Resumé från matchen mot Ytterby

Jag har idag slagits med två stycken genuint onda stativ (och då menar jag onda på riktigt) så jag är ganska trött just nu. Åker ni någon gång tåg mellan Göteborg och Trollhättan så kan ni väl skänka mig en tanke för att tåget klarar att ta sig fram utan att spåra ur, då känner jag att jag har stöd i min kamp mot detta djävulens påfund.

Det var match mot Ytterby igår. Jag åkte dit med förhoppningen att Yasin Belouati skulle få spela lite för Ytterby men tji fick jag. Inte ens ett inhopp blev det och det kan jag tycka känns jävligt märkligt, och samtidigt tråkigt. ÖIS hade jag inga större förväntningar, man gav ju trots allt fler ungdomar chansen i den här matchen än vad man gjort under samtliga A-lagsmatcher de senaste fyra-fem åren. Och när Mikael Odin av alla spelare får representera ÖIS A-lag så känns det inte annat än helt skevt med tanke på hur många betydligt mer kompetenta spelare som aldrig ens varit i närheten.

I första halvlek stod jag en halvmeter över planen tio meter bakom mållinjen så betraktningsvinkeln var väl inte den bästa men så blir det ibland. Spelet böljade lite fram och tillbaka och ÖIS hade ganska mycket boll precis utanför Ytterbys straffområde men lyckades aldrig med den avgörande passningen och jag tror inte man skapade någonting farligt på hela halvleken. Ytterby stack upp vid ett par tillfällen (man anföll åt fel håll från mig sett) och främst genom sin högerytter som var fruktansvärt snabb. Man hade ett skott som såg ut ett gå ungefär en meter utanför krysset men i övrigt kan jag inte dra mig till minnes att man skapade något speciellt farligt. Sebastian Johansson vann mycket boll på mitten, men det ska han ju göra när det är två nivåer under hans normala.

Annars stod Seif för första halvleks prestation (var väl matchens med vid närmare eftertanke) då han snyggt dribblade sig igenom två-tre Ytterbyspelare innan han blev bryskt tacklad och fick en retroaktiv frispark med sig.

I andra halvlek gick Seb ut och tidigare nämnda Odin kom in centralt på mitten. Blev positivt överraskad då han inte längre har världens tyngsta löpsteg, men det är definitivt inget a-lagsmaterial.

Kan inte påminna mig om att det hände något av intresse före det att Seif gjorde 1-0 till ÖIS. Han blev frispelad av Linus Högberg och placerade snyggt in bollen fri med målvakten.

Efter ÖIS ledningsmål tilläts Ytterby skapa ett par fina lägen. Först släppte ÖIS till ett två-mot-ett-läge från halva plan men Ytterbys nyinsatte spelare med tilltalsnamnet Leo, sköt utanför när han fick öppet mål. Lite senare (har ingen tidsuppfattning) fick Ytterby ett till bra läge och i höger innerposition i straffområdet fick man på ett bra skott som Skoglund fick göra en kvalificerad räddning på.

Med dryga fem minuter kvar kom kvitteringen. En lång djupledsboll från Ytterby som Skoglund ska gå ut och rensa undan men Ytterbys anfallare kommer så nära att det blir ett motlägg och bollen hamnar hos Leo som från dryg 20 meter bara kan lyfta bollen in i mål. Svårt att säga vems felet är men jag tror ÖIS backlinje hade kunnat ta undan bollen istället för Viktor.

Det var en sån träningsmatch där jag inte reflekterade speciellt mycket över spelet så jag ska väl inte ge mig på att analysera något, förutom det att Ytterby tilläts skapa lite för enkla målchanser när vi ställer upp med en backlinje som vi hade kunnat ställa upp med i Superettan. Robin och Dennis skötte sig, lite paradoxalt kanske, helt okej där bak. På mittfältet gör Seb det bra och vinner mycket boll men även Ludvig Brisby Jeppsson sköter sig bra och vårdar sitt passningsspel. I andra halvlek när ÖIS byter in fler Tipselitspelare sjönk spelkvaliteten en aning (av förståeliga skäl) men man står ändå upp helt okej.

Ja det kunde varit värre. Man kunde ju ha varit Gaisare och fått sjunga såna här fräcka sånger.

YouTube Preview Image

'Resumé från matchen mot Ytterby' have 8 comments

  1. 3 mars, 2010 @ 20:00 Anonym

    Tack för den Gellerman. Hmm D. Johnson får ganska bra omdömen två matcher i rad. Dessutom den med mest ledaregenskaper av mittbackarna, vilket känns som något vi akut behöver. Tror inte det är omöjligt mittbacksparet som spelade igår även spelar mot Väsby.

    Svara

  2. 3 mars, 2010 @ 20:11 Anonym

    Från svenskafans: I 78e minuten gjordes ett till byte där en av planens bästa Marcus Holmqvist fick kliva av och in kom nyförvärvet från just Örgryte IS, mittfältaren Yasin Belouati.

    Det var väl det jag tänkte, du är väl blind :) och har inte ett rätt i dina analyser :)

    Svara

    • 3 mars, 2010 @ 20:18 Johan Gellerman

      Skulle precis rätta mig själv där. Missade det helt och hållet faktiskt, det var inte bra. Sjukt att han inte fick spela mer i alla fall, på två matcher från start med Ytterby har han gjort tre mål och två assist och blivit matchens lirare två gånger och så blir han bänkad när det är säsongens höjdpunkt. Ytterbys tränare är ett svin.

  3. 4 mars, 2010 @ 11:44 Tjuvnyp

    Otroligt stor humor i filmklippet. All cred till Gellerman! Skrattade riktigt gott.

    Att de klarade av att sätta ihop två ord till en mening: ”Heja” och ”Gais” var imponerande.
    Speciellt som de lyckades ganska bra flera gånger i rad… Det hade jag aldrig trott om Gais-klacken…

    Svara

  4. 4 mars, 2010 @ 17:02 Fromell

    hahaha, filmen. Imponerande grönsvart..

    Svara

  5. 4 mars, 2010 @ 19:31 Men för Helvete!

    Glöm inte att gratulera alla Gaisare ni träffar, deras stora dag inträffar den 15e September…
    Vad händer då tänker ni ?

    PANTEN PÅ TOMBURKAR HÖJS!

    Svara

  6. 5 mars, 2010 @ 08:55 Robban

    Imponerande hög nivå…

    Att kasta skit som ni gör nu, ja, det skulle vi väl alla kunna göra. Menlösa och hopplösa insatser har väl alla klackar gått igenom och hamnar alltjämt i titt som tätt.

    Det finns oerhört mycket menlöst ÖIS – material också. Håller mig dock för god att kontra med sådant, dock är er garderob likväl som vår likväl som IFK:s sprängfylld med dumheter. Det är väl att sätta sig lite på höga hästar och malla den filmen och uteliggarmyten på allt som GAIS supportrar har gjort och gör.

    Hade hoppats på en annan nivå här. Tyckte nog att ni lyckades rätt bra i början. Men å andra sidan så skriver ni ju för öisare om ÖIS. Så då får man väl ta det. Fast jag är rätt osugen på att gå in här igen efter detta. Vilket ni antagligen skiter i.

    Svara

    • 5 mars, 2010 @ 12:30 SB

      Hej då!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se