Janne Andersson: Efter första halvlek var vi värda en 2-0-ledning

1-1 mot serieledande IFK Norrköping borta på Nya Parken efter en stark första halvlek och en mindre bra andra halvlek. Efter matchen tog Sambadefensiv ett snack med Janne Andersson för att få hans syn på matchen och dess utveckling.

Du valde att starta med Björn Anklev och Luka Mijaljevic som anfallare i dag, hur tycker du att det fungerade?

Jag tycker att det fungerade bra. Jag tycker att vi gör en bra första halvlek. Med Luka och Björn kommer vi till avslut. Vi har de här nästan-lägena. Luka har t.ex. ett bra skott utifrån och han får ta många tuffa dueller i uppspelsfasen, men han hanterar det bra. Jag tycket att han gör en bra halvlek. Björn är ju farlig hela tiden där framme.

När vi har kraft nog att komma efter med laget som vi gör under första halvlek fungerar det bra. I andra halvlek blir de lite isolerade och då kände jag att jag ville ha in pigga ben. Mellqvist började också ta slut och då gjorde vi bytena.

Mellqvist tog bara slut, han tog sig för bröstet, men det var ingen skada?

Nej, det var ingen fara. Vi hade tänkt att vi skulle göra det bytet. Man får tänka på att han inte har spelat mer än 45 minuter som mest den här säsongen. Det var dags för ett bytet bara. Så var det. I övrigt gör han en bra match. Han ligger positionellt väldigt bra och vi kan sätta lite längre bollar mot honom som han vinner. Han får fast bollarna och vi kan spela oss fram. Målet kommer ju till på så vis där han vinner bollen på offensiv planhalva. Han fyller sin roll väldigt bra. Det gör han.

Vad händer egentligen i andra halvlek när ni tappar spelet och Norrköping tillåts ta över matchen?

Vi börjar ändå andra halvlek rätt OK. Vi har en jättechans med Björn Anklevs nick på en frispark. Men sedan ska man veta att Norrköping är passningsskickliga. De har spelat ut många lag här på Parken de senaste åren. Kommer man då lite efter dom och börjar tröttna lite och tappa lite struktur så får man inte riktigt tag i dem. Och då vinner vi inte bollen högre upp i planen som vi gör i första halvlek.Vi kan därför inte starta våra anfall högre upp i planen. Vi vinner bollen lägre ner och då får vi dålig kontakt med våra forwards. De är bra också. Det får man inte glömma.

Det var svårt för oss att få några längre anfall. Vi fick inga längre sekvenser. Samtidigt när vi väl satte bollen tillräckligt långt upp och fick upp laget i planen så tyckte jag att det såg rätt OK ut igen. Men det är ju så, matcher böljar lite. Nu är jag ju färgad, men jag tycker att vi borde ha haft en 2-0-ledning efter första halvlek. Det vill jag ha. Det tycker jag att vi är värda efter antalet lägen som vi skapar. Sedan kanske det inte ser så ut i spelet ute på plan, men sett till antal lägen tycker jag att vi bör ha en ledning med åtminstone två mål.

Det är surt, hur många oavgjorda matcher kan ni egentligen ha om ni ska förbli ett topplag i serien?

Jag vet inte. Det är sjätte oavjorda nu väl? Många av de här matcherna är ju onödiga poängtapp. Det här är ju en bra poäng. Poängen mot Trollhättan kan man ha synpunkter på för där gjorde vi inte en tillräckligt bra match över 90 minuter. Den här matchen kan man inte ha synpunkter på. Man får titta på varje match för sig. Men det är klart, sex kryss äter ju inga poäng. Det måste man ju säga. Man kan å andra sidan säga att vill vi vara ett topplag som vi vill vara så är det bra att vi tar poäng mot Norrköping.

'Janne Andersson: Efter första halvlek var vi värda en 2-0-ledning' has no comments