Gästkrönika: Konsten att vara Öisare

I ett par veckor har vi tjatat på Hampus Fromell som driver bloggen Skruvdobbar att han ska join forces med oss här på Sambadefensiv. Och som de flesta av er känner till sedan barnsben så ger idoga tjat resultat. Lagom till årets viktigaste match har Hampus plitat ihop en gästkrönika. Läs, reflektera och njut. Och har ni inte bookmarkat Skruvdobbar än så gör ni bäst i att göra det med en gång, den har potential att bli större än Magnus Källander.

Konsten att vara Öisare

Gothia Cup-febern härjar ännu i Göteborg. Ungdomar från hela världen samlas för att spela fotboll, umgås, träffa nytt folk och upptäcka Sveriges kultur.

Superettan skall dock inte glömmas bort, matcherna fortgår precis som vanligt och kampen om poäng är hetare än någonsin i den ytterst jämna serien. Vårt kära Sällskap behöver alla poäng de kan få och minsta snedsteg kan göra åskådarna upprörda, ett bra exempel är senaste hemmaförlusten mot Jönköping Södra. Visst, 0-1 hemma mot J- Södra kanske inte riktigt är vad man förväntar sig, men betyder det då att det är dags att ge upp?

Jag anser att inställningen är det absolut viktigaste. Att hänga med huvudet med drygt halva säsongen kvar, är inte okej. Loppet är långt ifrån kört, hoppet lever i allra högsta grad!

För det första så börjar skadelistan kortas av allt snabbare, för det andra är nya spelare på väg in och för det tredje så ser det, trots förlusten mot J- Södra, ljust ut för ÖIS – Vi vet vad laget kan, de vet vad de kan, allt som krävs är tro.

Hoppet är det sista som överger människan, brukar folk säga. Jag är benägen att hålla med. För ni förstår, det är inte alltid enkelt att vara Öisare!

Redan i ung ålder får man stå ut med att folk försöker övertyga en om att hålla på Blåvitt. Med hånfulla leenden har de pekat på tabellen. En tabell som visat hur ÖIS ligger i skuggan av Blåvitt poängmässigt. Det som är svårt att förstå för vissa motståndarsupportrar är att ÖIS för mig personligen, och säkert för alla er som läser detta, betyder något mer. Det betyder att man måste ha tålamod och envishet i tider av besvikelse och ilska. Att behöva stå ut med grupptryck, gliringar och nedsättande kommentarer. För när de positiva händelserna kommer, som när ÖIS avancerade till Allsvenskan år 2008, då står man där stolt, glad och med ett sikte på framtiden. I medgång och i motgång sjunger klacken. Inget beskriver kärleken till ÖIS bättre.

Då betalas all tålmodighet tillbaka, hängivenheten belönas och kämparglöden brinner som en bengalisk eld. Då är det sannerligen skönt att vara Öisare!

Så den tionde oktober står vi där, mätta och glada, på Söderstadion. Örgryte har precis kört över Hammarby i säsongens sista match och formstarke Alvaro Santos har, med ett hattrick, skjutit Örgryte till ännu ett avancemang.

Det sista är som taget från en saga och endast en dröm. Men vem vet, kanske det är såhär det går? Allt kan hända, bara man har tro…

Hampus Fromell.
www.skruvdobbar.blogg.se

Har du något som du vill säga? Sitter du och klurar på olika tankar och idéer om ÖIS. Sambadefensiv är intresserade av alla möjliga former av uttryck som rör Örgryte Idrottssällskap. Vill du medverka på Sambadefensiv i någon form är det bara att skicka ett mail till ”redaktionen”.


'Gästkrönika: Konsten att vara Öisare' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se