Spelarbetyg Syrianska – ÖIS 2 – 3

Det är alltid trevligt att åka långt som fan och vinna orättvisa segrar, men så går det när motståndarlaget inte väljer att satsa på någon vidare målvakt. För Syrianskas bästa får vi hoppas att han tar rekommendationen från oss bakom målet och börjar spela boule istället då han är tämligen värdelös på fotboll. En skön prick var han dock.

Lite spelarbetyg från matchen då och eftersom djävulen gjorde det till tv-match så kommer det nog bli problematiskt att smyghöja #5 men jag ska försöka göra mitt bästa. Alla belackare får ju tänka på att ni bara ser det som visas i bild och missar allt uppoffrande slit som sker utanför bild. Betygen sätts för närvarande endast av mig och Magnus Börjesson (webmaster på sidan för er som undrar vad han har med den att göra) men Martin kommer nog komplettera lite när han har tid. Kommentarerna är just nu endast mina.

Peter Abrahamsson, 3 (3 från båda)
Peter kändes inte riktigt helt klockren i går. I första halvlek tar han om hand om Syrianskas skott utifrån och gör en fin benparad på Robert Massis friläge men samtidigt borde han lyckats få bort bollen efter ribbträffen som föranledde målet. Målvakten har ju i princip tillstånd att gör vad han vill i straffområdet så det hade bara varit att köra över allt i sin väg och boxat undan bollen. I andra halvlek är han bra med ute och plockar upp några för långa genomskärare men agerandet vid hörnan/frisparken i slutet där avslutet landade på taket av målburen kändes inte jättebra och jag höll på att skita ner mig på andra sidan.

————————————————————————-

Björn Anklev, 3 (3 från båda)
Börjar matchen med en rejäl indianpassning trots att Peter klart och tydligt skriker att han finns som alternativ bakåt. Fick grova vibbar från matchen mot Ängelholm då de huvudlösa passningarna centralt på egen tredjedel avlöste varandra. Spelar sedan upp sig och i första halvlek klarar han av att den fina ytan på högerkanten som jag efterlyste efter Ljungskile-matchen. I andra stänger han högerkanten sånär som på inlägget som genererade i 2-2, dessutom bjöd han på en fantastisk glidtackling vilket är fotbollsporr. Hade dock inte mycket att sätta emot i nickduellen mot Ijeh i slutet, man kan inte säga annat än att Ijeh är smart som söker upp den ÖIS-försvarare som inte är vassast på huvudet.

Robin Jonsson, 3 (3 från båda)
Han och Dennis (ja hela ÖIS) har stora problem med Syrianskas anfallsspel och hade inte Robert Massi (tror jag det var) varit så rädd för stolpen så hade man fått 1-0 tidigare än vad man fick. Försvarsspelet på 1-0-målet var under all kritik från samtliga. ÖIS är femma bollen tre gånger om i defensivt straffområde och till slut klarar inte ens målramen av att försvara oss. Alla måste bli betydligt mer resoluta inne i eget straffområde, skiten ska bara bort. Gör en fruktansvärt viktig brytning i första halvlek och får i momentet efter årets billigaste frispark, rutinerat. Räddande ängel på slutet när han rensar undan Ijehs nick på mållinjen, den var fruktansvärt viktig.

Dennis Jonsson, 3 (3 från båda)
Bortsett från samma kritik som riktas mot Robin så sköter sig Dennis bra och han håller bra koll på Ijeh som inte får mycket yta.Kan från min position inte se vem det är som förlorar nickduellen vid kvitteringen men jag skulle tro att det antingen var Dennis eller Tommy (troligtvis Tommy…). Visar återigen att han är en fullt duglig Superetta-mittback.

Tommy von Brömsen, 2 (2 från båda)
Första halvlek var som vanligt. ”Ska inte ha boll” fick vatten på sin kvarn då han i inledningen, fullkomligt opressad, skickade bollen långt upp på läktaren. Blev som tur var bättre ju längre halvleken gick men det var fortfarande inte särskilt bra. Syrianska anföll rätt mycket på ÖIS vänsterkant och kom förbi ett par gånger för mycket. Sedan sätter sig Tommy i svåra situationer. I första halvlek är han upp på Syrianskas planhalva och slår ett inlägg som målvakten kan plocka ner. Tommy får en lång väg hem och när Syrianska får bollen på sin högerkant är Tommy inte riktigt inne i situationen och när han ska rensa undan bollen så kommer den inte längre än till Syrianskas mittfält och om jag inte minns fel resulterar det i att bollen kommer tillbaka på Syrianskas högerkant och slutar i ett inlägg. Blir dock betydligt bättre i andra och han klarar till och med av att behandla bollen och spela den till en blå spelare, kan han fortsätta hålla den nivån så har jag inget emot att ha honom som vänsterbackslösning fram till sommaren då det måste värvas en ny.

————————————————————————-

Markus Gustafsson, 2 (endast Magnus)
Jag vet inte om jag är helt efterbliven och har förlorat all form av objektivitet i frågan, men har Markus verkligen varit så fruktansvärt dålig som många, främst på SvenskaFans, verkar tycka? Visst att han kanske inte har rosat marknaden men han har inte varit speciellt mycket sämre än någon annan. Igår missade han ett läge som han givetvis måste sätta men samtidigt slog han inte bort speciellt många bollar, jobbade hårt i defensiven, kommer med uppoffrande löpningar som öppnar ytor för medspelare. Dessutom tar han en bra varning när han fäller Abgar Barsom. Kan hålla med om att han inte är formtoppad men det kan man knappast påstå att tillexempel Seb är heller.

Pavel Zavadil, 4 (4 från båda)
Gör främst en riktigt bra andra halvlek där han jobbar stenhårt i defensiven och samtidigt klarar av att lugna ner spelet när ÖIS erövrar bollen. Fanns hela tiden spelbar och är fruktansvärt bollsäker. Ska ha stor förtjänst i att den sista halvtimman inte blev fullt så ångestladdad som man kunde tro på förhand. Får dessutom göra mål och slår den mycket bra frisparken som Santos gör 3-2 på. Tillsammans med Anderberg var han helt klart bäst i ÖIS i går.

Sebastian Johansson, 3 (3 från båda)
Gör ett bra jobb men med tanke på att han förra året gjorde det ännu bättre mot ännu bättre motstånd så är jag ändå lite besviken på Seb. Pavel har hittills överglänst honom defensivt i varje match och ibland känns det bara som att Seb springer runt på mitten och alibi-spelar. Dock ska man inte förringa en alibi-spelare då han kan göra mycket nytta i det tysta men jag tycker Seb kan synas ännu mer i matcherna.

Markus Anderberg, 4 (4 från båda)
Andra halvlek var nog det bästa som Anderberg har presterat i ÖIS. Han var ruskigt bra och Syrianskas högerback hade stora problem med att plocka upp honom. Förutom stolpskottet som ledde fram till Santos 2-1-mål så kom han vid ett flertal tillfällen runt på kanten och fick till bra inspel inne i straffområdet. Har han börjat hitta formen nu så är han definitivt en startspelare.

————————————————————————-

Ken Fagerberg, 1 (1 från båda)
Nej han behöver göra ett mål för att få lite självförtroende och hitta formen.

Álvaro Santos, 3 (3 från båda
Första halvlek var inget vidare men i andra började han komma igång och för första gången i år kunde man urskilja att det faktiskt finns någon form av klasskillnad mellan honom och övriga spelare i Superettan. Två härliga mål och han klarade av att hålla i bollen däruppe som vi hittills inte lyckats med den här säsongen. När Ken är så fruktansvärt iskall får vi hoppas att Santos håller på att hitta formen.

————————————————————————-

Luka Mijaljevic, 3 (3 från båda)
Kommer in istället för Ken strax före paus och han gör det riktigt bra. Vinner en hel del frisparkar och klarar av att ta emot bollen trots en försvarare i ryggen. Har gjort sig förtjänt av att få starta mot Landskrona.

David Leinar, -
Kommer in för att utmana Syrianskas insatte fyrtorn i luftrummet men från min position ser jag inte om det hinner bli någon duell.

Nicolas Sandberg, -
Kommer in för att tjäna lite tid.


'Spelarbetyg Syrianska – ÖIS 2 – 3' have 21 comments

  1. 30 april, 2010 @ 15:16 Magnus Börjesson

    Var vi alltså överens om vartenda betyg? (Utom Markus då givetvis.) Häpnadsväckande! Jag får ge von Brömsen en femma nästa gång, för att skilja mig lite från mängden…

    Angående Markus så tycker jag inte att han var speciellt bra i går, men grundproblemet är inte han själv utan hans roll. Han är ju ingen kantspelare, och han verkar inte heller ha instruktioner att hålla kanten i någon nämnvärd utsträckning. Men inte heller är han en innermitt, utan han verkar hamna någonstans mitt emellan där han inte är till större nytta för någon. Det är ett enormt slöseri på en väldigt lovande spelare, och jag är rädd att han helt stannar i utvecklingen om han inte matchas bättre. Men ÖIS har ju en lång och ärofull historia av att förstöra sina talanger på precis det här sättet, så varför skulle just Markus slippa undan?

    Svara

    • 30 april, 2010 @ 15:23 Johan Gellerman

      Säger inte att vi inte var överens gällande Markus med, men jag känner att jag inte är rätt man att bedöma honom. Sedan har Markus ändå haft förhållandevis mycket boll i alla matcher och jag anser inte att han har varit dålig med bollen. Han har ju dessutom fått den i en sån position som där han hade fått den om han spelat innermittfältare med.

      Hade inte haft något emot att se Pavel och Markus centralt och peta Seb men det kommer nog aldrig hända.

    • 30 april, 2010 @ 15:33 Magnus Börjesson

      Seb är väl inte i sin bästa form, men jag tror ändå att vi behöver honom, åtminstone i den här typen av lite tuffare matcher. Jag skulle vilja se ÖIS spela 4-5-1, med Markus framför Pavel och Seb på innermitten, och så rejält offensiva yttrar för att kompensera för den bortplockade anfallaren. Nu blev Anderberg plötsligt het i går, så då kan han ta högeryttern och Alex vänstern. Annars är jag inte främmande för att flytta upp Björn ett steg heller.

      Fast egentligen vill jag ha 3-5-2. Vi har ju ändå massor av mittbackar och inga ytterbackar, och yttrarna kan vara så offensiva eller defensiva som behövs utifrån motståndet, varför det inte nödvändigtvis behöver vara en defensiv försvagning heller. Men det är väl inte lönt att hoppas på trebackslinje. Om Janne A skulle frångå 4-4-2 någon gång så vore redan det en sensation.

  2. 30 april, 2010 @ 15:57 okänd

    Om ni bloggare känner någon som har hand om ÖIS hemsida, så skulle ni ju kunna påpeka att dem noterar Zavadils fördelsedag också!

    Skål!

    Svara

  3. 30 april, 2010 @ 16:18 Dr. Gniden

    Det var Robin som tappade bort Ijeh vid 2-2. Dennis gör det han ska och håller killen på första stolpen. Ijeh startar löpningen in mot mitten med viker sedan av bort mot bortre delen av straffområdet. Robin missar helt att ha koll på vad som händer bakom ryggen och blir kvar alldeles för långt fram.

    Svara

    • 30 april, 2010 @ 16:22 Anonym

      Tänkte också på det, även om inlägget var riktigt vasst så får det inte ske på det viset. I allmänhet mycket paralyserat bolltittande i första halvlek från samtliga.

    • 1 maj, 2010 @ 16:31 Jens Z

      Han revanscherade sig väl i syrianskaanfallet efteråt när han nickade bort bollen på mållinjen?

  4. 30 april, 2010 @ 16:26 Hox

    Jag tyckte att TvB gör sin bästa match för säsongen igår och frågan är om inte jag satt högst betyg på honom av alla backar. Ijehs mål berodde på att Robin sprang och tittade boll och valde att markera sin egen skugga mitt emellan Ijeh och Massi (tror jag det var).

    Seb? Nja, jag blir irriterad varje gång jag ser hans utgångsposition är en bra bit framför Pavel och Pavel tvingas jobba hem ”i onödan”. Ska vi ha en mittfältare som spelar på det sättet så vill jag hellre ha in någon som är ett djupledslöpande hot eller kan slå en avgörande passning som Pavels granne på centrala fältet. Vi talar Mellis eller MarGus då för er som inte fattade. Nej, sätt en rep mellan Robin och Sebbe så de inte är mer än 25m mellan dem hela matchen igenom:-)

    För övrigt så måste någon lära Björn att slå inlägg i huvudhöjd. Hans flacka inlägg är bra, men så fort bollen ska över någon så¨hamnar den som bäst i 10m förbi målet varje gång. Jämför man hans tillslag med exempelvis Pavels så syns det lång väg vad som är fel. Björn lutar sig väldigt långt bakåt och slår bollen med helt öppen fot och gör därmed nästan en ren bredsida med lite sidskruv. Pavel har kroppsvikten nära bollen och träffar den längre bak med vinklad fot, typ ett mellanting mellan en vrist och en bredsida. Björns problem är inte att han träffar bollen fel, utan han har fel teknik. Så även solen har sina fläckar…

    Svara

    • 1 maj, 2010 @ 10:41 Sjögräs

      Jag tycker också att Tommy von Brömsen var riktigt bra. En tvåa var väldigt snålt enligt mig.

    • 1 maj, 2010 @ 15:20 Anonym

      TVB tappade sin gubbe hela tiden. Högryttern i Syrianska fick slå hur många inlägg som helst. Hur många gånger bröt tvb hans inlägg?

  5. 30 april, 2010 @ 16:44 E

    Ken mötte boll, fördelade med precision på ett tillslag och var stark i de närkamper han hamnade i. Djupledspelet och förmågan att komma till avslut fanns där inte, men betyget 1 känns väl tufft. Han var väl inte sämre än Alvaro i första halvlek? Jag tycker att han skall få chansen från start igen mot Landskrona.

    Svara

    • 30 april, 2010 @ 16:54 Magnus Börjesson

      Nej, Ken var inte sämre. Hade Álvaro bara spelat första halvlek så hade han också fått en etta, i alla fall av mig. Nu fick han bara en trea, trots två mål.

      Ken är urstark, bra på att ta emot bollen och hopplös att ta bollen ifrån. Men att han fördelade med precision håller jag inte med om. Han har just nu inget som helst att tillföra förutom det nyss nämnda, tycker jag. Inget passningsspel, kan inte göra sin gubbe, inga löpningar utan boll (utom möjligen i det defensiva arbetet), och inte en tillstymmelse till målfarlighet. Att han kan så oerhört mycket mer, det vet vi. Men det börjar nog bli dags att låta honom hitta formen i B-laget istället för på bekostnad av ett fungerande anfallsspel i tävlingsmatcherna.

  6. 30 april, 2010 @ 17:51 C

    Jag har några andra reflektioner än de ni gjorde:
    PA: Gör det mesta bra, har en bit kvar att utvecklas – särskilt i luftrummet. Kan bli en stabil allsvensk målvakt.
    TvB: var rädd för att bli passerad så han skyndande aldrig ut och satte press på kantspelarna utan lät de slå inlägg trots att vi hade vissa problem med detta igår. Annars bra, m u a uppspelen…
    RJ: tappar vid andra målet och var om jag inte såg fel en av de tre som stod och tittade på vid första målet. Knappt godkänd idag, men är en man för elvan.
    DJ: Personligen gillar jag Dennis skarpt: brytsäker, positionssäker och med rätt inställning. Bäst i backlinjen igår.
    BA: Var inte riktigt med i offensiven igår och kom lite galet några gånger men överlag en bra match.
    MA: Bäst på plan? Skapade mycket igår.
    SJ: Lite Daniel Andersson med sämre passningsförmåga. Stabil insats.
    PZ: kreativ och med MA den som stod för det vassa framåt. Bra defensivt arbete och det syns inte så mycket att han saknar ”steget” och speeden.
    MG: Var han med på träningen innan match. Slog han något inlägg direkt? Vände konstant tillbaka. Gör bra löpningar in i mitten och skapar oreda men jag tycker inte riktigt att han kommer igång. Fel position eller ur form? Jag vet inte men tycker inte han var mer än godkänd.
    KF: Bra bollmottagningar men det hände för lite därefter igår.
    AS: 2 mål, sög in bollen flera gånger så att laget kunde flytta upp och etablera anfall. Konkurrerar med MA om att vara bästa Öisare på plan.
    LM: Piggt inhopp. Stark och snabb.

    Som tidigare kommenterats: Öis är något tröga men samtidigt känns det som om det är flera som kan höja sig rejält. Stundtals i andra halvlek såg det bra ut. OCH, det viktiga, vi tog 3 poäng!!

    Svara

    • 30 april, 2010 @ 19:01 Martin Johansson

      Robin var mycket riktigt inblandad i båda målen. Vid det första är det väl i och för sig Sebastian Johansson som är den stora boven i dramat (tillsammans med Abrahamsson som blir alldeles för passiv) som har fri väg fram till bollen men som stannar någon meter till höger om situationen för att släppa fram Robin eller Tommy von Brömsen. Och när alla stannar upp slänger sig Haris Skenderovic fram och petar in den. Pinsamt, riktigt pinsamt.

      I övrigt håller jag med i nästan samtliga beskrivningar. Framförallt kommentaren kring Markus Gustafssons insats. Tar mycket löpningar men spelade inte en enda gång enligt plan. Inte en gång gick han på tidigt inlägg. För djävla dåligt. Som att han hade glömt allting. Det var framförallt någon gång i första halvlek där han verkligen hade läge att följa spelplanen men stannade upp, drog en gubbe och vände in i planen och chansen rann ut i sanden. Under den första halvleken spelade han dessutom alldeles för svårt. Vet inte om det var någon mer än jag som lade märke till hur han sabbade ett riktigt vackert anfall under den första halvleken genom att försöka sig på någon skitsvår klackskarvning ut mot Björn Anklev. Visst, om det hade lyckats hade det blivit apsnyggt. Årets framspelning? Det köper jag. Men nu lyckades det inte och Syrianska kunde gå på kontring. Oerhört klantigt av Mackan G. Borde dessutom gjort mål på sin chans i andra halvlek. Jag skulle inte bli förbannad om man bänkade Markus i nästa match.

      Peters spel i luftrummet lämnade en hel del att önska. I övrigt var han duktig. Höll dock på att ge mig en hjärtattack i slutminuterna när han feltajamade sin utrusning och Ristic fick öppet mål. Otäckt. Och skärpning tack!

    • 30 april, 2010 @ 23:19 Hox

      Janne pratade efter matchen mot Ljungskile samt i halvlek mot Syrianska att han tyckte anfallspelet var för centrerat och att man trängde ihop spelet till motståndarens styrka när både Andeberg och MarGus sökte sig inåt banan. Om man tycker det är felet så är ju uttagningarna av dem lite av en gåta, ingen av dem punktmarkerar ju direkt sidlinjerna. Då hade ju Alex eller Jakob (snääälla Janne:-) ) varit bättre alternativ.

      Sedan tycker jag inte att Peter kan lastas alls för något av målen. Frisparksinlägg, nick i insidan av stolpen och Peter hinner precis få upp handen och stöter iväg bollen. Det går ju alldeles för fort för att han ska hinna styra bollen eller knyta näven och boxa till den. Sedan har han otur och den går rakt till Syrianskaspelaren och går Peter ut och försöker täcka och göra sig så stor som möjligt. När bollen sedan går förbi honom och i ribban är han förstås helt överspelad.
      Seb är väl den största boven i dramat, då han först släpper markeringen på den Syrianskaspelare som skjuter i ribban och sedan inte attackerar bollen för att rensa den framför Skenderovic. Även Robin gör också ett misstag då han vet om Skenderovic men misslyckas med att screena bort honom vilket man ser på bilderna att han försöker. Även TvB och Andeberg får en passivitetsvarning för sitt agerande.
      Andra målet är Peter ju totalt chanslös på även om nicken i princip går rakt på honom. Däremot så kändes han lite osäker och jag tycker inte han fått någon riktigt bra start i år, varken under försäsongen eller de första fyra matcherna. Han behöver nog några matchen för att komma in i matchtempo och matchvana igen, ett års vila är ju trots allt nästintill en katastrof för en så ung målvakt som han faktiskt är.

      (som Seb för övrigt släppt markeringen på och nu markerar luft – ungefär samma sak som han gör efter ribbreturen någon sekund senare)

    • 1 maj, 2010 @ 08:34 Martin Johansson

      Hox, nu har du gjort för många intressant iakttagelser och skrivit för många klipska kommentarer. Jag tycker att det är dags att byta sida? Det är hög tid att flytta från kommentarsfälten till textfälten, inte sant. Om det låter intressant kan du väl höra av dig via mail till mig.

    • 1 maj, 2010 @ 16:53 C

      Fast såväl Andeberg och Gustafsson hade möjligheter till att komma runt på kanterna. Andeberg gjorde det flera gånger bra, bla vid Santos första mål, medan Gustafsson hela tiden vände hem. De skall ju ändå kunna klara av instruktioner!? Men det kommer!!

    • 1 maj, 2010 @ 18:17 Johan Gellerman

      Det som är mest märkligt är att Janne verkar vara tillfreds med Markus sätt att spela för han har ju möjlighet att byta in Alex eller bara säga till att han verkligen ska hålla kanten. Något som är klart är i alla fall att Markus har fått en oerhört skum roll.

  7. 30 april, 2010 @ 21:16 Anonym

    Alla spelarna får en femma av mig, vända matchen till en seger är riktigt starkt. Den här vinsten gjorde mig riktigt glad. Alla spelarna gjorde sitt bästa fast man såg att några inte hade sin bästa dag. Men samtliga gjorde något som lede fram till SEGER. Tack

    Svara

  8. 1 maj, 2010 @ 12:05 Mikael Carlsson

    En fråga. Jag vet inte om det har skrivits om det men vad hände med Ken i matchen? Skadad? Vad är status på det tro?

    Svara

    • 1 maj, 2010 @ 15:38 Mikael Carlsson

      Jag kan nu svara på min egen fråga efter att ha läst intervjun med Janne Andersson efter matchen. Lårskada på Ken verkar det som. Vi får se hur länge han blir borta.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se