Peter Abrahamsson uttagen i EM-kvaltruppen

När U21-landslagets trupp till de kommande matcherna mot Israel (borta) och Montenegro (i Halmstad) i dag presenterades fanns Peter Abrahamsson med som en av 21 spelare som får chansen att vara med och kvala in Sverige till EM i Danmark 2011. Tillsammans med Elfsborgs Johan Larsson är Abrahamsson en av två nykomlingar i truppen. Och det även om Abrahamsson har varit med vid tidigare samlingar och läger. Hösten 2008 gjorde Abrahamsson en match med U21. I skarpt läge är dock detta första gången som Abrahamsson får chansen i landslaget. Till Svensk Fotboll.se säger U21-landslagets förbundskapten, Jörgen Lennartsson, att man har valt att ta med tre målvakter i truppen eftersom både Viktor Noring och Kristoffer Nordfeldt dras med skador och inte är helt hundraprocentiga för tillfället:

- Peter Abrahamsson har varit uttagen till tidigare samlingar och gjort det bra, han är för övrigt den ende spelaren i truppen från Superettan, säger Lennartsson i ett uttalande på Svenska Fotbollsförbundets webbplats.

U21-landslaget kommer att resa till Cypern den 30 maj för träning och uppladdning inför matchen mot Israel, som spelas i Tel Aviv den 2 juni. Därefter åker man tillbaka till Sverige för mötet med Montenegro. ÖIS möter GIF Sundsvall på bortaplan den 29 maj, och två dagar efter U21:s match mot Montenegro spelar ÖIS mot FC Trollhättan hemma på Gamla Ullevi. Vi kan med andra ord vara lugna då Abrahamsson inte missar någon viktig seriematch i samband med sitt landslagsuppdrag.

Hemmamatchen mot Montenegro spelas på Örjans Vall i Halmstad den 8 juni, kl. 19:15. Ta nu chansen att åka ner och heja på Peter. Det är han värd efter sina fina insatser i ÖIS-tröjan. Om han får chansen att spela från start vill säga, men varför skulle han inte få det med tanke på hur vass han är just nu. Numera kan nog Nordfeldt och Noring glömma en plats i startelvan. Ni som inte kan ta er till Halmstad kan se matchen på Viasat Fotboll.

Tabell kvalgrupp 6

Montenegro 6 4 1 1 9-4 13
Sverige 4 3 1 0 10-3 10
Israel 5 3 1 1 11-6 10
Kazakstan 8 1 2 5 7-17 5
Bulgarien 7 1 1 5 8-15 4

——

Kvalgrupp 6 (spelschema)

Biljetter


'Peter Abrahamsson uttagen i EM-kvaltruppen' have 6 comments

  1. 17 maj, 2010 @ 16:03 G.C

    Enda spelaren från Superettan alltså, respect!

    Svara

  2. 17 maj, 2010 @ 16:08 Danny E

    Vad jag gillar mest med den här uttagningen är att Peter är den enda av de tre målvakterna som är ordinarie i sitt lag. Nordfeldt satt väl inte ens på bänken sist. Noring har väl stått en del på slutet men innan det har han varit skadad. Inte helgjuten som förra året. Även om det inte är sannolikt kan Peter ändå få en chans att få spela. Vore så grymt! Han är värd det. Håll tummarna för att det blir hemma mot Montenegro.

    Svara

  3. 17 maj, 2010 @ 16:29 Oskar Ä

    Jag fick ännu en uppenbarelse idag.

    GP skriver inte om ÖIS längre.

    Det ska sägas att jag fröet till detta påstående kom vid Landskrona-matchen egentligen. Jag vill minnas att det inte var någon inför-spalt som det brukar och möjligtvis bara en kort notis efter matchen.
    Jag tänkte lite på det då och bestämde mig för att kolla hur det var vid Öster-matchen och där var det samma sak. Ingen inför-spalt och den här gången var det ingen notis dagen efter matchen.
    Nu idag så var det ännu ingen inför-spalt och jag kan tänka mig att det inte kommer bli någon notis imorgon heller.

    Jag tycker personligen att det inte spelar någon roll om ÖIS spelar i Superettan eller Allsvenskan då vi som är supportrar till ÖIS inte är som dom flesta andra supportrar som inte bryr sig lika mycket om sitt lag om det går dåligt eller dom åker ner en divison.
    Detta är såklart ingen ”diss” till andra lags supportrar, alla får hålla på sina lag på sina egna sätt.
    Det är bara en notering om att GP tydligen inte har någon kunskap om sin stads supporterkultur. Dom räknar det tydligen bara som att ifall ett lag åker ner en divison så är dom inte värda att skriva om även om dom har lika många supportrar när dom är nere i Superettan som dom har när dom är uppe i Allsvenskan.

    Nu känner jag att jag bara börjar pladdra på så jag sätter ett stopp här. Säg gärna vad ni tycker om det här. Är jag helt fel ute eller är detta något ni också lagt märke till?

    Plocka 3 poäng idag grabbar!

    Svara

    • 17 maj, 2010 @ 17:30 :)

      det är gråvitts tidning helt klart. det står en 2 sidors upplaga om håkan milds dag istället för en match öis spelat. eller jo, en notis på sista sidan innan resultaten.

    • 17 maj, 2010 @ 17:44 Oskar Ä

      Fast nu visas inte ens den notisen längre verkar det som.
      Ska bli väldigt intressant att se imorgon om det står något eller om det blir som förra veckan när det inte stod ett ord om ÖIS match förutom bland alla andra resultat i slutet av tidningen.

    • 18 maj, 2010 @ 09:08 Anonym

      Jag har också lagt märke till det ,eftersom det är lite därför jag prenumererar på GP och del 2 är den första jag läser. Dåligt! vi supportar finns ju kvar. Sen har ju inte Häcken, knappt Gais, mer supportrar än vi.Dessurtom ligger vi bra till i tabellen så lite konstigt är det. Vi kanske skulle ta ett snack med GP. För går det bra för oss kan det ju öka intresset för oss och folk blir nyfikna och kommer på matcher,speciellt när nu inte IFK ligger så bra till.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se