We shall fight on the beaches!

Kom och köp! Kom och se! Missa för allt i världen inte en svenska fotbollslegends enda besök detta år på Göteborgs mest påkostade sandstrand. Slut upp på Gamla Ullevi för ett parti i den gröna beachens schack mellan Janne Andersson och Henrik Larsson. ÖIS mot Landskrona BoIS. På en icke spelduglig gräsmatta. Eller som Svenska Fotbollsförbundet väljer att kalla det en icke sportsligt rättvis spelplan. Härligt!

Med Ken Fagerberg och Markus Anderberg satta ur spel på grund av skador har Janne Andersson och Janne Carlsson egentligen inte så mycket att välja på. Det är bara att kasta in Luka Mijaljevic och Alex Perreira i startelvan. Mijaljevic är som jag har skrivit tidigare värd en plats i startelvan efter sina fina inhopp mot IFK Värnamo och Syrianska FC. Ni som såg andra halvlek av matchen mot Syrianska vet att i nuläget är Mijaljevic knappast ett sämre alternativ än Ken Fagerberg. Santos behöver en lekkamrat och jag tror faktiskt att Mijaljevic kan bli en perfekt playdate för Santos i matchen mot Landskrona BoIS. När det gäller Alex Perreira  så får man väl säga att laget blir något försvagat jämfört med när en formtoppad och lekfull Markus Anderberg spelar. Å andra sidan, med Alex på planen kommer Álvaro Santos och Luka Mijaljevic i alla fall att få ett och annat kvalitativt inlägg att arbeta med.

ÖIS förmodade startelva till matchen mot Landskrona BoIS

Förutom att Mijaljevic och Perreira kommer in i startelvan ska vi nog inte vänta oss några stora förändringar. Björn Anklev blir kvar som högerback, Firma Jonsson & Jonsson bildar mittlås, och inte heller denna gång lyckas Adam Eriksson peta Tommy von Brömsen från vänsterbacken. Bu tycker vissa. Bä tycker andra. Personligen har jag svårt att ha en åsikt då von Brömsen absolut inte gjort bort sig under säsongsinledningen. Klart grabben ska spela! Jag har dessutom svårt att se att Janne Andersson och Janne Carlsson ändrar någonting på mittfältet efter framgången mot Syrianska FC. Markus Gustafsson blir därmed kvar på en kant medan Pavel Zavadil och Sebastian Johansson får ta hand om det centrala mittfältet.

ÖIS trupp till matchen mot Landskrona BoIS

1. Peter Abrahamsson
2. Christofer Bengtsson
3. Adam Eriksson
5. Markus Gustafsson
7. Björn Anklev
9. Pavel Zavadil
14. Tommy von Brömsen
16. Alex Perreira
17. Robin Jonsson
18. Álvaro Santos
20. Luka Mijaljevic
21. Seif Kadhim
25. Nicolas Sandberg
24. Sebastian Johansson
26. Dennis Jonsson
29. Danny Ervik
30. Victor Skoglund
44. David Leinar

När det gäller truppen i övrigt ska det bli särskilt intressant att se om Seif Kahdim äntligen får chansen att göra ett inhopp. Ska det lossna för Seif så måste det göra det snart, annars börjar det nog bli hög tid för en utlåning.

Avslutningsvis vill jag be om ursäkt för den något tunna och oinitierade införtexten denna vecka men på grund av arbete har jag inte hunnit med att besöka ÖIS-gården. Dessutom känns det som jag sa det mest av det jag hade att säga runt Anderberg, Miljaljevic, Gustafsson och Johansson i söndagens text om varför ÖIS bör spela 4-2-3-1 när Fagerberg är skadad och jag vill ju inte tråka ut er genom att rapa upp allting ytterligare en gång. Nog med munbajs! Nu lirar vi ut Landskrona istället. Mot serieledningen!


'We shall fight on the beaches!' have 11 comments

  1. 4 maj, 2010 @ 23:09 Vergilius

    Har man nån gång sett Romario spela strandfotboll vet man att det går att lira vackert på sand också. Nu är ju inte Gamla Ullevi=Ipanema och Dennis Jonsson är inte Romario så jag hoppas nånstans att ÖIS satsar på mer cynism än samba imorgon men nån jäkla finess ska väl grabbarna kunna bjuda på.

    Svara

    • 4 maj, 2010 @ 23:13 Vergilius

      Intressant för övigt att Seif går före Jackie O, trodde jag faktiskt inte.

    • 4 maj, 2010 @ 23:55 Hox

      Janne väntade med att ta ut laget efter U21-matchen och jag antar att detta var anledningen. Jakob gör en ganska dålig match medans Seif gör en helt ok insats. Ok, han tankar i försvarsjobbet vid IFKs 2-0 och sätter lagkompisarna i en sämre sits än de borde varit i, men annars var han en av de minst dåliga i ÖIS.

    • 5 maj, 2010 @ 06:52 Martin Johansson

      Det är förvisso sant. Synd bara att ingen Öisare kommer i närheten av Romarios bollbehandling och känsla för sanden. Kanske borde killarna prova att lira barfota i dag. Det kanske hjälper.

  2. 5 maj, 2010 @ 00:52 Slicen

    Wherever they come. We shall never surrender.
    Ja, om Janne kan pumpa in lika mycket fighting spirit i laget som Winston gjorde i engelsmännen så ska det nog gå vägen. För fightas lär det behöva göras. Finns knappast utrymme för så mycket skönspel och konstruktivitet på Gamla i nuläget. Synd bara att inte Anderberg kan vara med – tycker han var bäst i laget mot Syrianska. Skönt att se en spelare som bara kan springa förbi sin gubbe utan allt för mycket krusiduller (läs överstegsfinter…aj, nu var jag där igen och bashade) Fast det kanske passar den onämnde med lite strandfotboll. I hope he could prove me wrong.

    Svara

  3. 5 maj, 2010 @ 11:32 Anonym

    Till er som inte ännu har biljetter till matchen ikväll. Ett tips Sportbladet bjuder på Öis matchen köp aftonbladet i dag finns något märke som man byter mot biljett. Vore kul om vi var många som sluter upp i kväll och stöttar laget trots underlaget. Vi är Öis vi ger aldrig upp !

    Svara

  4. 5 maj, 2010 @ 13:23 Jacko

    TvB är den svaga länken i startelvan just nu. Frågan är om inte t o m Leinar hade presterat bättre på för honom denna ovana position.

    Svara

  5. 5 maj, 2010 @ 14:43 Rompan

    Sätt Leinar på ytterbacken istället för Tvb. Leinar är i alla fall vän med bollen och kan spela enkelt från rödgubbe till rödgubbe.

    Svara

  6. 5 maj, 2010 @ 18:05 Kuba

    Luka gör mål ikväll. Det känns bara så.

    Svara

    • 5 maj, 2010 @ 18:07 Martin Johansson

      Låter bra!

    • 6 maj, 2010 @ 09:37 Kuba

      Och min magkänsla var helt åt h-vete, som vanligt… Inte ens magen pratar så man förstår längre…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se