Rött för Fagerberg & ny enpoängare för ÖIS

Så skrev vi den 21 juni, 2010. Tolv omgångar in i Superettan 2010 och ÖIS har fortfarande inte vunnit hemma på Gamla Ullevi. 15 säkra hemmapoäng har blivit fem. Ett facit som är allt för dåligt för ett lag som vill vara med och utmana om toppositionerna i tabellen. I dagens match mot Assyriska FF hade ÖIS 14 avslut varav elva togs innanför Assyriska straffområde. Ändå gjorde man bara ett mål. Och det var också där man tappade matchen.

ÖIS startelvan i matchen mot Assyriska FF

På ett sätt är det skönt att spelarna inte tycks bry sig ett dugg om vad som sker på läktaren. För hade de gjort det hade de inte spelat som de gjorde under den första halvleken. Innan match rådde det nämligen allmän undergångsstämning på Gamla Ullevis läktare. Scener som hämtade ur Mad Max eller någon annan ballardisk tolkning av framtiden. Folktomt och ödsligt. Sett ur ett folkfestperspektiv var det en fullständig katastrof.

Som tur var brydde sig varken Assyriska eller ÖIS om detta utan de två lagen bjöd med en gång upp till dans. Efter 15 spelade minuter hade lagen kommit till nio avslut. ÖIS fem och Assyriska fyra. Trots det stod det fortfarande 0-0. Dock med en liten fördel för ÖIS.

Under matchinledningen tog sig ÖIS framförallt fram till avslut via vänsterkanten och fasta situationer. I den första minuten slog en för dagen nästintill felfri Tommy von Brömsen en lyra in mot Assyriskas straffområde där Luka Mijaljevic störde Mikael Thorstensson så pass mycket att von Brömsens chansinlägg nådde fram till Alexander Mellqvist. Med en assyriskaspelare i ryggen klippte Mellqvist till på volley, men skottet gick ett par meter över ribban.

Någon minut därefter läste Alex Perreira ett uppspel från Assyriska, bröt bollen tio meter in på offensiv planhalva och satte högsta fart längs med vänsterkanten. Perreiras tidiga inlägg träffade ytan mellan backlinje och målvakt perfekt, vilket var tillräckligt för att Mijaljevic skulle få en fot på bollen. Magnus Bahne i Assyriskas mål hann dock med få hela kroppen bakom bollen och en riktigt bra chans gick därmed om intet.

Efter den chansrika inledningen mattades matchen något. I alla fall sett till målchanser. I den 39:e minuten lyckades dock ÖIS överlista både Assyriskas försvar och Björn Anklevs gamla lagkamrat, målvakt Magnus Bahne, efter att Alex Perreira tagit sig fram på sin vänsterkant, dragit på sig bortaförsvarets uppmärksamhet och spelat tillbaka bollen till Tommy von Brömsen. Von Brömsen såg med en gång en öppning i Assyriskas försvar och satte in ett inlägg mot den bortre delen av straffområdet där Björn Anklev dök upp som gubben i lådan och nickade in bollen bakom Bahne.

1-0 och vild glädje bland spelare och publik. Nu skulle väl ändå första hemmasegerna komma?

För andra matchen i rad slappnade dock ÖIS av efter att ha tagit ledningen. Den här gången dröjde det inte mer än en minut och åtta sekunder innan Ceyhun Eris tilläts promenera fram till ÖIS straffområde och prickskjuta in 1-1 i Peter Abrahamssons vänstra hörn.

Helt klart ett läge där ÖIS defensiv stod och sov och där hela laget saknade den rätta aggressiviteten. Det var som att man var allt för nöjda med att ha tagit ledningen i matchen så att man tyckte att man inte behövde anstränga sig i försvarsspelet. En axelryckning och gäspning senare stod det 1-1. Fy satan vad svagt.

Christofer Bengtsson, David Leinar, Alexander Mellqvist och Pavel Zavadil uppträdde som eucalyptusstinna koalabjörnar eller som ett gäng snälla och übergulliga japanska gosedjur som gått i skola hos Totoro eller möjligtvis Nalle Puhs polare Kanin och Ior. Så passiva som ÖIS försvaret var i det läget får man inte vara. Under all kritik.

Den snabba kvitteringen sög också energi ur ÖIS och under de avslutande fem minuterna av den första halvleken tilläts Assyriska föra matchen och man hade också en riktigt vass chans i slutsekunderna genom Göran Marklund och Marco Kotilainen. Alex Perreira och Peter Abrahamsson lyckades dock reda ut situationen.

Det värsta är att innan kvitteringsmålet hade inte Assyriska haft mycket att komma med. ÖIS kontrollerade matchen och fram till målet och chansen i slutminuterna var bortalagets bästa målchans ett skott från Marco Kotilainen som Peter Abrahamsson gjorde en kontrollerad tv-räddning på.

– Jag tycker att vår första halvlek återigen är bra. Vi jobbar ganska hårt för att till sist få in den där bollen. Vi får in den, men sedan har de en klasspelare som gör mål direkt efter. Tyvärr. Då hade det nästan varit bättre för vår del om det stod 0-0 istället för 1-1. I alla fall mentalt sett, summerar Janne Andersson den första halvleken.

ÖIS inledde även den andra halvleken på ett bra sätt. I den 51:a minuten hittade Pavel Zavadil fram till en djupledslöpande Björn Anklev som med hjälp av ren och skär vilja och kvicka, kvicka fötter tog sig förbi Pierre Bengtsson och petade bollen över Magnus Bahnes vänstra axel. Mot öppet mål! Dess värre fick Anklev se sin petning gå någon meter vid sidan om den högra stolpen.

Bara någon minut efter Björn Anklevs chans hade Alexander Mellqvist ett friläge i samband med ett långt inkast från Christofer Bengtsson. Mellqvist lyckades dock inte tajma sin löpning utan fick ta till knäet för att komma till avslut och bollen gick en bra bit över och utanför.

Assyriska var dock inte helt ofarliga. Direkt efter Mellqvists bommade läge stack Göran Marklund i väg på en soloraid där han lämnade Öisare efter Öisare bakom sig. Löpningen tog dock på krafterna och Marklund fick se sitt skott smälla i Stavdals reklamskylt som är placerad någon meter till höger om målet. I anfallet efter hade sedan Assyriska en hyfsad chans där man spelade sig fram på vänsterkanten. Avslutningen kom emellertid från högerkanten där Marco Kotilainen smugit sig upp bakom Tommy von Brömsen. Det taffliga volleyskottet missade dock mål med åtminstone sju meter.

Precis som man gjorde i matchen mot IFK Norrköping tappade ÖIS lite av sitt spel efter ungefär 55 minuter och Assyriska tilläts ta över mer av bollinnehavet och spelet. Trots det var inte ÖIS helt tandlösa utan man stack upp på en och annan hyfsad kontring. Bland annat hade Björn Anklev en fin aktion där han utnyttjade ett tre mot tre-läge till att rycka förbi Pierre Bengtsson och slänga in en chansboll framför mål. Ett inlägg som ställde Magnus Bahne och Luka Mijaljevic fick så när läge att peta in bollen i öppet mål, men Bahne hann reda ut sitt misstag och revanschera sig genom att plocka upp sin egen retur.

Anklevs aktion och Mijaljevics nästanchans fick emellertid ÖIS att tända till ordentligt, för efter Mijaljevic halvchans höjde ÖIS tempot och under en tiominuters period fick inte assyriskaspelarna en lugn stund. Tyvärr lyckades inte ÖIS omsätta sitt spelövertag till ett övertag även i målprotokollet.

Och än värre var att Ken Fagerberg inte hann spela mer än knappa sex minuter innan Mikael Thorstensson åkte i backen och domare Johan Hamlin visade Ken det röda kortet. Vad som hände var dock svårt att avgöra, men efter matchen snackades det om en armbåge eller ett slag mot ansiktet i samband med en djupledslöpning.

I och med det röda kortet kan vi konstatera att Ken Fagerberg sannolikt har spelat sin sista match i ÖIS för den här gången. För inte kan det bli något annat än två matchers avstängning för en så pass grov förseelse? Ken Fagerbergs återkomst i Sällskapet blev verkligen inte som man hade tänkt sig och nu slutar hela historien i vemod och moll. Trist, oerhört trist.

– Tredje matchen av fem på hemmaplan som vi åker på en utvisning. Vi får spela med en man mindre på slutet och det är tungt, det är jättetungt. Jag ville dock visa att vi inte är nöjda med kryss. Att vi inte spelar oavgjort för att vi tycker att det är roligt, utan att vi vill vinna fotbollsmatcher. Därför valde jag att gå upp och spela 4-3-2 när jag såg att Rikard gick ner på trebackslinje. Jag tänkte att vi skulle kunna såra dem och vinna matchen, säger Janne Andersson efter Ken Fagerbergs utvisning.

Trots utvisningen vägrade ÖIS att ge upp och med en man mindre tryckte man tillbaka Assyriska i planen. I den 84:e minuten hade också inhopparen Nicolas Sandberg ett skott som tvingade Magnus Bahne till en riktigt avancerad räddning.

Under matchens slutskede såg det till och med ut som att Assyriska var rätt nöjda med en poäng. Åtminstone fram till det att Ceyhun Eris bestämde sig för att börja lira fotboll igen och inte bara stå och titta på när hans lagkamrater slet i defensiven. Med fem minuter kvar av matchen hade Eris två på varandra följande straffsituationer efter två helt fantastiska soloraider på vänsterkanten. I den första situationen såg det verkligen ut som att Eris borde ha fått med sig en straff, men två gånger om valde Johan Hamlin att vinka upp Eris. Ryggradslös som han är valde Hamlin dessutom att låta det gula kortet stanna i fickan. I den sista situationen borde Eris nog ha fått ett gult kort för filmning. Kronan på verket på en riktigt pinsamt dålig domarinsats och en riktigt trist kväll.


'Rött för Fagerberg & ny enpoängare för ÖIS' have 46 comments

  1. 21 juni, 2010 @ 21:54 E

    Har ytterliggare en Öisare i den ”ordinarie” startelvan dragit på sig en idiotutvisning för ”ruff” så undrar jag verkligen hur det står till?????

    Linjedomaren såg något som gjorde att domaren när han lyssnat färdigt direkt slet upp det röda kortet och med vildsint blick letade efter Öis nr. 10…Fagerberg ville börja käfta emot men stoppades direkt av Anklev.

    Dag för MJ och Co att gräva fram sanningen, många stackars Öisare är i behov av den!

    Svara

    • 21 juni, 2010 @ 22:13 Martin Johansson

      Jo, vi skulle kanske gräva i det, men jag kan avslöja att det inte förvånar mig det minsta att det är Ken som hamnar i den situationen. Han har inte varit i balans den senaste tiden. Enligt uppgift var det en incident under en spelning där Ken uppträdde djävligt dåligt mot en medspelare. Han är helt enkelt fel ute just nu och då gör man sådan där dumma saker som att vifta till motspelare med armar och armbågar.

    • 21 juni, 2010 @ 22:24 E

      Anklev såg inte direkt nöjd ut när han föste Fagerberg av planen efter kortet.

      Med Santos, Anklev, Luca och Nico som anfallsalternativ för hösten undrar jag om det ens finns utrymme för Fagerberg version 2010.

      (Det hade varit helt fantastiskt om Nico hade fått triumfera med sitt delikata distansskott)

    • 21 juni, 2010 @ 22:35 Martin Johansson

      Hade varit grymt om Nico hade fått trycka in en boll på slutet. Håller helt med dig. Och Anklev såg verkligen förgrymmad ut på Ken. Han protesterade inte heller särskilt hårt mot domaren vilket får mig att tro att han såg att Ken hade något fuffens för sig.

  2. 21 juni, 2010 @ 21:55 Ola

    Det var den säsongen! Satan, vad uselt! FC Gothia, anyone?

    Svara

  3. 21 juni, 2010 @ 21:56 SB

    Saknar ord. Kryss igen! På ett vidrigt sätt också… Nu måste ändå krysskvoten vara förbrukad. 2007 ringde och hälsade att somligas oro på försäsongen (som avfärdades av diverse andra tyckare) var befogad.

    Svara

    • 21 juni, 2010 @ 22:00 Martin Johansson

      Kan inte annat än att be om ursäkt. Börjar bli oerhört less på det här. Hemsk säsong så här långt. Inte bra någonstans. Jag trodde verkligen på ÖIS i år. Men just nu känns det som att det ska mycket till för att vi ska vända det här. Det enda jag kan känna lite glädje över är att vi trots allt har häng på övriga lag. Om vi kan ta oss ur vår hemmadvala kan vi kanske vinna hängmatchen mot Ängelholm och då är vi inte mer än fyra poäng efter andraplatsen. Jag räknar dessutom kallt med att Degerfors kommer att tappa efter sommaren. Ska försöka räkna på hur långt efter BP var när de nådde kvalplats i sista omgången 2008. De hade ett rätt hemskt vårsäsong det året och låg näst sist eller tredje sist efter tio omgångar om jag inte minns fel.

    • 21 juni, 2010 @ 22:31 SB

      Det går alltid att vända. Nu skall vi inte sitta och göra en Graf Spee och sänka fartyget i hamn. Problemet är att det inte blir lättare. Vi har fortfarande inget anfall och inga ytterbackar. Vi saknar även det mest fundamentala: mentalitet. Det sistnämnda vet jag en herre som kunde åtgärda… Och det är på den posten man måste börja.

      Degerfors kommer tappa. Så även LSK och något lag till. Det jämnar ut sig. Problemet är att lag som Syrianska och Bajen lär göra en sista anstormning. Trots en bättre höst riskerar vi att kanske inte komma bättre än plats 5 till 7. Bittert om det skall bero på att man inte tagit tre poäng i kryssmatch på kryssmatch som man kontrollerat.

      Dock går det givetvis säkert rent statistiskt att bevisa att det är möjligt och att det gjorts förr. Se till att ha rätt den här gången bara!

    • 22 juni, 2010 @ 07:15 Ola

      Retorisk fråga: Hur kan man tro på ÖIS år efter år, när elvan, som i stort är intakt, med all önskvärd tydlighet, har visat att man inte duger? Varken i allsvenska eller superettan.

    • 22 juni, 2010 @ 07:36 Martin Johansson

      Fast det där är ju inte helt korrekt. Den elva vi har nu har ju faktiskt visat att den kan klara sig hyfsat, både i Allsvenskan och i Superettan. Flera av spelarna i startelvan var med och spelade upp ÖIS 2008 (dessutom spelade Alex Perreira i Assyriska som kom fyra, efter att aldrig varit sämre placerade än tre fram till den 30:e omgången) och åtminstone sju spelare i gårdagens startelva spelade kontinuerligt under hösten 2009 när ÖIS gick som tåget i Allsvenskan. Jag ser därmed inget fel med att tro på det här laget. Jag tycker faktiskt att du överdriver en del när det gäller spelarnas uselhet. Visst fan kan man kräva och förvänta sig mer men att tro på den här gruppen spelare är inte helt uppåt väggarna.

  4. 21 juni, 2010 @ 22:03 Rompan

    Sex poång till kvalplats div 1. Sex poäng till kvalplats Allsvenskan Öis blir ett mittenlag i år. Det måste in bättre yttermittfältare

    Svara

    • 21 juni, 2010 @ 22:08 Martin Johansson

      Kanske, kanske inte. Glöm inte bort att vi var tolv poäng efter förra säsongen. Sex poäng och en match mindre spelad är ingenting. Glöm aldrig det. Visst, just nu ser det inte ljust ut men jag tycker ändå att vi kan låta bli att måla fan på väggen. Om ÖIS bara värvar en riktigt bra anfallare som kan spela bredvid Alvaro eller Anklev så tror jag att vi kan greja det här ändå. Det måste bara gå för det finns så pass mycket kvalitet i det här laget. Sedan tycker jag faktiskt att Alex Perreira gör en bra halvlek. I andra går de in för att plocka bort honom och då kommer vi inte fram på samma sätt. När Markus Anderberg är tillbaka har vi även ett hot på högerkanten. Dessutom sägs det ju att man tittar på spelare och olika former av förstärkningar. Det är bara att vänta och se.

  5. 21 juni, 2010 @ 22:14 Rompan

    Ok sakta i backarna. Vi gör ändå en rätt hyfsad match. Anderberg lyser verkligen med sin frånvaro. Brömsen gjorde en bra match idag man blev riktigt förvånad

    Svara

  6. 21 juni, 2010 @ 22:24 Anonym

    Tycker synd om de flesta i laget. Dom gör så gott dom kan. Men en hel Valter bredvid Robin, Björn som högerback, Anderberg på högermitt, ny vänsterback och en snabb anfallare hade varit en dröm.

    Peter
    Björn, Robin, Valter, NY
    Anderberg, Seb, Pavel, Alex
    Alvaro, Luka/NY

    ÄLSKA BJÖRN!!!

    Svara

  7. 21 juni, 2010 @ 22:26 Niklas H

    Ja, där gick tåget och man står sorgsen och förbannad på perrongen och ser på. Sorgsen för att inte ens halva serien är spelad, jätterisk att det kommer att bli många matcher som inte gäller något i ingemansland och med det ett radikalt minskat intresse på alla sätt. Sorgsen för att Sällskapet ”satsat” för en snabb återkomst vilket vi förmodligen inte har råd med nästa år.

    Förbannad över att ha sett vissa bortskämda, överbetalda spelar som inte ger allt i alla lägen när det är match. Förbannad över att vi tappar poäng på grund av dålig inställning såsom Trollhättan hemma. Förbannad över att vissa pratar om hög moral när vi hämtar upp till oavgjort i vissa matcher. Hade vi haft hög moral hade vi inte satt oss i den situationen som tex. Trollhättan.

    Förbannad och sorgsen över att det mer och mer börjar kännas och se ut som förra våren…Förbannad att jag i år igen gick på den lätte att tro på ett superanfall med Santos/Fagerberg, precis som jag gjorde förra året med Santso/Albäck…

    Sorgsen över att vi behöver skapa tiotal målchanser för att göra ett mål. Sorgsen för att jag behöver skriva detta 21 juni eller överhuvudtaget.

    Sorgsen över att det gör så förbannat ont i kroppen når vårt kära sällskap mår dåligt.

    Svara

    • 21 juni, 2010 @ 22:38 Martin Johansson

      Deppa inte ihop! Det går att vända på allt. Tänk förra hösten. Tänk att man får in några spelare nu i sommar som verkligen har klass och som spelar för sina framtida karriärer. Vi är inte så långt efter och jag har svårt att se att tåget har gått.

    • 22 juni, 2010 @ 10:25 Egon

      Då hade vi en tränare (Åge) som fick ut max av spelarna.

    • 22 juni, 2010 @ 11:38 Martin Johansson

      Det låter nästan som att du vill att det ska vara kört. Varför sluta tro bara för att man är sex poäng från kvalplatsen, dessutom med en match tillgodo? Varför lägga sig ner och dö? Varför ge upp nu? Det ter sig ganska meningslöst. Det är väl bara att ladda om och se till att hjälpa spelarna att realisera sin potential. För ärligt talat, ÖIS har förlorat en match denna säsong och spelat jämt eller dominerat mot topplagen. Om man bara kan hitta ett sätt att vända alla dessa enpoängare till trepoängare kommer man att börja klättra rejält. Allt som behövs är en serie vinster. In i stimmet bara!

  8. 21 juni, 2010 @ 22:29 Jacob

    http://go.tv4.se/go/e/unknown;siteId=201/http://www.tv4play.se/sport/fotbollskanalen?videoId=1.1688564

    Här har vi situationen med Fagerberg, TV4 lär skickat alla sina repriskameror ner till Sydafrika men visst är det väl en hand upp i ansiktet.
    Men Anklevs friläge, på väg hinna upp bollen, hakas upp. Det är väl solklar utvisning?!

    Alex var det väl som redde upp sista situationen i första? Eller ja, jag hoppas det iaf för jag skrek bravo till honom, och man vill ju inte framstå som ett fån.

    Lite roligt att Tommy Von Brömsen just nu leder omröstningen som Bäste Öisare. Det trodde man aldrig skulle hända och det var han ju givetvis inte. Men han spelade bättre än vanligt!

    Svara

    • 21 juni, 2010 @ 22:41 Martin Johansson

      Korrekt om Alex. Jag tittade slarvigt i mina anteckningar. Var lite stressad. Du skrek bravo till rätt person. :-)

    • 21 juni, 2010 @ 22:46 Mikael Carlsson

      Jag tycker mig ha rätt så bra koll på vad som hände i situationen som föregick Kens utvisning. Jag hade nämligen ögonen på hur Ken rörde sig i just den delen av matchen för att se vad han gjorde bra kontra lite mindre bra. Visst sträcker Ken ut armen, men inte på annat sätt än vad han brukar göra i närkamperna. Han vill känna kontakten med backen och armen råkar hamna precis under hakan på moståndaren. Resultatet av det hela är ren filming och borde istället ha resultera i ett gult kort för Assyriska-spelaren. Svagt av domarna att inte ha bättre kontroll på just den situationen.

    • 21 juni, 2010 @ 23:08 Jacob

      Okej, men då väljer jag att tro dig Mikael! Och antar att Assyriska laddade upp med Chile-Schweiz idag.

      Dom senaste två dagarnas fotbollstittande har fått mig att känna mig så himla uppgiven, filmningarna i kombination med en horribel domarnivå. Jag förstår inte hur assisterande domaren kan ha koll på, i det här fallet då, både Kens närkamp, offside-linjen, och bollen. Det känns så jävla godtyckligt! Han ser kanske i ögonvrån att en spelare faller och att motståndarens arm är på väg ner från ansiket men inte fan kan han svara på hur situationen såg ut som helhet?! Hur skall man göra egentligen? Känns som ett allvarligt problem. Typ ett tjugotvåmanna-domarsystem som följer varenda spelare? Eller räcker det med tjugo?

    • 21 juni, 2010 @ 23:11 Dinky

      Måste vara några som skämtar, allvarligt var Tommy bra? Killen ligger på mellis i de flesta situationer..Kan inte mena allvar att han var bäst? Passningar och uppspel idag var? jaa så där kan vi la säga?…

      Matchen då? Ja ett dåligt passningsspel eller fanns det något? Hade våra ytterbackar uppgiften idag att rensa ut dom över sidlinjen? BEDRÖVLIGT!
      Luka valpig i sitt beteende, får spader på hans flaxande armar (”red bull ger dig vingar)” killen har ju talang.

      Ken=fy fan va svagt!!! Spelar ingen roll om han träffa, han måttar en armbåge solklart!

      Rykten om förstärkning under sommaren? Vä & hö back hade ju vart stiligt att få in!

      Vår käre lagkapten Björn som springer och kämpar, Underbart.
      Godnatt kära öisare!

  9. 21 juni, 2010 @ 22:59 okänd

    Håller med Martin. Tycker inte heller vi ÖIS:are ska deppa ihop. Snarare tvärton, jag tror det är nu det är som viktigast att alla öissupportrar sluter upp till hemmamatcherna, istället för att sitta och jäsa i tv-soffan framför ett halvdåligt VM. Pinsamt att se Assyriska-klacken dominera….

    Förövrigt; var det någon som reagerade på Abrahamssons ingripande vid 1-1 målet? Satt högt upp i mitten (skuggsidan) så hade inte perfekt översyn, men det kändes som att bollen gick en knapp meter till vänster om honom, och det såg inte ut som om han skulle varit skymd vid reprisen heller. Såg ut som en riktig tavla tbh.

    Vad gäller Ken och hans röda kort hade jag blicken någon annanstans så såg inte heller det, men killen är uppenbartligen ur balans. Enligt säkra källor har det inträffat två ganska märkliga incidenter under träning senaste tiden, där Ken haft huvudrollen.

    Domarinsatsen går att skriva en hel avhandlig om, men min analys säger väl att domarteamet kollat på VM senaste tiden, och agerat därefter.

    Nu ger vi absolut inte upp, utan försöker se det positiva i matchen, så får vi hoppas att fler ÖIS:are orkar ta sig till nästa hemmamatch!

    Svara

    • 21 juni, 2010 @ 23:18 Jacob

      Jag satt ungefär som du och tyckte också att det såg ut som en rejäl tavla. Men man kanske skall ha i åtanke att två (skrev fyra-fem innan jag kollade upp målet igen) passiva ÖIS:are skymde sikten för Peter?

    • 22 juni, 2010 @ 12:22 Martin Johansson

      På reprisen kan jag inte se att det är någon tavla. Det ser snarare ut som en bra aktion av Eris. Det ser ut som att han klipper till i just det ögonblick som David Leinar kliver in Peter Abrahamssons skottfält. Dessutom är det rätt hyfsad skruv på skottet. Av reprisbilderna går det inte heller att se avståndet mellan Abrahamsson och den plats där bollen skär mållinjen. Det ser ut som det går mitt i målet men jag vet inte om det stämmer. Svårt att avgöra helt enkelt.

    • 21 juni, 2010 @ 23:22 Dinky

      Okänd: Ang Ken. Vill du berätta mer om ev incidenter på träning? Nån måste ju ha lite info? Anser att kilen är lite instabil i sitt psyke, ser ju tendeser på planen..

    • 21 juni, 2010 @ 23:31 okänd

      Kanske inga jätteallvarliga incidenter egentligen, men vid en av träningarna går Ken in i en närkamp med Sandberg. Närkampen är enligt uppgift way out of line för att vara träning (man skall visserligen gå in i tuffa närkamper, men inte idiotiska sådana). Så det blev väl kanske lite förvånade reaktioner från flertalet av de andra spelarna, och en Mellberg-Ljungberg- situation hade väl inte varit helt otänkbar i det fallet.

      Andra incidenten vill jag inte ta upp, då det inte sker på planen, men kort sagt verkar Ken inte må speciellt bra just nu.

    • 21 juni, 2010 @ 23:41 timberhochmandie

      Nä, fy för halvkvädna visor! Du kan väl berätta vad det handlar om utan att avslöja namn på din källa eller andra inblandade spelare?

      Var det inte så för övrigt att det påstods att Ken var en av dem som ansågs lite ”bra” att bli av med när man satsade på att sätta ihop en trupp med bra stämning och sammanhållning? Viskades det inte lite diskret om att Ken skulle ha varit … ja, en stämningssänkare i omklädningsrummet?

    • 22 juni, 2010 @ 00:00 okänd

      Ingen aning om vad det viskats om och inte. Tror inte Ken är en sämre människa än någon annan i klubben, varken på eller utanför plan. Dock så är människor olika bra på att hantera motgångar. Om Ken nu inte mår bra (pga forbollen eller annat i livet) så kan det självklart ge avtryck i truppen, men personligen tror jag inte man snackat om att göra sig av med honom pga av just det.

      Huruvida han kommer få fortsatt förtroende i ÖIS eller inte, har snarare att göra med vad han presterar på planen att göra.

      Av det jag hört så var Ken förövrigt en av de killar som visade ett väldigt gott humör i omklädningsrummet i början av låneperioden.

    • 22 juni, 2010 @ 00:26 Dinky

      Har hört en del själv men vill faktiskt inte sprida rykten, måste visa respekt!

    • 22 juni, 2010 @ 12:10 Martin Johansson

      Vi kan väl låta det stanna vid att Ken inte är i toppform just nu, särskilt inte psykiskt. Utvisningen och träningsincidenten visar helt klart det. Vad som exakt hände tycker jag att det är upp till ÖIS att svara på. Det är väl bara att ingen har vågat ställa frågan. Jag tänkte fråga Janne A hur Ken tagit petningen ur startelvan efter matchen mot Norrköping men avstod eftersom Janne redan visat viss irritation/ogillande över de frågor som ställs i anslutning till träning och match.

  10. 21 juni, 2010 @ 22:59 Mikael Carlsson

    Det tydligaste som jag kan se i dagens match med dagens ÖIS som vi kan mönstra inför en drabbning är att vi saknar spets. Vi har ingen gubbe som ensam gör ett par gubbar eller på annat sätt skapar respekt och förvirring hos motståndaren. Pavel är en möjlig kandidat till en sådan spelare, men han är på tok för långsam i sina beslut. Tyvärr. ÖIS har ett hårt arbetande kollektiv idag. Det är inte fy skam för det saknade vi helt 06-07 men laget måste balanseras bättre. Vi behöver ha in minst 2 st spelare som rör om i grytan hos motståndaren så att vi får lirkat upp motståndarna bättre. ÖIS är pinsamt förutsägbara i anfallsspelet och det leder allt för sällan till något riktigt farligt som skakar om och maler ner motståndarens försvar successivt.
    Jag kunde inte annat än att sucka och längta tillbaka till tiderna 02-03 idag på läktaren. Jag tror det är få som fattar och kommer ihåg vilken fotboll vi spelade då jämfört med idag. Det är lätt att bli nostalgisk dagar som den här. Dagar då man blir riktigt bedrövad och nedtagen på jorden. ÖIS räcker helt enkelt inte till som det ser ut nu. Ständigt 2:a på bollen och räddhågsna individer som inte vågar ta fighten i närkamperna. Vi är inte ett dugg bättre än de andra lagen i serien. Vi är helt enkelt ett lika kämpande kollektiv som alla andra. Inget extra. Ingen spets. Ingen krydda på moset. Det mesta kommer på chans eller efter misstag hos motståndaren. Det duger inte. Vi måste skapa vårt eget öde eller finna oss i att andra själper oss gång på gång. Idag hade man valet att försvara en ledning men såg så horribelt menlösa ut i försvaret minuten efter och så är vi tillbaka på ruta 1… Man mår riktigt dåligt av sånt och jag börjar uppriktigt bli förbannat trött på hela skiten.

    Svara

    • 21 juni, 2010 @ 23:10 Niklas H

      Jag längtade t.o.m. tillbaka till Kalle Björklunds tid. Gud va skönt det hade varit och kännt sig säker när vi hade 1-0…

  11. 21 juni, 2010 @ 23:23 läktarcoachen

    Efter att ha suttit och glott flera gånger på klippet från TV4 på Fotbollskanalen.se måste jag hålla med Mikael Carlsson angående utvisningen av Ken. Det är inte mycket man kan se i klippet men det visar ändå tydligt att. Ken överhuvud taget inte tittar på Assyriskaspelaren utan har blicken riktad mot bollen. Han håller bara ut armen för att skapa sig en yta på det sättet som han alltid gör. Det är en ful och mycket osportslig filmning som AFF-killen gör. Jag misstänker att AFF innan hade studerat Ken och medvetet försökte få honom utvisad på just det sättet som skedde .Utvisningen påminner om den som Kaka drabbades av i VM igår, Fast det är en värre domartavla eftersom Kaka till skillnad från Ken ju redan hade ett gult kort.

    Svara

    • 22 juni, 2010 @ 12:20 Martin Johansson

      Jag tycker inte man kan se vad som händer i situationen i det klippet. Det klippet är ett skämt. Jag ser bara att Ken är uppe med armen i närheten av Thorstensson och att Thorstensson går i däck. Jag har dessutom svårt att tro att Thorstensson chansar på en filmning i det läget. Det vore ju förbannat korkat eftersom om domaren inte går på filmningen så är ju ÖIS två mot en inne i straffområdet. Men jag kanske underskattar Thorstenssons dumhet eller smartness?

    • 22 juni, 2010 @ 13:50 läktarcoachen

      Svar till Martin: jag medger att det är svårt att vad som händer i klippet vad gäller utvisningssituationen. Så mycket är dock klart: vi ser när Ken för armen bakåt. Den är i midjehöjd eller möjligtvis i brösthöjd. Det finns inte en chans att den kan ha träffat backen i ansiktet om inte backen av egen kraft snubblade framåt i samma ögonblick. Om den träffade i magen kan den omöjligt ha varit så hård att backen av det skälet skulle säcka ihop. Möjligtvis kan det ha varit så att Ken krokar i armen på backen när denne är på väg framåt och att han därför tappar balansen och faller. I så fall är det frispark men aldrig utvisning eller ens varning. När backen sedan ligger kvar och ojar sig så att till och med en bår kommer in är det inte annat än en grovt osportslig filmning som syftar till att få en motspelare utvisad.

  12. 21 juni, 2010 @ 23:52 AlexU

    Det är ngt som inte stämmer när Tommy röstas fram som matchens bästa öisare!

    ska inte säga att det känns uppgivet, men om vi nu tar oss till AS till nästa säsong… har vi där att göra med mellqvist, TvB, Leinar osv. Känns nästan som en bättre idee att bygga upp ett nytt lag kring unga DUKTIGA spelare som Luka, Margus, Ervik, RJ, Anderberg, Nico..än att spela tråkig/dålig fotboll och vajja runt i seriesystemen. Luka va inte på topp idag.. men han har potential, mycket! detsamma gäller margus, Ervik och RJ
    Hoppas på den bragdhöst vi inte riktigt fick förra året!

    Svara

    • 22 juni, 2010 @ 12:17 Martin Johansson

      Jag tycker inte att Tommy von Brömsen var bäst i ÖIS i går. Det var Robin Jonsson eller Björn Anklev. Däremot håller jag med om att von Brömsen var däruppe i går. Han gjorde en skitbra match. Missade någon enstaka passning och låg allt som oftast rätt i defensiven. Om man jämför med Christofer Bengtsson och David Leinar var von Brömsen en stjärna i går.

      I övrigt kan jag hålla med dig om att det kanske vore bättre på att satsa på att bygga ett lag kring den yngre kärnan i dagens trupp. Samtidigt är det väl bättre att försöka satsa medan man fortfarande har de spelare som man har i år. Alla vet vad det kostar ÖIS att ligga i Superettan. Utnyttja Pavel, Alvaro och Sebastian till att gå upp. Därefter får man kanske försöka sig på en Kalmar och bygga en stomme som klarar sig kvar. Vi får nog leva med gnet-fotboll ett par år. Jag skulle vara oerhört nöjd om ÖIS kunde etablera sig i Allsvenskan genom utveckling av egna spelare och smarta värvningar likt de man har gjort i Luka Mijaljevic och Markus Anderberg. Det måste finnas fler spelare av den kalibern. Var befann sig t.ex. ÖIS när Johan Bertilsson skrev på för Kalmar FF? Det kan väl knappast undgått någon att den killen kan lira fotboll. Nanne B är bra på den skiten att hitta 22-25-åringar med potential. ÖIS borde c&p:a den modellen.

    • 22 juni, 2010 @ 12:43 C

      Vi måste få upp hoppet! Kan inte känna annat än att det kunde vara värre. Chansen finns kvar, allt annat är fel. Alla lag hamnar i svackor under en säsong och jag tror att något eller några av de på förhand tippade favoriterna kommer att börja prestera ordentligt med en fem – sex raka segrar i rad. Låt oss hoppas. Att det blir öis. Visst saknar vi spets idag och visst är det svårt att tro att vi inom kort kommer att agera som ett topplag. Dock har vi flera spelare med kvalite och de behöver höja sig. De behöver få lite självförtroende. De behöver uppmuntras av sina trogna supportrar!

      Positivt:
      – kommer till många avslut
      – sparkapital i santos, Seb och Anderberg
      – Mellqvist på G
      – backlinjen är stabil, nu även två bra matcher av TvB. Snart är även CB inne i det också.
      – Luca är redan att räkna med.

      Negativt:
      – allt som står att läsa i kommentarer till denna artikel +
      – blir för stora luckor mellan backlinje och def mittfåltare. Här hittar motståndarna luckor för ofta.

      Vi kommer igen!

      Ser fram emot Sambadefensivs nästa inför matchen rapport. Den lyckas alltid få upp humöret och oss att se möjligheterna.

  13. 22 juni, 2010 @ 08:42 Jimmy

    Vi ger aldrig upp, vi älskar ÖIS!

    Såg det mesta utav matchen och jag var väldigt ledsen på hur det gick till väga efter 1-0-målet. Där måste man täppa till direkt. Men det är klass på skottet. Skönt att slippa honom till hösten. Sen Kens röda kort.. Jag vet inte alls vad de håller på med våra vänner med flaggorna… Där skall det ju vinkas åt andra hållet! Kan ju förstå att Ken blir förbannad på att killen lägger sig ner. Fagerbeg hade ju sett riktigt taggad ut fram till denna situation. Detta hade varit hans match. Sen att inget händer när det dras i Björn är väl egentligen bara självklart om man ser till hur det har dömts innan i matchen.

    Stor eloge till TvB. Fortsätt sådär! Mer sånna bollar =)

    Svara

  14. 22 juni, 2010 @ 09:21 Tjuvnyp

    Vi gör en rätt bra match. Von Bröms riktigt bra. Liksom Anklev på topp.
    Ervik gjorde ett jättebra inhopp. Hela laget var fan rätt ok.

    Felet är att den här matchen var en av få på hemmaplan som vi inte varit sömniga i 45 minuter. En pinne mot Assyriska är inte så illa.

    Men det är fanimej värdelöst att tappa poäng hemma mot Trollhättan, Väsby och Ljungskile. Full pott mot dessa tre – och ja.. läget hade varit betydligt ljusare. De tre nämnda korp-gängen ska vi slå alla dagar i veckan. Om inte – bye bye seriebyte.

    Fortsätter vi som igår, med full fart framåt trots en man mindre. Då är det nog inte många lag som kommer klara oavgjort mot oss.

    Serien är så jämn att det långt ifrån är slut. Långt ifrån. Vi kan mycket väl, på tre raka segrar ligger med och nosa i toppen igen. Så sluta dissa gårdagens ganska vassa insats och titta framåt. Tror vi går en ljus vår till mötes.

    Svara

    • 22 juni, 2010 @ 09:58 Tjuvnyp

      Ljus höst menar jag naturlich…

    • 22 juni, 2010 @ 11:43 Martin Johansson

      Håller med! Flera av spelarna gör en riktigt bra match. Problemet är fortfarande misstagen och trögheten i försvarsspelet. Varje match har man ett misstag eller ett koncentrationstapp som kostar ÖIS poäng. I går var det Christofer Bengtsson, David Leinar och Markus Gustafsson som inte räckte till. Personligen vill jag hävda att Bengtsson inte riktigt räcker till. Han har varken snabbheten, tyngden eller spelförståelsen för att behärska riktigt duktiga spelare. Vi behöver ha in en ytterback i truppen. Så är det bara.

  15. 22 juni, 2010 @ 12:59 Hox

    Efter första halvlek så var Pavel sen ut på planen. Innan domaren blåste igång så stog han och drack i tekniska zonen (eller var Janne Anderssons område nu heter) och när han stod där så kom både Adam och Danny fram till honom och gav honom en kram. När han sedan sprang ut så fick han några vänliga omklappningar av bl.a. Mellis. Även om det självklart är bra med lööööööv inom laget så fick jag iaf intrycket av att någonting hade hänt. Jag är säker ute och cyklar men det såg bara skumt ut. Någon som vet något?

    Svara

  16. 22 juni, 2010 @ 13:56 Anonym

    Hålla ni kan väl inte ge upp efter 11 matcher .Det är 19 matcher kvar och många av killarna vissar gott gry ,kunde nu resten av gänget höja sig det där lilla som fattas och vi supportrar vissa att vi finns framför allt på Gamla Ullevi det är nu vi skall samla ihop oss och vissa att vi finns. Och för hoppnings viss tränar de skadade och övriga på så de är i god form när de kommer in. Det är ju äran som står på spel killar inte bara lönen ni får in på kontot.Jag vill ha fler av killarna på plan som kör ner huvudet och tar den där extra löpningen. Vad hade hänt om Mackan hängt på honom vid målsituationen ,det kanske skapat obalands för Eris ,att man tar i det där lilla extra det vill jag se. Bolltittande får man ägna sig åt när man sitter på läktaren ,ni måste stötta på en sån kille. Eris hade ett bra klipp i dojan går inte att komma i från.Men hade Leinar eller Mackan stört honom hade jag varit nöjd och då hade vi sett om det blivit mål eller inte.
    Men vi får inte ge upp utan vi måste satsa på att komma så bra som möjligt och vinna så många matcher det bara går och bli så många på läktarna som möjligt! Lika väl som vi skall spela i Allsvenska så vill jag se 5000 på gamla Ullevi. Nu hjälps vi åt alla barn ,killar och tjejer,män och kvinnor. Kämpa!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se