Valter på väg tillbaka

Valter Tomaz Jr har bara spelat 20 minuter i årets Superettan. I sin första match mot Degerfors borta så blev det oväntade resultatet av en glidtackling att han har missat hela säsongen så här långt. Nu får han i stället sitta på läktaren som vi andra och både glädjas och våndas.

– Det är jättejobbigt. Man kan inte påverka matcherna, så det är betydligt svårare att sitta bredvid än att vara med på plan, säger Valter

Det fanns farhågor om att hela säsongen skulle vara i fara, men det verkar rätta till sig ganska snart.

– Jag mår bara bra förutom att jag inte kan spela ännu, men skadan är på bättringsvägen. Man kan aldrig veta hur skador utvecklar sig. Jag räknar dock med att vara tillbaka i träning om en månad. Sedan får vi se hur kroppen reagerar och när det kan bli tal om match, men jag hoppas att ett par veckor ska räcka.

Efter en trasslig försäsong för både Valter (och flera andra spelare), så såg han verkligen fram mot att få spela regelbundet.

– Det var surt och oväntat, jag hade haft besvär med andra benet tidigare, men det är sånt man får vara beredd på när man spelar fotboll. Det går inte att gräva ner sig själv för det utan det är bara att komma tillbaka – det är det viktiga.

Och att han skulle återvända till Örgryte var nästan en självklarhet.

– Det är härligt att vara tillbaka i ÖIS igen. Det var just det jag ville efter att ha avslutat min tid i Norge.

Vad säger du om spelet mot Gefle?

– Det var den bästa hemmamatchen vi har gjort, men mycket beror på underlaget. Borta har vi spelat betydligt bättre än på Gamla Ullevi.

Men det blev ändå förlust.

– Killarna gör en mycket bra match och vi borde gjort några mål, men marginalerna var inte på vår sida. Inställningen fanns där i alla fall, nu kan vi koncentrera oss på en enda sak – att gå upp i Allsvenskan, så det kan vara bra eller dåligt, vi får se.


'Valter på väg tillbaka' have 4 comments

  1. 28 maj, 2010 @ 11:23 E

    Vi blir av med Zavadil. Han går till Mjällby.

    Svara

    • 28 maj, 2010 @ 15:50 Martin Johansson

      Du är hundra på det? Behöver Mjällby verkligen en central mittfältare?

    • 28 maj, 2010 @ 20:20 E

      Zavadil var ju helt klar för Mjällby redan in november förra året ;-)

  2. 28 maj, 2010 @ 15:56 Tjuvnyp

    Fullt möjligt att Zavadil väljer att flytta i sommar. Men till Mjällby? Låter osannolikt. Blir nog danskt eller möjligen holländskt. Fast jag tippar på att han stannar i rödblått hela året ut..

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se