Gnällerman #1: Lär er göra mål för djävulen!

I tider när det är mest positivt snack så är det viktigt att det samtidigt inte tar bort all fokus från det som är dåligt. Då vi aldrig kommer uppnå perfektion så måste de sämre delarna belysas annars slutar det bara med tunnelseende och till slut går allt käpprätt åt helvete. Folk har gjort narr av mig men aldrig kunnat köra över mina argument, vilket måste betyda att jag har en eller två poänger i alla fall. Det finns bara en person som går säker från att någonsin omnämnas i en sån här text, alla andra riskerar att utsättas för min svidande kritik och det spelar ingen roll om vederbörande heter Martin Johansson, Dick Last eller Profeten Muhammad.

Känsliga läsare varnas, ni kan stoppa huvudet i sanden och låtsas som att allt är frid och fröjd!

Gnäller nån gnäller han.

3-1 mot Öster och tvåa i Superettan, inte så illa pinkat. Eller? En vän till mig som hejar på Öster skrev följande efter matchen:

3-1 är ett jävla rån för ÖIS. Här hade dom chans att skapa sig målskillnad för hela serien. […] Örgryte var inte ens jättebra. […] Aldrig att det blir uppflyttning om den här effektiviteten råder.

Word up! Vi har chans att skapa målskillnad för hela serien, vi har fem-sex strålande lägen som vi inte gör mål på. Vi har gått från att vara katastrofala på att komma till avslut till att bli katastrofala på att göra mål på våra lägen. Luka, Álvaro och Alex har samtliga jättemöjligheter att göra mål men avslutar som Landskronas nummer fjorton. Den här gången gick det vägen. För vi mötte ett pissdåligt Öster. Samma pissdåliga Öster som vann mot Landskrona med 2-0. Samma Landskrona som vi spelade 1-1 mot, och där ineffektiviteten grinade oss i ansiktet. Álvaro brände jättelägen flera gånger om, Luka brände jätteläge, Sebastian brände jätteläge. Och följdaktligen fick vi inte med oss mer än en poäng. In our face!

Vad händer när vi möter Assyriska eller Peking? Kan vi förvänta hos tio solklara målchanser per match? Knappast, vi får vara glada om vi kan skrapa ihop två-tre heta målchanser. Fast med dagens effektivitet kan vi inte vara speciellt glada med det heller då det antagligen inte resulterar i något mål. Sedan får vi det där målet i ändalykten och sexpoängsmatchen är förlorad och när serien summeras i höst så kan vi tänka ”om vi bara hade förvaltat alla våra jättechanser på ett bättre sätt…”. Då får vi hoppas att spelarna tar med sig det till nästa års Superettan! För så blir det, precis som min kamrat skriver. Så överlägsna är vi inte så att vi ska kunna missa flertalet klara målchanser per match och sedan hoppas att det ska gå vägen. Vi har ju redan visat att det kan kosta oss poäng mot dasslagen, och om de har lite mer flyt med sig så kan en poäng snabbt bli noll istället.

Och för alla er som hittills har trott er sitta med det där esset i rockärmen, gör er inte ens besväret att nämna matchen mot Syrianska. Tre mål på lika många målchanser (Pavels mål kan inte räknas som en målchans), men sedan dess har vi gjort fyra på femton JÄTTELÄGEN. Dessutom är det ohållbart att leva på gamla meriter, det var liksom inte i förrgår vi vann mot Syrianska. Det var inte i förrgår vi gjorde tre mål på lika många chanser. Det var i förrgår vi gjorde tre mål på åtta-nio jättelägen. Det är vad som räknas, det är vad vi tar med oss. Allt annat finner vi i något dammigt arkiv. Dessutom, Gais gjorde fem mål på tre målchanser i premiären förra året, hur sexiga var de sen då? Nej inte speciellt, trots att man gjort fler mål än vad man drog ihop målchanser till i inledningen av serien. Bara för att Syrianskas målvakt var en Stenman light (han kastade ju bara in en boll i eget mål) så betyder det ingenting inför fortsättningen.

Sådär, nu kan ni få fortsätta drömma om en fin säsong 2010 och Allsvenskan 2011. Står inte laget och nöter avslut träningarna i ända så är jag nöjd om vi inte blir sämre än vad vi blev 2007.


'Gnällerman #1: Lär er göra mål för djävulen!' have 11 comments

 1. 11 maj, 2010 @ 08:56 E

  Nu har den där Gellerman slarvat med medicinerna igen ;-)

  Solen skiner, vi slipper grusgropen GA, Alvaro är påväg mot superform, vår unge målvakt håller högsta klass och Öis ligger på uppflyttningsplats. Samtidigt finns det mängder med möjligheter till förbättring och förstärkning.

  Vad jag tror:

  – Att Ken inte preseterat under våren gör att han blir kvar i föreningen. Han kommer att vara klinisk till hösten!
  – Alvaro gör hattrick någon av de kommende tre matcherna
  – Öis leder superettan inför sommaruppehållet
  – Zavadil kommer att utveckla sin Sambadefensiva spelstil ytterliggare främst genom att trycka in några frisparkar i krysset.

  Svara

 2. 11 maj, 2010 @ 12:47 C

  Nja, håller nog endast med avs den första delen av rubriken. Õis har en uppförsbacke som heter duga när det gäller självförtroendet efter förra säsongen och årets försäsong. Allt fokus bör vara att bygga självförtroende nu och med det kommer målen att komma (undantag kan tänkas gälla för Alvaro som jag tror har konstant självförtroende men fortfarande bygger form).

  Svara

 3. 11 maj, 2010 @ 15:00 Anonym

  Hej ”Gnällerman” har du haft mardrömma eller inte kunnat sova angående de uteblivna målen. Jag hoppas inte vi skall göra mål för djä…n för då går det illa den säsong utan att målen skall göras för laget Öis. Jag känner att visa situationer har överraskat spelarna och dom gjort det för svårt för sig,börjat tänka för mycket vid målchans, istället för att dra till ett enkelt skott och så är det mål. Sen har ju Ken och Alvaro verkligen hård bevakning på sig och klara att hålla kvar bollen sen samtidigt göra mål är Tufft.
  Sen är det inte första säsongen det är svårt att få bollen i mål.Men då har alltid försvaret fått hård kritik eller hur.
  Jag för min del är oerhört glad att vi i laget fått en oväntad målskytt genom Robin som satt mål i situationer som avgjort match utveckling och även poäng.
  Lika många som säger till dig att du är sån ”galen,gnällig” så blir du sådan.
  Det blir nog samma situation för så kallade målspelarna att jag,vi kan inte göra mål tyvärr.Det står skrivet över allt ,det pratas över allt. Det sätter sig i huvudet och målspelarna överarbetar situationerna tyvärr. Givet behöver lösning hittas för man får inte alltid så många chanser att avgöra matcher.
  Vi får skapa mod i våra spelare: att dom är starka och sätter bollen i mål. (Sen om det görs snyggt eller inte struntar.)
  Johan försök att njuta idag. Vi är på andra plats, spelet går framåt, jag ser en förändring hos truppen som inte funnits där tidigare dom kämpar vinner boll m.m. Jag tror att Janne klurar på att gjuta mod i spelarna så bollen går i målet. För vi vet ju att dom kan. ha en bra dag.

  Svara

 4. 11 maj, 2010 @ 16:39 gogol

  Det är skönt med folk som ställer sig utanför lådan, fortsätt så!

  Svara

 5. 11 maj, 2010 @ 19:54 Andreas

  Tro det eller ej, men Landskronas nummer 14 har gjort två mål i den första halvleken mot Falkenberg!

  Svara

 6. 12 maj, 2010 @ 08:37 ph

  håller med dig även om att komma sämre än 2007 nog är lite att ta i. Vi sumpar mål som fan och tränarna får väl se till att göra rotation på anfallarna tills dom slutar sumpa lägen. Ken ska definitivt inte starta om han fortfarande inte kan göra mål, hellre att man satsar på de andra

  Svara

  • 12 maj, 2010 @ 11:16 Anonym

   Skall vi sätta mittbackar som anfallare då ? Eller var skall vi ta anfallarna i från?

  • 13 maj, 2010 @ 00:18 E

   Leinar och TvB bör få chansen tillsammans på topp från start nästa match. Erkänner att det inte är mitt förslag utan tror mig ha hört Gellerman varmt förespråka detta alternativ.

  • 13 maj, 2010 @ 12:06 ph

   tänker väl främst på att starta luka även när ken är tillbaks eller alvaro ensam top, eller möjligt nicolas santos.

 7. 13 maj, 2010 @ 12:41 Seb JR

  Rapport från träningen:
  – Dennis och Alvaró syntes inte till.
  – TVB rehab-tränade med Mellqvist och Elving
  – Ken visade sig superhet i avsluten hoppas att vi får se lite sånt mot Falkenberg nu.
  Seb var också en av de som hade hittat skärpan i avsluten då hans lag vann 2 målspelet.
  Alex blandade och gav men såg stundtals briljerande ut i avsluten.
  – Sehlström JR löpte hela träningen, ovanligt?
  – Luka’s inlägg ska också nämna att dom var outstanding. Hårda, precisa, skruvade med stor pricksäkerhet

  Det var la det mesta!

  Svara

  • 13 maj, 2010 @ 13:38 Martin Johansson

   Gött! Tror det kommer upp en rapport här på Sambadefensiv så fort Johan O har hunnit hem. Och i morgon tänkte jag nog sticka upp en sväng själv och kolla träningen. Med rätt väder blir det ett stort fotoreportage.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se