Christofer Bengtsson efter matchen

Christofer Bengtsson var ett jagat villebråd efter matchen mot Degerfors. Alla ville prata med ”Bildsköne Bengtsson”, som gjorde en kanonmatch och kryddade insatsen med ett mål. Sambadefensiv ville inte vara sämre utan tog också en pratstund med en glädjestrålande högerback.

Hur glad är du?

– Det ser du kanske, just nu är jag väldigt lycklig.

Spelet fungerade betydligt bättre än de senaste två matcherna.

– Jag tycker vi gör en väldigt, väldigt bra match idag – framförallt första halvlek, där egentligen allt stämmer. Vi har ett bra anfallsspel och ett bra försvarsspel, vi sätter hög press på hela banan och vinner boll på deras planhalva, därav kan vi etablera ett spel och kommer till många avslut. Degerfors skapar inte speciellt mycket heller, så första är vi väldigt nöjda med.

– Det blir lite annat spel efter paus, men vi är solida. Det känns aldrig som de riktigt lyckas hota oss, ju längre matchen går desto mer satsar Degerfors på att få mål och då öppnas det lägen för oss. Där hade man önskat att vi hade mer skärpa och fokusering, då hade vi dödat matchen. Nu kom i stället deras reducering till 2-1 och ger man dem lillfingret, så blir det kämpigt. De flyttar upp folk och lyfter mot deras duktige Peter Samuelsson. Rätt som det är kan det dyka upp en slumpchans, men det gjorde det inte den här gången.

Det kändes ändå lite nervöst på slutet.

– Vi har trots allt nio oavgjorda i bagaget och när det blir 2-1 med tio minuter kvar, så dyker säkert de tankarna upp i huvudena på en del spelare – men samtidigt tycker jag att vi genomförde matchen på solitt och fokuserat sätt.

Och du gjorde 2-0.

– Det var ett väldigt skönt mål! Vår målvaktstränare Magnus Sehlström hade sett att det fanns en stor yta vid våra hörnor, som vi borde utnyttja. Vi tog upp det i paus och bestämde att vi skulle göra en variant, där vi passar bollen snett-inåt och går på avslut. Det blev väldigt bra.

Bara ”bra”?

– Nej att få göra mål och få med oss tre poäng, det kan inte bli bättre.

Hann du tänka mycket innan bollen gick in?

– Det kändes som världens längsta sekunder medan bollen var på väg mot mål, men det var fri bollbana och den letade sig till slut in i bortre. Jag följde bollen hela tiden med blicken och sedan var det raka vägen till Janne Carlsson. Han hade velat flytta mig från den positionen i halvtid, så det var en ren pik åt honom; ”Där såg du”.

Det var ett tag sedan du gjorde mål.

– Det var i Superettan 2008 som jag gjorde två mål, så nu räknar jag också med ketchupeffekten.

Och det var också ett bra tag sedan du fick vara med om att vinna.

– Ja, det var skönt. En spelare har inte den betydelsen, sen var det olyckligt att jag skadade mig två dagar före före Hammarby-matchen och missade den samt segern mot Jönköping. Det är alltid roligt att vinna även om man sitter på bänken, men det är extra härligt när man är på planen. Det går ut på att vinna och då vill man vara så delaktig som det går.

Hur viktig var den här vinsten?

– Den var oerhört viktigt, jag tror det kan vara vändningen. Tre poäng på hemmaplan och att spelet stämmer bättre än tidigare, det kommer att stärka oss enormt. Sedan är det extra bonus att slå ett lag som ligger före oss, det ger oss mer självförtroendet. Det finns bara gott av det här.

Det betyder?

– Jag tror inte att tabellen har satt sig ännu och det kommer säkert att ske en hel del placeringsförändringar. Det här är början av det racet och nu gäller det att vara med.


'Christofer Bengtsson efter matchen' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se