När livet ler sitt allra vackraste leende

I dag var en bra dag. Vaknade som serieledare. Dessutom utvilad. Fixade användaruppgifter till Sambadefensivs senaste nyförvärv. Åt frukost på Egg & Milk. Pastramibagel följt av två pannkakor med lönnsirap är bra mat för en tjänsteman. Emellanåt behöver även huvudet få sitt, som Jan Gradvall skrev för en herrans massa år sedan. Tjatade lite ÖIS och fotboll via mail och FB. Good times! Skrev en text om varför ÖIS bör spela 4-2-3-1 nu när Ken Fagerberg tycks vara skadad.

Resten av dagen ägnades åt mer ÖIS och ett försök att klura ut 2000-talets 50 bästa låtar. Det där med låtarna gick så väl i och för sig sådär. Hittills har jag bara kommit fram till att Joel Alme går bort. Likaså Håkan Hellström. IFK och GAIS. Nej tack!

Allt avslutades sedan med träning uppe på ÖIS-gården. Som sagt, i dag var en bra dag.

Allt är sig likt! Bengt Andersson är tillbaka på ÖIS-gården

Som framgår av bilden här ovan var Bengt Andersson tillbaka i träning på ÖIS-gården. Och låt mig säga att det mesta var sig likt. Är det något som Bengan aldrig verkar tappa så är det vinnarskallen och tävlingsinstinkten. Under dagens internturnering slet han som ett djur för att hans lag skulle vinna varje match, och det tycks inte heller vara något fel på formen då Bengan stod för en rad riktigt avancerade räddningar. Dagen till ära hade ÖIS dessutom fem målvakter i träning. Förutom Bengan deltog Peter Abrahamsson och Viktor Skoglund samt Tipselits Carl Malina och Alexander Bergstedt. Och Bengan kunde förstås inte låta bli att mäta sig med ungtupparna; inför den sista matchen satte retstickan Bengan Andersson i gång med att reta Viktor Skoglund för att han hade släppt in sju mål under matchspelet medan Bengan inte hade släppt in ett enda mål (till Viktors stora glädje släppte dock Bengan in ett skott från Nicolas Sandberg i dagens sista match).

Álvaro Santos stark som en bisonoxe!

Större delen av dagens träning ägnades som sagt åt en internturnering. Truppen var då uppdelad i fyra lag där alla mötte alla åtminstone två gånger (om jag förstod det hela rätt).

Lagen såg ut på följande vis:

Gult: Pavel Zavadil, Christofer Bengtsson, Robin Jonsson, Seif Kahdim och Alexander Mellqvist
Rött: Luka Mijaljevic, Adam Eriksson, Danny Ervik, David Leinar och Jonathan Lindström
Blått: Sebastian Johansson, Björn Anklev, Nicolas Sandberg, Markus Gustafsson och Dennis Jonsson
Orangt: Álvaro Santos, Alex Perreira, Tommy von Brömsen, Jacob Olsson och Felix Sehlström

Nicolas Sandberg skjuter en boll rakt i huvudet på undertecknad.

Under dagens matchspel var det intressant att se att det för tillfället är en relativt stor formskillnad mellan spelarna i startelvan och de spelare som just nu nöter bänk. Som sig bör kanske man ska säga. Spelare som Robin Jonsson, Dennis Jonsson, Álvaro Santos och Sebastian Johansson såg riktigt tunga och heta ut under matchspelet vilket lovar gott inför onsdag. Även Nicolas Sandberg var taggad och stod för en fin insats under dagens träning. Tänk om han bara kunde överföra det till match då djävlar skulle det bli åka av. Träningens gigant var dock Pavel Zavadil som stundtals tokdominerade och snurrade upp sin lagkamrater efter noter. Show! Glam! En fest för ögat! Om Zavadil kan behålla den här spelglädjen och entusiasmen till den kommande veckan kan onsdagens match på Gamla Ullevi bli riktigt rolig.

Robin Jonsson försöker rycka förbi Felix Sehlström.

Turneringen vanns till slut av det gula laget. Och om jag förstod saker och ting rätt gick laget genom turneringen obesegrade. Något som Christofer Bengtsson var mäkta nöjd med efter träningen. Två kom det röda laget medan det blå laget kom trea och de orangea gubbarna kom sist i tabellen.

Pavel Zavadil fintar in Tommy von Brömsen i Bengt Anderssons mål.

Avslutningvis måste jag kanske kommentera Ken Fagerberg och hans skada. I nuläget ser det ut som att Fagerberg missar onsdagens match mot Landskrona BoIS. Fagerberg befann sig förvisso på ÖIS-gården under dagen men då i civila kläder. Ingen träning för Fagerberg. Hur länge Fagerberg blir borta från spel återstår dock att se. Även Markus Anderberg missade dagens träning. Som vi rapporterade i mitten av veckan har Anderberg problem med ett ledband i knäet.


'När livet ler sitt allra vackraste leende' have 7 comments

  1. 2 maj, 2010 @ 21:38 Rompan

    Vad fan är Anderberg skadad? inte bra . Hur äe det med Mellqvist?

    Svara

    • 2 maj, 2010 @ 21:43 Martin Johansson

      Alexander Mellqvist är tillbaka i träning. Tycks dock ha en bit kvar till formen. Såg tung och trög ut i dag. Verkar inte riktigt ha fått upp flåset. Vilket är förståeligt. Lär väl dröja ytterligare någon vecka innan han är med på bänken. Ännu längre för startelvan. Just a guess.

      Hur det är med Markus Anderberg vet jag dock inte. Vet bara att han var tveksam för spel i torsdags och att det är ett ledband som strular. Enligt uppgift behöver han någon veckas vila. Kanske ger man honom det nu inför matchen mot Landskrona.

  2. 2 maj, 2010 @ 22:17 Rompan

    Tänk om Öis hade satsat på att värva yttrar av Anderbergs kaliber med lite fart och teknik som kan göra sin gubbe. vad skall vi hitta på om Anderberg blir borta? Känns som att han räddade Öis offensiv mot Syrianska

    Svara

  3. 3 maj, 2010 @ 09:27 Tjuvnyp

    Uttänjda ledband brukar göra ont som fan och kan innebära låång vila. Uppemot tre månader tror jag.

    Man brukar säga att risken för att det ska hända igen är större för varje gång det händer… Och är det i fotleden behövs massor av extra träning för att förhindra bakslag.

    Fast tejp, denna gudagåva till fotbollsspelare kan fixera det mesta. Så fan vet…

    Hoppas trots allt att Anderberg är ok för spel. En riktig samba rödblått-lirare. Dessutom formtoppad. Han behövs på plan.

    Svara

    • 3 maj, 2010 @ 09:28 Tjuvnyp

      Ja, nu var det ju knät och inte foten. Med andra ord säkert ännu mer besvärligt.

  4. 3 maj, 2010 @ 22:35 Men för Helvete!

    Btw så är 2000-talets bästa låt Crystal med New Order…

    Svara

    • 4 maj, 2010 @ 07:32 Martin Johansson

      Bra låt, den har varit med på listan över potentialer men fallit bort.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se