Spelarbetyg ÖIS – Ljungskile 0-0

Spelarbetyg från måndagens match. Betygen är ett snitt av mina, Tomas och Mikaels och innehåller decimaler för att göra det ”korrekt”. Kommentarerna har jag skrivit.

Peter Abrahamsson, 3,67 (Tomas & Johan 4, Mikael 3)

Johan G:s kommentar: Utstrålar en fruktansvärd pondus och ett härligt lugn. Förra året höll man på att få hjärtstillestånd vid varje inläggsläge motståndarna fick och Bengan inte var i närheten av att komma åt bollen. Peter har inga problem i inläggsspelet och håller en klar majoritet av bollarna vilket känns oerhört tryggt. Står dessutom för en fin reflexräddning efter en hörna som skarvas mot första stolpen. Ser kanske lite tveksamt ut vid Ljungskiles ribbträff men jag står för dåligt för att kunna bedöma det riktigt. Det är i alla fall givet att vi har en målvakt som på egen hand kan rädda poäng åt oss.

Mikaels kommentar: ”Abra Kadabra” är allt som oftast på rätt ställe när bollen rinner igenom ÖIS försvar. Läser spelet bra och är alltid reaktionssnabb och är bra på fötterna. Ett måste när man spelar på en skitplan som Gamla Ullevis gräsmatta. De enda gångerna jag blir lite nervös är när Peter skall gå upp i duell i eget straffområde i samband med fasta situationer. Han känns lite försiktig där men förhoppningsvis blir det mer rejält med tiden.

————————————————————————-

Björn Anklev, 3 (3 från samtliga)

Johan G:s kommentar: Björn sköter defensiven på ett alldeles strålande sätt men jag tycker att Björn kan komma lite mer i den jätteytan som skapas på högerkanten när Markus flyttar runt över hela mittfältet. Med tanke på det spelövertaget som ÖIS har haft, och ska ha, i många av matcherna så måste Björn våga fylla på så att vi kan öppna upp nya vägar i offensiven. Får en varning efter en lite otajmad tackling på mittplan.

Mikaels kommentar: Han gör det bra som vanligt, även om han i bland var lite kort i rocken när det kom till duellerna på kanten. Björn kompenserar dock detta med snabbhet och säkerhet i brytningarna. Kanske hade jag önskat se Björn komma på fler överlappningar för att sedan komma till inlägg. Möjligen blir också det bättre ju bättre planen blir?

Robin Jonsson, 3 (3 från samtliga)

Johan G:s kommentar: Defensivt gör ÖIS en bra match, men samtidigt så är Ljungskile ganska uddlösa och fyller inte på med så mycket spelare i offensiven vilket gör det ganska gynnsamt för ÖIS. Både Robin och Dennis har helt okej koll på Johan Patriksson som inte kommer till speciellt mycket lägen förutom det där ribbskottet (som jag har för mig att det var han som hade).

Mikaels kommentar: Gör också han en stabil insats. Läser spelet fruktansvärt bra och har en underbar förmåga att gå in framför sin markering och sno åt sig bollen när bollen kommer på instick. Det kan ju bli så fel om man är lite för sen, men Robin fixar det med bravur ett antal gånger per match. Han är placeringssäker och håller ihop det bra i backlinjen.

Dennis Jonsson, 3 (3 från samtliga)

Johan G:s kommentar: Håller tillsammans med Robin ihop mittförsvaret på ett bra sätt och tillåter inte Ljungskile att skapa speciellt mycket farligheter. Är dock tämligen opolerad emellanåt och drar på sig onödiga frisparkar då han helt uppenbart knuffar motståndare i ryggen eller bara kör över dem. Hade en boll i mål men blåstes korrekt av för två raka armar i ryggen på en Ljungskilespelare.

Mikaels kommentar: Gör en stabil instats. Det är faktiskt riktigt glädjande att se att Dennis återigen är tillbaka i slag efter förra årets mindre bra säsong. Han är rejäl och resolut och snabbare än t ex Leinar i samma position.

Tommy von Brömsen, 1,67 (Mikael & Tomas 2, Johan 1)

Johan G:s kommentar: ”Ska inte ha boll”. I en sådan spelare som Robin Jonssons fall så handlar det om att han inte ska sköta uppspelen, men i en spelare som Tommys fall handlar det mer om att han inte ska ha bollen överhuvudtaget. I slutet av matchen kändes det som att övriga spelare kände detsamma då Tommy ett par gånger fick en fin yta på vänsterkanten men man valde att inte spela ut den dit trots att det hade varit en enkel passning. Spred bollarna ut över sidlinjen och inläggsförsöken han hade slutade någonstans långt upp i Ljungskiles klack. Känns inte helt klockren i defensiven heller och han borde inte få fortsatt förtroende som vänsterback. Sedan kan han vara den mest oeleganta spelaren någonsin, spänner precis hela kroppen när han ska nicka eller ta ner bollen på bröstet, det känns tämligen slumpartat och utan någon vidare kontroll.

Mikaels kommentar: Jag vet inte vad som är grejen med Tommy egentligen, men det känns darrigt när han får bollen eller när motståndaren matar bollar bakom honom. Man mot man defensivt så är han bra. Han är stark och har förmågan att kunna bryta och gå in framför motståndaren och sno åt sig bollen. Däremot så är han inte bra i offensiven när bollen skall rullas fort, eller passas med precision. Om han dessutom sätts under massiv press av motståndaren så känns paniken hela vägen upp på läktaren. Det blir inte bra helt enkelt. Till synes stabila insatser blandas med huvudlösa misstag lite för ofta för att jag skall tycka Tommy är vårt enda och allra bästa alternativ till vänsterbacksplatsen. Jag tycker, precis som innan, att vänsterbacken är vår absolut svagaste länk i årets lagbygge.

————————————————————————-

Markus Gustafsson, 2,33 (Mikael 3, Johan & Tomas 2)

Johan G:s kommentar: Fri roll till höger och rör sig över stora ytor på planen och är väldigt ofta spelbar. Det bildas en jätteyta på högerkanten som ÖIS når ett par gånger i första halvlek, men med tanke på att ytan fanns där åtminstone hela första halvlek och att Ljungskile hade en högerback som vänsterback så borde ÖIS och Anklev sökt den ytan oftare. Jag tycker han inte slår bort speciellt mycket passningar och motläggsfintar fram bollen till ett bra läge i första halvlek. Spelar dock fram till matchens bästa målchans, synd bara att det inte var ÖIS som fick den.

Mikaels kommentar: Jag ger Markus godkänt i matchen mot Ljungskile för att jag tycker mig se hur han allt mer växer in i spelet och framförallt orkar hålla uppe sin intensitet som jag tycker är typiskt för Markus. Han bjuder på uppoffrande löpningar, kämpar och sliter och får faktiskt till en hel del fina passningar. Det är bra. Däremot så bör man nog kunna ställa lite högre krav på omväxlingen i Markus spel ibland. När planen blir allt sämre i andra halvlek så duger det inte att försöka passa tvåmeterspassningar till medspelare på mittplan. Då kommer man knappt framåt. Markus borde våga sig på lite längre pass och framförallt jobba mer offensivt i banan. Känns ibland som om att det blir lite för omständligt och för mycket i sidled. Men på rätt väg är det ändå tycker jag och jag är en som har stora förväntningar på Markus i framtiden.

Pavel Zavadil, 2,67 (Johan & Tomas 3, Mikael 2)

Johan G:s kommentar: Överarbetar en del i offensiven och med tanke på den roll han har får han ta på sig en hel del av ÖIS obefintliga anfallsspel. Slarvar även rätt mycket vid fasta situationer och jag undrar fortfarande varför i helvete han i slutet av matchen försöker chipplobba in bollen i straffområdet mot ett samlat Ljungskile-försvar istället för att spela ut bollen på kanten. Gör dock ett jättejobb i defensiven och har hittills varit den som tagit störst defensivt ansvar på mittfältet.

Mikaels kommentar: Ja, Pavel har varit vår offensiva motor i många matcher nu. Utan Pavel så vet jag inte vad som hade varit av ÖIS anfallsspel. Men trots Pavels försök att bryta igenom LSK-försvaret så blir det också här lite för omständligt allt som oftast. Om det var Pavels fel eller om det var Ljungskiles effektiva försvarsspel vet jag inte, men Pavel kom inte till öppnande passningslägen och kom sällan inom räckhåll för att kunna avsluta. Pavel vill ju precis som Markus hålla bollen på backen men ju sämre planen blev, desto uddlösare blev också Pavel. Det som drar ner Pavels betyg är också att han i matchen sista minuter väljer att gå på skott vid en fast situation en bit utanför straffområdet. Han borde ha satsat på inlägg med tanke på att hela ÖIS lag väntade i straffområdet. Nej, istället väljer Pavel att kruta från ett relativt svårt läge och ÖIS sista chans till vinstmål går om intet.

Sebastian Johansson, 2 (2 från samtliga)

Johan G:s kommentar: Kämpar på och sliter men det känns som fel gubbe att ha på planen i en match där vi fullkomligt skriker efter något kreativt. Nu har vi normalt sätt två sådana spelare på planen men med tanke på hur mycket boll vi har och att Pavel överglänser Seb i defensiven så hade jag inte haft något emot att byta ut Seb och spela lite mer offensivt.

Mikaels kommentar: Totalt osynlig i första halvlek och inte direkt mer synlig i andra halvlek. Irrade mest runt på mittplan och jagade som en dåre utan boll och var sällan med i uppspelsfasen av anfallen. Hoppades mer på Sebastian i den här matchen. Det flesta av Ljungskiles uppspel gick i och för sig genom kanterna, men när det väl var spel på mitten så var inte Sebastian den kung på mitten som man kanske har en förhoppning om att han skall vara. Ja, jag vet inte. Jag hoppas bara att Sebastian får sova på nätterna nu i samband med sitt nyfödda knytte hemma eller åtminstone hinner vakna lagom till att domaren blåser igång matchen. Han kan bättre! Positivt var ändå att han fick vara med hela matchen utan ett enda gult kort.

Markus Anderberg, 2 (2 från samtliga)

Johan G:s kommentar: Det känns som att han har en bit kvar till toppformen men han når upp till ett godkänt betyg i alla fall.

Mikaels kommentar: Tipp tapp, tipp tapp, trippa fram på tååååårna, fraaaam påååå tåååååårna. Han har en skön spelstil. Han ser oerhört kvick ut och ÄR också snabb. Men det leder allt som oftast ingen vart och det blir mer halvchanser än rejäla tag som faktiskt blir till farligheter. Markus är snabb och teknisk, men receptet mot detta för motståndaren är att gå in på kropp och i det läget så är Markus underlägsen. Det är bara att hoppas på att Markus äter sin gröt och med tiden orkar hålla emot motståndarnas tyngd. Som det är nu så är kanske inte Marcus Anderberg det självklara valet om motståndet är välväxt och satsar på att backa hem halva laget och spela 0-0.

————————————————————————-

Ken Fagerberg, 2 (2 från samtliga)

Johan G:s kommentar: Får till ett avslut på mål, vilket i sig är glädjande men man kan förvänta sig så mycket mer. Drar på sig en hel del korrekta frisparkar men får samtidigt inte frispark ett par gånger när han verkligen ska ha det. Känns som att det behövs ett mål för att det ska lossna.

Mikaels kommentar: Fastnar gång på gång i Ljungskiles fiskegarn. Ken är förbannat stark och håller undan 2-3 spelare själv. Det är bra. Men hur angenämt är det och hur många mål blir det i ur sådana lägen? Nej, det blir oftast väldigt stillastående när Ken får bollen. Han håller i den lite för länge och borde kanske lyfta blicken och passa till anstormande rödblå kollegor lite tidigare för att själv kunna komma loss från bevakningen under matchen. Ken är en kanonspelare som target och detta borde man utnyttja mer och till Kens försvar så fick han inte allt för många bra bollar att jobba på utan tvingades ofta göra en hel del själv i offensiven. Ken är inte lösningen på ÖIS anfallsproblem. Han är däremot en viktig del av anfallsspelet och anfallen måste börja bra mycket längre ner i banan om det skall gå vägen.

Nicholas Sandberg, 1,67 (Tomas & Mikael 2, Johan 1)

Johan G:s kommentar: Relativt pigg första kvarten men är sedan helt osynlig. Väger på tok för lätt och har ingenting att sätta emot när försvararna går in på kropp. Borde inte vara startspelare.

Mikaels kommentar: Inte alls vän med bollen och inte alls vän med löpningarna. Osynlig och får inte uträttat mycket alls. Nico får ÖIS bästa målchans i matchen men missar öppet mål. Det säger en del om hans situation. Nico måste börja näta snart för annars kommer det ungdomliga självförtroendet att spela honom ett negativt spratt.

————————————————————————-

Alex, 2,33 (Tomas 3, Mikael & Johan 2)

Johan G:s kommentar: Hade en okej frispark men lyckades tyvärr inte få tillräcklig med fart på bollen och det såg ut som att Ljungskiles målvakt inte hade några större problem med att rädda bollen. Får sedan ta vara på en frispark i ett bra inläggsläge men stoppar huvudet under armen och dunkar bollen ner i fattighusån. Ställer dock till det lite för Ljungskiles högerkant och antecknas för en snygg tunnel men tyvärr ingen överstegsfint.

Mikaels kommentar: Även om det blir ett antal för många överstegsfinter när Alex börjar närma sig vänster hörnflagga på motståndarens planhalva så har Alex det där som Anderberg i dagsläget saknar – en vass vänsterfot som kan skjutas av i steget och i full fart. Det blir ganska omgående en annan tyngd i ÖIS offensiva raider när Alex kommer in och faktisk börjar mata in sina inlägg. Som jag ser det nu så har vi inget bättre alternativ än Alex på vänsterkanten om vi skall få lite fart i anfallen. Tyvärr får nog Anderberg stiga åt sidan i matchen mot Syrianska, för jag ser ingen anledning att starta med någon annan än Alex då. Vi behöver komma framåt i banan och vi behöver framförallt få in bollarna i boxen.

Luka Mijaljevic, 2,33 (Tomas 3, Mikael & Johan 2)

Johan G:s kommentar: Får med sig ett par frisparkar och klarar av att stå upp i närkampsspelet på ett helt annat sätt än Nico.

Mikaels kommentar: Kommer in som en frisk fläkt och ett bra mycket tyngre alternativ i anfallet än Nico som sprang sig trött. Luka tar fighten och har hårdheten i kroppen. Det gillar jag. Han är oroar Ljungskiles backlinje i slutminuterna men får egentligen inget speciellt uträttat. Fastnar likt Ken i gjyttret av försvarande LSK:are. Men resultatet av Lukas inhopp ger i alla fall mig mersmak. Tyvärr fick Ken och Luka inte mycket tid ihop innan det var dags för Ken att bli utbytt och ersatt av David Leinar. Men med Ken som tung target och med Luka på djupet så ser i alla fall jag en intressant kombination. Det hade varit intressant att starta med Luka och Ken på topp nästa match mot Syrianska. Det hade givit anfallet en extra kaxighet och tuffhet mot ett tufft motstånd.

David Leinar, -

Spelade för kort tid för att få ett betyg men hann inte åstadkomma något speciellt.


'Spelarbetyg ÖIS – Ljungskile 0-0' have 3 comments

 1. 28 april, 2010 @ 13:52 E

  Tack, det finns nog hopp.

  (noterar också att Zavadil blivit orättvist behandlad i uträkningen av medelvärde)

  Svara

 2. 28 april, 2010 @ 15:16 Anonym

  Då var ordningen återställd. Nu känner jag mig lugnare.

  Svara

 3. 28 april, 2010 @ 23:44 Max

  Nja, tycker allt att Anderberg var värd ett bättre betyg. Han vill ju skapa något och går in i närkamper trots sin ringa fysik (till skillnad från Nico)

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se