ÖIS utklassade av Falkenbergs FF

Det svänger om Rödblått! I går storseger mot Hammarby IF i Superettan. I dag utklassade av Falkenbergs FF i U21 Mellersta Götaland. Falkenberg vann matchen på vackra Vinåvallen med 5-0 efter ett hattrick av Mikael Boman.

ÖIS startelva i U21-matchen mot Falkenbergs FF

I Matt Harrolds sista match under sitt provspel visade ÖIS verkligen upp sig från sin minst goda sida. ÖIS inledde förvisso match piggt och förde spelet under de första 15 minuterna. Under den korta stund som ÖIS ändå var med i matchen vaskade man fram två halvfarliga chanser. Den första chansen kom efter att Pontus Otterstedt och Nicolas Sandberg spelat sig fram på ÖIS högerkant. Sandberg spelade sedan ett lågt inlägg mot den första stolpen där Matt Harrold förlorade en närkamp mot en av Falkenbergs mittbackar och chansen rann ut i sanden.

Knappt fyra minuter senare var det dags för Harrold att pröva lyckan ytterligare en gång. Harrold tog emot ett inkast lite till höger om och strax utanför Falkenbergs straffområde och vände inåt i planen. Samtidigt som Harrold avancerade mot offensivt straffområde bestämde sig Falkenberg för att falla med sin backlinje och Harrold fick fritt skottfält. Harrolds bollträffen var dock under all kritik och skottet blev till plockpotatis för Falkenbergs målvakt. Ett läge som Harrold nog borde kunnat förvalta på ett mycket bättre sätt.

Efter 17 minuter var det slut på det roliga. Hemmalagets, och Mikael Bomans, första mål i matchen kom efter en rejäl bjudning från ÖIS-försvarets sida. Falkenberg slog en lång boll över ÖIS backlinje som tvingade Skoglund att lämna sitt straffområde, samtidigt som Sehlström plockade upp Mikael Bomans djupledslöpning. Ett missförstånd senare och bollen låg i nät. Och det efter att Skoglund och Sehlström missförstått varandra och sprungit ihop. Boman fick öppen gata från straffområdesgränsen och in till mål. En enkel bredsida, mer än så krävdes inte för att det skulle stå 1-0 till hemmalaget.

Och som inte det var nog så dröjde det bara en minut innan Mikael Boman också gjorde 2-0. Den här gången trängde sig Boman förbi Felix Sehlström och hann i fatt en djupledsboll innan han placerade in bollen invid Victor Skoglunds vänstra stolpe. Otagbart.

Efter 2-0-målet tog ÖIS energi slut och Falkenberg tog över allt spel och ÖIS hade inte en suck mot ett spelsuget och fysiskt överlägset Falkenberg. I den 39:e matchminuten fastställde Mikael Boman sitt hattrick efter en fin upprullning av hemmalaget. Med hjälp av ett nätt kortpassningsspel tog sig Falkenberg fram på ÖIS högerkant där Jakob Olsson och Pontus Otterstedt inte hängde med i svängarna. Det vackra anfallet avslutades med att Boman bredsidade in 3-0 i öppet mål. Hur enkelt som helst.

Halvleken avslutades med att ÖIS skapade två hyfsade chanser, men utan att lyckas få in bollen i mål. Först snappade Jonathan Lindström upp en andraboll utanför Falkenbergs straffområde och försökte sig på att skruva in bollen i målvaktens bortre kryss. Falkenbergsmålvakten var dock med på noterna och gjorde en fin räddning. På returen höll sig Matt Harrold framme, snurrade upp en försvarare och bröt fram för avslut. Harrolds låga pressade skott mot den första stolpen ställde dock inte till med några stora problem för hemmakeepern.

Efter en hyfsad inledning stod ÖIS för en riktigt svag insats under den första halvleken. Och den andra halvleken blev verkligen inte mycket bättre. Oorganiserade, håglösa och med ett tafatt passningsspel blev ÖIS ett lätt byte för Falkenberg. I den 49:e matchminuten gjorde Falkenberg 4-0 genom Per Carlsson, som utnyttjade ett förvirrat ÖIS-försvar i samband med en högerhörna. Innan dess hade Victor Skoglund stått för en svettig räddning på en riktig mörsare från Peter Nilsson. Spel mot ett mål.

Hur ÖIS än försökte så mäktade man inte med att rå på Falkenberg denna kväll. Under den andra halvleken åstadkom man knappt en enda farlighet och Falkenberg tilläts defilera i mål. Riktigt, riktigt svagt. Falkenberg fick också sista ordet i matchen, när man gjorde 5-0 efter en snabb omställning. Falkenberg spelade ut ÖIS efter noter och Johan Svahn kunde servera Korab Gashi öppet mål.

Matchen mot Falkenberg var som sagt Matt Harrolds sista under provspelet i ÖIS. Frågan är om Matt Harrold verkligen har de kvaliteter som ÖIS söker? I nuläget måste jag säga att jag har svårt att se att Harrold kommer att erbjudas ett kontrakt. Killen är helt enkelt inte tillräckligt bra. Han är tung, stor och stark och en duktig bollmottagare, men han kommer till alldeles för få avslut inne i straffområdet. Och de avslut som jag har sett räcker helt enkelt inte till för att ta ÖIS från kryss till segrar. Då är det bättre att satsa på Luka Mijaljevic. Som det ser ut just nu så kommer inte Harrold att gå in och ta en plats i startelvan. Inte en chans! Det spelar ingen roll om han kommer direkt från semestern. Under sitt provspel har han inte visat upp någon extraordinär förmåga som gör att han är värd ett kontrakt. Han är helt enkelt inte vad ÖIS söker för tillfället.


'ÖIS utklassade av Falkenbergs FF' have 10 comments

  1. 6 juli, 2010 @ 22:52 björn

    No comments

    Svara

  2. 7 juli, 2010 @ 06:25 E

    Harrold spelade väl sin sista seriematch i maj då hans engelska lag åkte ur serie. Om man har ambitionen att byta upp sig till en ny klubb och ge sig ut och provspela är det märkligt om man inte håller sig i form för detta. Dock ser u21-elvan ovan något tunn och att som anfallare visa vad man går för när det hela slutar 0-5 kan inte vara helt lätt.

    Dags för värvarresa till något av dom mindre fotbollsländerna i Sydamerika, kanske Chile, Paraguay eller Uruguay…hellre lovande yngre Sydamerikaner än trötta Engelsmän till Lirarnas lag! Mj bör ingå i värvardelegationen.

    Svara

    • 7 juli, 2010 @ 09:28 Jester

      Är ju lite småsurt att Samba-Erik prånglar Sao Paulo talanger till DSS av alla jävla lag… Hur tänker karln? Var finns hjärtat?

      Suck…

    • 7 juli, 2010 @ 09:55 Martin Johansson

      Oj, det hade jag missat. Låter trist. Samba borde veta bättre. :-)

    • 7 juli, 2010 @ 09:55 Martin Johansson

      Jag blir inte klok på det här med Matt Harrold och hans semester. Beroende på vem man snackar med så har han varit på semester i sex eller åtta veckor. Janne Andersson sa att han inte varit i gång på åtta veckor och att man var tvungen att ta med det i bedömningen. I övrigt håller jag helt med, om man ska ge sig ut på provspel bör man väl hålla sig i form så att man kan göra sig själv och den egna förmågan rättvisa. Tveksamt om Harrold verkligen gjorde det.

      Och du har rätt i att U21-elvan var tunn. Den ende som var sig lik var Jonathan Lindström som faktiskt slet hårt och spelade riktigt bra. Övriga vek ner sig rätt rejält efter Falkenbergs två inledande mål. Inte ens Jakob Olsson var sig lik. Förstår inte hur han kan gå från ett väldigt imponerande inhopp mot Bajen till total förvirring och kaos i U21. Mycket lustigt.

      Klart som tusan att det var svårt för Harrold att visa upp sig. ÖIS hade inget etablerat spel på Falkenbergs planhalva, med undantag av de första kvarten, och han fick inga vidare bollar att arbeta med. Hade dock två avslut: det ena riktigt dåligt, även om aktionen innan skottet visade tecken på vissa kvaliteter; det andra var helt OK utfört men Falkenbergs målvakt gjorde en bra räddning. Harrold hade också en fin nickskarv till Sandberg men Sandberg fick inte med sig bollen. Jag vill inte påstå att Harrold var dålig på något sätt men han imponerade verkligen inte och ger inte sken av att vara något att satsa på. Tveksam om han skulle gå direkt in i startelvan.

    • 7 juli, 2010 @ 09:57 Martin Johansson

      En sak till, som jag har förstått det är man nu inte intresserade av att värva ungt utan något som är färdigt och kan gå in och leverera i ÖIS startelva från dag ett. Därmed tror jag att sydamerikaspåret är rätt dött. Jag tror vi snackar nordiska länder och en spelare mellan 25-30 år som har en historia av att göra mål i ungefär varannan match. Vi snackar sannolikt en anfallare och en högerytter, möjligtvis också en ytterback. Första prioritet tycks dock vara en anfallare. Kommer en text under dagen kring lite Silly-snack.

  3. 7 juli, 2010 @ 07:04 björn

    Minns när Afonso och Paulinho härjade i ”B-laget” innan det var dags för A-lag…”värsta vi mött, ändå skall vi anses som elitspelare” sa motståndarna efter matcherna, där man fick plocka fram ”kulramen” för att hålla ordning på alla deras mål…nä, en spelare som till exempel Moustafa El Kabir det vill jag se..en som hugger på allt..nog för att vi har Anklev, men han kan ju inte klonas med omedelbar verkan i dagsläget.
    Man måste leta spelare som älskar att plåga sig inte bara på träning och match, utan de som även kör på på egen hand tills ögonen står ut ur hålorna.

    Svara

    • 7 juli, 2010 @ 07:17 björn

      Säkert fanns det lite extra tändvätska hos Falkenberg, i form av de bestulna två poängen sen Öis sist var på besök.

    • 7 juli, 2010 @ 10:04 Martin Johansson

      Jo, det är ju den mallen man mäter provspelare efter. Kanske inte riktigt rättvist med tanke på vad Afonso gick vidare och gjorde senare. Hur ofta har vi spelare i Sverige som sedan går vidare och tar en plats i Brasiliens landslag? I andra änden kan man ju nämna Ailton Almeida som ÖIS var någon dag från att skicka hem när han öste in mål mot Bajen. Killen imponerade inte alls på provspel, men växte sedan ut och blev en av våra mest älskade lirare.

  4. 7 juli, 2010 @ 10:38 Anonym

    Falkenberg har för några dagar sen haft ett allvarligt snack och rensat luft kan man säga. Tabell placering och hot om ettan knackar på,missnöjda supporters. Dagen efter hade träningen sett helt annorlunda ut vad gäller inställning och koncentration och spel,en väsentlig höjning. Falkenberg skall göra allt i sin makt att slippa nerflyttning! Resan började igår med U21 mot Öis.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se