Ändra aldrig på ett vinnande lag

Med två dagar kvar till matchen mot Jönköpings Södra kör Alex Perreira fortfarande rehabiliteringsträning tillsammans med Niclas Elving och ÖIS sjukgymnast Fredrik Larsson. Det ser med andra ord ut som att ÖIS får fortsätta med att spela med fyra centrala spelare på mittfältet i ytterligare en match. Mer glädjande är det då att det ser ut som att Álvaro Santos klarar av att spela ytterligare en match från start.

Good news!

När ÖIS strax efter kl. 15.00 i dag inledde söndagens eftermiddagspass gjorde man det med fullt manskap. En träning där samtliga spelare har på sig fotbollsskor har inte tillhört vanligheterna denna säsong. I dag var dock Markus Anderberg och Valter Tomaz Jr med under hela träningen. De enda två spelare som klev av när det blev dags för matchspel var Alex Perreira och Niclas Elving. Övriga körde för fullt när startelvan mötte reserverna; först i en omställningsövning där anfallande lag spelade fyra mot tre och där man skiftade anfall och försvar löpande, och därefter i en helplansmatch.

Valter Tomaz Jr kommer allt närmare en plats i startelvan

Den avslutande matchen fick avgöras på straffar efter 1-1 vid ”full tid”. Startelvan tog ledningen i matchens andra anfall, när Danny Ervik trampade runt på sin högerkant och slog ett överlångt inlägg som Markus Gustafsson mötte på volley. Gustafsson fick en fin bollträff och det fanns inte mycket som Victor Skoglund kunde göra åt saken. Reserverna kvitterade senare genom Markus Anderberg som tog en djupledslöpning in bakom David Leinar och Robin Jonsson och tog emot en passning från Christofer Bengtsson. Anderberg vände sedan upp med Danny Ervik i ryggen, skapade lite yta och drog till med sträckt vrist. Skottet gick dock mitt på Peter Den Store, men var tillräckligt hårt för att gå i nät. Straffsparksläggningen vanns sedan av startelvan efter att Adam Eriksson satt sin straff bakom Victor Skoglund.

De senaste veckornas snack i ÖIS-kretsar har annars rört ytterbacksplatserna. Inget nytt under solen där inte! It’s a never ending story. Danny Ervik eller Christofer Bengtsson? Adam Eriksson eller Tommy von Brömsen? Ungt och piggt eller rutinerat och erfaret? Om man utgår från dagens träning ser det emellertid ut som att Janne Andersson inte har för avsikt att ändra på ett vinnande lag.

Och det är egentligen inget lustigt med det. Som vi har kunnat konstatera tidigare så har ÖIS inte vunnit en tävlingsmatch med Christofer Bengtsson i startelvan sedan den näst sista omgången av Superettan 2008. Med Danny Ervik och Adam Eriksson i startelvan har ÖIS nu två raka vinster och 5-0 i målskillnad. Vi kan väl utgå från att det inte har varit en svår uppgift för Janne Andersson att ta ut startelvan till den kommande matchen mot Jönköpings Södra.

ÖIS förmodade startelva till matchen mot Jönköpings Södra

Utifrån dagens träningspass ser det nämligen ut som att det blir det samma startelva som i senaste mötet mot J-Södra. Med ett enda undantag vill säga. Björn Anklev ersätter Nicolas Sandberg bredvid Álvaro Santos. Inte heller det kan ha varit något svårt val för Andersson. Om jag inte missminner mig betyder det att ÖIS för första gången denna säsong startar med Santos och Anklev som forwardspar. En tung, stark och stundtals bländande och en vindsnabb, blindgalen och extremt ettrig. Låter inte det som en superkombo!?! Förhoppningsvis klarar man också av att leverera ett par mål mot ett revanschsuget Jönköpings Södra. Om inte så får Luka Mijaljevic komma in efter paus och stänka dit en eller två pytsar. Med Santos från start och Mijaljevic på bänken känns det som att ÖIS har ett hyfsat sparkapital.

Pavel Zavadil är redo att trycka till sin gamla arvsfiende ytterligare en gång

DISKUTERA


© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se