Superettan här kommer ÖIS!

Ja, jag vet inte om rubriken egentligen sätter igång någon större oro bland våra kommande motståndare. I alla fall inte om man tänker på ÖIS resultat nu under försäsongen. Kronan på verket! Förlust igen i helgen och den här gången mot rykande färska tränaren Henke Larsson och hans BoIS i Landskrona.

Att ÖIS leder matchen med 0-2 är en bra sak att ta med sig. Det är bevisligen också så att Ken och Santos kommer att göra nytta för laget i år. Det är ingen tvekan om det. Speciellt Ken verkar ändå vara riktigt het. Sämre är ju att laget inte klarar av det defensiva spelet och därmed släpper till så att Landskrona till slut kan vinna matchen med 3-2. Det är sorgligt. Säga vad man vill, men vinden och planen skall inte vara så förbaskat avgörande så att man inte kan försvara sig i 45 min. Eller? Jag tror att Landskrona är ett bättre lag än vad många vågar tro och jag tror tyvärr att ÖIS för närvarande är ett sämre lag än vad många vågar tro.

ÖIS i all ära, men vi har aldrig lyckats lura sanningen under försäsongerna de senaste åren och jag är inte beredd att köpa den gamla klyschan att försäsong är en sak och seriespel en helt annan (jag är ledsen Janne Andersson, men det är ÖIS du tränar nu). Det är nämligen inte sant. Visst kan man ha otur och visst kunde förberedelserna i laget ha varit bättre i år. Men till saken hör att försäsongens yttre faktorer har i stort varit desamma för alla svenska lag i år. Förutom de yttre faktorerna så har naturligtvis skadorna varit ett bekymmer för Janne Andersson och det är ju inget som vi kan göra ogjort. Däremot så oroar det mig att inte laget klarar av att stå emot bättre när det börjar matas på med löpningar och inlägg från motståndaren. Att ÖIS inte ännu har fått defensiven på plats kan komma att bli dyrt i inledningen av säsongen om man har otur. Vi kommer knappast ha världens bästa planer att spela på nu till en början trots den sena starten på Superettan. Vi kommer förmodligen inte ha alla spelare disponibla från första match och det kommer nog sannerligen ta ett tag innan någon direkt startelva finns att diskutera. Det är bara en känsla jag har. Det är ingen bra känsla. ÖIS i ett nötskal?

Ja, sen när hade ÖIS en bra försäsong? Det var hur som helst väldigt länge sedan ÖIS kunde stoltsera med lite stolpe in under en försäsong som i sin tur genererade lite bra självförtroende inför en seriepremiär och de inledande matcherna. Det känns som att ÖIS har en förbannelse över sig att varje säsong skall börja i lite motlut. Nu får laget återigen jobba sig in i tempo och i timing på plan när det står 3 poäng på spel.

MEN! Att gräma sig för hur det har sett ut den här försäsongen är ingen idé. Det är bara att titta framåt, för det är trots allt dit vi skall. Mot Allsvenskan! Att vinna mot Väsby United (det måste väl ändå vara det fånigaste lagnamnet i Sverige vad jag kan komma på? Hybris United?)  kommer att bli mycket viktigt nu för att få en bra fortsättning. Jag har ingen bra känsla i magen tyvärr. Det är inte påskmaten utan en mer molande oro. Möjligen kan det vara premiärnerver? Jag vet att jag inte är en glädjespridare när det börjar dra ihop sig, men med den här försäsongen i bakfickan så är det svårt att sitta lugnt i båten. Men jag är mer än villig över att få stå där och skämmas över min domedagsmentalitet den 12:e då domaren blåser av matchen på Gamla Ullevi. Jag ser mig gärna överbevisad för hur jag ser på ÖIS dagsform. Sen oavsett hur det går i matchen så vet vi ju alla att det inte är över på långa vägar. Vi kommer ju att glädjas, sjunga, gapa, skrika, engagera oss, hoppa, steppa av oro, lida i många matcher till. Det tar aldrig slut. Rödblått tills vi dör. Det verkligen skönt att det sätter igång snart. Jag vill ha premiären överstökad.


'Superettan här kommer ÖIS!' have 2 comments

  1. 4 april, 2010 @ 21:00 Yodabul

    Vi ska inte oroa oss för mycket!

    Laget har kacapitet att en bra dag spöa varenda lag i hela landet! Det är i stort sätt samma lag som spöade Kalmar med 4-2 och Helsingborg med 3-0 ifjol!

    Hur bra var försäsongen 2008? Då gick vi upp ändå mendet krävs att vi ger allt så ska det gå…

    Svara

  2. 4 april, 2010 @ 22:25 Anonym

    Sant att den gamla klyschan om att försäsong inte påverkar seriespelet bevisligen inte kan appliceras på Öis. Det tror jag vi får konstatera. St amtidigt kan lite flyt i skarp läge vända på trenden ganska bjärt. Är sjukt sugen på att få gå och gorma på Gamla jag med!

    Rödblått tills vi dör!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se