Spelarbetyg U21

Vi älskar alla betyg och vi på Sambadefensiv vill naturligtvis inte göra någon besviken…

Viktor Skoglund – 2
Efter att ha agerat stabilt i derbyförlusten mot IFK senast, var detta ett stort steg tillbaka. Viktor bjuder på två riktigt stora misstag där han skriker bort den egna försvararen men inte är i närheten av att vara först på bollen. Med större skärpa från Elfsborg hade det varit två till baklängesmål till där. Kan dock inte lastas för något av målen som han är chanslös på.

Robin Dovmyr (ut 45) – 1
När Elfsborg trummar på som bäst är det allt som oftast man kommer igenom på högerkanten och det är ett flertal lägen där Robin säljer sig lite lätt, även om han inte får någon direkt hjälp av sin yttermittfältare så är det lite lätt. Väger lite för lätt i närkampsspelet.

Jakob Lindström (in 45) – 3
Yngste (?) brodern Lindström kom in på högerbacken och gjorde en bra match. Bra i det defensiva positionsspelet och väljer rätt om han ska falla eller stöta samt trygg med bollen.

David Leinar – 3
Agerar med stor pondus på plan och är skoningslös i närkampsspelet. Fråga bara Elfsborgs anfallare som fortfarande inte landat efter tacklingen i mitten av andra halvlek. Vi behöver inte vara oroliga för David om någon av Jonssons blir skadade/avstängda, Leinar är redo för Superettan redan nu.

Felix Sehlström – 2
Felix spelar bra mittbacksspel men det är en bit kvar till spel i a-laget. Det räcker med en liten miss eller ett ögonblicks tappad koncentration och tyvärr för Felix del så inträffar det vid ett par tillfällen i varje match just nu. Bjuder Elfsborg på en chans efter en jättetavla och hänger inte med vid 0-1-målet. Felix vara eller icke-vara i ÖIS kommer med största sannolikhet bestämmas av om han lyckas höja sin lägstanivå under denna säsong, men han lär inte få chansen att visa det i förstalaget i år i alla fall.

Adam Eriksson – 3
Adam levererar ännu en stabil insats från sin vänsterbackplats. Om vi ska vara petnoga så kommer han inte med tillräckligt i det offensiva spelet och i det defensiva så har han en för bred utgångsposition när bollen är på andra kanten men i dagsläget så känns Adam som ett helt likvärdigt alternativ till Tommy på vänsterbackplatsen.

Jakob Olsson – 2
Jakob är inne i en tung period formmässigt. I första halvlek hade han knappt en bollkontakt och hade stora problem att hitta rätt i defensiven också. När hans utgångsposition flyttades fram i andra halvlek kom han mer med i spelet och spelade upp sig men är långt från förstalaget just nu.

Danny Ervik – 3
Har två olika halvlekar egentligen. Första halvlek går ut på att försöka stoppa och försöka sakna ned Elfsborgs passningsspel medans andra så agerar han kreativ kraft och löper mycket upp och ned i banan. Bägge halvlekarna sköter han sitt uppdrag med bravur och agerar pådrivare verbalt framför under andra halvlek.

Mikael Odin (ut 45) – 2
Har en ganska otacksam uppgift på mittfältet och får sysselsätta sig med att jaga mycket när Elfsborg enkelt spelar sig ur ÖIS försök till hög press. Tar några smarta löpningar, men är inte tillräckligt inblandad i spelet för att egentligen märkas något särskilt. Har lite kvar i närkampsspelet.

Mathias Johannesson (in 45) – 3
Är helt klart den icke-a-lagsspelare som utmärker sig match efter match i U21. Mathias gjorde det bra redan förra året och jag tycker det är dags att ge honom en permanent plats i U21-lagets matcher och inte bara spela honom en halvlek tillsammans med Brisby Jeppsson eller Mikael Odin som idag. Mathias står upp bra i närkamperna och är bra både med och utan boll. Mattas lite på slutet precis som i IFK-matchen, tillfällighet eller är konditionen inte riktigt 100 än?

Seif Kadhim – 2
Ganska intetsägande match från Seif, det händer ingenting runt honom just nu. Jag hade hoppats på att han skulle bli motiverad av att komma med i truppen till både Landskrona och Öster, men istället verkar spelet ha låst sig. Har några bra lägen i omställningsfaser men får inte ut någonting chansmässigt.

Luka Mijaljevic – 2
Mål mot Öster och visst, det syns att Luka ökade sitt självförtroende med 100% på bara en dag. Är den i anfallet som suger in och håller kvar bollen så våra anfall inte blir för korta och försvaret får lite andrum. Har ett skott i stolpen och lyckas med konststycket att skjuta över mål, nät och omklädningsrum från ett bra frisparksläge.

Nicolas Sandberg – 2
Det är egentligen bara en sak som saknas hos Nico just nu och det är självförtroende. Har en bra nick som målvakten tippar i ribban, men i övrigt är det inte mycket i målchansväg. Även om Nico fortfarande är lite valpig i närkampsspelet så har det förbättrats avsevärt gentemot förra året.


'Spelarbetyg U21' have 7 comments

  1. 11 maj, 2010 @ 07:26 Danny E

    Tack!

    Adam in istället för Tommy på måndag mao. Tråkigt att det inte lossnar för Seif och att Jacob har det tungt. Skönt också att höra att Leinar är redo för spel. Alltid bra med bredd bland mittbackarna. Mattias Johannesson är lovande. ÖIS borde ge honom en chans i a-laget redan nu.

    Svara

  2. 11 maj, 2010 @ 11:26 timberhochmandie

    ”Även om Nico fortfarande är lite valpig i närkampsspelet så har det förbättrats avsevärt gentemot förra året.” :-) Tummen upp! Man kan välja att lägga märke till det positiva!

    Svara

  3. 11 maj, 2010 @ 12:42 C

    Hej, tack för rapport. Känns inte som bredden är vad den borde vara men Elfsborg kanske är den svåraste nöten att knäcka i dessa sammanhang? En fråga avs Ervik – hur var hans passningsspel? Han har oerhört svårt för detta då han får chansen i A-laget och jag undrar om det har med nervositet att göra eller om han helt enkelt inte har det spelet i sig.

    Dessutom kul med Adam, ett ungt alternativ som pà sikt kan växa in i startelvan.

    Svara

  4. 11 maj, 2010 @ 16:48 Robban

    Varför ger ni minus till era spelare hela tiden?

    Svara

    • 11 maj, 2010 @ 17:06 Martin Johansson

      Det är för att vi spelar i Superettan, det fattar väl du? När vi kommer upp i Allsvenskan igen kan vi möjligtvis tänka oss att dela ut plusbetyg. Svårare än så är det inte.

    • 11 maj, 2010 @ 18:39 Anonym

      =)

  5. 12 maj, 2010 @ 08:07 Robban

    Så korkad jag är. Ok.

    Såg att Ganemyr målade för FFFFF. Hade varit intressant med en text om gamla öisare i samma serie – även som gaisare. Fast det kanske ni redan har gjort?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se