Santos tillbaka mot Hammarby

Den stora nyheten inför ÖIS match mot Hammarby IF är att Álvaro Santos är tillbaka i ÖIS matchtrupp. Äntligen får man väl ändå säga. Särskilt med tanke på att Santos nu har missat tre raka matcher och ÖIS är i desperat behov av poäng och av att få in en spelare som har kvaliteter att avgöra en match på egen hand. Vår egen Linus Hallenius så att säga.

För ni kan hoppa upp och sätta er på att det kommer att bli en tuff match i kväll. Bajen är verkligen inte att leka med just nu. Det svänger förvisso alltid om söderkisarna, men jag tror att vi kan ta för givet att är det någon match som hammarbyspelarna vill vinna i år så är det matchen mot ÖIS. Det var trots allt ÖIS och Hammarby som spelade i Allsvenskan senast och vi har genom åren haft ett antal heta matcher mot grabbarna som representerar Sofo, Knivsöder och förorterna söder om söder. Bajen kommer dessutom form- och självförtroendetoppade till Gamla Ullevi efter imponerande segrar mot Syrianska FC (2-0) Landskrona BoIS (4-1) och IF Elfsborg (3-1). I de här tre matcherna har Linus Hallenius och Sebastian Castro-Tello gjort tre mål var. Säg inte att ni inte har blivit varnade!

Álvaro Santos kommer med andra ord att behövas och få göra skäl för sin lön om ÖIS ska ta tre poäng i kväll. Mindre glädjande är det då att vi kan rapportera att Christofer Bengtsson kommer att missa matchen mot Hammarby. Under morgonträningen körde Bengtsson för sig själv vid sidan om de övriga spelarna. Och det såg ut som han hade rejält ont. Rörde sig stelt och klev av träningen ganska så tidigt.

Om våra iakttagelser och källor stämmer så kommer Bengtsson att ersättas av Danny Ervik. Inte helt oväntat, även om de flesta av oss läktarcoacher säkert hade föredragit det säkra valet i form av lagkapten Björn Anklev. Men så blir det inte, utan Anklev fortsätter av allt att döma som forward. Iställer blir det Ervik som får tampas med Simon Helg, Linus Hallenius och Sebastian Castro-Tello. I fredags prövades Ervik som högerback i U21-matchen mot FC Trollhättan och gjorde väl en helt OK back. Sett till alternativen är Ervik helt klart ett bra val som ersättare till Bengtsson. Framförallt eftersom det ger oss möjlighet att fortsätta med Anklev som forward.

ÖIS förmodade startelva till matchen mot Hammarby IF

När det gäller Álvaro Santos så kan vi dock meddela att han kommer att inleda matchen på bänken. Janne Andersson ger därmed Björn Anklev och Luka Mijaljevic fortsatt förtroende. Även det känns helt riktigt. Anklev och Mijaljevic har visat att de har en utmärkt förmåga att jaga skiten ur våra motståndare under den första halvleken. I matcherna mot IFK Norrköping, Assyriska FF och IK Brage har Anklev och Mijaljevic stått för riktigt bra första halvlekar och vi vill hävda att det till stor del är deras förtjänst att ÖIS har dominerat dessa matcher som man trots allt har gjort. De sätter tidig press, ger sig aldrig, tar mycket löpningar, sätter alltid in tacklingarna och vinner mycket boll. Allt det där som ÖIS saknade under inledningen av säsongen. So what att de alltid mattas något mot slutet av matcherna. Anklev och Mijaljevic har dessutom visat att de klarar av att göra ett och annat mål.

Sedan Anklev och Mijaljevic fick chansen i andra halvlek mot FC Trollhättan har forwardsparet stått för fem mål. Det är inte så illa pinkat av en trähäst, eller vad säger ni. Dessutom är det väl ett alldeles lysande upplägg att Anklev och Mijaljevic springer slut på Bajens försvar och att man sedan byter in Álvaro ”Killer” Santos så att han får komma in och avgöra matchen till ÖIS fördel. Det kan väl aldrig gå fel?

Avslutningsvis kan vi avslöja att Alexander Mellqvist  kommer att inleda kvällens match som högerytter. Det rådde ju tidigare vissa tveksamheter kring detta eftersom Mellqvist drabbades av en allergiattack under slutet av förra veckan. Mellqvist tycks dock vara tillräckligt återhämtad för att spela från start. Vi får dock räkna med att Mellqvists energi och ork kommer att ta slut relativt tidigt i matchen. Så bli inte förvånad om Janne Andersson byter ut Mellqvist till förmån för Sebastian Johansson i halvtid. Det känns just nu som ett tämligen säkert byte. Johansson får i sådana fall gå in centralt och Markus Gustafsson får ta plats på högerkanten.

ÖIS trupp till matchen mot Hammarby IF:

1. Peter Abrahamsson
3. Adam Eriksson
5. Markus Gustafsson
6. Alexander Mellqvist
7. Björn Anklev
9. Pavel Zavadil
14. Tommy von Brömsen
16. Alex Perreira
17. Robin Jonsson
18. Álvaro Santos
20. Luka Mijaljevic
23. Jakob Olsson
24. Sebastian Johansson
25. Nicolas Sandberg
28. Jonathan Lindström
29. Danny Ervik
30 Victor Skoglund
44. David Leinar


'Santos tillbaka mot Hammarby' have 3 comments

  1. 5 juli, 2010 @ 13:24 Öisare

    Ojojoj det här kommer bli svårt. Min känsla är inte jättebra men hoppas verkligen killarna ger allt idag. Viktigt är att vi på läktaren också ger allt nu när spelarna behöver oss som mest. Som jag ser det så har dom bara ett hot och det är Linus Hallenius. Ungefär som
    Assyriska har Ceyhun Eris. Får vi stopp på han så kan det bli en bra kväll!

    Vi ger aldrig upp, vi älskar ÖIS!!!

    Svara

  2. 5 juli, 2010 @ 14:46 Elfström

    Det här känns inte alls bra. Var det inte Danny som agerade rundningskon i några matcher som högerback våren 09? Simon Helg är ingen enkel spelare att ställas emot. Annars är det en god tanke att slänga in Álvaro i slutet, bara inte matchen redan är död då…

    Hjärtat säger 2-1 till ÖIS, hjärnan 1-3 till Bajen. Utfallet blir väl som vanligt ett X.

    Svara

  3. 5 juli, 2010 @ 18:09 Martin Johansson

    Och nu har Tommy von Brömsen tvingats kliva av uppvärmingen. Adam Eriksson tar plats till vänster i backlinjen. Känns stabilt det här.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se