Martin Dohlsten efter matchen

Ta poäng är svårare än det verkar. Två poäng på två hemmamatcher var inte det som låg högst på önskelistan i april, men efter att ha sett Lirarnas Lag springa omkring på en ”gräsmatta” där sanden yr kring fotknölarna och bollarna studsar upp så att passningarna oftast hamnar i knähöjd på en stackare som bara kan slå vidare bollen. Ja, då får vi glädja oss åt att dagens insats var åtskilliga gånger bättre än i cupmatchen mot Värnamo och att Sällskapet endast släppt in ett (straff)mål på tre omgångar.

I dagens match mot Ljungskile fick vi återknyta bekantskapen med flera gamla ÖIS:are. I bortalaget fanns Edwin Phiri, Henrik Nikkilä och Martin Dohlsten. Vi passade på att ta en pratstund med den sistnämnde.

Nöjd med en poäng mot ditt gamla lag, Martin?

– Vi var väl inte tippade att ta tre poäng idag. Just nu så här direkt efter matchen, så känns inte 0-0 toppen – men det var ganska rättvist och kommer säkert att kännas bättre i morgon.

Det fungerade ändå bra för er?

– Underlaget gör det svårspelat. Vår matchplan var att kriga stenhårt och göra det riktigt svårt för ÖIS. Vi skapar ändå de vassaste chanserna och med det minsta lilla flyt så hade vi fått minst ett mål.

Ni är fortfarande mållösa i SE.

– Jag är inte speciellt orolig. Vi har ändå en hel del bra möjligheter och det gäller bara att få in bollen, så kommer självförtroendet.

Du spelade ytterback senast?

– Ja, det var en nödlösning. Det fungerade hyfsat, men givetvis trivs jag bättre på mitten där jag alltid spelat.

Och idag hade du en ganska fri roll?

– Vi försökte centrera spelet och vinna kampen på mittfältet. Markus Gustafsson flyter runt ganska mycket och då kunde jag ta klivet in i banan för att hjälpa till där.

Vad tror du om säsongen för Ljungskile?

– Jag tycker att vi har en bra trupp och vi jobbar från de förutsättningar som finns. Vi tittar i alla fall mer uppåt än nedåt i tabellen.

Hur kul var det att möta ÖIS?

– Klart att det var lite extra roligt att lira mot det laget man var med i förra säsongen. Jag försökte sätta till så hårt jag kunde i duellerna, de förtjänar ju lite stryk (skratt).


'Martin Dohlsten efter matchen' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se