Ingen Valter Tomaz Jr mot Trollhättan

Ytterligare en långsam, händelsefattig och urtrist försäsongsvecka kan läggas till handlingarna. Skönt, oerhört skönt. Ett steg närmare säsongsstart. Ett steg närmare det första steget mot revansch. Ett steg närmare slutet på Santosgate. Silly season må vara fantastiskt på alla sätt och vis men jag måste säga att jag verkligen saknar den ordinarie säsongen. När matcherna gäller någonting och man slipper att läsa artikel på artikel, kommentar på kommentar om Álvaro Santos förbannade gnäll. Om det vore upp till mig skulle man skänka honom till IK Virgo eller Mossens BK så kan han sitta och gråta på en bänk uppe på Mossens IP istället för i den danska kvällspressen. Saknad av ingen.

Som tur är så är det åtminstone en ny träningsmatch i morgon. Den här gången är det FC Trollhättan som står för motståndet. Ett förväntat mitten- eller bottenlag i nästa års serie. Då gäller det att ÖIS visar var skåpet ska stå. Jag är nästan benägen att kräva en vinst. Om vi nu har ambitionen att vara ett topplag denna säsong måste vi redan på försäsongen visa att vi behärskar att läxa upp lag som Trollhättan. Det måste vara ”fullt ös, medvetslös” som gäller.

Om jag har förstått saker och ting rätt så saknas Valter Tomaz Jr i morgon, vilket givetvis är oerhört trist. Enligt ÖIS.se behöver Valter ytterligare någon vecka innan han är klar för spel. Vi får helt enkelt hoppas att han gör säsongsdebut nästa lördag när ÖIS möter Jönköpings Södra på bortaplan. Dessutom avstår fortfarande Dennis Jonsson, Markus Anderberg och Jonathan Lindström från matchspel. Står över matchen mot Trollhättan gör även David Leinar och Felix Sehlström som dras med några småskavanker.

Inför matchen mot Trollhättan gör dessutom Janne Andersson ett par förändringar i startelvan. Jakob Olsson får till exempel en möjlighet att visa vad han går för som högerback. Med Olsson på högerbacken flyttar Andersson upp Björn Anklev i anfallet bredvid Alexander Mellqvist. Jag antar att Janne Andersson hyser en förhoppning om att Anklev ska kunna ge tillräckligt med stöd åt Mellqvist så att Mellqvist kan ”blomma ut” till den kvalitetsanfallare som Janne Andersson tycks tro att Mellqvist kan bli. Personligen så är jag tveksam till detta experiment. Jag tycker helt enkelt att denna förändring understryker vårt skriande behov av ytterligare en eller två klassanfallare i truppen. Är det någon mer än jag som har svårt att se ett anfall bestående av Anklev och Mellqvist ta hem Superettan 2010? Det är bara att hålla tummarna för att ryktena om Ken Fagerberg är sanna.

Startelvan mot Trollhättan ser ut på följande vis:

Det tycks numera stå helt klart att Robin Jonsson är mannen som vi bygger vårt försvar kring. Om du frågar mig är det helt riktigt. Som mittback vill jag hävda att Robin gått från klarhet till klarhet och om han bara får tillbaka lite till självförtroende efter två nästintill bortkastade säsonger som slaskspelare i Janne Carlssons startelvor kommer han att bli en riktigt bra mittback. Det tycks dessutom vara så att Adam Eriksson är Janne Anderssons förstahandsalternativ som vänsterback. Bu eller bä? Om jag ska vara ärlig så har jag ingen aning. Defensivt är Eriksson hyfsad medan hans offensiv lämnar en hel del att önska. Kanske ska man ändå våga sig på att testa Alex Perreira som vänsterback igen. Oops, svor jag i kyrkan nu? Men du, vart tog du vägen? Inte var det så illa att du var tvungen att trycka Alt F4.

För tredje matchen i rad startar Janne Anderssons ÖIS med ett fyrmannamittfält. Och för tredje matchen i rad väljer Andersson att starta med Markus Gustafsson, Pavel Zavadil, Sebastian Johansson och Alex Perreira. Det är väl helt klart det absolut bästa vi kan ställa på planen i nuläget även om jag personligen gärna skulle se oss med ett femmannamittfält. Det enda problematiska med denna formation är väl att The Second Coming återigen placeras på kanten vilket inte känns helt optimalt.

Sambadefensiv kommer givetvis att vara på plats på Edsborgs Idrottsplats i Trollhättan i morgon och om du vill kan du följa matchen via Sambadefensivs Twitter.


'Ingen Valter Tomaz Jr mot Trollhättan' have 15 comments

  1. 12 februari, 2010 @ 17:28 Yodabul

    Varför inte nämna Santos vid skador? Han är fortfarande kvar och enligt Dick så stannar han…

    Var är våran nya vänsterback alla eftersöker? Adam, nej….Valter, nej… Brö, nej… Förra säsongen behövde vi en innermitt och vi såg ju hur det gick utan en.

    Nej, en anfallare eller Santos + en vänsterback så är truppen komplett!

    För att vara petig så saknar jag länksidan till höger utan att klicka in. Tycker man får en bättre översikt över allt som går att nå genom Sambadefensiv då, då man kan nå allt på ett klick med den versionen av sidupplägg.

    Annars ännu en informationssida utan dess like. Ger samma info + allt skvaller och ”onödig” fakta. Nya ois.se :D

    Svara

    • 12 februari, 2010 @ 17:36 Martin Johansson

      Anledningen till att jag inte tar upp Santos vid skadorna är att jag aldrig mer vill höra om Álvaro Santos. Jag är trött och less på den skiten. Om jag kunde skulle jag aldrig mer ta hans namn i min mun. Jag är trött på honom. Han kan göra 30 mål för ÖIS och jag skulle inte ens bli glad. Vissa saker kompromissar man inte om. Fram tills jag ser en förklaring som jag köper eller en ursäkt så är Santos ”persona non grata”.

      Och när det gäller länkarna så ingår den flytten i en kommande förändring som vi hoppas gör alla nöjda. Det är lite smått och gott på gång men det dröjer ett tag till dess att allt är på plats. Du får ge dig till tåls till mitten/slutet av mars. :-)

    • 12 februari, 2010 @ 20:43 Johan Gellerman

      Du är inte ensam om det där gällande Santos. En god vän ringde mig lite tidigare idag och ville avreagera sig då han var trött på Santos beteende och om han hade fått bestämma hade ÖIS placerat honom i karantän i Askim där han fått sitta av sin kontraktstid. Han ser hellre att vi missar avancemang och att Santos inte spelar i ÖIS än att vi går upp med Santos i laget. Jag är beredd att hålla med, Ken för Santos sju av sju dagar i veckan även om Santos kanske är en bättre fotbollsspelare.

  2. 12 februari, 2010 @ 18:03 Sjögräs

    Peter Abrahamsson
    Björn Anklev – Valter Tomaz Jr – Robin Jonsson – Adam Eriksson
    Sebastian Johansson – Pavel Zavadil
    Markus Anderberg – Markus Gustafsson – Alex
    Ken Fagerberg/Álvaro Santos

    Bänk:
    Victor Skoglund – Christofer Bengtsson – Dennis Jonsson – Alexander Mellqvist – Luka Miljaljevic

    Kanske skulle funka?

    Svara

    • 17 februari, 2010 @ 10:35 Max

      Precis den startelva jag har i min tankar oxå. Den bästa uppställningen vi kan ha med de gubbarna som finns.

  3. 12 februari, 2010 @ 18:10 Rafael

    Gillar inte att Anklev nu hux flux skall spela anfallare. Visst kan han vara ett alternativ där om skadesituationen skulle vara extrem när väl serien dragit igång, vi vet sen förra superettan vad han är kapabel till som anfallare, men jag tycker inte om detta val av Janne Andersson. Det känns som prioritet ett att få ihop backlinjen som varit minst sagt darrig hittills och därför tycker jag Anklevs ledaregenskaper behövs där för att börja forma en fungerande backlinje. Nu när det ändå verkar bestämt att han skall agera högerback i år.

    Alex på vänsterbacken mot superettanmotstånd tycker jag vore intressant, i alla fall som ett experiment. Problemet är bara att truppen enligt mig är obalanserad, i den mån att spelare inte spelar på sina riktiga positioner, på positioner där dem gör sig bäst. Vi saknar naturliga yttermittfältare, vi har 3 (anklev, elving & alex), men om de två tillgängliga skall vara nere i backlinjen så blir mittfältet som är vår starkaste lagdel genast mycket mer tveksam.

    Gillar tanken med ett femmanna mittfält med MarGus i mitten. Med Anklev och Alex på kanterna följt av Fagerberg som bisonoxe längst fram, det är ett mittfält av hög supperettanklass. Problemet är bara att kantproblematiken även går att översätta till backlinjen. Vi behöver handla ytterbackar eller yttermittfältare (om vi kör med anklev och alex i backlinjen)

    En notis i övrigt är att det i radio öis hintades om att Anderberg i år var yttermittfältare. Det får väl prövas antar jag, personligen tror jag han gör sig bäst som goalgetter då hans målnäsa tillsammans med snabbhet verkar vara hans starkaste egenskaper. Tror på Anderberg som en ”joker deluxe” som fransmännen säger, då vi jagar kvittering eller avgörande och går upp på två manna anfall. Han måste dock akut lära sig att ta djupledslöpningar, detta gäller vare sig han spelar ytter eller anfallare.

    Håller även med om att vi skall vinna imorgon. Det är dags att bevisa att vi håller hög superettanklass. Personligen tror jag vi gör det om vi värvar en ytterback/ar och har två anfallare av god rang när serien drar igån. Om allt stämmer så är vi där uppe. Janne Andersson har dock ett hästjobb framför sig. För att även om kvaliten på truppen är god nog så tror jag att det är en jäkla resa från att gå från att ligga på kontring och mer eller mindre förlora varje match man spelat under 15 månader till att föra matcher och ha killerinstikt till att vinna match efter match. Den resan måste börja imorgon.

    Svara

  4. 12 februari, 2010 @ 20:44 Felix

    jag förstår inte varför man inte vill ha anklev på topp? vi får inte glömma att han gjorde 11 mål 2008, och vann skytteligan på detta. jämför man honom med ken så gjorde ken 12 mål och han ses som en mycket bättre anfallare. vi ska inte underskatta anklev på topp för han kan defenitivt leverera superettanivå

    Svara

    • 12 februari, 2010 @ 21:07 Rödblått Bolltrolleri

      Om jag inte minns helt fel gjorde han väl typ 10 av de målen från sin position som högerytter.. När han flyttades upp som forward gjorde han väl inte en balja? Kanske en?

    • 12 februari, 2010 @ 23:24 Felix

      kanske möjligt men vi behöver ju en målgörare sen hur han gör det skiter jag fullständigt i bollen ska bara in a la inzhagi

    • 12 februari, 2010 @ 23:55 Rödblått Bolltrolleri

      Håller med till 100% Tror dock Anklev är viktigare som offensiv ytterback. ÖIS största problem är att få fram bollen i ett farligt läge. kommer bollen bara in framför mål så spelar det mindre roll om deet är Mellqvist eller nico som står där.
      Kommer bollen fram, kommer bollarna trilla in till slut!

    • 14 februari, 2010 @ 09:11 Felix

      Jo så e de, skulle ju vara om vi kunde sparka liv i Christoffer Bengtsson som högerback igen och på så sätt kunnat använda Björn på topp. Fast de e ju den jävla defensiven som ställer till det hela tiden..

    • 14 februari, 2010 @ 12:35 Rödblått Bolltrolleri

      Som jag förstor det via det jag läst, var CB relativt bra nu senast, så risken finns ju.
      Personligen skulle jag hellst se Björn som H-ytter MarGus centralt (läs släpande) och Anderberg på löpet, alt Sandberg. Tror mycket på dem.

    • 14 februari, 2010 @ 16:25 Felix

      Och Ken som ensam på topp ;)

  5. 12 februari, 2010 @ 21:19 C

    Detta anfallspar nätade ju några gånger året då vi gick upp. Janne kanske kör helt efter statistik?

    Vi får se det positivt – Vågar testa nytt (JO) samtidigt som han inte ändrar för mycket och spelar in laget.

    Men jag skulle också gärna se Luka från start istället. OCH tycker en vinst är viktig nu. Inte försäsongssnack – nu är det seger som gäller!

    Svara

  6. 12 februari, 2010 @ 21:20 Hox

    Jaha, Santos gnäller i media och Sambadefensiv vill köra Alex som vänsterback. Och snart är Mona Sahlin statsminister. Vart är världen på väg?! :-)

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se