Snabba kommentarer från Hjörring

Orkar inte få ihop något längre så det blir lite snabbt bara.

  • Inget av lagen lyckades få i väg ett enda skott på mål, bortsett från ett misslyckat (?) inläggsförsök av Seif som Hjörrings målvakt styrde ut till hörna. Kunde dock inte avgöra om den var innanför eller ej. Luka hade en boll i nät men blev avvinkad för ruff i momentet innan och jag tyckte den var ytterst tveksam. Han lyckades även skaffa sig ett friläge men en touch för mycket på bollen och en försvarare han emellan och bryta. Markus G hade även han ett fint läge efter kombination med Ken men hans skott täcktes av en försvarare. Hjörring fick ett friläge som vinkades av för offside men Peter kom ändå ut och gjorde sig stor och fick bollen rätt i magen.
  • Solitt försvarsspel från båda lagen, även om anfallsspelet kanske inte var det bästa så stängde man ändå igen bra.
  • Det var rätt slarvigt passningsspel matchen igenom från ÖIS sida. Inte speciellt många avgörande passningar som gick fram och även alldeles för många enkla bollar som slogs bort.

Mycket mer än så var det inte, även om resan var en upplevelse i sig. Snackade med Ken och Markus på vägen hem och man sade att man kände sig lite tunga i benen, och det känns som en vettig förklaring.


'Snabba kommentarer från Hjörring' have 17 comments

  1. 14 mars, 2010 @ 00:32 Johan Orebäck

    Väl sammanfattat!

    Svara

  2. 14 mars, 2010 @ 04:06 SB

    Klockan närmar sig fyra på morgonen när jag börjar skriva det här. En av de mer emotionellt laddade resorna av någon anledning. Kanske beroende på allt det där som jag inte skall gå in på. Det samlade omdömet är att det var en ball resa med en usel match.

    Fyra saker står fast:
    1) Ken är underbar. Men, han behöver någon han kan göra bra, eller som kan göra honom bra.
    2) Söder – sätt dig ner.
    3) Fyllehälsning till glinen som underhöll mig på hemvägen.
    4) FSH’s fråvaro på skotten efter hemkomst var total skandal. Satt där 30 min ensam innan jag drog till andra lång…

    Lyssna på länktips och be för mig. Jag raggade på en kraftig kvinna ikväll. Puss.

    Ps. Ni som ännu inte fattat vem det här är bör använda S och B. DO IT G!

    Svara

  3. 14 mars, 2010 @ 04:11 SB

    Måste även tillägga ett stort tack till Gellerman som kör den här resan. Grande, grande!

    Svara

  4. 15 mars, 2010 @ 08:15 Martin Johansson

    Johan, frågan är om vi inte har rätt att kräva en fullständig redogörelse för ditt samtal med Markus G och Ken. :-)

    Svara

    • 15 mars, 2010 @ 10:19 Johan Gellerman

      Haha det kan jag tänka mig att många skulle vilja, det var ett fantastiskt samtal med två fantastiska människor och det var direkt kärlek att höra dem prata. Dock kommer jag hålla lite på detta och det kommer komma någonting lagom till premiären. Det är riktigt bra skit kan jag säga, och då tar jag inte ens i. :)

    • 15 mars, 2010 @ 10:33 M

      Mmm. ÖIS-porr!

    • 15 mars, 2010 @ 21:42 För kort som målvakt

      Aaaahhhhmenvafaaan Johan, kom igen nu då. Släpp det nu då.

    • 15 mars, 2010 @ 21:52 Johan Gellerman

      Tiden är inte mogen riktigt ännu, ni får nöja er med en liten teaser. Båda två växte något enormt som både spelare, människor och ÖIS-are, och då var de ändå förbannat stora i redan innan. Varje riktig supporters våta dröm besannades, det var sann kärlek.

      Mindre än en månad kvar nu. :)

    • 16 mars, 2010 @ 07:16 Martin Johansson

      Underbart, Johan! Jag ser fram mot när du släpper bomben. Kommer att förändra allt! :-)

  5. 15 mars, 2010 @ 18:19 Yodabul

    Nya öis???? Detta ser ju ut som svenska armén! Fy fan vad rädd jag blir av att se spelarna! Jag skulle inte våga möta dom!

    http://fotboll.ois.se/7693/Nyhet.aspx

    Svara

    • 16 mars, 2010 @ 07:19 Martin Johansson

      Haha! Björn Anklev och David Leinar ser verkligen grymmast ut. Inte två killar man skulle vilja möta i en mörk gränd utan att vara beväpnad. Äntligen lite fighter face på killarna. :-)

  6. 15 mars, 2010 @ 18:28 Yodabul

    Fy fan va årets lagfoto är läskigt! Blir livrädd för spelarna av och tiita på det! Usch! Va vill dom, skrämma motståndarna?

    http://fotboll.ois.se/7693/Nyhet.aspx

    Svara

  7. 16 mars, 2010 @ 11:48 Anonym

    Ett ämne som jag tycker är värt att diskutera och ett där jag saknat en rejäl supporterdebatt kring och här på sambadefensiv är arenafrågan. Är det bara jag som inte alls gillar gamla ullevi? Känns det verkligen som vår borg? Ger gamla ullevi oss förutsättningar att supporta vårt lag till 3 poäng? För mig känns spel på g. ullevi som spel för tomma läktare. Även om vi lyckas fylla upp den till 7000 nån gång så är det ingen höjdare. Kolla bara på Gais permiär igår, hur roligt kan det ha varit. Gillar inte helller arenan i sig, en budget betongklump helt utan charm, i sann blåvitt-anda, men jag tycker inte att den är något för oss. De stora vinnarna i arenabygget är just blåvitt. Det enda positiva att den ger en jäkligt bra planöversikt.

    Sponsorer får en schysst bar att pimpla i, visst, och det är väl bra, men hade det inte varit läge att göra en satsning mot en permanent återkommst till Valhalla IP? Eller är detta bara en utopi? Kan det kosta så väldans massa att få till en spelduglig allsvensk arena för 5000-7500 åskådare? Är det det faktum att kommunen äger marken som sätter käppar i hjulen? De lovade ju oss att vi skulle få tillbaks den! Kan gais-bandy få heden byggd till bandyrink få alla rättigheter kring alla arangemang för en hyrespeng av sisådär 10000 kr per år. Kan inte vi då börja lobba för en egen arena, om vi slänger in göteborg kopparberg (damlaget) på köpet. Är det hyresavtalet som är så förbaskat fördelaktigt som gör att vi skall stanna kvar på gamla ullevi? Tror verkigen ledningen att vi inom en 10 års period kommer fylla upp gamla ullevi? Vi har ju inte satsat några pengar på bygget så vi har inget att förlora på att lämna den.

    Jag säger inte att vi bums skall tillbaks till valhalla, men är det inte läga att fastslå en vision för vart vi vill husera i framtiden.

    Svara

    • 16 mars, 2010 @ 17:12 Vergilius

      Jag tycker inte alls om tanken att flytta till valhalla permanent, rädd att det skulle marginalisera oss och sätta oss på samma nivå som Qviding, Västra Frölunda mfl, lämnar vi Gamla ger vi upp den sista lilla känslan av storlag i staden och tar bort oss själva från alla former av större drömmar. Istället blir vi småputtriga och utan reell ambition. Tror även det är betydligt svårare att locka såväl sponsorer som spelare till valhalla jämfört med Gamla, ger ett mycket proffsigare intryck om man spelar på nåt riktigt.

      Sen har jag aldrig förstått rädslan för lite tomma läktare, ser lik förbannat mäktigare ut med en riktig stadion än en liten idrottsplats, blir oftast tom bättre tryck för att akustiken är bättre och det verkar ju vara ungefär samma publiksiffror när man spelar på liten arena som när man lirar på en stor, så att det ska dra mer folk på en mindre arena tror jag inte. Marginalåskådarna tycker nog snarare att det är roligare att gå på en riktig stadion jämfört med ställen som andas div 2.

      Sen finns ju säkerhetsaspekten också.

      Nä Gamla all the way för mig.

  8. 16 mars, 2010 @ 18:24 Öis Til The Day I Die!

    Det finns två jäkligt starka aspekter till att föredra Valhalla framför Gamla Ullevi – i alla fall i år…

    Jag tänker främst på underlaget. Nu när Gais och IFK grävt ner sina skyttegravar så här tidigt, då lär mattan se ut som fan resten av vårsäsongen.

    Det gynnar verkligen inte oss!

    Vi kommer vara spelförande lag i så gott som alla hemmamatcher. Vi har ett spelskickligt lag som skulle gynnas av att kunna utföra kortpassningsspel och finlir i sann Öis-anda.

    Motståndarna får en klar fördel ifall vi spelar på en leråker.

    På Valhalla hade vi gynnats rejält av plastgräset. Det är dagens sanning.

    Jag är livrädd för en taskig plan, och ett motståndarlag som satsar på kontring och tjongboll – precis som Gais och IFK alltid gör…

    Valhalla lär väl vara billigare för oss att hyra in oss på. Och med tanke på hur jävligt Gamlas gegg-hög ser ut – en klar sportslig nackdel att tvingas lira tjongboll bland grästuvor.

    Så att Valhalla, vars arena vi en gång blev lovade av Göteborgs kommun, inte huserar oss i år grämer mig som fan..

    Svara

  9. 16 mars, 2010 @ 21:27 Yodabul

    Dock är hela laget ungt och eget!

    HAr lagt märke till att vi har 12(!)spelare som har spelat juniorfotboll i Öis varav 5-6 kommer ta plats i startelvan!

    Detta är något som borde tas upp mer då vi faktiskt har fått fram minst lika mycket som IFK även om våra spelare inte når upp till de bästa i deras nivå.

    Frågan är om vi inte har mest av alla ”större klubbar” i Sverige! Hur många har blåvitt???

    Dessa ”egna” lär ta plats i startelvan:

    Abrahamsson
    Robin J
    Eriksson
    MArGus
    Fagerberg

    Även Mellqvist kan ta en startplats på flera olika plster på planen!

    Sen finns Skoglund, Olsson, Sandberg och Ervik som bör ta bänkplatser!

    10 st i matchtruppen!!!!

    Sen finns även Sehlström och J.Lindström med för ev. bänkplats denna säsong!

    Framtiden finns det ljus i….

    Svara

    • 16 mars, 2010 @ 21:37 Anonym

      Mest eller inte. Det är vi som ligger i superettan och dem i toppen avi allsvenskan. Tror inte man kan räkna procenttal. Det säger ingenting om vara sig ungdomsverksamheten eller kvalitet på spelarna.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se