Nu är tre poäng det enda som gäller

När man vaknar på morgonen dagen före årets andra seriematch och inte har en aning om var matchen ska spelas så vet man i alla fall att det är något som inte har förändrats. Svensk fotboll håller precis samma korpnivå som den alltid har gjort, och samtidigt finns det människor som undrar varför publiksiffrorna rasar. Degerfors är skit och vi ska ta tre poäng, så enkelt är det.

När det var tänkt att matchen fortfarande skulle spelas på Stora Valla så resonerade jag som så att ÖIS måste ha lärt sig läxan från premiären. Det funkar inte att försöka spela fotboll när planerna ser ut som de gör nu, utan det är bara att dra på sig blåstället, borra ner huvudet i marken och köra. Med tanke på hur premiärmatchen gestaltade sig och att ÖIS på pappret är ett betydligt bättre lag än Degerfors så skulle ÖIS rimligtvis inte givit Degerfors någon chans, trots att underlaget antagligen gynnar Degerfors mer än vad det hade gynnat ÖIS.

I och med flytten till Eyravallen (anti företagsnamn i alla dess former) och konstgräs så ökar nu ÖIS chanser och jag betraktar allt annat än en stabil trepoängare som ett dåligt resultat och prestation. Vi möter ett lag som har fått träna på grus i vinter, på neutral plan och med ett underlag som ska gynna oss sju av sju dagar i veckan. Lägg därtill att vi på pappret har ett betydligt starkare lag och vi nu har möjligheten att spela runt bollen och försöka använda oss av de fina kombinationerna som man ser på träningarna. Med dessa förutsättningar så är det omöjligt att nöja sig med något annat än en trepoängare och en bra prestation. Vi ska liksom gå upp i Allsvenskan och klarar vi inte ens av att besegra ett av seriens svagaste lag när allt talar för oss så kan det inte betraktas som något annat än ett praktfiasko, och det spelar ingen roll att det är 84 poäng kvar att spela om. Med tanke på hur jämn serien antagligen kommer vara så finns det inget utrymme att tappa billiga poäng mot sketgängen, det räcker att man inte har marginalerna på sin sida när man möter något av de bättre lagen och det kan straffa sig rejält om man inte har gjort jobben mot lagen på den undre halvan.

Tvivlar dock inte på att det blir tre poäng i morgon även om jag hade föredragit Pavel och Markus centralt på mitten istället för, vad det verkar, Pavel och Danny. Danny hade jag kunnat köpa om man skulle grisa på en leråker men ska vi föra matcher så känns det mer optimerat med Markus centralt och typ Anderberg eller Jakob på kanten.


'Nu är tre poäng det enda som gäller' have 6 comments

  1. 15 april, 2010 @ 22:11 Martin Johansson

    Bra skrivet, Johan! Jag tror dock inte att vi ska ta för givet att underlaget gynnar ÖIS. Som jag har förstått det eftersträvar Degerfors att spela längs med marken. Kvicka, rörliga och tekniska är de dessutom. Jag känner ett visst obehag inför matchen i morgon. Lutar åt att det blir ett nytt poängtapp även om jag håller med dig om att det bara måste bli tre poäng i morgon. Allt annat är underkänt.

    Svara

    • 15 april, 2010 @ 22:47 Tjuvnyp

      Och deras Bengtsson, bakom ensamma toppen Samuelsson, såg ut att ha teknik värdig betydligt bättre serier än Superettan. Så stäng av den lille dribblern och låt VTJr bita tag i Samuelsson. Då har vi bra chans.

      Tror det blir en spelmässigt kul match att se. Men given seger? Nope. Jag tar absolut inte ut något i förskott…. Även om jag förväntar mig att DIF hamnar långt ner när säsongen är summerad.

    • 16 april, 2010 @ 06:39 Yodabul

      http://svenskfotboll.se/superettan/avstangdafair-play/

      Här är en liga vi toppar i alla fall ;)

    • 16 april, 2010 @ 06:58 Martin Johansson

      Tjuvnyp, du menar Johan Bertilsson väl? Han var strålande mot BoIS och det är han som gör att jag känner obehag inför dagens match. Den killen kan ställa till mycket oreda för vårt stundtals virriga försvar. Flink i fötterna, stark med boll och att döma av lördagens match hyfsad löd i dojan. Det är lika bra att låta Valter sätta dobbarna i den killen med en gång.

    • 16 april, 2010 @ 09:01 Tjuvnyp

      Just det. Bertilsson heter han. Last borde signa honom i sommar…. ;-)

  2. 15 april, 2010 @ 22:44 E

    Degerfors var duktiga med bollen mot Landskrona och kunde mycket väl fått med sig en poäng. Varning!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se