Det var lite oväntat…

I kommentarerna till det här blogginlägget skrev signaturen SB att det skulle vara trevligt att höra min oerhört vackra stämma i etern. Det där skrattade jag gott åt, att jag på något sätt skulle få medverka i ÖIS officiella radioprogram fick betraktas som högst osannolikt med tanke på min frispråkighet.

Jag hade inte hört en minut på de två tidigare sändningarna men när jag åkte i från jobbet idag bestämde jag mig för att se om det gick att ratta in 103.1 långt ute i kranskommunerna, och det visade sig funka alldeles utmärkt när man väl lyckats få in frekvensen. Den timman jag lyssnade måste jag säga var högst medioker, snacket flöt inte på vidare bra, ljudet var halvkasst och Per och hans kompanjon som jag nu tappat namnet var ganska tråkiga.

Hur jag kom in i bilden? Någon på Facebook (orkar inte kolla men jag skulle tippa på att det var Armin på Svenska Fans) frågade Per och hans kompanjon om hur många matcher de båda såg på och de såg alla hemmamatcher. Joakim Geigert ställde då den lite halvretoriska frågan om vilken supporter som har den längsta streaken av matcher i rad och att man kunde höra av sig via Facebook.

Svoooooosch! Det var plattan i mattan resterande vägen hem, ödet hade gett mig mina 15 seconds of fame och nu hade hade jag chansen att bli omnämnd i en radiokanal med över en miljon potentiella lyssnare. Mitt ego svällde inuti bilen och mina medtrafikanter måste undrat om Svenska Rallyt flytta söderut i år då jag i stor hast, och med lika stor säkerhet och precision, styrde min kosa hemåt. 12 minuter i fem sladdade jag in på parkeringen och 10 sekunder senare hade jag kommit tillrätta framför datorn. In på Facebook och Radio ÖIS sida och med stor möda lyckades jag formulera mitt inlägg:

Apropå längsta streak. Jag har just nu 94 matcher i rad and still counting. Vet inte om den är bäst men den är ändå halvskaplig.

Det där skrev jag precis innan man släppte på eftermiddagens sista låt så under hela låten satt jag bara och hoppades på att Geigert och grabbarna skulle passa på att checka läget på Facebooken och efter de tre längsta minuterna i mitt liv så fick jag så mitt slutgiltiga erkännande.  Mitt inlägg lästes upp i etern och det var en fantastisk tillfredsställelse som infann sig i min kropp. Nu fick Geigert 94 matcher till ”nästan fyra säsonger” vilket inte riktigt stämmer men det kan vara lite svårt att jobba med huvudräkningen samtidigt som man får en sådan fantastisk siffra. Bortamatchen mot Gefle IF i den 22:a omgången 2006 var den senaste seriematchen jag missade, och den var så fruktansvärt bedrövlig att jag gick ifrån teven i paus.

Efter att ha fått höra mitt namn i radio gick jag runt i 20 minuter och bara mös och den senaste halvtimman har jag försökt samla känslorna såpass mycket att jag kan formulera det här inlägget. Fyfan vad jag är bra!


'Det var lite oväntat…' have 9 comments

  1. 25 februari, 2010 @ 18:32 Martin Johansson

    Johan, grymt! You have me beat! Jag fuckade dessutom upp min svit i höstas när jag var tvungen att missa bortamatchen mot Djurgården. Förhoppningsvis upprepas inte detta misstag denna säsong.

    Svara

  2. 25 februari, 2010 @ 18:43 Anonym

    haha skön e du johan

    Svara

    • 25 februari, 2010 @ 19:00 Johan Gellerman

      Tack så mycket du anonyme kommentator. :)

  3. 25 februari, 2010 @ 18:46 Joakim

    Du ser…. dörren är öppen för alla på Radio ÖIS. :) Sorry för felräkningen på säsonger, men skallen var ganska tom dom sista 20 minuterna.

    Hoppas att dina ”15 minutes” var till belåtenhet i alla fall…

    Joakim

    Svara

    • 25 februari, 2010 @ 18:59 Johan Gellerman

      Haha det är ingen fara. Dock måste jag säga att det var fruktansvärt oväntat att du lyfte frågan, den kom verkligen som en blixt från klar himmel. Hursomhelst var det trevligt med en ego-boost, dock finns det nog vissa personer i min närhet som önskar att det aldrig har inträffat. ;)

  4. 25 februari, 2010 @ 19:01 Joakim

    haha, sväll inte för mycket nu bara utan slå dig för bröstet istället över att du just nu leder med just 94 matcher i rad. Det är svårslaget, tror jag… :)

    Svara

  5. 25 februari, 2010 @ 19:35 Hox

    94 är respekt, helt klart. Vilka matcher räknas eller rättare sagt vilka får man missa egentligen? Träningsmatcher måste ju vara ok, men Svenska Cupen? Det var ju några svettiga resor där för några år sedan med Boden/Timrå i topp…

    Svara

    • 25 februari, 2010 @ 20:21 Johan Gellerman

      Det är bara räknat i seriematcher. Med tanke på hur upplägget i Svenska Cupen suger känns det som rejäl överkurs att kunna fixa dem då det är dumma speldagar, relativt kort varsel och idiotisk geografisk lottning. Träningslägret försvårar chanserna till att se alla träningsmatcher men att se alla som spelas i Skandinavien är inget större problem om man bara vill då det i princip bara är helgmatcher. Längsta streaken inkluderat alla matcher är nog 20-30 stycken, från uttåget i cupen 2008 till träningslägret 2009.

      Det kommer komma en gedigen sammanställning lagom till bortamatchen mot Öster i maj, då det kommer vara 100-matchersjubileum. :)

  6. 26 februari, 2010 @ 16:15 DrJonas

    Gott jobbat Johan. Respekt. Ser framemot en sammanfattning när du nått 100. ; )

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se