Spelarbetyg U21 ÖIS – Qviding

Betyg! Betyg! Kom och köp! Färska betyg! Nya betyg! Höga betyg! Special price only for you my friend! Här kommer spelarbedömningar från dagens oavgjorda U21-match mot Qviding:

Viktor Skoglund – 3
Viktor gör en stabil och bra match. Styr laget bra, gör bra ingripanden på inlägg och tar bra beslut rakt igenom hela matchen och är dessutom väldigt nära att ta det andra friläget. Viktor har helt klart blivit en bättre målvakt under året som gått och även om han fortfarande är väldigt ojämn och blandar väldigt bra matcher med riktiga plattmatcher så går det åt rätt håll och det är mycket möjligt att Viktor håller på att spela till sig ett nytt kontrakt som Peter-backup även nästa år.

Christofer Bengtsson – 5
Jepp, detta är min första femma. Även om jag var väldigt nära att sätta samma betyg på Pavel Zavadil efter Östermatchen så kommer det fram här och nu. Efter en bra första halvlek så dominerade Bengtsson matchen i andra halvlek. Det släpptes ingen jävel över bron defensivt och offensivt kom han i våg efter våg och levererade inlägg och passningar av hög klass. Dessutom agerade han pådrivare och skrek och pushade sina lagkompisar. Japp, det var en femma i min bok.

David Leinar – 4
Detta är inte David Leinars nivå. Att spela i U21-laget menar jag då. Mycket mer än så här kan han inte leverera i en match. Agerar med stor pondus och det ser ut som om han bestämmer vad Qvidings anfallare ska göra och inte tvärtom.

Felix Sehlström – 2
Det är inte första gången jag skriver detta och tyvärr så tror jag inte heller det är den sista: Felix spelar bra mittbacksspel 99% av tiden men klarar inte hålla koncentrationen hela tiden. Är inblandad i bägge Qvidings mål, först hakar han i Joakim Hall och ger Qviding första friläge och vid andra så kommer bollen rakt mot honom och han halkar och ger Qviding friläge nummer två. Han kan inte sova gott inatt.

Joakim Hall – 2
Qviding hittade ytan bakom Joakim vid ett flertal tillfällen och dessutom bjuder han Qviding på andra halvleks bästa målchans när han tar ett felaktigt beslut och försöker täcka ned en boll till Viktor i målet. Detta till trots så tycker jag att Joakim är en spännande spelare som ÖIS ska försöka ta tillvara på. Han har två bra fötter, bra kondition och läser spelet bra. Om ett år när Joakim blivit lite mer fysisk och lite bättre placeringsförmåga så tror jag att han kan konkurrera om en ytterbacksplats i ÖIS. Talangen och kunnandet finns där definitivt.

Jakob Olsson – 2
Gör en bra första halvlek och är mer inblandad i spelet än han varit de senaste U21-matcherna. Slår även hörnan som ger 2-2 och har några chanser själv att göra mål på. Försvinner under andra halvlek och får därmed ett sämre betyg, men det känns ändå som ett steg framåt för Jakob som haft det tungt i de senaste matcherna.

Jonathan Lindström (ut 45) – 2
Jonte har inte spelat en fotbollsmatch på ett år och ja, det syntes. Gick inte riktigt in i närkamperna, passningarna satt inte riktigt där de skulle och han valde konstant att försöka ta ned bollen oavsett hur trängd han var istället för att bara tjonga iväg den. Det syntes däremot att kunnandet fanns där, så om ett par matcher så kan vi börja räkna med Jonte igen. Frågan är var han ska spela. Jag vet att han mer ser sig själv som en spelare på det centrala mittfältet, men frågan är om hans kunnande inte kommer mer till sin rätt på högermittfältet? Jag vill hävda det i alla fall. Han är snabb, bra på att dribbla och inte så bra närkampsspelare som krävs för att spela centralt. Dessutom är ju konkurrensen på kanten i ÖIS.

Mathias Johannesson (in 45) – 2
Gör inte något större väsen av sig på det centrala mittfältet idag. Får ta en mer defensiv roll och har väldigt lite boll och får jobba mycket i det tysta.

Danny Ervik (ut ca 60) – 3
Sköter sin defensiva position på det centrala mittfältet bra och spelar enkelt och läser spelet bra. I andra tar han den mer offensiva rollen och vinner mycket boll, ett gott dagsverke utan att för den skull glänsa för mycket.

Mikael Odin (in ca 60) – 3
Tar för sig mer än de tidigare matcher jag sett och vinner både nickdueller och närkamper. Har bra speluppfattning men måste fortfarande bli rejälare i sitt spel.

Seif Kadhim (ut ca 75) – 2
Var inblandad några farliga frisparkar och gör ett bättre försvarsjobb än tidigare matcher, men offensivt går Seif på tomgång. Han kommer inte runt på kanterna för att slå inlägg och hade lite problem med den Gamla Ullevi-liknande planen (läs mjuk leråker med gräs på vissa ställen).

Nicolas Sandberg (ut ca 85) – 3
ÖIS egen Duracellkanin sprang så mycket att han fick kramp i 85:e minuten och fick bytas ut. Fram tills dess hann Nico skapa en hel del oreda i Qvidings försvar och han var inblandad i många av ÖIS halvchanser. Samarbetet med Luka var tyvärr obefintligt och Nico måste lära sig offsideregeln. Fem offsideavblåsningar sista kvarten är inte ok.

Luka Miljajevic – 4
Luka nickar in två snygga mål och har dessutom ett par chanser till att spä den målskörden. Ändå kändes det som om Luka hade mer att ge på planen, mycket mer. Han tog väldigt få löpningar utan boll och rörde bollen väldigt lite under matchen, men när han väl fick bollen så gjorde han det bra. Att kunna göra en sådan här match och ändå ha sparkapital på banken får mig att tro att det finns mer att hämta av Luka redan denna säsong.


'Spelarbetyg U21 ÖIS – Qviding' have 5 comments

  1. 19 maj, 2010 @ 02:43 Oskar Ä

    Är det kanske så att vi skulle ta och sätta in Bengtsson på högerbacken och flytta Anklev till vänsterbacken? Eller låta Anklev vara kvar på högern och låta Bengtsson leka vänsterkille.

    Jag vet inte men jag tycker det kan vara värt att prova. TvB har inte imponerat även om det inte är hans fel helt och hållet att vi inte imponerat hittills i år.

    Men det känns som det skulle vara bra att byta ut en av dom svagare länkarna och samtidigt få in någon som peppar och får igång dom andra killarna.

    Bara en tanke. Vad tycker ni andra?

    Svara

  2. 19 maj, 2010 @ 12:29 Lanslarke

    Jättekul med fylliga rapporter från B-matcherna! Bra jobbat!

    Svara

  3. 19 maj, 2010 @ 12:33 Lanslarke

    Nu när jag varit lite trevlig först, vågar jag säga att jag inte var lika positiv till gårdagens tillställning.

    Det kanske inte var mitt allra soligaste humör som regerade igår, men det jag såg var mest snedsparkar och dåliga beslut. Bengtsson var väl OK och Leinar kanske också. Vidare letade jag efter någon form av spelidé, men gick bet på den uppgiften. Det såg mest ut som: ”Vi småduttar oss fram så löser det sig väl på vägen”.

    Danny tyckte jag mest såg långsam ut och drällde med bollen på ett riskabelt sätt. Jakob lyckades inte med något. Nico springer och springer, men får inte tag på bollen. När han inte är offside så ramlar han. Seif spelar svårt eller fel. Det han lyckades med, var att filma till sig ett antal frisparkar. Han ligger ner och har oerhört ont, men studsar upp och springer som en gasell tio sekunder senare. Luka var totalt osynlig tills första målet kom ur tomma inte. Då tände han till något alldeles oerhört – gjorde genast ett till och hade bud på fler. Där kommer jag nog inte heller undan ett godkänt betyg…

    Matchens skratt var väl när Odin går in sent i en situation, satsar friskt med dobbarna före, skriker AJ och får frisparken med sig! Qviding-klacken (tre föräldrar, typ) går i spinn.

    Tillbaka till Leinar. Har vi så mycket pengar att en av Superettans högsta löner (min bedömning) ska harva i B-laget? Platsar han inte så sälj.

    För en råneggare som jag är det lite lustigt med ett namn som Raunegger. Nu kom han dessvärre inte in igår, men det blir väl fler tillfällen.

    Svara

    • 19 maj, 2010 @ 13:14 Hox

      Man säger ju att spelarna ska anpassa sig efter domarens nivå, och det var exakt det som Mikael Odin gjorde. Domaren blåste nämligen enbart frispark för den som skrek i situationen och just den situationen som du beskrev var ett bra exempel på det. För övrigt så var domaren lite lik David Batra:-)

      Det där med spelidé, det kan jag inte direkt säga att jag såg heller. Problemet tyckte jag var två, dels så fanns inget samarbete mellan det centrala mittfältet och yttrarna, vilket jag tycker helt var Jakob/Seifs fel, Det andra var att Luka och Nico inte arbetade ihop för fem öre. De stod på var sin sida av banan, så kom en boll till den ene så hade han ingen möjlighet att passa bollen till den andre.

      Angående Luka så verkar det som flera som var där tyckte att han inte var bra. Ok, han var inte särskilt inblandad i spelet utanför straffområdet. Eller ja, han var inte alls inblandad i spelet utanför straffområdet. Men enligt mina anteckningar så var han inblandad i tio stycken bra ÖIS-chanser där han avslutade fem själv och så gjorde han två mål. Så även om han stundtals såg loj och lite ointresserad ut så tycker jag det finns gränser för vad man kan kräva av en spelare och därav mitt höga betyg.

  4. 19 maj, 2010 @ 17:46 Egon

    Grattis Bengtsson ! En femma i betyg.. dags att han tar hand om HB och Anklev flyttar upp ett steg.Får sedan Anderberg vara skadefri tar han hand om VM sedan måste vi värva/låna en bra VB.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se