Du ser ut att ha hyfsade targetegenskaper. Vill du kela?

Det finns många myter här i världen.

Att vi människor har fem sinnen.

Att Sverige är ett land fullt av isbjörnar, släggkastare och möbelbyggare.

Att ironi inte fungerar i textform.

Att elitserien är världens näst bästa hockeyliga.

Att kinesiska muren är det största byggnadsverk som människan skapat.

Att det var bättre förr.

Även inom fotbollen finns myter, en är att karaktärsspelare=spelare som aldrig strular, alltid kämpar, har så kallad ”vinnarskalle” och är lätta att samarbeta med.

En annan av fotbollens myter är att en stor stark kille som är bra på huvudet och har hyfsade egenskaper som bollmottagare alltid måste ses som ett forwardsalternativ. Som en möjlig targetplayer. Vi har sett det alltför många gånger. Johan Anegrund, Jukka Sauso, Iheb Hamze, David Leinar och det mest aktuella exemplet. Alexander Mellqvist.

For fuck sake.

Mellqvist har ju provats i rollen förut, under Zoran, gick inge bra, under Janne C såväl förra som förrförra året, gick inge bra. Men nu ska han alltså återigen plågas i en roll som han saknar såväl explosivitet som naturligt rörelsemönster och avslutarkvaliteter för. Bara för att han har hyfsade targetegenskaper. Jag blir så trött.

Låt pojken spela mittfältare eller inte alls.

För fan.

Jag skulle möjligen kunna tänka mig att testa Alexander som spelande mittback bredvid en snabbare kollega. Möjligen. Fast med det überskott vi har av mittbackar är det knappast läge för ett sånt test i dagsläget.

Och nu ska dessutom Anklev upp på topp. Hej och hå. Visst, han gör säkert ett gott dagsverke, men ska vi bygga ett lag som siktar mot allsvenskan (and beyond…) är han ingenting mer än en nödlösning.  Mycket bättre att en spelare som Luka får speltid och möjlighet att växa in i kostymen.

Jaja, måste ge Janne A lite mer tid innan jag plockar fram storsågen, juryn har ju ärligt talt inte ens inlett överläggningarna om hans coachtalanger än, men de första vibbarna känns ärligt talat sådär.

Du får gärna motbevisa mig Janne!

Nu öl.

Jo. Förresten. Årets silly är definitivt den sjukaste på länge, Allbäck blir landslagsledare, Santos gråter, Valter gör rödblå comeback som truppens åttonde mittback, Jukka Sauso skriver på för J-Södra, Dick och Ken går på teater, Ijeh är aktuell för Syrianska, Santos facebookar. Snart twittrar väl Alex från operan att han snart skriver på för Nangiala IF samtidigt som Niclas Sjöstedt, Johan Anegrund och Johannes Dräparen återvänder för att stärka upp mittförsvaret, alla tre presenteras på en presskonferens som direktsänds på Iheb Hamzehs MySpace-sida.

Nu öl.


'Du ser ut att ha hyfsade targetegenskaper. Vill du kela?' have 6 comments

 1. 12 februari, 2010 @ 21:01 Rödblått Bolltrolleri

  Mellqvist har faktiskt spelat mittback en gång i tiden.
  I Trollhättan var han tydligen en sk mittbacksbjässe:P

  Svara

 2. 12 februari, 2010 @ 21:31 Sjögräs

  Klockren avslutning ;)

  Svara

 3. 12 februari, 2010 @ 23:12 adrian

  Fantastisk text

  Svara

 4. 13 februari, 2010 @ 13:49 Jens Z

  Hahaha! Mycket härlig text! Kom igen nu ÖIS!

  Svara

 5. 13 februari, 2010 @ 17:44 Känning

  Underbar text. Skrattade gott åt slutet. Skulle bara fått med att det var en torsdagsmatiné-teater Dick o Ken hittat :)

  I övrigt hittade jag min nya favorit target för ÖIS – FCTs provspelande Holmqvist med nr 2 på ryggen. Passar perfekt om ni frågar mig. För att bryta få följande uppsättning offensivt:

  Små snabba – Anderberg, Sandberg, Anklev
  Stor snabb – Fagerberg
  Target – Mijaljevic och Holmqvist

  Svara

 6. 14 februari, 2010 @ 00:56 Kuba

  Bland det roligaste jag läst på länge! Keep up the good work!

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se