Christofer Bengtsson: ”Det är väldigt surt”

Efter lång tid utanför laget, så har Christofer Bengtsson fått starta de två senaste matcherna på sin rätta plats som högerback. Sambadefensiv passade på att kolla läget efter förlusten mot GIF Sundsvall.
Din syn på matchen, Christofer?

– Det är väldigt surt att förlora en sån här match. Första halvlek är en kamp och det är inte nåt av lagen som sticker ut. I andra kommer vi in och styr matchen väldigt bra i 25-30 minuter och kommer till hyfsade chanser, där vi bör göra nåt mål. Sedan tar Sundsvall över mer i slutet. 2-1-målet känns för j-t hur det kommer till. Bollen går ut efter en hörna och det är ingen som kommer upp i tillräcklig press, så Skulason kan skjuta rakt igenom våra försvare, bollen studsar olyckligt på Peter och går in.

Tankar när du inte fått spela?

– Det är inte så mycket att tänka. Det gäller att kämpa på och vara beredd när man får chansen, annars gör man varken sig själv eller laget rättvisa.

Nu har du äntligen fått starta två matcher i rad.

– Det kändes kul, man behöver spela för att göra det bättre. Det kändes bra redan mot Gefle även om man självklart är lite ringrostig, så jag får vara nöjd med mina egna insatser. Formen är på väg och det har fungerat bra dessa två matcher, men det är inget att glädjas åt när man förlorar matcher.

Fick du ändra ditt spel i andra, då Alexander kom in och inte precis är nån utpräglad yttermittfältare?

– Det öppnade upp för mig, jag kom på en del överlapp och slog några inlägg. Samtidigt måste vi chansa på slutet efter att de fått in sitt 2-1-mål, så det var absolut inga problem.

Hur ska du behålla din plats i laget?

– Jag ska fortsätta på den inslagna vägen, tycker man tar steg hela tiden och det känns bra.

Två raka förluster, kan det vara en svacka?

– I så fall är det bra med semester nu. I första har vi självklart betydligt mer att ge, men jag tycker prestationen är helt ok – framförallt i andra och resultatet är inte rättvist.

Nu dröjer det ett tag till nästa match.

– Man är fruktsvärt förbannad när man har förlorat, så då hade det varit bra på en ny match snart så vi kunde ta revansch. Nu får vi slicka såret under semestern och komma laddade till matchen mot Trollhättan i stället.

Vad ska du hitta på?

– Det är ledigt en vecka från måndag till söndag, men vi har fått individuella träningsscheman. Själv ska jag försöka ta det lugnt och läka såren.


'Christofer Bengtsson: ”Det är väldigt surt”' have 2 comments

  1. 1 juni, 2010 @ 07:20 Anonym

    Vilken underbar inställning han har mannen. Tänk om Santos va lika grinig efter en förlust.. Då hade han gjort åtta mål per match.

    Svara

    • 1 juni, 2010 @ 10:36 Martini

      Bildsköne Bengtsson har inte gjort bort sig på de här två matcherna. Tänk om han kan komma tillbaka till 2008 års form och stryka ett streck över fjolårets debacle.
      Fan, man var ju tveksam till att han skulle kunna resa sig igen efter det. Som du säger så kanske det handlar om inställning.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se