Janne Andersson: ”Vi vinner väldigt, väldigt knappt, men rättvist”

Andra raka segern är ett faktum efter 0-2 mot Jönköpings Södra. Drömmen om Allsvenskan 2011 lever på allvar igen efter ett fantastiskt mål av Álvaro Santos och Jakob Olsson underbara premiärmål i a-laget. Nedan följer ett ord-för-ord-utdrag från kvällen presskonferens.

Janne Andersson: Vi är så klart jätteglada för att vi vinner. Vi börjar matchen bra och har tag om matchen de första tio minuterna. Vi har också ett riktigt bra läge på Alexander Mellqvist som är igenom. Den första gången som de kommer in rättvända framför vår backlinje så sticker de in bollen på Patrik Redo där Peter gör en räddning (Sambadefensiv tror nog att Janne Andersson här blandar ihop matchsekvenserna då det var Fredric Fendrich som fick första chansen när J-Södra kom rättvända).

Jag tycker sedan att vi har en bra tendens. Vi snor bollen från dem ett par gånger och har några bra lägen i samband med fasta. De får ju ett jättebra läge – enligt de som sitter på läktaren är det misstänkt offside – där Peter gör en bra räddning till. Det är två bra räddningar i första halvlek. Jag känner ändå i paus att vi har ganska bra koll på det och att vi gör en ganska gedigen första halvlek.

Jag tycker också att det är otroligt att han blåser av innan Álvaros nernick när vi ska göra 1-0 med tanke på den nivån han hade på duellspelet i straffområdet i övrigt i matchen. Jag tycker att vi skulle lett med 1-0 där. Sedan visar Álvaro vilken avgörande spelare han är. Vilken prestation. Det ser inte ut att gå så snabbt, men han rör sig kvickt de första metrarna och sedan passar han in den i bortre. Det var skönt med 1-0 i paus

I andra halvleken väljer de att sätta lite längre bollar upp på Cederqvist. Som är duktig och obekväm och gör det bra. Jag tycker att vi står emot bra. Självklart är det så att det landar en del bollar runt omkring, och det kan bli farligt. Om det studsar rätt [för J-Södra] där. Totalt sett tycket jag att vi tar hand om det. Det är en period i mitten där vi börjar spela långt och dynga upp den på läktaren istället för att spela oss ur situationer. Då får de tryck på oss, men när vi samlar ihop laget igen så har vi kontroll på dem.

Vi ska göra tvåan tidigare på de kontringslägen som vi har. Om vi bara vårdar dem bättre. Vi får något 3-mot-2-läge och 3-mot-3 där vi chippar och håller på istället för att löpa in och sätta bollen i steget. Jag tycker att när tvåan kommer så känns det för mig som att vi vinner väldigt, väldigt knappt, men rättvist.

Det känns som att det är en av de här många matcherna som tidigare har slutat med kryss, men som vi i dag vinner. Något bättre tycker jag att vi är och jag tycker som sagt att vi vinner rättvist.

Det är roligt att vi spelar andra halvlek med många unga spelare. Vi har ju många skador i år och många spelare borta, men det har ju gjort att våra unga spelare har fått spela ganska mycket. Vi avslutar med två 91’or som forwards och sedan byter vi in Jakob Olsson som också är ’91, och han får göra mål. Det är jätteroligt.

Men de har fått lite mer speltid än vad de borde ha fått, men det har gjort dem gott. Det är jätteroligt att se de unga killarna.

Totalt sett är jag jättenöjd med segern. Det är andra matchen som vi lyckas hålla nollan. Ni som har följt oss vet att efter missen i Brage där vi tappade i slutminuten så har han [Peter] gjort två riktigt bra matcher och varit väldigt gedigen i sina aktioner. Det känns jättebra!

Journalist 1: När det gäller Álvaro Santos, vad hände, skadade han sig?

Janne Andersson: Vi hade redan bestämt innan att han inte skulle spela mer än några minuter i andra halvlek. Möjligtvis en liten stund in i andra, men sedan skulle han byta. Sedan kände han [Álvaro] lite i vaden och då bröt jag meddetsamma. Dessutom hade han ju sprungit sig trött. Han har spelat en halvlek på två månader, så även om han har tränat hyfsat så plockade vi av honom av säkerhetsmässiga skäl. Sedan tror jag inte att han hade haft så himla mycket kvar i andra halvlek. Det var ett ganska logiskt val att byta.

Andreas Jankevics: Första halvlek så tycker jag att vi börjar OK. Vi har ambitioner i vårt anfallsspel. Vi skapar en hel del under stora delar av den första halvtimmen. Jag tycker att vi släpper till några chanser lite billigt. Sista kvarten i första tycker jag inte att vi är bra. Vi tappar alldeles för mycket boll och vi blir för långa och skapar ytor åt Örgryte som gör att de får de lägen som de får.

Sedan är det ett riktigt klassmål som han [Álvaro Santos] gör. Tyvärr är vi inte tillräckligt aggressiva och vi kommer inte riktigt intill honom och han får den tid han behöver och gör det riktigt snyggt. Det målet kommer självklart olyckligt precis innan pausen.

I andra halvlek försöker vi ta tag i det, men ÖIS gör ett bra jobb och vi kommer inte riktigt hela vägen fram som vi vill. Det måste vi se till att vi fortsätter att jobba på. Vi måste komma till ännu mer avslutningslägen. I andra halvlek tycker jag att vi kliver på på ett bra sätt och vi kommer ofta upp bra i plan, men vi sätter inte den avgörande passningen. Det är ett bra lag vi möter och det gäller att vi gör mål på de chanser vi får i första halvlek.

Journalist 1: Hur ser du på Patrik Redos läge där på Fagges [Kristofer Fagercrantz] frispark?

Andreas Jankevics: Det ser ut som ett riktigt bra läge.

Journalist 2: Hur kommer det sig att ni inte kan skapa fler målchanser där än det som Etéus skjuter över?

Andreas Jankevics: Nummer ett är att motståndarna gör det svårt för oss. Vi hittar ingen riktigt lösning på det. Det är självklart så att vi vill skapa mer än vad vi gör, men vi hittar inte timing i allting vi gör. Vi måste bli lite mer konkreta i sista tredjedelen. Vi måste bli tydligare med att fylla box och så.

Missa inte heller ÖIS.se:s spelar- och tränarintervjuer som kommer upp under natten!



'Janne Andersson: ”Vi vinner väldigt, väldigt knappt, men rättvist”' har en kommentar

  1. 13 juli, 2010 @ 08:17 björn

    Det var väldigt skönt att se Jakob Olsson lägga in tvåan..först då kändes det klart.
    När man ser Jakob Olssons ”löpsteg” och sätt att söka ytor för att göra sig spelbar i, ja då känns det som han är en riktigt riktigt mogen spelare som förmodligen bara behöver speltid för att blomma ut fullständigt i A-laget.
    En sak som jag reagerade över är Peters ”oförmåga” att sätta igång spelet med utkast i denna match..och när i stort sett alla utsparkar hamnar hos motståndare kan man inte annat än fundera över fenomenet..grymma räddningar dock, där fanns våra tre poäng..tack Peter!

    En annan sak..jag såg Falkenbergs första halvlek mot Hammarby..Hammarby var utspelade och skall vara glada att det stod 0-0 i paus..superettan är kul!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se