Spelarbetyg Falkenbergs FF – ÖIS 1-1

Ett steg fram, två steg tillbaka. Hur kunde det tillåtas bli så här? I nuläget känns det som att vi är tillbaka på ruta ett igen. Osäkert, oroligt och oengagerat. Som att allt redan är klart. Och inom kort tvingas vi dessutom stå över en omgång. Säsongen 2010 tar ytterligare en underlig sväng.

1-1 mot Falkenberg. Med nöd och näppe. Det var inte riktigt så man hade tänkt sig måndagskvällen. Verkligen inte.

Efter uppvisningen mot Östers IF och en hel träningsvecka för att slipa formen och detaljer i spelet hade vi nog alla helt andra förväntningar på ÖIS och matchen mot Falkenberg. Men nu blev det som det blev. Så här i efterhand är det är bara att gilla läget och tacka gudarna för att vi kom hem med en poäng. Det blev tyvärr en riktigt svettig kväll.

Alla vi som hade begett oss till Falkenbergs IP denna måndagskväll fick se en första halvlek där ÖIS kontrollerade spelet utan att på något sätt spela bra eller övertygande. Ettan kom också genom Álvaro Santos. Då tänkte man att nu lossnar det. Det här går ju som smort. Nu lyfter vi oss och kör över Falkemberg. Men icke.

Istället lossnade det för Falkenberg. Och som det gjorde det. Den andra halvleken dominerades helt av hemmalaget. Under långa stunder var ÖIS utspelade. Hallänningarna körde över oss. Fullkomligt. Vi hade en sjuhelvetes flyt, det är bara att erkänna. Det dröjde inte mer än 15 sekunder innan Falkenberg skapade sin första riktigt farlig målchans i den andra halvleken. Och så där fortsatte det. Andra halvlek måste vara de absolut jobbigaste 45 minuter som vi har upplevt. Om målet hade varit tio centimeter bredare hade ÖIS förlorat matchen med 10-1. Satan vilken pärs!

Problemet med matcher av den här typen är att det är så förbannat svårt att sätta spelarbetyg. Man är mörk i blick och sinne. Allt och alla är fullständigt hopplösa. Ingen har gjort ett rätt. Samtliga spelare förtjänar att skänkas till Qviding FIF eller IK Virgo. Samtidigt vet vi alla att det inte är riktigt så enkelt. Självklart har en majoritet av spelarna underpresterat och stått för en svag insats. No doubt! Men allt är inte kolsvart och ett par spelare förtjänar även ett godkänt betyg. Jo, så är det faktiskt. Vi struntar i om du inte håller med oss eller om du ogillar det. Skit ska förvisso skit ha, men det är inte åt helvete med allt som gäller i de här spelarbetygen. Vi har faktiskt försökt lyfta blicken för att se något positivt och om vi ska vara ärliga tycker vi ändå att vi har lyckats ganska så bra.

Betygen är den här gången satta av Hox, Johan Gellerman, Magnus Börjesson, Martin Johansson och Tomas. Kommentarerna står i huvudsak Martin för, även om Hoxs vassa penna också skickat i väg en och annan svavelosande salva. Håll i hatten för nu kör vi så att det ryker.

Peter Abrahamsson 2,8 (Hox, Magnus, Martin & Tomas 3, Johan G 2)

Bra som fan. Stabil, ståtlig och landslagsuttagen. Och ja, det är klart, Peter Abrahamsson stod också för två riktiga dundertabbar under gårdagens match. Dels det bortdömda målet där han helt missbedömer bollbanan och kommer för långt ut. Ett mål som nog borde ha godkänts. Offsideavblåsningen – om det nu var en offsideblåsning – var tveksam; inverkar verkligen falkenbergaren på spelet i den situationen? Nja. Den värsta tabben sparade dock Abrahamsson till slutminuterna när han fattade ett horribelt beslut att stanna kvar inne i sitt målområde när Mikael Boman fick en tjongboll att löpa på. Peter, du måste ut och rensa undan den bollen på ett tidigare stadium. Direkt! En enbent dvärg med fotsvamp och motoriska störningar hade hunnit ut för att sparka undan den bollen innan Boman hade hunnit in i situationen. Det måste du bara se. Men det är klart kanske ville du bara fira landslagsuttagningen med en frilägesräddning i den 94:e matchminuten? Nåväl, du är väl förlåten.

Björn Anklev 2,4 (Hox & Martin 3, Johan G, Magnus & Tomas 2)

När det börjar blåsa så står Björn Anklev stadigt på jorden. Under den otroligt kaotiska och svaga andra halvleken var Anklev den enda Öisare som stod upp och levererade en godkänd halvlek. Fin arbetsinsats. Alerta brytningar och ett härligt riv och slit. Anklev hade dessutom ett par riktigt underhållande dueller med Falkenbergs Daniel Alexandersson. Så här i efterhand var det just dessa fighter som var matchens behållning. ÖIS spel i övrigt var ju tyvärr rätt mediokert. I dessa tider får man vara glad för det lilla man får. Alexandersson må vara snabbare och mer teknisk än Anklev, men var hjälper det när Anklev har fighting spirit och krigarhjärta och en fuckallattityd. Han kämpar ner dig oavsett vad. Precis vad som behövs i Superettan. En ledare på och vid sidan av planen. En riktigt tillgång. Vi måste också säga att Anklev är en föredömlig lagkapten. Han styr, ställer och ger order. Under den första halvleken fick sittplatspubliken höra Anklev ryta i mot Ken Fagerberg; ”Ken, håll dig framför målet, det är ingen där nu”, efter att Fagerberg tagit ytterligare en löpning ner mot hörnflaggan istället för att vara på plats inne i straffområdet. Precis så leder man ett lag.

Dennis Jonsson 2 (samtliga 2)

Gammalt superettanordspråk: när tempot dras upp står Dennis Jonsson med blyskor och vinkar mot linjemannen om offside. Sant, så sant. I gårdagens match mot Falkenberg blottades verkligen Dennis Jonssons svaghet. Han hänger helt enkelt inte med när det blir åka av. Varken Dennis eller namnen Robin Jonsson gjorde någon bra andra halvlek och frågan är om de överhuvudtaget vann en enda nickduell under den avslutande halvtimmen. Antingen måste ÖIS se till att dra ner tempot i matcherna och låsa de snabba omställningarna för motståndarna eller så måste Dennis Jonsson steppa upp och hitta en lösning som gör att han inte blir så utsatt när tempot höjs över sköldpadda. Så här får det inte se ut en match till för då kommer förlusterna att börja trilla in och det vill vi verkligen inte. Obesegrade ända fram till oktober är vad vi strävar efter, inte sant.

Robin Jonsson 2,2 (Hox & Martin 3, Johan G & Magnus 2, Tomas 1)

Robin Jonsson gör ändå en hyfsad match. Det måste man säga. Visar återigen att han har något visst i sitt spelsinne där han klarar av att lösa de flesta situationer på rätt sätt. Klipsk och smart. Skilled in the high art om defencemanship, som jänkarna skulle ha sagt. Kan kanske bli lite elakare i närkampsspelet. Fick förvisso en tuff kväll och det är väl knappast för mycket begärt att kräva att Robin ska vinna åtminstone en nickduell på egen planhalva? Slarvade stundtals lite väl mycket med uppspelen. Slog någon gång bollen rakt på en försvarare vilket ledde till att Falkenberg fick en möjlighet att ställa om snabbt. Inte OK. Ska dock ha kredd för att han åtminstone tar ner bollen på marken och försöker lira boll istället för att bara slå i från sig under den andra halvleken. Felet i går låg väl i att ÖIS inte vårdade bollen tillräckligt mycket utan att man bara slog undan i panik. Med lite längre anfall hade laget kanske orkat distansen ut istället för att släppa in ett mål i den 83:e minuten. Det lovar dock gott att Robin såg samma sak och åtminstone försökte hålla bollen inom laget för att få till lite längre perioder av bollinnehav.

Tommy von Brömsen 1,4 (Johan G & Magnus 2, Hox, Martin & Tomas 1)

Åh, fy fan, fy fan, fy fan. Vi vill knappast vara med mer. ÖIS svaghet är verkligen snabbheten och tempot. Det blev plågsamt tydligt i går. Så fort Falkenberg drog upp tempot hade ÖIS svårt att hänga med och det gällde i synnerhet Tommy von Brömsen (tillsammans med Dennis Jonsson). Under den andra halvleken hade Falkenbergs Christoffer Carlsson fullkomlig lekstuga på sin högerkant. Tommy von Brömsen hade inte en chans. Inte. En. Chans. Hajjar ni det! Som en höna som just fått huvudet avhugget irrade han runt och försökte få grepp på Carlsson. Till ingen nytta. Fick i och för sig inte mycket hjälp av Alex Perreira eller Markus Gustafsson vilket gjorde hela situationen ohållbar. Hur många lägen kom Falkenberg till på ÖIS vänsterkant? Räcker det med 20? Jag är tveksam om det är tillräckligt. Det ska dock sägas att Tommy von Brömsen i alla fall är en riktigt stark straffområdesspelare. Vi vet inte om det var någon mer som lade märke till hur många nickdueller som von Brömsen vann i eget straffområde i samband med fasta situationer. Låt oss bara säga att det var många. Fan, vet om han inte hade behövts i mittförsvaret under den andra halvleken när ÖIS mittbackar inte vann en enda nickduell. Kom igen Tommy, vi vet att du kan bättre än så här!

Markus Gustafsson 1,4 (Johan G & Magnus 2, Hox, Martin & Tomas 1)

Nja, nu är vi tillbaka på ruta ett igen, Markus. Det är inte så här det ska se ut. Det är för plottrigt, för svårt och för indirekt. Bättre kan du, det vet vi för vi har sett ljuset. Tänk försäsongsmatchen mot GAIS. Så ska du spela. Kom ihåg det! I gårdagens match mot Falkenberg hade inte Markus Gustafsson många rätt eller passningar till rätt adress. Hopplös. Gör väl en hyfsad första halvlek, även om han nog borde ha satt sitt läge i den 42:a matchminuten, eller åtminstone fått skottet på mål och gett Santos en chans att gå på returen. I den andra halvleken faller han igenom fullständigt och gör i stort sett ingen nytta mer än att han tar upp lite yta framför Tommy von Brömsen när Danny Ervik byts in istället för Alex Perreira (vilket tvingar Mackan 2.0 att flytta över på vänsterkanten). Borde dock kunnat ge von Brömsen mer hjälp i kampen mot Christoffer Carlsson. Nu kräver vi bättring till matchen mot GIF Sundsvall. Minst ett mål och en assist. Capisce?

Pavel Zavadil 2,6 (Hox, Magnus & Martin 3, Johan G & Tomas 2)

Finns det en enda boll som Pavel Zavadil inte vill ha? Vi tror inte det. I går var Zavadil minst lika bra som han varit tidigare under säsongen. Han springer, visar sig, gör sig spelbar, manar på sina spelare och skriker om att han ska ha bollen. HÄR ÄR JAG! SPELA MIG! GE MIG BOLLEN! JAG KAN NÄSTAN VAD SOM HELST! Dessutom vinner Pavel åtminstone en och annan närkamp, även om han givetvis kan bättre än vad han visade i går. Har som vi alla vet tagit ett rejält steg defensivt sett. Precis som övriga spelare gör dock Zavadil en sämre andra halvlek. Fick då inte heller det utrymme och den tid som han gärna vill ha för att kunna styra och ställa med ÖIS anfallsspel. Falkenberg hade helt klart gjort sin läxa och visste att låsa Zavadil. Thomas Askebrand vs. Janne Andersson 1-0. Fan också!

Sebastian Johansson 1,8 (Hox, Johan G, Magnus & Martin 2, Tomas 1)

Sebastian Johansson första halvlek var riktigt, riktigt bra. Hox vill till och med kalla den för Sebastians bästa halvlek för året. Kanske det kanske. I den andra slutade dock Sebastian att spela fotboll. Precis som hela ÖIS gjorde. Är också en stor anledning till att Falkenberg tillåts ta över mittfältet helt och hållet. Sebastian är värvad för att vinna andra- och tredjebollar men under den andra halvleken vann han inte en enda närkamp. Inte. En. Enda. De få gånger som han hade bollen slarvade han dessutom rejält i passningsspelet. Nej, nu är det skärpning som gäller. I matchen mot GIF Sundsvall om tolv dagar vill vi se en helt annan Sebastian Johansson annars finns det en risk att årets första förlust kommer. Uppåt! Framåt!

Alex Perreira 1,4 (Johan G & Magnus 2, Hox, Martin & Tomas 1)

Nej, det här var ingen bra match från Alex Perreiras sida. Verkligen inte. Under den andra halvleken när Falkenberg ägde matchen och låg på för ett kvitteringsmål gjorde Alex inte mycket nytta. Fullständigt förvirrad i defensiven. Och de få gånger han fick bollen eller kom till inläggslägen slarvade han bort den, antigen genom att drälla ut den över sidlinjen eller genom riktigt svaga inlägg. Blev också mycket riktigt utbytt till förmån för Danny Ervik.

Vad har egentligen hänt med Alexs härliga svepande inlägg från fjolåret? Nu går de antingen över hela straffområdet – så kallade anklevare – eller så fastnar de på första bästa motspelare. Hopplöst! Och när man dessutom lägger till en svag defensiv så blir resultatet inte bra. Alex har dessutom en underlig förmåga att ständigt fatta fel beslut. Ta bara som exempel det läge han fick mot slutet av första halvlek där han fick en perfekt djupledsboll att löpa på från Sebastian Johansson. Väl förbi sin spelare och i perfekt läge för att spela in bollen i ytan mellan den fallande backlinjen och Stojan Lukic där Álvaro Santos och Ken Fagerberg kom farande som skenande godståg valde dock Alex att vända upp, vänta in den spelare han precis sprungit ifrån för att börja dribbla. Suck. Inte rätt melodi. Var snäll och spela enkelt och effektivt. Det är allt vi begär. Ska det vara så svårt?

Álvaro Santos 2,2 (Martin 3, Hox, Johan, Magnus & Tomas 2)

The world’s most expensive brazilian meatball strikes again. Fem mål på sex matcher. Med i skytteligatoppen! Och det utan att ens vara i toppform. Herredjävlar! Det råder inga som helst tvivel om att Álvaro Santos är en för djävla bra fotbollsspelare. Hade dessutom ett riktigt fint läge i den första halvleken efter en smörig smekning från Pavel Zavadil, men då ville det sig inte riktigt. Precisionen fanns helt enkelt inte där och nicken gick någon meter utanför. Egentligen är det lite lustigt, när Alvaro får tio chanser att göra mål gör han inga mål, men när han bara får en riktigt bra målchans, ja, då är han nästan hundraprocentig. Det är en riktig styrka för ett lag att ha en sådan spelare. Under den andra halvleken fick Santos det tyngre och lyckades aldrig suga fast bollen på offensiv planhalva, något som ett desperat ÖIS hade behövt. Hade i och för sig en riktigt fin aktion där han sprang ifrån två falkenbergare och satte Ken i ett fint läge men så mycket mer än så orkade inte Santos med under den andra halvleken.

Ken Fagerberg 2 (Hox & Martin 3, Magnus & Tomas 1)

Jo. Mmmm. Det börjar kanske se lite bättre ut nu. Mot Falkenberg var det där sköna rycket nästan tillbaka. Förarbetet vid 0-1 var dessutom för djävla vackert och effektivt. En enkel-vända-upp-visa-boll-för-att-sedan-vända-ut-och-in-på-sin-back-fint och ett kvickt ryck förbi. Hur enkelt som helst. Rör sig definitivt åt rätt håll, men måste få göra ett mål för att få det där viktiga självförtroendet som bevisligen saknas. I går hade Ken två riktigt bra lägen att döda matchen, men både gångerna lämnade avsluten en del att önska. Vid det första av dessa tillfällen går bollen en halvmeter utanför och vid det andra står förvisso Stojan Lukic för en fin räddning. Den dag han väl gör mål finns det en risk för att han exploderar och blir 2007-bra igen. Satan i gatan vad vi ser fram mot den dagen. Vi drömmer ju alla om ett lag av Fagerberg.

Nicolas Sandberg 1,5 (Hox & Martin 2, Johan G & Tomas 1 [Magnus valde att inte betygsätta Nico på grund av för kort speltid])

Nicolas Sandberg kom in i den 80:e matchminuten och stod för ett av sina bästa byten för säsongen. Sprang som en blindgalen hund. Vann dessutom en och annan boll och stressade och pressade Falkenbergs backarna till att slå ut bollen till inkast eller passningar med dålig precision. Sa vi att Nico sprang som att han var besatt? Helrätt! Vi är nöjda, frågan är om timberhochmandie är det? Tyvärr får han inte ut så mycket och det ser fortfarande ut som att han väger lite lätt i närkamperna, men det här inhoppet lämnar helt klart mersmak.

Danny Ervik 1,5 (Hox & Martin 2, Johan G, Magnus & Tomas 1)

Högerytter! Danny Ervik? Du kan inte mena allvar. Jo, det gör du visst. Ehh… O… K… E… Y… Mycket ska man tydligen se innan ögonen trillar av men Ervik som kantspelare hade vi inte väntat oss. Har inte Janne Andersson sagt att ÖIS styrka är bredden i truppen? Och ändå slänger han in en central spelare på en kant när man är rejält tillbakapressade under andra halvlek. Det är varken schyst mot laget, Ervik eller oss på läktaren. Hade det inte varit bättre att sätta in Ervik centralt i planen, det var ju ändå där vi behövde förstärka? Nåväl, trots den något ovana positionen gör Ervik ändå ett hyfsat dagsverket. Det är fan-i-mig inte lätt att komma in i en match där övriga medspelare är fullständigt överkörda och hunsade av motståndarlaget men Danny visar djävlar anamma och en helvetes massa energi. Precis som han ska göra. Lovande. Smällde dessutom på bra och jobbade hårt i presspelet. Kan dock vårda bollen lite bättre när han väl får den under kontroll på offensiv planhalva.

Janne Andersson 1,5

Nej, det här var verkligen inte ÖIS bästa match för året. Janne Andersson fick aldrig sina spelare att tända till och inse allvaret. En bekvämlighet och nöjdhet smög sig in i paus och i andra halvlek var det ren klasskillnad. Hemskt att se och uppleva på plats. I övrigt har vi lite svårt att förstå varför Janne Andersson inte valde att byta ut Ken Fagerberg och sätta in Danny Ervik för att gå över och spela 4-5-1 istället för 4-4-2. Det borde ha skett tidigt i andra halvlek istället för i den 80:e minuten. Falkenberg ägde mittfältet så totalt att de enbart behövde göra en spelvändning för att komma till farliga två-mot-en-lägen eller till bra inläggslägen när deras yttrar fyllde på i straffområdet. Helt hopplöst. Hade det inte varit smart att bredda mittfältet då? Då hade vi väl kunnat komma i press tidigare på kanterna och då hade de inte fått alla de lägen som de fick. Det kändes i alla fall som att det var det rätta draget i teorin. Men vem är vi att betvivla Professorn?


'Spelarbetyg Falkenbergs FF – ÖIS 1-1' have 28 comments

  1. 18 maj, 2010 @ 09:46 Johan Gellerman

    Generösa betyg till Peter sina två dundertavlor till trots. Så mycket hade han ju inte att göra så att det inte ska dra ner betyget.

    Svara

    • 18 maj, 2010 @ 10:00 Magnus Börjesson

      Jag får medge att jag hade förträngt tabbe nr 2 när jag satte mitt betyg på Peter. Men det hade blivit samma nuffra ändå. Han var ändå bättre än de flesta av sina lagkompisar, även om han inte var lika säker som normalt. Men normalt är han en stark trea på gränsen till fyra, den här gången var det en svag trea. (Jag hade nog föredragit en tiogradig betygsskala.)

    • 18 maj, 2010 @ 11:19 Hox

      Betyget är kanske i högsta laget, de tavlorna var riktigt stora faktiskt. Å andra sidan blåses den första av för offside (tror jag, domaren hade handen uppe som om det var indirekt frispark iaf) och den andra reparerar han ju själv med en frilägesräddning. Målet är han ju chanslös på. Men att han inte hade mycket att göra… såg du samma match som oss andra eller gick du efter första halvlek?;-)

    • 18 maj, 2010 @ 14:35 Johan Gellerman

      Upplevde det inte som att Peter fick göra några väldigt avancerade räddningar. Han tar det han ska men släpper in ett mål som han aldrig får göra och bjuder dessutom på ännu ett friläge genom att vara passiv. Han reparerade ju sitt misstag mot Landskrona med men hade oturen att ha medspelare som inte kunde kommunicera med varandra.

  2. 18 maj, 2010 @ 11:03 Rompan

    Håller helt med dig angående att byta till 4-5-1 i andra halvlek Janne A har svårar att coacha än Janne C känns det som

    Svara

  3. 18 maj, 2010 @ 12:28 Erik

    Bra betygssättning även om TvB hade en sjukt otacksam uppgift bakom Alex. Killen kom inte rätt i pressen en enda gång, utan sålde sig själv och korridoren helt gratis!

    Hela mittfältet hade svårt att komma upp i press i andra halvlek, vilket gjorde det svårt för både försvarare och anfallare. Öis behöver fundera på hur man tacklar lag som spelar med fem på mitten.

    Gällande coachningen så var det helt rätt att byta ut Alex till förmån för Ervik, men varför flytta över Gustavsson på vänsterkanten där vi hade så stora problem? Ett bättre alternativ hade väl varit att låta Ervik och Seb ta hand om centrala mittfältet och stoppa anfallen på vänsterkanten genom Zavadil? Eller att byta ut Fagerberg OCH Alex och spela fem man på mitten med Seb och Ervik defensivt och Zavadil offensivt?

    Alltid lätt att vara efterklok…

    För övrigt var Csports sändningen tom sämre än Öis spel.Förutom att bilden och tekniken strular lite lagom så måste kameramannen varit full. Han hittade knappt bollen en enda gång under sändningen och Falkenbergs kvittering missades totalt…då filmade han upp i läktartaket…kanske lika bra det

    Svara

    • 18 maj, 2010 @ 14:16 E

      Ett kamerafyllo kanske det var. Eller så var det så mycket felpassar från Öis att det helt enkelt var omöjligt att på ett logiskt sätt följa bollbanan.

  4. 18 maj, 2010 @ 15:15 Polarojd

    Att spelare spelar på fel plats känns väl mer som regel än undantag..?

    Von Brömsen – Vänsterback?? – Skall inte spela alls om du frågar mig, men absolut inte v-b

    Zavadil – Def mitt?? – Är inte det galet att kasta bort de offensiva krafter han besitter?

    Seb – Off mitt?? – Är inte det att kasta bort defensiv kraft? För att inte tala om hans totala inkompetens att få en passning till rätt adress?

    MarGus – H-MF?? Nja, jag vet inte riktigt vart jag vill göra av honom, men inte där…

    Anklev – H-b?? Jaaaaaa, han är vår absolut bästa högerback… MEN jag anser ändå att vi behöver hans kraft högre upp i banan…

    Bengtsson – bänknötare?? Är inte han den gubbe som borde ha H-B-platsen när Anklev går fram ett steg?

    TVÅ forwards?? Ja, nu har vi en trupp som tvingar oss till detta, men slaget står på mittfältet!! Det är där vi behöver kraften i första hand. Sedan räcker det med EN forward och två offensiva yttermittfältare… (Anklev/Anderberg/Alex/MarGus) Välj två…

    Svara

    • 18 maj, 2010 @ 16:29 Hox

      Det var på mittfältet som vi blev överspelade denna match ja, annars så har vi ju vunnit mittfältet i alla matcher vi spelat hittills med vår 4-4-2 uppställning. Bara för att laget får kollektivt kramp i hjärnorna i en halvlek mot ett heltaggat Falkenberg så betyder inte det att vi måste förstärka mittfältet.

      Angående Pavel så antar jag att du skojar. Hans nya roll som regista/defensiv mittfältare är antagligen den bästa idén i Sverige sedan Gustaf Dahlén kom på Agafyren. Hade Janne Andersson ställt upp i Draknästet och presenterat den idén hade Hagströmer och pojkarna hostat upp miljonbelopp direkt.

    • 18 maj, 2010 @ 18:36 Polarojd

      :)

      Tror inte att vi sett samma matcher..? Vi har (enligt mig) haft massor med tur såhär långt i serien. Vi har definitivt inte vunnit mittfältet, vi har varit effektiva…

      Och nej, jag skojar inte… Men du tycker alltså att vi har skapat massor med chanser i de matcher vi spelat hittills?? Att använda Pavel defensivt skulle inte ens den fotbollsOintresserade Hagströmer komma på. Kanske hon den puckade kvinnan skulle göra det?

      Nä, defensivt skall vi ha seb OCH Ervik offensivt alex/anderberg, Zavadil och Anklev…

      Då hade vi vunnit mittfältet OCH förmodligen skapat lite chanser framåt…

    • 18 maj, 2010 @ 20:08 Johan Gellerman

      De fyra första matcherna skapade vi i princip ingenting förutom det vi gjorde mål på men i de tre senaste så har vi haft hur många guldlägen som helst men varit fruktansvärt ineffektiva, drygt 30% utdelning på alla våra rejäla målchanser (och det har varit rejäla målchanser) de senaste tre matcherna är inget annat än undermåligt och det tillsammans med slarvigt och tafatt försvarsspel har kostat oss fyra poäng.

    • 18 maj, 2010 @ 18:41 Polarojd

      Hox din gamle skojare…

      Är du här ENBART för att provocera? Jag läste vidare bland kommentarerna här på SD, och hittade denna. Den är skriven av dig!!

      ”Först väljer man att hålla kvar i 4-4-2 istället för att flytta ned en extra spelare på mittfältet. Bytet Danny-Ken och spela 4-5-1 med Zavadil som offensiv mittfältare hade ju helt klart varit en bättre lösning. ”

      Du kan ju lite fotboll ändå visade det sig…!!?

    • 18 maj, 2010 @ 21:51 Hox

      Haha, nej du är lite fel ute. Inte att jag kanske kan lite fotboll, det hoppas jag ändå jag kan, men att jag vill ha 5-mannamittfält och Zavadil som offensiv mittfältare. Däremot så är det den ändringen som jag ansåg vara korrekt i FFF-matchen. Vi förlorade mittfältet så det stod härliga till i andra halvlek och behövde fylla på med folk för att hinna ut på kanterna när det gjorde sina spelvändningar. Lösningen blir förstås att spela 4-5-1 och i det systemet passar Zavadil bäst som den offensiva spelaren. Jag är inte främmande för att byta spelsystem när man behöver förändra matchbilden.

      Däremot… Om vi undantar andra halvlek mot FFF och så första mot Syrianska har vi vunnit eller som sämst spelat oavgjort i mittfältskampen de resterande halvlekarna. Vilka övriga halvlekar anser du vi har förlorat mittfältskampen i? Väsbymatchen?

      När det gäller Pavel och hans plats så får du ha din åsikt. Om du ser våra åsikter här på SD så är de ganska samstämmiga att han har varit jäkligt bra i den rollen. Janne Andersson sitter och myser när det kommer på tal. Jag tror du är ganska ensam att vilja ändra på Pavel just nu.

      När det gäller effektiviteten så hänvisar jag till Johan Gs inlägg som träffa spiket mitt på huvudet…

    • 19 maj, 2010 @ 18:11 Läjf

      Klart som hundan att Pavel skall vara offensiv det är där han har sina kvaliteer.

    • 19 maj, 2010 @ 22:21 DrJonas

      närå polarojd e nog inte så ensam med sin (helt korrekta ; ) åsikt. pavel har visserligen en fantastisk förmåga att suga upp bollar på mitten, men hans kreativa kvalitéer skall användas på den offensiva planhalvan. så klart. det e ju bristen på dugliga mittfältare som gjort att hamnat i en def roll.

    • 20 maj, 2010 @ 11:01 Polarojd

      Läjf o DrJonas.

      Fina killar med bred fotbollskunskap… Undrar om den där gamle Hox har rätt i att vi tre är ensamma om att sakna offensiva krafter på öis mittfält, och ser defensiva krafter på bänken och de offensiva defensivt… VISST, Zavadil gör jobbet bra precis som Anklev gör, MEN vi behöver dem än mer offensivt…

      Hox, jag tror att du tillhör en minoritet ihop Janne A… Men när den gamle hallänningen sett killarna lite mer så kommer han nog att byta åsikt. Du däremot gör ju det (i denna fråga) i parti och minut eller parti och halvlek iaf… ;) Men jag gillar dig ändå… :)

    • 20 maj, 2010 @ 14:56 Hox

      Men vänta här nu lite… Jag har inte sagt att ni är ensamma att (1) sakna offensiva krafter på ÖIS mittfält, (2) se defensiva krafter på bänken eller (3) att de offensiva krafterna används defensivt. Vidare har jag inte bytt någon åsikt i frågan och var Pavel bör spela eller antalet spelare på ÖIS mittfält. Var får du dina uppgifter ifrån egentligen, för inte är det mina inlägg i alla fall?

    • 20 maj, 2010 @ 15:47 Vergilius

      Bara för att en spelare inte spelar i en ”offensiv” roll betyder det ju inte att han inte tillför nåt till offensiven. Tack vare att Pavel spelar där han gör får ju ÖIS en helt annan förmåga att spela upp bollen efter marken, en spelare som vill ha bollen trots press i uppspelsfasen, vi får en spelare som kan fördela bollarna tidigt i banan, Pavel får mer boll än han gjort längre fram i planen, han hamnar inte i tidsnöd som han gör när han spelar offmitt. Dessutom har Zavadil ett för dåligt djupledsspel för att funka idealt i rollen som offensiv fältare. Tycker dessutom inte han är den där kreativa spelare som hittar instick eller går på eget genombrott. Nä, Pavel är betydligt bättre i rollen som volante än han någonsin var längre fram centralt. Tycker han tillför MER offensivt än han gjorde tidigare.

      Den spelare vars roll man ska ifrågasätta om han passar i är snarare Seb, han gnuggar förvisso på och en och annan boll vinner han väl, men inte tillräckligt för att riktigt försvara att ha honom på planen. När nu Zavdil kommit så rätt i det defensiva såväl som det offensiva känns det onödigt att ha en ren gnuggare bredvid honom. Tycker åtminstone att det kan vara värt att pröva ett mer spelskickligt alternativ där. Tror dock det är riktigt svårt för Janne att peta Seb en gång till, en av nackdelarna att ha en spelare man petat en gång tidigare.

    • 20 maj, 2010 @ 18:26 DrJonas

      Säg var du står istället för var du inte står hox. Inte helt lätt att tyda utifrån dina texter. För övrigt tycker jag vi skall sälja av MarGus medans han fortfarande anses lovande. Då kan vi köpa hyfsad h-back och flytta fram Anklev. Är det inte genialt så säg. ; )

    • 20 maj, 2010 @ 23:12 polarojd

      Dags att prova Stig Strandpiller??

      ”När det gäller Pavel och hans plats så får du ha din åsikt. Om du ser våra åsikter här på SD så är de ganska samstämmiga att han har varit jäkligt bra i den rollen. Janne Andersson sitter och myser när det kommer på tal. Jag tror du är ganska ensam att vilja ändra på Pavel just nu.”

    • 21 maj, 2010 @ 15:27 Hox

      Bra citat där jag talar om Pavels roll och att jag tror du är ensam att vilja ändra på HONOM. Du påstår att jag har sagt att ni är ensamma att (1) sakna offensiva krafter på ÖIS mittfält, (2) se defensiva krafter på bänken eller (3) att de offensiva krafterna används defensivt. Ej heller står det något om attjag bytt åsikt i frågan och var Pavel bör spela eller antalet spelare på ÖIS mittfält. Så du kan sluta hitta på saker nu tack.

      I övrigt tycker jag du ska läsa Vergilius inlägg.

      Och angående Stig Strandpillrena så finns det väl ingen som helst vetenskaplig forskning för att anti-oxidanter skulle påverka kroppen på det sättet som de påstår i reklam. Nä, jag håller mig till sockerpillrena. De kostar iaf inte bisarrt mycket pengar…

    • 21 maj, 2010 @ 17:23 polarojd

      Hox, du får nog läsa igenom tråden igen. Du är lite offside nu… Heter du Boyd egentligen?

      Du har rätt i mycket du skriver i vanliga fall, men du är lite ute och susar nu… Vad vi diskuterar (i första hand) är Zavadils position!! Att du sedan helt på eget bevåg lagt in tre helt egna slutsatser ifrån ingenstans gjorde att du tappade fokus en aning.

      Läs om läs rätt…

    • 21 maj, 2010 @ 18:10 Hox

      Polarojd, de tre slutsatserna är inte mina, utan det är du som hittat på att jag skrivit dem. Du vill uppenbarligen inte läsa det jag skriver utan själv hitta på saker och sedan säga att det är jag som skrivit dem. Jag ger upp. Vi avslutar diskussionen här för den ger uppenbarligen ingenting för någon av parterna.

    • 20 maj, 2010 @ 19:52 okänd

      Anser också att Pavels flytt är det mest dumma som man kan göra. Han har visserligen varit bra som def.mitt, men för det första vill han inte spela där. Till skillnad från vad ni skriver/har skrivit, så trivs han inte i den rollen. alls.

      Pavel är ingen bollvinnare som seb är och han kommer heller aldrig bli någon. Hade vart kul att se statisitik på hur många närkamper/nickdueller av 100 Pavel har vunnit…

      Har man kollat på fler än 5 Öis-matcher i sitt liv så kan man knappast påstå att seb är en bättre offensivt än vad Pavel är heller, så ej, bytet baseras inte på logik, och jag tror också det kommer märkas. I längden.

  5. 18 maj, 2010 @ 22:46 timberhochmandie

    Haha, jag är nöjd. :-) Och dessutom tämligen smickrad över att ha fått vara med och påverka innehållet här…

    Fast sen undrar jag ju lite om ni verkligen har sett samma match allihop, alternativt vem som var fullast. En och samma spelare kan få antingen en etta eller en trea. Att det kan skilja ett steg på samma spelare köper jag, men en halv betygsskala..? Och varför bojkottar Gellerman Fagerberg? Han spelade i alla fall inte för kort tid för att betygsättas…

    Svara

  6. 18 maj, 2010 @ 23:47 E

    Till hösten finns det goda möjligheter att antingen låna in antingen D. Villa eller Zlatan, från FCB, båda alternativen skulle vara ok och konkurrera hyffsat med Fagerberg. Dan Sten Olsson får helt enkelt byta några fartyg mot ett lånekontrakt….

    (känner ibland att Sambadefensivs bidragsgivare borde använda mer humor för att locka prövade Öisare till pumpen.)

    Svara

  7. 18 maj, 2010 @ 23:54 Tomas

    Offsideavblåsningen var på den spelaren, som fick passningen – så visst påverkade han spelet. Om han däremot var offside (knappast) är en helt annan historia…

    Svara

  8. 20 maj, 2010 @ 12:36 C

    Frågan på allas läppar verkar lyda: att vara orolig eller att inte vara orolig. Klart vi skall vara oroliga när spelet inte sitter som gammal rysk hockey propaganda. Vi är ju lirarnas lag. Och lika klart att vi skall vara nervösa och oroliga som att vi är säkra på vinst inför varje ny match oavsett hur det gått tidigare och vem som står för motståndet.

    Tabellen ljuger inte heter det ju, samtidigt som MJ presterat tydlig statistik på att detta kommer gå vägen. Eller?

    Jag kan dock inte låta bli att vara lite orolig eftersom tabellen endast visar historia och det är resten att av matcherna som är avgörande. Och då måste spelet fungera.

    Slutligen kan jag dock inte låta bli att vara optimistisk; vi släpper fortfarande in relativt få mål och vi har Santos i truppen!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se