Stefan Allbäck i blåsväder

Eftersom diskussionen i den här tråden har lämnat ÖIS bakom sig för länge sedan och gått över till en hel annan diskussion väljer jag att stänga av kommentarsfunktionen. De av er som är intresserade av att diskutera ämnet vidare hänvisas hit. (Martin)

Det är säkert ingen här som har missat flaggningen i media om dagens TV-program ”Uppdrag granskning” där man har kommit över en uppsjö med tveksamma fakturor som Stefan Allbäcks Byggnads AB har kammat hem. Vi pratar mångmiljonbelopp av skattepengar som man har fått in efter överdimensionerade fakturor och ”klia-rygg-verksamhet”. I vissa fall har man knappt gjort något arbete överhuvudtaget och ändå fakturerat och i andra fall har man hjälpt vänner med jobb vars timpeng blivit lagd på annan kund. Ofta från kommunala jobb där man har från kommunens sida har haft noll koll, eller mer troligt medvetet struntat i kollen p g a rena mutor. Illa, illa. Mycket illa.

Vet inte om det hör hemma här egentligen, men det går ju inte att blunda för det faktum att det tidigare så ärofyllda efternamnet Allbäck i ÖIS-kretsar nu har fått sig en rejäl törn. I alla fall hos mig.

Efter att ha sett den senare delen av TV-programmet så bli man rätt så beklämd och i slutänden frågande kring hur ÖIS har drabbats av det här. Har klubben drabbats av Stefans skumma affärer och kommer det hända något retroaktivt som klubben måste stå till svars för? Vi får hoppas att så inte blir fallet.

Det enda jag har att säga är att om Stefans affärer har gått till på det sättet som det presenterades i kvällens ”Uppdrag granskning” så är det för jävligt. Det värsta av allt är ju att så många kring honom verkar vara med på noterna och skyddar varandra. Karteller och svågerpolitik är knappast något nytt i samhället men man berörs ju lite extra när man läser om att en gammal spelare och sportchef i ÖIS är anledningen till den här typen av program i SVT.

Sen till råga på allt så läser jag följande artikel i nätbilagan av GT och det går ju inte att missa att det är Marcus Allbäck som har fått sin trädgård fixad med kommunala skattemedel. Vi får innerligt hoppas att vår Marcus har varit lyckligt ovetande om pappas sätt att tjäna pengar(?) och själv har sett till att ha rent mjöl i påsen. Sen har ju i alla fall jag svårt att tro att far och son aldrig har en diskussion om jobb och pengar, rent allmänt, kring en helt varlig middag en helt vanlig söndag. Eller?

Vad som händer med Stefan Allbäck och hans imperium återstår ju att se. Men som det ser ut nu så ser det inte speciellt bra ut.


© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se