Spelarbetyg ÖIS – Degerfors IF 2-1

Avslutsstatistiken visade 19 skott för ÖIS och nio skott för Degerfors. ÖIS hade tolv skott på mål, medan Degerfors bara hade sex. Trots det blev det inte mer än 2-1 till ÖIS. Tre poäng var förvisso det allra viktigaste i den här matchen, men genom att inte sätta något av alla de fina lägen som skapades – det stämmer Björn Anklev, Luka Mijaljevic, Markus Anderberg och Jakob Olsson vi tittar i er riktning – lyckades ÖIS göra matchen mot Degerfors mer spännande än nödvändigt. Ytterligare ett spår av den där avsaknaden av killerinstinkt som vi har pratat så mycket om under säsongen. Kanske skulle årets ÖIS må bra av att åka på en inspirationsföreläsning hos Mike Tyson eller han den där snubben som hängde fastklämd på en bergvägg i tre dagar utan mat och vatten innan han bestämde sig för att bryta sin egen arm och tugga sig igenom skinn och brosk för att komma loss och ta sig tillbaka till civilisationen. Kanske räcker det med att ta en sväng till Klas Ingessons överlevnadsläger.

Nu blev det i alla fall ett lyckligt slut. Till stor del tack vare Magnus Sehlström, Janne Carlsson och Christofer Bengtsson. Hörnvarianten som skulle visa sig bli matchavgörande var en riktig läckerbit. Helt i stil med sådant som serveras på 28+ eller Kock & Vin. Mumma för själen helt enkelt. Sådant som får oss på Sambadefensiv att sova som små snälla barn om nätterna. Vi tackar, bugar, bockar och står med mössan i hand. Allt är förlåtet (nästan).

Ni har röstat fram matchens lirare och vinnare blev förstås Bildsköne Bengtsson. Hur skulle det kunna gå på något annat sätt efter hans fint genomförda match och fantastiska mål- och segerglädje!

  1. Christofer Bengtsson 31 procent
  2. Pavel Zavadil & Markus Gustafsson 22 procent
  3. Robin Jonsson 9 procent

Denna extremt vackra och undersköna torsdagsmorgon är spelarbetygen satta av Hox, Johan Gellerman, Kardinaltetran, Martin Johansson, Mikael Carlsson och Tomas Levin. Kommentarerna är mestadels Hox, men även Kardinaltetran, Martin, Mikael och Tomas har dragit sitt strå till stacken. Håller du inte med så vet du vem du kan ta upp din beef med.

Peter Abrahamsson 2,67 (Johan G, Kardinaltetran, Mikael & Tomas 3, Hox & Martin 2)

Frågan är om inte Peter Abrahamsson hade mått gott av att ha några extra ”ölkilon” på kroppen. Ni vet så där som Bengan Andersson hade under fjolåret. Vi tror att det hade gjort gott i duellerna i luftrummet. I går gjorde Peter ett par mindre misstag som om de hade hänt med något bättre lirare i närområdet hade blivit gigantiska missar. Vi snackar baklängesmål här. Som tur var mötte ÖIS ett lag som inte riktigt var på hugget och då har man råd att tappa boll framför fötterna på motståndare etc. Från våra platser på läktaren såg Peter liten, osäker, rädd och tveksam ut, men det ska samtidigt sägas att han löste ett par riktigt katastrofala bakåtpassningar på ett riktigt bra sätt. Låt oss hoppas att det här bara var en tillfällig svacka.

Christofer Bildsköne Bengtsson 3,67 (Hox, Kardinaltetran, Martin & Tomas 4, Johan G & Mikael 3)

Tatuerade Johansson är fullkomligt överlycklig över att hans kompanjon i brott, Bildsköne Bengtsson, äntligen fick vara med och vinna en match. 647 dagar så länge höll den i sig, men nu är förbannelsen äntligen bruten. Fan vet om inte Bengtsson gjorde sin bästa match i ÖIS-tröjan i går. Ruskigt stabil och kontrollerande samtidigt som han kom på överlapp som om det inte existerade någon morgondag. Inlägg i parti och minut. Och inte fan släppte han till något bakåt. Var nu snäll att ge oss mer sådant, vi kommer alla ihåg hur betydelsefull du var under säsongen 2008. Vi ser gärna en repris under hösten. We know you can do it!

David Leinar 2,83 (Hox, Johan G, Martin, Mikael & Tomas 3, Kardinaltetran 2)

I går hade (både) David Leinar (och Robin Jonsson) det väldigt tufft mot Degerfors Peter Samuelsson (en spelare som det sprutar självförtroende ur öronen på), men han (man) löste det ändå bra. Samuelsson hade inte mer än ett skott på mål och det var inte mycket mer än en strumprullare som Peter Abrahamsson hade räddat även om man hade väckt honom kl. 04:16. Leinar spelade ett lugnt och stabilt backspel där han hela tiden tog djup och var beredd att plocka upp andrabollen när Robin Jonsson gick upp i duell med Samuelsson. Hur lugnt och säkert som helst. Samuelsson fick aldrig den där djupledsbollen som han hela tiden sökte: det var väl en gång som den nästan satt, men ”nära räknas inte på fortet” som Gunde Svan skulle ha sagt.

Robin Jonsson 3,17 (Mikael 4, Johan G, Kardinaltetran & Tomas 3, Hox & Martin 2)

Robin Jonsson fortsätter att leverera. Precis som han har gjort under hela säsongen. I nuläget finns det egentligen inget övrigt att önska från den här herren. Han spelar exakt på den nivå som man förväntar sig att en mittback i Superettan skall spela. Spelar allt som oftast smart och enkelt och var i går den som tog duellerna med Peter Samuelsson och i vår bok gjorde Robin det med bravur. Given i startelvan och var han bara lite mer verbal och pådrivande skulle han vara ett kaptensämne. Pojken som äntligen växte upp.

Adam Eriksson 2,83 (Hox, Johan G, Martin, Mikael & Tomas 3, Kardinaltetran 2)

Var i går satt under ständig press då Degerfors – av någon outgrundlig anledning – hade bestämt sig för att mata långa bollar ut mot Adam Erikssons kant. Hmm, kan det ha något att göra med att ÖIS spelar en mot två i defensiven på den kanten? Att ha Alex Perreira framför sig i defensiven önskar man inte ens sin värsta fiende. Det ska dock sägas att Adam löste det hela på ett väldigt bra sätt och att han knappt släppte en djävel över bron. Stod dessutom för ett fint inlägg fram till Luka Mijaljevic i matchens slutskede. Var det någon som sa att ÖIS svaghet är vänsterbacken? Två man på varje position: det är det som utmärker ett (nästan)topplag!

Sebastian Johansson 3 (samtliga 3)

Vi kan väl inte direkt säga att Sebastian Johansson gjorde mycket väsen av sig förrän han blev skadad, men låg hela tiden och skavde hårt på Degerfors mittfält och såg på så vis till att deras femmannamittfält inte fick någon möjlighet att vinna kampen om mittens rike. Ibland kan en spelare göra skillnaden: fem mot fyra kändes i går som fyra mot fyra. Klart godkänt. Dessutom kan man väl säga att en bruten arm (sägs att Tobias Sohlbergs arm gick av på två ställen) och ett brutet nyckelben är ett väl utfört dagsverke av en brutal sälle av Sebbans kaliber.

Pavel Zavadil 3 (samtliga 3)

Om man ska vara helt ärlig – och det ska man ju förstås vara – så måste man säga att Pavel Zavadil inte gör någon av sina bättre matcher. Trots det är det ändå nästan så att Pavel är matchens lirare. Om alla spelare som bär ÖIS vackra tröja denna säsong hade Pavels lägstanivå skulle vi vinna varenda match. Sanna mina ord! Och så finns det de som hävdar att Pavel är en humörspelare. Konstigt! För inte fan är Pavel 2010 någon humörspelare! Killen är en gigant, vilket han också visade när Sebastian Johansson tvingades kliva av i slutet av den första halvleken. Efter det ägde Pavel mittfältet: han var först nere i defensiven, därefter var han först uppe i offensiven. En självskriven ledare och en alldeles underbar lirare. Gör honom till hedersmedlem nu!

Alex Perreira 2,5 (Mikael 4, Johan G 3, Hox, Kardinaltetran, Martin & Tomas 2)

Känns mönstret igen? Alex Perreira inleder matchen med att slå två bra inlägg under de första tio minuterna. Efter det ser man inte skymten av honom under resten av matchen. Hopplöst.

Markus Gustafsson 3,17 (Johan G 4, Kardinaltetran, Martin, Mikael & Tomas 3, Hox 2)

Ett mål och ett bra skott till är tillräckligt för att unge herr Gellerman ska gå i taket och utse Markus Gustafsson till matchens lirare (fast vi andra vet att den utmärkelsen bör gå till Bildsköne Bengtsson). Men MarGus ska helt klart ha all kredd i världen för sitt fina mål och sin fantastiska aktion i den 71:a minuten: vilket djävla skott! Mer sådant! Mer eld! Mer glöd! Det är det som vi vill se och inte det förbannade vattentramp i ingenmansland som The Second Coming ägnade större delen av matchen åt. Att få göra mål och ta över sin favoritposition under en och samma halvlek trodde vi skulle ge en riktig boost för självförtroendet, men så tycks inte ha blivit fallet, istället blev Mackan 2.0 passiv och gick inte in i närkamperna som han ska och under den andra halvleken låg han konstant ett steg efter. Synd! Men det är bara att bita ihop, knyta näven i fickan, svära tyst för sig själv och komma tillbaka och köra över Ljungskile SK på söndag. Det är lugnt, Mackan, vi vet att du kan göra det!

Álvaro Santos 2,17 (Hox, Martin & Mikael 3, Tomas 2, Kardinaltetran 1)

Vi kan gnälla hur mycket vi vill på Álvaro Santos, men faktum är att han vinner en djävulskt massa hopplösa tjongbollar helt på egen hand. Antingen skarvar han dem vidare eller så plockar han ner dem på bröstet. Det finns ingen spelare i Superettan som är så bra på att täcka boll som Santos. I går var det synd att Santos inte hade en forwardskompis att leka med, om så hade varit fallet hade kanske inte första halvlek varit en sådan orgie i dåligt spel. Har ett par aktioner inne i Degerfors straffområde där han visar sin klass. Kom tyvärr inte till något riktigt bra avslutsläge.

Björn Anklev 2 (Kardinaltetran 3, Johan G, Martin, Mikael & Tomas 2, Hox 1)

Är det möjligt!?! Ja, i dag ger vi Björn Anklev ett lågt betyg i dag. Ring the alarm and all that jive! I går var Anklev varken vän med bollen eller med sina löpningar. Kom ständigt fel på Álvaro Santos skarvnickar och när han väl fick tag i bollarna så såg det ut som att han spelade ballongfotboll på ett barnkalas. Som om inte det var nog gnällde han till sig ett gult kort och sprang och sprang och sprang och sprang utan att uträtta ett skit: Nicolas Sandberg-style! Hur kan man gå från att vara i sitt livs form till att vara totalt ur form på två matcher? El Pato ska dock ha kredd för att han fortsatte kämpa och slita. Aldrig ge upp! Det bör vara ledordet för alla spelare som drar på sig ÖIS-tröjan. Om vi avslutningsvis ska se till det positiva så skapade Anklev trots allt två jättechanser. Tyvärr brände han dem.

Markus Anderberg 2,33 (Johan G & Mikael 3, Hox, Kardinaltetran, Martin & Tomas 2)

Alltså, killen är fyndig som fan med bollen – det är han, vi ger honom det – och han är dessutom lika snabb med boll som utan, men kvalitén på passningarna över tre meter är fortfarande av division 5-klass (undantaget var djupledsbollen fram till Björn Anklev i den 78:e matchminuten). Är väl egentligen knappt godkänd då han fortfarande saknar den rätta tajmingen. Intentionerna finns dock där och det kan bli bra, riktigt bra, bara han får vara skadefri och får lite mer tid på sig.

Luka Mijaljevic 2,5 (Johan G, Mikael & Tomas 3, Hox, Kardinialtetran & Martin 2)

Luka Mijaljevic borde givetvis ha gjort mål på sitt jätteläge i den 79:e minuten, men nu blev det bara väldigt, väldigt nära. I övrigt gjorde Luka ett hyfsat inhopp där han sprang en hel del och var med i en och annan chans framåt. Killen kan helt klart bli någonting med tiden.

Jakob 3 (samtliga 3)

På de tolv minuter som Jakob Olsson fick spela så var han inblandad i fyra rejäla målchanser. Det är inte ankskit det inte. Dessutom hann Olsson hem för att göra jobbet i defensiven. Satte dessutom in ett par riktigt fina tacklingar som fick mjukisarna från Gnällbältet att göra det internationella tecknet för gult kort. Precis sådana takter gillar vi. Ungdomligt dumspringande kan vara så kul att se på (ibland).


'Spelarbetyg ÖIS – Degerfors IF 2-1' have 24 comments

  1. 29 juli, 2010 @ 12:18 1887

    Bengtsson bästa spelaren på plan och vilken glädje han bjuder på efter målet, så det skall vara? Efter matchen när han bjuder på ”sälen” helt underbart att se en spelare som uppskattar hyllningarna ! Luca har återigen bevisat att han är farligare än Santos, det Santos uträttar på 60 min gör Luca på 30 min.
    Jakob Olsson har dessvärre en bit kvar på att lära sig tempo och tajming. Målet har gjort att han inte riktigt står med båda fötterna på marken tyvärr. Annars är det positivt att han får chansen och inte skämmer ut sig. Härligt att se Andeberg på planen igen känns som hans speed saknats.

    Någon som vet om Islänningen är något att ha, nu när Seb är borta ett tag troligen kanske han behövs på någon kant så att Markus G kan gå in i mitten eller någon annan spelare.

    Svara

    • 29 juli, 2010 @ 12:26 Martin Johansson

      Jag ska upp till ÖIS-gården för att kolla på träningen både fredag och lördag: hoppas att få se mer av islänningen då.

    • 29 juli, 2010 @ 13:12 Voldemort

      på lördag är del väl sista dagen för övergång eller har jag fel? Hoppas verkligen att man har bestämt sig då…..nu behövs ju lite mer folk i truppen då seb blir borta ett tag. Och speciellt någon med lite speed. å en utpräglad kantspelare….kan hålla på hur länge som helst.

    • 29 juli, 2010 @ 13:25 Martin Johansson

      Stämmer att det är sista dagen på lördag. Fönstret för svenska lag stänger natten mellan lördag och söndag. Sista chansen! Vi behöver verkligen få in en eller två spelare. Känns lite som ett misslyckande om man inte får till något. Det kan inte råda någon som helst tvivel om att vi behöver något som höjer oss ytterligare. I nuläget räcker vi inte riktigt till för att dominera.

  2. 29 juli, 2010 @ 13:14 Bellman

    Håller med om det mesta av betygen idag.

    Riktigt skönt att Anderberg är tillbaks nu när MarGus får ta Sebs plats under en tid framöver. Anderberg visade riktigt bra intentioner för att ha varit borta ett tag och kommer förhoppningsvis att spela upp sig än mer.

    För övrigt kan jag bara instämma i att Pavel inte gjorde sin bästa match direkt, men var ändå en av de bästa på plan, så bra är han.

    Det hade varit väldigt roligt att visa Pavel lite välförtjänt uppskattning från supporterhåll. Med tanke på att han är vår överlägset viktigaste spelare så tycker jag att han har fått för lite uppmärksamhet.

    Sånger, banderoller, vad som helst. Dels för att hylla Pavel för hans vilja, lojalitet och fina spel och dels för att öka chanserna att vi får behålla honom så länge det går. Är man älskad av supportrarna ökar självfallet chansen att en spelare stannar. Just nu vet jag inte om Pavel förstår att vi förstår hur viktig han är för oss.

    Svara

    • 29 juli, 2010 @ 13:40 Martin Johansson

      Fan vad skönt att du håller med om betygen! Det gör mig lugn. I övrigt håller jag med om att Markus Anderberg får ta högerkanten så länge Alexander Mellqvist är borta. Kanske kan Thorsteinsson varit något där? Markus Gustafsson får kliva in centralt och förhoppningsvis kan han och Pavel göra ett lika bra jobb som mot GAIS på försäsongen.

      Och ja, Pavel behöver all uppskattning han kan få. Han var den enda spelare som avvek under firandet i går. När de andra ställde upp för lagfoto smet han ut i omklädningsrummet. Killen är på väg att bli en av de stora (sett till sett 00-tal och tidigt 10-tal) och oerhört betydelsefull för laget. Vore kul om någon tog sig ann uppgiften att skriva en låt till Pavels ära.

    • 29 juli, 2010 @ 14:01 Bellman

      Precis, jag noterade också att Pavel gick iväg tidigare till omklädningsrummen. Förvisso var han nog rätt trött, med tanke på hur mycket han sprang och hur flummig han var vid Geigerts intervju.

      Men, han ska känna uppskattning från läktarna så mycket att han bara inte ska kunna lämna planen hur trött han än är.

      Vore väldigt kul om någon som är duktig lyckades få till en bra klacksång. Om inte, så skulle en vanlig ”Vi älskar Pavel” klapp-klapp klapp-klapp-klapp säkert fungera hur bra som helst.

    • 29 juli, 2010 @ 15:32 Felix

      Håller med om att Pavel är värd mer uppskattning från läktaren, överhuvudtaget mer läktarsånger och ramsor om spelare hade varit grymt. Förstår att det inte är det enklaste att fixa. Några andra som är värda mer uppskattning är inferno som trots den stundtals riktigt ruttna stämningen i klacken igår så lyckades johan G få igång det tillslut och den nya ramsan (”ta er samman jävla svin”) satt grymt. Alla till Starke Arvid på söndag!

  3. 29 juli, 2010 @ 15:17 CJ

    Måste faktiskt säga att Alex ska ha mer credit för sin insats. Han gjorde inte tusentals överstegsfinter och tycker att han ägde sin vänsterkant i första halvlek var ett ständigt orosmoment för Degerfors defensiva högerkant. Direkt efter 1-0 gjorde han en riktigt fin prestation när han drog sin gubbe och spelade in till Anklev som borde ha nätat. Tyvärr håller ju inte Alex uppe koncentrationen en hel match och försvann för mycket i andra halvlek. Då kommer i stället Jakob Olsson in och gör det riktigt fint. Tar direkt defensiva löpningar och hotar offensivt. Där har vi en kille jag tror kan bli riktigt farlig om man ger honom lite tid att utvecklas.

    Ser gärna att Steinthor är tillräckligt bra för att gå in och ta startplatsen som högerytterplatsen och MarGus flyttar in i mitten. Tycker han gör större nytta där och han är inte en typisk ytter. På så sätt gör Anderberg mer nytta på ytterpositionen då han har fler attribut som kännetecknar en yttermittfältare. Missförstå mig rätt, MarGus är en underbar spelare, men jag tycker han gör sig bättre i mitten.

    Robin Jonsson står högre och högre i kurs för varje match han gör. Kommer ihåg när han under förra våren fick spela högerback och jag suckade varje gång. Han är en helt ny spelare sen han fick förtroendet som mittback. Kul att han skrev på för ytterligare tre år tidigare i våras.

    Luka gör det också jättebra när han kommer in. Lite för mycket oskärpa i avslutningarna. Säger som jag gjorde om JakOls; ge honom tid så har vi en riktigt stark anfallare. Ska inte glömma av att han inte ens fyllt 20.

    Det var en till sak jag tänkte på: I slutet spelade Örgryte endast med fyra spelare som var över 25: Zavadil, Leinar, Anklev och Christoffer Bengtsson. Vi har ett lovande lag, får jag allt säga.

    Den här kommentaren blev lite längre än jag hade tänkt mig… haha

    Svara

    • 29 juli, 2010 @ 15:36 Seb JR

      Håller med, Alex ska ha mycket mer cred för det han gör.

    • 29 juli, 2010 @ 15:42 Martin Johansson

      Nja, det håller jag inte riktigt med om. I går drällde han alldeles för mycket med boll, tappade ut allt för många passningar över sidlinjen och slog risiga inlägg. Och då har vi inte ens nämnt hans arbete i defensiven. Ni måste se helheten, det räcker inte bara att stirra sig blind på de få gånger han lyckas eller när han med mer tur än skicklighet snubblar sig förbi sin försvarare med hjälp av en marockan.

    • 29 juli, 2010 @ 16:48 okänd

      Håller väl delvis med. Dock tycker jag mig se en tendens till överdrivet beröm över spelare som ”blixtrar” till, spelare som kanske innan har fått ta en del skit osv.

      Ta Peter i målet som exempel. Han fick rätt mycket (välförtjänt) skit från olika håll efter Falkenberg borta och nån match till (kmr inte ihåg vilken). Sedan sköter han sig som han skall i nån match utan att briljera och helt plötsligt är han peter den store osv, utan att ha briljerat.

      Likadant med Bengtsson efter gårdagens match. Han gör en bra match, fine, och ja, han möter bollen med en bredsida som lyckas gå förbi typ 300 pers i straffområdet och gå in, fine, men han briljerar inte direkt.

      Åt andra hållet finns spelare som just perreira, delvis luka som vissa verkar ogilla, andra älska och danny som borde fått betydligt mer beröm efter senaste matcherna från start osv.

      Amirite?

    • 29 juli, 2010 @ 17:34 Hox

      Åsikterna som förs fram i spelarbetygen (förutom då själva betygen) är ihopsaxade av Martin från oss andras kommentarer. Det om Alex är faktiskt inte Martin som skrivit utan det är jag, så du får hoppa på mig istället;)

      Sedan är vi alla ÖIS-fans och det är klart att vi har spelare som vi gillar mer/mindre än andra och att man ser varje match med förutfattade meningar som man försöker bortse ifrån vid betygsättning och kommentarer.

      När det gäller betyget på Bengan så var han helt felfri i defensiven och släppte väl inte till ett enda läge på sin kant. Sedan kom han till ett flertal bra inlägg och så råkade han dessutom göra ett mål (jag trodde inte ens det var ett skottförsök utan bara ett misslyckat inlägg som gick i mål – så löst var skottet), mer krävs inte för att bli matchens spelare i ÖIS. Angående att Peter inte skulle ha briljerat så undrar jag var du var på Hammarbymatchen. Den räddningen är sådana som målvakter gör max en eller två i hela karriären.

    • 29 juli, 2010 @ 20:55 Martini

      Cred till dig Hox som vågade ge Ankan en 1:a.
      Så mycket missade chanser och fel i positionsspelet. Grabben har hakat upp sig, ge honom en snäll spark på rätt ställe så kommmer han nog tillbaka i form igen. :)

    • 30 juli, 2010 @ 11:35 Martin Johansson

      Känner att jag måste kommentera det här. För det första vill jag säga att betygen gäller en enda match. Vi ser till den matchen och inte till hur spelaren har varit innan (eller efter) den aktuella matchen. Därmed kommer spelare som ”blixtrar till” att få höga betyg. Det är liksom så det fungerar. Inget lustigt med det. Därmed kan en spelare som Christofer Bengtsson, som fått ta mycket ”skit” under 2009 och 2010, bli matchens lirare och höjas till skyarna. Personligen så gillar jag toppar och dalar, ris och ros. Jag går i gång på ytterligheter. I was born a drama queen. Men det är klart att vi ibland kanske tar i lite mer än nödvändigt. Jag gillar det som sagt, medan andra kanske har svårt för det. Om du inte gillar hur det går till eller hur utfallet blir så är du välkommen att skicka in en text efter nästa match. Vi publicerar den med stor glädje. Alla bidrag är som sagt välkomna. Det är bara att köra!

      Sedan kort lite om de spelare som du väljer att kommentera enskilt.

      #1 Peter Abrahamsson – såg du räddningen på Maic Semas avslut!?! Och räddningen på Patrik Redos avslut? Jag har svårt att tror att du gjorde det om du har invändningar mot att vi efter det gick över till att kalla Peter Abrahamsson för Peter Den Store. Dessutom tror jag det är bra om man har ett grepp om begreppen ironi och självdistans när man läser Sambadefensiv. Övergången från Peter Abrahamsson till Peter Den Store är lika mycket en känga åt oss själva, (egentligen mig och Johan G) efter att vi sågat Peter jäms med fotknölarna efter matchen mot Brage, som en hyllning till Peters storartade spel. Personligen tycker jag det är uppenbart att vi driver lite med oss själv här samtidigt som vi hyllar en ung och lovande målvakt som vi vill allt väl i världen. Jag har dock förstått att det fanns ett flertal som inte greppade det. Men det är i den kontexten som saker och ting ska läsas, tolkas och förstås. Allt sker i ett sammanhang. Svårare än så är det inte.

      #2 Christofer Bengtsson – nej, han briljerade inte, och målet var 70 procent flyt, 20 procent bra passning av Pavel och 10 procent skicklighet av Bildsköne Bengtsson. Han avgör dock matchen och stänger sin kant helt och hållet. Deltar dessutom i offensiven på ett förtjänstfullt sätt. Och återigen kan man se betyget och kommentaren som en kommentar till oss själva och hur vi har sågat och dömt ut Bengtsson tidigare. Vi vill inget hellre än att han ska hitta tillbaka till 2008 och när han då helt plötsligt ”blixtrar till” och visar vad han kan så väljer vi att ge honom ett högt betyg. Jag personligen tycker att han var värd sin fyra.

      #3 Luka Mijaljevic – nu fattar jag ingenting, vadå vissa ogillar Luka? Vi är ju eld och lågor över Luka och har alltid gett honom bra kritik även om han inte har levererat alla gånger.

      #4 Alex Perreira – jepp, här är vi veliga. En del av oss älskar honom, andra vill helst se honom på läktaren (en överdrift). För min egen smak blandar och ger Alex alldeles för mycket. Han tycks ha ungefär samma koncentrationsförmåga som en fyraåring. I min värld är inte det tillräckligt för att ta en plats i startelvan. Han är där av två anledningar: han breddar spelet bra och han kan när allt vill sig väl slå riktigt vassa inlägg.

      #5 Danny Ervik – har hela tiden fått bra kritik från oss. Sett till de tre matcher där han har startat som högerback har han ett snitt på 2,72, vilket får ses som klart godkänt. Han har en 2:a, en 3:a och en 3,17:a. Han har varit stabil, rent av bra framåt, men mindre säker i defensiven. Spelar man på det sättet kan man inte få mer än godkänt.

    • 30 juli, 2010 @ 14:08 Hox

      Vill trycka lite extra på det du skriver om att ni läsare gärna får skicka in texter till Sambadefensiv så publicerar vi dem. Jag kan för min del säga att jag faktiskt fortfarande är i chock över hur mycket man kan påverka med en text. I mitt fall talar jag om min ”Hej Peter”-text. Före den texten så skrevs det bara negativt om honom och efter det så skrevs det bara positivt. Både här och på SF forum. Det var en stor egokick och samtidigt lite otäckt vilken genomslagskraft den fick. (Och ursäkta att detta inlägg är lite dolt skryt från min sida)

      Så skriv och skicka in, för även du kan påverka!:-)

    • 29 juli, 2010 @ 18:09 Mikael Carlsson

      I o m att jag gav Alex ett högt betyg, vars anledning inte kom fram i vår gemensamma text till betygsättningen, så tänkte jag förtydliga varför :)

      Jag håller med alla här redan egentligen. Alex blandar och ger minst sagt. Igår tycker jag inte att han gjorde vare sig mer eller mindre misstag än vad samtliga andra ÖISare (med ett fåtag utandatag) lyckades med. Visst dräller han lite, men när han väl får bollen så kan man se hur respekten hos motståndaren för honom är. Det minsta Degerfors ville igår var att få Alex i position och ostört mata in vassa vänsterinlägg. Det flyttade ganska snabbt MINST 2 gubbar för att hålla reda på Alex och ytan framför honom när han fick bollen. Det skapade i sin tur yta åta de centrala spelarna. Tyvärr lyckades inte Alex uppfatta luckorna som blev och hann inte leverara bollen, men de fanns möjligheter. Det samma gäller hans spel utan boll. Han är mästerlig på att slicka kanten vilket också breddar och öppnar upp motståndarens centrala linje. Me like! När Jakob kommer in så får vi mer ungdomlig riv, men ÖIS förlorar det utdragna Degerfors som ändå fanns där med Alex på plan. Alex spel även utan boll fick mig att ge honom mitt betyg! :)

    • 29 juli, 2010 @ 20:12 CJ

      Jag håller med dig. Tycker att vi lyckas bredda oerhört bra med Alex jämfört med exempelvis MarGus på andra kanten som mycket hellre går in i mitten. Alex skapar, precis som du säger, mycket ytor även för andra.

      Martin: Jag tycker i ärlighetens namn inte att Alex tappade ut särskilt många bollar över linjen igår. Jag vet att han brukar tappa alldeles för mycket, men igår gjorde han faktiskt inte det. Jag satt precis vid hans kant i första halvlek och han fick två för höga bollar som han tog emot på bröstet, men som tyvärr precis var över linjen, samt två passningar av Anklev, vilka var för långt fram för att hinna upp. Han slarvade inte särskilt mycket i mina ögon. Vad gäller det defensiva hade han faktiskt inte särskilt mycket att göra i första halvlek då Degerfors högerkant inte var särskilt vass. Men vi kan ju konstatera att Alex är alldeles för ojämn (inte bara från match till match, utan även halvlek till halvlek), vilket naturligtvis behöver förbättras. Igår tycker jag dock att han var en rejäl tillgång i första halvlek.

      Passar även på att tacka jättemycket för en superfin blogg! Den gör att mitt ÖIS-hjärta får lite mer stimulans.

    • 30 juli, 2010 @ 11:47 Martin Johansson

      Är det verkligen tillräckligt att bredda och nå fram med var fjärde inlägg? Jag tycker inte det, men jag tillhör ju supporterfalangen ”The Alex Bashers”. Allvarligt talat, Alex Perreira får 2,5 i betyg, vilket måste ses som godkänt på en femgradig skala, inte sant? Och godkända var väl precis vad Alex var i matchen mot Degerfors. Du skriver själv att han var en tillgång i första halvlek. I mitt anteckningsblock från match har jag sex noteringar om att Alex tappar bollen. För att inte tala om alla inlägg han satte på första försvararen. Och då har jag inte ens nämnt defensiven. Han gör ju nästan ingen nytta där. Adam Eriksson fick ju göra nästan allt på egen hand. Det är inte bra, tycker inte jag. I sak inser jag dock att vi är överens, vi tycker båda att Alex är för ojämn och blandar och ger för mycket och att han har problem med koncentrationen. Vad tjafsar vi om egentligen? :-)

    • 30 juli, 2010 @ 11:41 Martin Johansson

      Ja, Mikael, jag är skyldig dig en ursäkt. Du var den ende som höjde Alex till skyarna efter den här matchen. Tyvärr hade jag svårt att få in din kommentar med tanke på det samlade betyget. Dessutom var jag sjukt stressad och valde därför att använda Hoxs kommentare eftersom jag tyckte den matchade det samlade betyget på bäst sätt.

  4. 29 juli, 2010 @ 23:24 DrJonas

    Kul att läsa betyg och kommentarer. Här kommer några random comments. CB matchens spelare? Löjligt, han är ju mrTjonga himself. Härligt att han visar glädje vid mål men matchens spelare? Näppeligen. Robins huvudspel imponerar enormt på mig. Och han hoppar ju inte ens i duellerna. Ser coolt. Som drakfångaren på tv förra veckan ungefär. Anklev hade en riktigt dålig dag och skulle ha byts ut i halvlek. Verkar som bindeln ger honom frisedel. Fel. Seb borta några matcher gör gott för vår offensiv, han tillför ju inget (!) framåt. Nåja lite kanske, men det är läge att flytta upp Pavel ett snäpp. Så han kan få läge att avlossa sin bössa. Våga&vinn Janne. Riktigt kul att se Anderberg sysselsätta Degerfors hela backlinje de sista tio. Äntligen ett taktiskt byte som funkade av coach Janne. Instämmer om Jacob, ge han tid och han kommer bli riktigt, riktigt bra (till skillnad från MarGus han kommer alltid blanda geniala moves med junior misstag)…och var inte degerfors riktigt bleka? har svårt att förstå att de ligger trea.

    Svara

    • 30 juli, 2010 @ 11:51 Martin Johansson

      För mig är det hugget som stucket mellan Pavel och Bildsköne. Och bara så att du vet, ÖIS under Janne Andersson är ett tjonglag, Bildesköne Bengtsson gör bara som han blir tillsagd. I alla intervjuer som jag har gjort denna säsong där vi har diskuterat hur ÖIS ska spela har man lyft fram det långa spelet. På sistone har ju Janne till och med sagt rakt ut att med Anklev på topp vill man spela längre, rakare och enklare, vilket jag tolkar som långbollar från egen backlinje in bakom motståndarnas backlinje. Sedan har det snackats en del om blandspel, men överlag gillar ÖIS 2010 att tjonga. Det är bara att gilla läget.

    • 30 juli, 2010 @ 14:16 DrJonas

      Ojdå, hade inte uppfattat att det var så uttalat. My bad. Trodde mer att tjongandet var ett resultat av icke kreativa innermittfältare. Tycker verkligen inte att man skall gilla läget. Öis SKALL lira fotboll – så lätt kan man inte släppa vårt trademark. Hmmm, kommer på mig själv att att gilla Janne mindre och mindre.

  5. 30 juli, 2010 @ 10:28 JJ

    Underbart att så många U-spelare får chansen i A-laget nu. Det kommer att läna sig på sikt. Vill bara kommentera några spelarinsatser lite särskilt. Peter gör en stabil match, inget särskilt men absolut ingen dålig insats.
    Adam Eriksson tycker jag övertygar mer och mer för varje match. När DIF valde att överbelasta vår vänsterkant så plockade Adam bort de flesta höjdbollarna och han fyllde även på föredömligt i vårt anfallsspel. Oerhört viktigt med en sån spelare, och särskilt när vi har en sån spelare som Alex framför.
    MarGus börjar matchen riktigt bra, har ju en tendens att vandra lite överallt när han spelar på kanten. Dock gör han det bra och han gör det vid rätt tillfällen så att säga. Målet är en bekräftelse på vad som har varit nära flera matcher i rad nu. När Seb försvinner tror jag att Mackan kännde ett väldigt stort ansvar defensivt för han sjönk ganska mycket och han gjorde ett hästjobb tycker jag. Rev och slet på egen planhalva och var ändå med under speluppbyggnadsfasen…stor eloge. Matchens lirare enligt mig!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se