Stora Valla inte i speldugligt skick

Det blev i dag klart att Svenska Fotbollsförbundets matchdelegat inte godkänner Stora Vallas gräsmatta inför fredagens match mellan ÖIS och Degerfors. Degerfors tvingas nu flytta matchen. I nuläget vet man dock inte till vilken arena som matchen kommer att flyttas. Enligt uppgift är Behrn Arena i Örebro redan uppbokad, men både Degerfors och ÖIS har uttryckt en önskan om att matchen skall förläggas till Örebro. I värsta fall kan matchen komma att spelas på Domnarvsvallen i Borlänge. Ett slutligt besked väntas senast torsdag förmiddag.

Förbundets matchdelegat ansåg att Stora Vallas gräsmatta var på tok för mjuk och bar på för mycket sand för att vara i speldugligt skick. Degerfors hade möjlighet att överklaga förbundets beslut men har valt att inte göra så. Istället arbetar nu Degerfors, ÖIS, SEF och Svenska Fotbollsförbundet för att få till en lösning där matchen spelas på Behrn Arena. I nuläget är dock en match i division 3 förlagd till Behrna Arena och om denna match inte går att flytta kommer Degerfors och ÖIS att göra upp om poängen på Domnarvsvallen i Borlänge.

Beslut om en eventuell tv-sändning kommer också fattas först i morgon, torsdagen den 15:e april. Enligt uppgifter ser helst TV4 att matchen spelas på Behrn arena. Domnarvsvallen har nämligen dispens för en sämre belysning vilket inte lämpar sig för tv-sändning.

Ni kan läsa mer om detta här, här, här och här.


'Stora Valla inte i speldugligt skick' have 12 comments

  1. 14 april, 2010 @ 18:56 Anonym

    Helvete också. Innebär det att en av de få öis-matcher som är möjliga att få se live på tv nu utgår från tablån? Fast det är klart det hade varit bäst för alla parter om de nu lyckas få att lira denna match på konstgräs.

    Svara

    • 14 april, 2010 @ 19:03 Martin Johansson

      Om jag har förstått saker och ting rätt kommer matchen att spelas på fredag. Det är för sent för en ändring av speldag. Det blir med andra ord antingen Örebro eller Borlänge. Båda arenorna har väl konstgräs. Personligen håller jag tummarna för Örebro, då det är lättare att ta sig hem därifrån.

    • 15 april, 2010 @ 06:12 Johan Gellerman

      Underskatta inte förbundet, det är aldrig försent att ändra speldag eller speltid.

      Samtidigt ska Degerfors ha sig en rejäl jävla känga. Hur kan man ”glömma” att ringa till Örebro (sju mil enkel resa från Degerfors) och hellre vilja ha Domnarsvallen (typ 20 mil enkel resa) som reservarena. Löser de inte Eyravallen så ska de fan tvångsnedflyttas på grund av obefintlig kompetens.

    • 15 april, 2010 @ 06:40 Martin Johansson

      Fast nu har ju Degerfors gått ut och sagt att matchen spelas på fredag så där tror jag inte att det blir någon ändring. I övrigt håller jag med i allt du säger, Johan.

  2. 14 april, 2010 @ 19:11 Anonym

    Hur blir det med tv-match Martin? Inställd eller inte?

    Svara

    • 14 april, 2010 @ 19:16 Martin Johansson

      Om det vet jag just nu inget. Håller dock på att kolla upp det.

    • 14 april, 2010 @ 20:27 Martin Johansson

      TV4 lämnar tydligen också besked i morgon.

    • 14 april, 2010 @ 21:22 G.C

      Bra, då vet man. Det borde ju inte vara så svårt att sända från Behrn Arena iallafall, om det skulle bli spelplatsen.

    • 14 april, 2010 @ 21:24 adrian

      Men varför skulle inte domnararsvallen kunna sända är inte det någon sorts krav i superettan.

    • 14 april, 2010 @ 21:35 Martin Johansson

      Tror nog att det där har mer att göra med TV4:s produktionsbolag eller de som gör produktionen åt TV4. Finns säkert en massa praktiskt som inte är så lätt att lösa med kort varsel. Behrn Arena är nog bättre preppad för sändning. Klart det går att sända från Domnarvsvallen, där handlar det kanske mer om vilja.

  3. 14 april, 2010 @ 19:46 Mikael Carlsson

    På ett sätt är det bra att det skiter sig med planen i Degerfors. Det är bara att hålla tummarna att fler matcher flyttas så att den här arenafrågan på allvar kommer upp och blir en allmän sak att lösa för alla inblandade.

    OM man nu skall spela på gräs så måste väl ändå planen innehålla gräs och inte sand eller jord till 80%? Sen bör ju planen hålla för 2 x 45 och inte bara en gång utan gärna flera gånger. Det är få planer som gör det idag faktiskt. Inklusive Gamla Ullevi. Det bör ju gå att slå en helt vanlig bredsida 8-10 m utan att bollen studsar som en flipperkula för att kunna kalla det fotboll egentligen. Det är ju sorgligt att bevittna svensk fotboll som det är nu.

    Jag är inte bitter…

    Svara

  4. 14 april, 2010 @ 23:54 E

    Vallhalla är ledigt på fredag…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se