var därför en av få personliga glädjeämnen under säsongen 2009 när Bengan överlät insparkarna till någon utespelare. Tyvärr fick jag uppleva detta 30 år för sent, jag minns att det var pinsamt att vara så dålig på något så för en målvakt elementärt som att ta insparkarna, något som jag som sagt har levt med i 30 år. Av fotografiet på Din egna blogg gissar jag mig till att Du dock inte är den Mikael Carlsson som jag spelade med. Lev väl,

    Svara

    • 13 januari, 2010 @ 10:00 Mikael

      Shit! Det var sannerligen länge sedan jag fick så fina beskrivande ord om mig och mitt förflutna! Jag var glad i hela 10 min tills jag insåg att det inte var rätt Mikael du syftade på, som du mycket riktigt själv insåg innan ;)

      Ja, jag spelade back när jag var aktiv spelare. Dock på högerkanten. Ja, jag var rätt snabb. Men tyvärr inte ”otroligt snabb”. Jag spelade heller inte i ÖIS, men väl i Lundens AIS (Överåsvallen) och senare även i Torpa IF nere på Torpavallen som på den tiden var så kopiöst konväx att man knappt kunde se fotanklarna på sin lagkamrat på andra kanten!

    • 13 januari, 2010 @ 13:19 För kort som målvakt

      Ha-ha-ha, visst är det härligt att försjunka i gamla, goa minnen ibland. Namnet var rätt i vart fall. Välkommen som bloggskribent skall Du vara.

  2. 13 januari, 2010 @ 08:33 Jimmy

    Detta känns som en storsatsning! Ser fram emot att ha något att följa när man sitter på jobb.

    Svara

  3. 13 januari, 2010 @ 08:39 Gerpa

    För den goda sakens skull, Johan.

    PC-användare kan använda sig av Alt+F4 när dina blogginlägg dyker upp.
    ;-)

    Svara

    • 13 januari, 2010 @ 09:38 Johan G

      Då blir man ju tvungen att stänga ner hela fönstret och inte bara den aktuella fliken, vilket gör det hela lite jobbigare än vad det blir om man kör Mac. ;)

    • 13 januari, 2010 @ 09:49 M

      Så här är det killar, man trycker Ctrl F4. Svårare än så är det inte. :-D

  4. 13 januari, 2010 @ 09:08 Berra

    Tack Martin/Johan x 2/Mikael, det skall bli skoj att följa denna blogg.

    Gellerman//
    Du har ju haft många åsikter om ungdomssatsningen som du haft en he del inblick i. Kan det inte vara en idé att du (eller någon annan) lägger tyngpunkten på att rapportera vad som händer på ungdomssidan?

    Personligen tycker jag att det är nästan mest intressant eftersom vanliga media inte skriver mycket om detta.
    Om det missköts så som vissa beskriver så skall det lyftas fram av t ex en oberoende blogg som denna.
    Dessutom kan det kanske tillochmed vara en extra sporre för våra ungdomar att veta att dom blir kritiskt granskade och rapporterade av supporterleden också?

    Hursomhelst så ser jag verkligen fram emot att besöka denna sidan många gånger framöver.

    Svara

    • 13 januari, 2010 @ 09:54 Johan G

      Tidigare år har jag haft det ganska gynnsamt då jag själv varit så nära man kan vara utan att ändå vara med och samtidigt haft mängder med kontakter. Jag har således inte behövt lägga ner något större jobb i att luska i grejer vilket jag kommer få göra nu om jag ska upprätthålla nivån på rapporteringen. Det här ska jag i så fall dessutom kombinera med jobb, egen fotbollskarriär, jobbet jag lägger ner inom Inferno och Tifogruppen samt kunna ha ett okej socialt liv utanför detta med, viljan finns men tyvärr finns inte tiden. Förhoppningsvis ska det ändå kunna bli någon form av rapportering då det är viktigt med en väl fungerande ungdomsverksamhet, men det kommer nog inte bli samma djup på det som tidigare.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se