Marcus Dahlin: ”Skallningen kom som en chock”

När Örgryte spelade 3-3 mot Trollhättan, så fanns det flera gamla ÖISare i bortalaget. Mittback och lagkapten var ingen mindre än Grästorps egen Beckenbauer, Marcus Dahlin. Sambadefensiv kollade vad han tyckte om bl a matchen och utvisningen.

Tankar efter slutsignalen, Marcus?

– Det är delade känslor. Klart man är besviken när vi leder två gånger och de kvitterar på stopptid. Samtidigt får man tänka på att vi endast har en seger och skulle nån sagt att vi skulle få 3-3 mot ÖIS på bortaplan, så hade man tagit det.

Det var en händelserik match.

– Det måste varit en rolig match att titta på. Det är som de flesta matcher, vi står upp bra. Vi har spelat bra tidigare också, men inte fått nån utdelning. Nu gjorde vi tre mål idag och fick ändå inte vinna, men fortsätter vi så här så kommer vi att klättra i tabellen, det är jag helt övertygad om.

Trollhättan var det bättre laget före paus.

– Ja,  jag tror vi överraskade ÖIS lite grand där. De var väldigt passiva och fick inte igång nåt tempo överhuvudtaget. I andra spelar de upp sig och får press på oss, så det blev lite jobbigare.

Förvånade det dig?

– Vi har spelat så här hela säsongen, men inte kunnat göra mål. Vi har skapat chanser och hade vi bara fått utdelning, så hade vi inte legat där nere. Det är bara att köra på, så lossnar det.

Efter 2-2 tryckte ÖIS på rejält.

– Ja, vi var lite tillbakapressade en kort stund, men sen tycker jag att de gick ner sig, pressen avtog och vi kom in i matchen igen.

Vad hände vid utvisningen?

– Sebastian sparkade ner Tom Pettersson, han är inte ens i närheten av bollen. Efter det går han och skäller på vår spelare. Då ställer jag naturligtvis upp för min lagkamrat, går fram och frågar vad han sysslar med. Då blir han förbannad, skallar han till mig över munnen och träffar mig på tanden. Vi kunde stått och gapat en stund på varandra i stället.

Du sa inget mer innan skallningen?

– Jag sa att han skulle lugna ner sig. Det kanske kom nån svordom – det är ju sånt som händer på plan – och han sa ”Vad f-n är det med dig”. Att han skulle svara med en skalle kom som en chock.

Var det här vändningen för er?

– De senaste tre matcherna har inte varit bra, men det här var absolut ett steg i rätt riktning. Stundtals har vi spelat bra annars, men målskyttet har inte fungerat. ÖIS räknas som ett topplag och vi spelar så här bra mot dem, det stärker oss verkligen.


'Marcus Dahlin: ”Skallningen kom som en chock”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se