Det svänger om ÖIS

Fortfarande obesegrade. Alltid något. För om vi ska vara helt ärliga är det väl det enda vi kan vara nöjda med efter matchen mot Falkenbergs FF. 1-1 trots att ÖIS under långa perioder var fullständigt utspelade. Fullständigt utspelade. Dussinliraren Christoffer Carlsson hade lekstuga på sin högerkant, och Tobias Nilsson och David Svensson tilläts styra och ställa lite som de ville på mittfältet. Under den andra halvleken fanns det nästan bara ett lag på planen. Och det var inte ÖIS. Borta var det fina spelet från matchen mot Östers IF. Kvar fanns bara ett fullständig kaos. Falkenberg tilläts dominera totalt. Låt mig säga att det var en verkligen hemsk upplevelse.

Efter matchen var Janne Andersson också mäkta besviken. Enligt Andersson var det här årets sämsta prestation. Särskilt den andra halvleken då Andersson menade att ÖIS tappade allt spel. Att man gav bort initiativet och matchen. Framförallt tappade man greppet om mittfältet. Om man nu någonsin hade det. Från min position på läktaren såg det ut som att Öisarna inte riktigt var på tårna. Att man inte riktigt hängde med i tempot utan att man stod och sov när Falkenberg satte fart på bollen.

Under hela matchen blev dessutom Ken Fagerberg och Álvaro Santos allt för ensamma i omställningarna. ÖIS mäktade inte med att skapa något etablerat spel på offensiv planhalva. Allt som oftast hamnade Santos och Ken i två-mot-tre eller två-mot-fyra-lägen. Inte en lätt uppgift, inte ens om anfallsparet heter Fagerberg och Santos. Det var inte många gånger som mittfältet hann upp för att ge stöd åt de två anfallarna.

Dessutom hade Ken Fagerberg återigen en tung match. Det var inte många dueller mot Falkenbergs mittbackar som Ken vann denna afton. Han såg klen ut. Lätt som fjäder. Seg i steget. Inte alls som jag minns honom från säsongen 2007. Hade det här varit säsongen 2007 hade Fagerberg gjort åtminstone två mål under den första halvleken. Det är jag fullständigt övertygad om. Att det rätta självförtroende saknas råder det inga som helst tvivel om. Trist!

Tur då att vi har en notorisk målskytt i form av Álvaro Santos. Den här gången var det i och för sig ett riktigt flytmål. En strumprullare från straffområdesgränsen som tar på en hemmaförsvarare och ställer Stojan Lukic.

Tur. Tur. Tur. Så in i bomben.

Nåja, förspelet till målet var istället riktigt snyggt. Bollen gick som på en linbana från Dennis Jonsson till Ken Fagerberg – via stationerna Alex Perreira och Pavel Zavadil. Riktigt läckert faktiskt. Tyvärr var det också den enda gången som ÖIS blixtrade till. Visst Álvaro Santos hade ett fint läge efter en frispark från Pavel Zavadil och Markus Gustafsson brände ett bra läge under den första halvleken. Och i den andra hade Ken Fagerberg två hyfsade chanser att avgöra matchen. Men så mycket mer än så blev det inte.

Nej, nu är det bara att bryta ihop och komma igen. Vi kan bättre än så här. Det vet vi alla. Det är bara att gå hem och göra om allting från början. Det är åtminstone en vecka kvar till nästa match. Just nu känns det ganska skönt.

Så här nära inpå matchen är det dessutom svårt att säga vad som gick fel, men kanske underskattade ÖIS sin motståndare en aning. Bara en gnutta. Men tillräckligt mycket för att Falkenberg skulle tillåtas dominera matchen. Det var trots allt toppen mot botten. Även om det såg väldigt annorlunda ut. Stundtals kunde man till och med tro att det var tvärtom.

Avslutningsvis får vi som sagt vara nöjd med en poäng. Särskilt med tanke på att Falkenbergs första kvitteringsmål nog borde ha godkänts. Efter matchen sa Janne Andersson att han under matchen var helt säker på att det var Peter Abrahamsson som gjorde en rejäl tavla. Thomas Askebrand var av samma åsikt. Där undkom man med blotta förskräckelsen.

Shit happens, som man säger. ÖIS är fortfarande obesegrade och på andra plats i Superettan. Det är allt som räknas nu. Det tar vi med oss till nästa match mot GIF Sundsvall. Då måste spelarna höja sig rejält och tre poäng bärgas.


'Det svänger om ÖIS' have 9 comments

  1. 17 maj, 2010 @ 23:31 Goku

    Ja du Martin de här var då verkligen en skitmatch ja… Själv var man optimistisk efter att ha hört hur bra de mesta gick mot Öster och får idag se ett fullständigt omotiverat ÖIS, tyvärr.

    Svara

    • 17 maj, 2010 @ 23:36 Martin Johansson

      Jepp, det var inte kul i dag. Det är inte så hör Lirarnas lag ska spela. Jag fattar inte vad som gick fel.

  2. 17 maj, 2010 @ 23:43 timberhochmandie

    Liten fråga kring det taktiska träningsupplägget… Ponera att du basar över ett gäng unga, festsugna ( = rätt normala) grabbar. Ponera att gänget kommer att ställas inför en väldigt viktig uppgift på måndag kväll. Hur stor är chansen att du lägger upp helgens träning så att grabbarna har ”fritt fram” att festa både fredag kväll och lördag kväll?

    Svara

  3. 17 maj, 2010 @ 23:51 Oskar Ä

    Nu vet jag inte hur Jannarna var under den här matchen men jag kom att undra varför fotbollstränare inte är mer som hockeytränare när det gäller att motivera sina spelare under match?

    Det är klart att man inte får riktigt samma möjlighet i en fotbollsmatch att kunna prata med sina spelare ordentligt men det är alltför ofta tycker jag att man ser en fotbollstränare stå tysta hela matchen utan ett enda försök att peppa sina spelare ute på planen.

    Jag skulle vilja se mer passion från tränarna och att dom ryter till när det är som i dagens match ett riktigt lojt och svagt spel mot ett motstånd som inte ska ha en chans.

    Men jag vill återigen säga att jag inte vet hur Jannarna agerade i dagens match. Dom kanske peppade killarna utav bara den men att killarna inte tog det till sig. Vad vet jag? Jag var trots allt inte där(vilket kanske var tur).

    Så någon som var på matchen får gärna säga hur det var från Jannarna under matchen.

    Svara

    • 17 maj, 2010 @ 23:58 Goku

      Verkar som att du såg matchen Oskar, Janne A satt mest i avbytarhytten stog väl utanför mot kanten av båset några gånger bara, nej han gav då inga peppningar.

    • 18 maj, 2010 @ 00:04 Oskar Ä

      Då är jag verkligen besviken.
      Om det såg ut som dom flesta beskriver matchens andra halvlek så verkar det som att lite peppning och väckning av spelare skulle behövas.

      Vi vet ju alla att vi har ett bra lag och att det inte ska vara några större problem för oss att ta oss upp till Allsvenskan. Men mot dom här ”sämre” lagen så är det just motivation som behövs!
      Säga vad man vill men alla killar i laget är inte några tjurskallar som hellre dör än gör en dålig match.

      Vi skulle egentligen behövt en tränare som är bra på att ge spelarna motivation än en tränare som är bra taktiskt.
      Just nu tycker jag att våran svagaste sida är just tränarsidan nämligen.
      TvB är inte problemet. Det är Janne och hans passiva attityd under matcherna.

      Får väl hoppas att Björn kan ta tag i det där åtminstone eftersom Janne inte verkar vara kapabel till det.

  4. 18 maj, 2010 @ 00:32 Bellman

    Jag måste säga något som jag har tänkt ända sen Ken blev klar för ÖIS igen. Killen är alltför haussad och pressen är förmodligen för stor på honom.

    Visst han gjorde en bra säsong 2007, men det är ju också allt han har presterat på högre nivå.

    Han är inte i närheten av att vara en lika fantastiskt duktig spelare som Alvaro Santos och bör inte heller jämföras med honom.

    Om vi ser Ken mer som en talang, på samma sätt som vi ser Anderberg och MarGus, då kanske pressen faller av honom.

    Bara för att man värvades till en dansk liga betyder det inte att man kommer hem och är en stjärna.

    Hur som helst. Skräpig match idag, men skönt att fortfarande ha en nolla i förlustkolumnen.

    Tack och godnatt!

    Svara

  5. 18 maj, 2010 @ 11:32 Anonym

    Jag hade denna känsla inför matchen att det kunde bli så,tyvärr stämde min känsla. Första var ju rätt okej , men man såg att det inte riktigt stämde så jag tänkte det rättar Jannarna till i halvlek och dom hittar lösningen. Så blev samspelet sämre gubbarna var för långt ifrån sina motspelare, dom vann inte andra bollarna som dom brukade. Så jag är oerhört glad att klacken slapp plocka ner tifot obesegrat utan det kan hänga. Att vi får med oss en poäng att Ken får gör assisten till Alvaro och att han sätter den i mål via en Falkenbergare. Man skall aldrig underskatta Falkenberg för ibland går dom som tåget och är svår stoppade. Jag tror att det smög sig in falsk trygghet efter Östermatchen,men det är bara att hoppas att det blev en väckarklocka i går att Öis måste spela tillsammans , koncentrationen måste vara hundra. Det jag är glad åt också är att ingen viker ner sig eller lägger av att spela innan
    domaren blåser av matchen. Tråkigt att C-sport levererade så dålig kvalite på matchen igår. Nu vänder vi tenden och tar första 3 ponen hemma.

    Svara

    • 18 maj, 2010 @ 11:43 Oskar Ä

      Varför sa du inte att du hade en dålig känsla innan jag spelade en femhundring på matchen? :D


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se