I dag avgörs Sebastian Johanssons öde

I dag håller Svenska Fotbollsförbundets Disciplinnämnd sammanträde. En av punkterna på nämndens dagordning är Sebastian Johanssons utvisning i samband med matchen mellan ÖIS och FC Trollhättan.

Det var efter en närkamp inne i Trollhättans straffområde som Sebastian Johansson hamnade i gruff med en trollhättansspelare. Situationen reddes ut men inte med mer än att Johansson ville ge betalt för gammal ost. I spelsekvensen efter fick Sebbans  nya ”hatobjekt”, Tom Pettersson, bollen strax utanför eget straffområde och Sebban bestämde sig givetvis för att satsa allt i en närkamp som han var ensam om att se möjligheten till: tog tio meters sats och satte in en stenhård tackling. Någon halvsekund för sent. Kaah-Blaaam! Pettersson i däck – six feet under – och gult kort till Sebban och en hel bisvärm av uppretade trollhättanspelare flockades kring Sebban, bl.a. ex-Öisaren och Trollhättans lagkapten, Marcus Dahlin. Enligt Dahlin var Sebban inte ens nära bollen vilket Sebban också fick höra:

- Då ställer jag naturligtvis upp för min lagkamrat, går fram och frågar vad han [Sebastian Johansson] sysslar med. Då blir han förbannad, skallar han till mig över munnen och träffar mig på tanden.

Sebban sänkte som sagt skallen och tryckte till lite lätt. Onödigt! Idiotiskt! Dåligt! Rakt över Dahlins mun. Rutinerad som han är valde givetvis Dahlin att förstärka händelsen genom att dimpa i backen som om han gått en tiosekundersmatch mot en formtoppad Mike Tyson och fått smaka på en bombastisk uppercut. Följden blev ett rött kort för Sebban, som därmed blev ett fall för disciplinnämnden.

Sambadefensiv har granskat liknande fall och gjort bedömningen att Johansson har mellan tre och fem matchers avstängning att vänta. Om våra underrättelserapporter stämmer har ÖIS gjort samma bedömning. Sambadefensiv kan dock avslöja att även om Sebastian Johansson inte får ytterligare matchers avstängning så kommer han att petas ur startelvan. Efter Markus Gustafssons finfina insats i matchen mot IFK Norrköping får Johansson finna sig i att sitta på bänken framöver. Helt rätt och riktigt om ni frågar oss!


'I dag avgörs Sebastian Johanssons öde' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se