Eftersnack från Värendsvallen

1-3 mot Östers IF var väl helt enligt planerna. Åtminstone om ÖIS fortfarande har ambitionen att spela i Allsvenskan 2011. Laget är dessutom obesegrade efter sex matcher av Superettan och i nuläget innehar man också serieledningen en poäng före Syrianska FC och två före IFK  Norrköping. Trots detta var det en lättad Janne Andersson som mötte den samlade Smålands- och Göteborgspressen efter matchen.

Janne Andersson: Vi har ju börjat säsongen trevande. Av många skäl. Vi har tagit små steg framåt och jag tycker att vi växer hela tiden. Vi växer ett steg till i dag. Vår första halvlek är bra. Bra rörelse, bra passningsspel och många avslut. Det som störde mig mest var att vi kanske inte fick utdelning på de chanser vi hade.

Två halvlekar blir sällan exakt likadana. Öster börjar andra halvlek bättre. Om de gör ett mål där är allt det vi har gjort i den första halvleken ingenting värt. Jag hade velat ha med mig lite mer in i paus.

Sedan får vi då utdelning i den andra halvleken. Retroaktivt. Det är bra. Efter det är matchen slut känns det som. Så att för oss var det här vår bästa match för året. Vår bästa prestation i år. Jag är nöjd med helheten i laget. Vi börjar se ganska homogena ut. Killarna följer det sätt som vi vill jobba på. Alla matcher i den här serien kommer att vara ganska tuffa och jämna. Ger man då lite yta till motståndarna så kommer de att utnyttja det som Öster också visar när man jagar mål på slutet av matchen i dag.

Det gäller att ta varje match som en enskild kamp och göra det absolut bästa. Det tycker jag killarna gör i dag och därför är jag mycket nöjd. De förtjänar stort beröm.

En rätt nöjd Janne Andersson mötte pressen efter matchen mellan Östers IF och ÖIS

Andreas Ottosson (Östers IF): Om det här var ÖIS bästa match så känner nog jag att det här var vår sämsta match. I dag är vi inte med över huvud taget. Ska vi ha en chans mot ÖIS måste alla spelare vara på topp. De har en del väldigt skickliga fotbollsspelare. Vi är inte där. Vi förlorar dueller. De vinner man-mot-man-situationer. De vänder bort våra spelare. Har ett bra och snabbt passningsspel men ska vi ha en möjlighet måste vi vinna kamperna och det gör vi inte. Vi måste vinna andrabollar och när vi vinner boll måste vi ha ett mycket, mycket bättre passningsspel än vad vi har i dag.

Jag är väldigt besviken över den första halvlek vi presterar. Det var ett steg tillbaka. I och för sig visste vi att vi mötte ett bra lag men jag tycker inte att vi är med när domaren blåser i gång matchen. Och det ansvaret ligger kanske på mig. I det stora hela möter vi ett lag som är klasser bättre på alla punkter.

Ken Fagerberg: Jag tycker att det här är vår bästa match hittills. Jag har också känt att det finns en styrka i laget så även om spelet inte har fungerat så har man alltid känt på planen att det aldrig har varit någonting att stressa upp sig över. Det är djäkligt gott och vi känner att vi är starka tillsammans.

Ken Fagerberg känner en styrka i och ett tilltro till sitt lag

Alexander Henningsson (Östers IF): Jag tycker inte heller att vi gör någon bra match. Det är små marginaler och om vi får 1-1 är det en helt annan match. Jag känner i och för sig att vi inte är riktigt värda det heller. Men det är bara att fortsätta att jobba på. Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra i dag.

Sambadefensiv: Janne, är den förlängda försäsongen över nu?

Janne Anderson: Ja. Jag tycker att vi återigen har tagit små steg framåt, men förhoppningsvis gör man det över hela säsongen. Jag tjatar om inställning och om attityd och arbetsinsats hos killarna och det har funnits där. Men precis som Ken säger, vi har känt oss starka i matcherna, även om vi inte har spelat så bra. Nu senast mot Landskrona är vi också bra under långa stunder och i dag gör vi en bra match. Vi skapar väldigt mycket nu. Det gjorde vi inte i de första matcherna. Vi börjar bli lite mer samspelta.  Det tycker jag.

Sedan är det klart att spelare som Álvaro, som börjar komma i form, visar ju hur skicklig han är och i dag är det väl nästan konstigt att han inte gör mål på de lägen han har. Jag hoppas han sätter dem nästa gång för normalt sätt gör sätter han ett eller två på de chanser han har. Men jag är nöjd, och jag hoppas att vi kan fortsätta växa men försäsongen är över, det har den varit ett tag.

Det som är roligt är att vi nu har spelat sju tävlingsmatcher och inte förlorat och det efter en försäsong där vi bara vann två matcher. Så när det skarpa läget kom har vi samlat ihop det bra. Vi har spelat en femtedel av säsongen, det är en lång bit kvar men så här långt är jag jättenöjd med vad vi har presterat utifrån de förutsättningar vi hade när vi gick in i säsongen.

Journalist 1: Janne, vad är det du känner saknas fortfarande? Vad kan bli bättre?

Janne Andersson: Jag är ny tränare och jag jobbar med en ny trupp som varit drabbad av skador under försäsongen så det är klart att jag inte har fått sätta min prägel fullt ut på laget. Det kanske är bra det. Jag tycker att det är mycket som vi inte har jobbat igenom ännu och vi har lite kvar när det gäller kreativiteten i vissa delar. Samtidigt tycker jag att trots att så många av våra spelare är så pass skickliga underordnar de sig kollektivet. Det gör att vi maskinmässigt kan jobba oss igenom de här matcherna. Sedan tror jag att vi kan växa lite till individuellt sett. Det är ett antal spelare som har en bit kvar till toppformen.


'Eftersnack från Värendsvallen' have 7 comments

  1. 9 maj, 2010 @ 21:48 Elfström

    Varför blev TvB utbytt redan efter en halvtimme, skadad? petad?

    Svara

    • 9 maj, 2010 @ 21:50 Martin Johansson

      Ljumske! Skadad.

    • 9 maj, 2010 @ 23:11 Hox

      Pappa, varför kliar han sig så mycket på snoppen för? -sjuåring på läktarn om TvB före bytet. Liten grabb, stor humor:-)

    • 9 maj, 2010 @ 23:21 Martin Johansson

      Haha! Lysande! Lite som matchen får man väl säga. Motståndet var i och för sig rätt svagt men jag tycker ändå att det var skönt att ÖIS mäktade med att tokdominera som man ändå gjorde.

  2. 9 maj, 2010 @ 22:59 Seb JR

    När kommer spelarbetygen upp? Är galet intresserad!

    Svara

    • 9 maj, 2010 @ 23:12 Martin Johansson

      I morgon först. Orkar inte skriva mer i kväll. Är helt slut. :-) Hoppas du har överseende med det.

  3. 10 maj, 2010 @ 00:30 Seb JR

    Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, inte sant?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se