En bild säger mer än 12 apor med skrivmaskiner

Den här bilden från Dala-Demokraten säger egentligen allt om ÖIS säsong så här långt. Ledning med 1-2 på bortaplan mot IK Brage. 55 sekunder kvar av ordinarie matchtid och Brages Daniel Åkervall slänger in en boll på chans mot ÖIS mål. Som de flesta av er redan känner till står Peter Abrahamsson för en jättetabbe när han tappar bollen så att den dimper ner någon halvmeter framför ÖIS mållinje.

Det är nu det riktigt äckliga inträffar. Brage tillåts nämligen vara etta, tvåa, trea, fyra och hela vägen upp till 666:a på returen. Närmaste Öisare är Robin Jonsson, som givetvis befinner sig på fel sida om boll och motståndare. Så typiskt.

Och allt medan Håkan Malmström och Johan Eklund vräker sig fram som Scudmissiler under Kuwaitkrisen. Vad gör då övriga Öisare? Ja, Christofer Bengtsson gör sin bästa tjuren Ferdinand-imitation, står lugnt och stilla och tittar på, två meter från situationen. Tommy von Brömsen och David Leinar syns inte till. Vad Abrahamsson gör? Ja, han är inte ens på planen.

Brage tillåts vara etta, tvåa, trea och fyra på bollen.

Det var den poängen det. Nu är som sagt goda råd dyra. Tre poäng mot Hammarby är ett måste. Det värsta är att jag inte har en aning om hur ÖIS ska klara av att hantera Superettans just nu hetaste forward, Linus Hallenius. Som jag ser det kommer ÖIS att bli tvungna att spela hela matchen med backlinjen i eget straffområde för att inte riskera att bli ifrånsprunga av Hallenius. Nu djävlar gäller det för Janne Andersson att visa att han är en bra taktiker och matchcoach. På måndag har vi inte råd med något poängtapp.


'En bild säger mer än 12 apor med skrivmaskiner' have 5 comments

  1. 29 juni, 2010 @ 15:21 Mikael Carlsson

    Man kan inte annat än skratta åt det :) Vilken bild. Grymt talande… Grymt klantigt.

    Svara

    • 29 juni, 2010 @ 15:40 Magnus Börjesson

      Bilden i all ära, men det verkligt stora med det här inlägget är ju rubriken. Bästa rubben hittills på Sambadefensiv? :)

  2. 29 juni, 2010 @ 16:17 Niklas H

    Ja man kan både skratta och gråta över bilden. Sammanfattar skoningslöst Öis 2010. Håglöst, klantigt och en enorm brist på vinnarskallar.

    Svara

  3. 29 juni, 2010 @ 17:27 Johan Gellerman

    Jag kan faktiskt nästan acceptera att bilden ser ut så som den gör. Det är ett inlägg som Peter SKA ta. Greppar han den inte så ska den bara så jävla långt bort det är möjligt. Då finns det ingen anledning för någon av hans medspelare att gå på och störa honom, särskilt inte när han redan är svajig i luftrummet. Att Brages spelare hugger på en eventuell retur är naturligt – de ska bara trycka in bollen och då ska man hugga på allting som är i närheten av målet.

    Brage är på tårna, våra gubbar räknar med att Peter ska ta den (vilket de kanske inte borde göra – numera ska de inte göra det) och då blir det så. Bilden som den är nu är beklämmande, men egentligen skulle det vara tre Brage-spelare runt en målvakt som utan problem har plockat in bollen i skopan eller hoppar in med ett högt knä och boxar väck skiten, vilket är något man kan plocka fram från nästan alla matcher. Jag anser att det är helt och hållet Peters fel som dels tar ett felbeslut när han väljer att försöka greppa istället för att boxa bort den, och som sedan tappar bollfan.

    Att bilden sedan känns rätt symptomatisk för ÖIS anno 2010 är en annan sak.

    Svara

    • 29 juni, 2010 @ 18:43 Anonym

      Håller med. Det är som att klaga på att spelarna var alldeles för passiva när Stenman knäade ut bollen till Pärlan. Målet är till 100% Peters fel!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se