Torrsim i bohuslänsk sommaridyll

1-2. Större siffror än så mäktade inte ÖIS med när man i dag tog sig ann Grundsundskombinationen på Bottnavallen i Grundsund. ÖIS mål gjordes av Björn Anklev och Seif Kadhim. Grundsunds mål gjordes förstås av den gänglige hjälten från säsongen 2007, Andreas ”Kocken” Clarholm. Vem annars!

Den första halvleken var jämn fram till Grundsunds ledningsmål, efter det tog ÖIS över allt spel och pressade under långa stunder ner hemmalaget i eget straffområde. Att jaga boll och slita hund i defensiven tar på krafterna, i den andra halvleken gick följaktligen Grundsund på knäna och ÖIS kunde förlägga allt spel till offensiv planhalva. Och med mer tur än skicklighet kunde man också vinna matchen. Dock utan att imponera för fem öre.

Markus Anderberg, Álvaro Santos, Niclas Elving & Valter Tomaz Jr göttar sig i solen

ÖIS startade matchen med ordinarie backlinje (om vi nu kan betrakta de senaste två matchernas backlinje som ordinarie), d.v.s. med Danny Ervik, David Leinar, Robin Jonsson och Adam Eriksson. Även mittfältet var till tre fjärdedelar detsamma som senast mot Jönköpings Södra. Alexander Mellqvist började till höger och Markus Gustafsson till vänster, medan Sebastian Johansson tog hand om en av de två centrala positionera. Den enda överraskningen i denna semesterstartelva var Jonathan Lindström (som också spelade hela matchen, tillsammans med Björn Anklev) som fick bli Sebbans lekkamrat på det centrala fältet. Anfallsparet utgjordes av Nicolas Sandberg och Björn Anklev.

Jonathan Lindström spelade hela matchen för ÖIS

Målskyttet inleddes som sagt att en gammal bekant. En god vän. Nästintill saknad. I mitten av den första halvleken spelade Grundsund sig fram till ett bra inläggsläge på ÖIS vänsterkant. Hemmalagets högerback slog ett inlägg mot den första stolpen som vanns av en hemmaspelare i duell med Robin Jonsson. Bollen gick sedan fram till Andreas Clarholm – i misstänkt offsideläge ska sägas – som helt ren med Peter Den Store inte gjorde något som helst misstag utan tofflade upp bollen i nättaket.

1-0, något oväntat, men ändå rättvist sett till matchinledningen.

Efter Grundsunds ledningsmål tog ÖIS över allt spel och under resterande del av halvleken var det mer eller mindre spel mot ett mål. Tyvärr var det också väldigt, väldigt chansfattigt och uddlöst. Jag har haft tusen gånger roligare de få gånger jag har besökt Schack-SM på Svenska Mässan – jag minns särskilt en match mellan Evgenij Agrest och Tiger Hillarp Persson 2006 där Tigern inledde med bonde g2-g3 följt av löpare f1-g2… *tigergääääääsp*

Den första halvleken var verkligen ett riktigt sömnpiller där ÖIS såg slöa och obrydda ut. Visst, man kom till ett par lägen, men när man väl gjorde det visade man upp en hel arsenal av usla bollträffar, skott och avslut. Verkligen inget man skriver hem till mamma om. Nicolas Sandberg brände på egen hand tre hyfsade lägen och Björn Anklev sköt utanför trots att han kom helt fri med Grundsunds målvakt.

ÖIS hade dock en boll i mål efter att Sebastian Johansson och Jonathan Lindström slagit en kort hörna och David Leinar nickat fram bollen mot mål och Alexander Mellqvist stört hemmalagets tillräckligt mycket för att denne skulle göra ett misstag och släppa in en nick med knapp styrfart. Linjeman och domare menade dock att Mellqvist stod i offsideposition och målet dömdes därför bort. Förmodligen helt riktigt.

Ytterligare en resultatlös ÖIS-hörna.

I paus bytte Janne Andersson och Janne Carlsson ut i stort sett hela ”startelvan”. Victor Skoglund kom in istället för Peter Den Store samtidigt som Christofer Bengtsson, Dennis Jonsson, Felix Sehlström och Tommy von Brömsen bildade backlinje. På mittfältet blev Jonathan Lindström kvar men kompletterades under den andra halvleken med Jakob Olsson, Pavel Zavadil och Seif Kahdim. Och i anfallet fick Björn Anklev en ny lekkamrat i form av Luka Mijaljevic.

Om det var bytena eller det faktum att Grundsundsspelarna började gå på knäna som gjorde att ÖIS tog över allt spel i den andra halvleken vill jag låta vara osagt, men under den andra halvleken slog ÖIS läger på Grundsunds planhalva. Belägringen av Bohus straffområde!

Den ena Grundsundsspelare efter den andra började få kramp och ÖIS började rada målchanser som ett barn trär smultron på ett grässtrå. Det ska dock sägas att man gjorde det utan någon större lycka. Den första riktigt bra målchansen kom i den 49:e minuten när Seif Kadhim tog emot en passning ute på vänsterkanten och drog sig inåt i planen. Kadhim spelade sedan vidare ut till Jakob Olsson ute på ÖIS högerkant. Olsson tog sig runt sin försvarare på utsidan och slog ett lågt inlägg mot den första stolpen dit Luka Mijaljevic hade sökt sig. Mijaljevic skarv gick dock någon halvmeter utanför.

Lite senare i matchen brände Mijaljevic ett friläge. Missnöjd med sig själv bjöd Mijaljevic på fin underhållning när han gjorde korstecknet, pekade upp i skyn, slog ut med armarna och mumlade något för sig själv. Ska vi gissa på en stilla bön om bättre lycka framöver?

ÖIS fick dock utdelning några minuter senare när Pavel Zavadil, Jakob Olsson, Jonathan Lindström och Björn Anklev rullade upp Grundsund. Glam och glamour. Lir och finess. Hela härligheten avslutades med att Anklev tunnlade Grundsunds målvakt. En av få läckerheter i en annars rätt trist och seg sommarträningsmatch.

Björn Anklev fortsätter att göra mål i sin nygamla roll som forward

Strax efter kvitteringsmålet hade Anklev en fin chans att bli tvåmålsskytt, när Bildsköne Bengtsson tog sig runt på högerkanten och satte in ett utmärkt inlägg mellan backlinje och målvakt. Anklev fick dock ingen riktigt träff med huvudet och Grundsunds målvakt kunde limma bollen utan några större problem.

ÖIS fortsatte dock att dominera matchen, men man fortsatte också med den dåliga vanan att bränna sina chanser. Stundtals var det nästintill skrattretande; som i mitten av den andra halvleken när Luka Mijaljevic först missade bollen efter att ha blivit serverad öppet mål av Björn Anklev, därefter sög Seif Kahdim in returen och gick på skott:

Mitt på!

Givetvis!

ÖIS vann dock tillbaka bollen och Pavel Zavadil bestämde sig för att pröva lyckan från distans.

Klockrent i stolpen!

Returen gick sedan ut till Björn Anklev och Jakob Olsson, samtidigt som Grundsunds målvakt låg i en lite hög invid sin vänstra stolpe. Öppet mål med andra ord. Problemet var bara att Anklev och Olsson inte kunde komma överens om vem som skulle ta hand om bollen. Istället för att bredsida in bollen i mål krokade de två spelarna ihop och ”skottet” gick utanför.

Farsartat!

För att inte tala om hopplöst, men också symptomatiskt för denna tämligen meningslösa och sommartrötta tillställning.

Seif Kadhim bjuds på en åktur, men stod också för ett mål

Uddlösheten till trots vinner ÖIS matchen efter ett mycket tursamt mål av Seif Kadhim. Allt eftersom matchen lider mot sitt slut får ÖIS mer och mer utrymme på Grundsunds planhalva. Det är som att hemmalaget spelar med åtta utespelare medan ÖIS förfogar över tolv eller tretton spelare. Med knappa kvarten kvar får Seif Kadhim en gratischans när han snappar upp en andraboll strax utanför Grundsunds straffområde. Kadhim avancerar mot mål och slänger i väg ett skott på chans.

Mitt på.

Say it ain’t so!

Surt!

Grundsunds målvakt står dock för en tavla i klass med Robert Green eller Fernando Muslera och tappar in Kadhims strumprullare i eget mål.

1-2! Oväntat, men knappast rättvist med tanke på Öisarnas inställning och kämpaglöd. Å andra sidan är man på semester och spelar ”träningsmatch” i en bohuslänsk sommaridyll ska man kanske inte ha så stora förväntningar. Man gör precis vad man måste för att komma undan med hedern i behåll (om ens det).

Varför skulle man göra på något annat sätt?

Allt jag kan säga så här i efterhand är att det krävs att Öisarna höjer sig rejält om det ska bli tre poäng på tisdag. Det spel man visade upp under kvällen var inte mycket att hänga i julgranen. Nej, det här gör vi verkligen bäst i att glömma.


'Torrsim i bohuslänsk sommaridyll' have 28 comments

  1. 15 juli, 2010 @ 00:00 Martini

    Tja, man kan la se det på två sätt.

    1. Skit samma. Spelarna är på 4-5 dagars avslappnad semester/enklare träningsläger tillsmmans med sina familjer och laddar batterierna med feel-good och team-building och kommer må bättre och förhoppningsvis prestera bättre efteråt.

    2. Gud vad dåligt. De här killarna är proffs och ska käka div 5-spelare till mellanmål. Jäkligt svagt att inte leverera minst 5 mål idag.

    Jag tror och hoppas på 1…

    Svara

    • 15 juli, 2010 @ 00:19 Martin Johansson

      Det var min mening att beskriva alternativ 1. Tror och hoppas att det var det vi fick bevittna. Viktigaste var väl att genomföra matchen, lufta alla spelare och att ingen skadades. Dessutom hade man chanser nog att göra åtminstone 1-6. Tillfälligheter, tillfälligheter, tillfälligheter…

    • 15 juli, 2010 @ 06:10 Johan Gellerman

      Med tanke på hur mycket målchanser vi missat i år så känns det tyvärr inte som tillfälligheter längre…

  2. 15 juli, 2010 @ 08:27 Jimmy

    Man blir lite rädd, men jag hoppas och tror stenhårt på #1.
    Alltid bra att få ”släppa” lite på all spänning. Komma med ny energi inför nästa match…
    (ja jag kan till och med övertyga mig själv ibland)

    Svara

  3. 15 juli, 2010 @ 08:45 Tjuvnyp

    Motiviation slår alltid klass. Eller näj… Inte när Öis träningsspelar. Sket samma hur det såg ut. Hoppas de har kul på mini-lägret. Det behövs då den tunga, mörka hösten kommer rivande över en liniment-doftande Öisgård snabbare än vi anar…

    Svara

  4. 15 juli, 2010 @ 09:12 Mostlycruel

    Men herregud, det är väl för fan ingen krutdoftande benknäckarmatch mot någon ärkerival du beskriver? snarare en loj semestermatch i 25 gradig värme där nobody gives a shit om resultatet. Snarare är dom glada att dom kom undan med benen i behåll… Ta ned brösttonerna lite. Såg ut som om du refererade en VM final…. ;-)

    Svara

    • 16 juli, 2010 @ 10:34 Martin Johansson

      Dude, du behöver lära dig läsa! Eller så orkade du bara inte igenom skiten. Gör om, gör rätt! :-) Nej, nobody gives a shit, det var precis det vi som var på Bottnavallen fick se. Men samtidigt, allvarligt talat, Superettan vs. Division 5? Fotbollsspelare på heltid vs. kockar, fiskare, grävmaskinister, kioskarbetare och hotellstädare. Killar som får betalt för att orka 90 minuter vs. killar som går på knäna och får kramp efter 60 minuter. ÖIS vs. Grundsundskombinationen 1-2. Jag tycker inte det är fel att tycka att ”proffsen” bör toffla till amatörerna med åtminstone 1-5. Och det även om det är en semestermatch. Men som jag skrev i referatet man ska inte ha så stora förväntningar på en träningsmatch som spelas i semestertider.

  5. 15 juli, 2010 @ 10:02 DrJonas

    Fantastiskt att man numera kan hålla sig öis a jour från hängmattan. Konkluderar att denna text måste ha mer underhållningsvärde än matchen.

    Svara

    • 16 juli, 2010 @ 10:36 Martin Johansson

      Inte för att jag vill blåsa i min egen trumpet, men jag hoppas att det var så för om texten var tråkigare än matchen får jag nog lägga ner som skribent. :-)

  6. 15 juli, 2010 @ 11:40 Anonym

    Håller med Martin ,det är syndigt många målchanser som missas.Kan inte Alvaro lära killarna att se ”hålen” det är ju han bra på. Bra att killarna får lite avbrott i vardagen.
    Ser fram mot matchen på tisdag vore kul att se Anklev och Santos på topp, iallafall en halvlek.
    Jag Hoppas att Joakim G sett över mer platser till erbjudandet om 50kr biljetter så man kan ta med lite nya åskådare ,jag kan lätt få med mig 4 st.om erbjudandet gäller. Vore grymt med mer folk på arenan. Hoppas det kommer ny information snart.
    Jag tror att nästa match mot Jönköping blir tuff ,ryktet säger att Per C kommer få en anna roll när Fredric är avstängd som passar Per Cederqvist bättre enligt flera.
    Jag är grymt stolt över spelarna som givit oss dom 2 senaste vinsterna och över de nya spelaren som kommit in och gjort det mycket bra enligt deras tidigare erfarenhet. Man blir på ett så underbart humör,mår så bra när Öis vinner. Önskar världens lycka till i andra delen av serien 2010. Samt att vi blir många som hejar fram Öis live i höst på Gamla Ullevi .Inne kan vi sitta hela vintern.

    Svara

  7. 15 juli, 2010 @ 15:52 Glasse

    @Anonym: Kom i god tid så ska det väl vara lugnt med biljetterna. Då kan du ju dessutom avnjuta stark öl, njutbar musik och trevligt sällskap i baren på långsidan.

    Svara

    • 15 juli, 2010 @ 16:24 Magnus Börjesson

      Är det öppet för att ta sig hela vägen till östra långsidan om man går in på västra? För det är väl bara till västra det finns budgetbiljetter?

    • 15 juli, 2010 @ 18:03 Anonym

      Vad är i god tid ? funderar på att ta tåget upp och har lovat mina vänner en öl,så det hade jag planerat. Men det var många som gick hem förra matchen för det fanns inga biljetter kvar och var rejält tjuriga.

    • 15 juli, 2010 @ 18:10 timberhochmandie

      Om man inte kan tänka sig att betala mer än 50 spänn för en biljett på Gamla utan går hem när de är slut, ska man inte tjura utan istället skämma ögonen ur sig.

    • 15 juli, 2010 @ 19:12 Anonym

      Då skall man inte gå ut med den reklamen som man gjorde! och gör!
      Sen vill vi ju ha mer publik ialla fall jag, för det blir trevligare på Gamla Ullevi både för åskådare och spelare. Samt att förhoppningsviss får vi in nya/tidigare medlemar och mer publik som vill följa Öis.
      Jag tycker det är en kanon grej ,särskilt som IFK inte går så bra,de kommer också köra kampanjer i höst för att locka fler till arenan.

    • 15 juli, 2010 @ 19:27 timberhochmandie

      ÖIS har tydligt förklarat att det bara gäller vissa sektioner. Är biljetterna slut så är de. Då får man inse att man inte var ute i tillräckligt god tid. Om man då inte kan bita i det sura äpplet och köpa en biljett till ordinarie pris (när man trots allt ändå redan är på plats vid arenan!!) så är man mer än lovligt snål.

    • 15 juli, 2010 @ 19:18 Magnus Börjesson

      Men allvarligt talat, hur svårt skulle det vara att skriva på annonsen ”Max 500 biljetter, först till kvarn!”. Då skulle alla veta vad som gällde. Om någon hade fått för sig att anmälda reklamen för dessa lågprisbiljetter till KO så hade ÖIS åkt dit så det sjöng om det. Var det inte SJ som åkte dit för något liknande alldeles nyligen? De annonserade om billiga biljetter utan att göra tydligt att det bara fanns ett begränsat antal.

    • 15 juli, 2010 @ 19:29 timberhochmandie

      Det står att det gäller sektion M2 och N2. Ganska enkelt att kolla upp i förväg hur många biljetter det handlar om.

    • 15 juli, 2010 @ 19:38 Magnus Börjesson

      Men ännu mycket enklare, och bättre för alla parter, om ÖIS skrev på annonsen hur många biljetter det handlar om. Eller hur?

    • 16 juli, 2010 @ 10:28 Martin Johansson

      Men allvarligt talat, jag är med timberhochmandie här, skriver man att det gäller två sektioner (M2 & N2) så har man angivit att platserna är begränsade. Krävs inte precis en astrofysiker eller hjärnkirurg för att räkna ut det. ÖIS brukar i och för sig köra med hängslen och livrem…

    • 16 juli, 2010 @ 11:31 Johan Gellerman

      Men hade man haft någon form av kundkännedom så hade man vetat vad ÖIS-arna är för släkte, och det är ingen som går in i platsbokningen och kollar hur många platser (det är ju skillnad på 100 och 3000) det finns på dessa båda sektioner.

      Även om ÖIS gjorde rätt så gjorde man ändå fel, det hade varit så enkelt att bara skriva att det handlade om 500 biljetter och att det var först till kvarn som gällde. Dessutom borde det vara självklart att vara så övertydlig.

      Hade jag sett annonsen och tagit mig ner till Gamla där det sedan visar sig att biljetterna är slut hade jag känt mig lurad, trots att det står att det bara gäller två sektioner. Hade det stått att det fanns ett begränsat antal platser och man får se till att vara i god tid hade jag accepterat det men som det var nu kan jag absolut förstå att folk blev irriterade.

    • 16 juli, 2010 @ 13:45 Hox

      Min spontana tanke var att man helt enkelt inte räknade med att 500 pers skulle skriva ut biljetten från hemsidan och ta med den. Hade någon frågat mig hur många jag trodde skulle nappa på det erbjudandet hade jag inte gissat på så många i alla fall. 500 pers är ju ändå en väldigt stor andel av publiken när vi räknat bort årskorten och sponsorplatserna.

      Att skriva ut ”max 500 biljetter” hade också bidragit till att folk kanske köpt biljetterna tidigare, vilket ju varit positivt både för trycket på Ullevis biljettkassesystem men även för att det säkert skulle ge en och annan extra åskådare.

    • 16 juli, 2010 @ 14:14 Martin Johansson

      Så kan det säkert vara. Jag trodde heller aldrig att de ”billiga” biljetterna skulle sälja slut. Väldigt oväntat.

    • 16 juli, 2010 @ 14:26 timberhochmandie

      Det tragiska i sammanhanget är ju att det troligen inte handlade om 500 EXTRA besökare, utan att det var många som i normala fall hade löst en fullprisbiljett som nu valde att gratisäta istället. För att beräkna antalet platser som ”behövs” i en sån här kampanj skulle man då behöva ta den normala publiksiffran minus årskortsinnehavarna och därefter lägga till det antal extra platser man hoppas fylla med erbjudandet.

    • 16 juli, 2010 @ 15:15 Hox

      Det är inte bara negativt att en person som normalt betalar fullpris nu fick rabatt på sin biljett. Det är t.o.m önskvärt att trogna kunder ges rabatt ibland.

      När det gäller din uträkning så måste du även ta hänsyn till hur många du tror kommer ta med sig rabattkupongen och hur många som kommer att köpa biljett som vanligt. Sedan borde ju publiksiffran beräknas utifrån en uppskattad normalfördelning, men det är bara Chalmeristen i mig som vill göra så:-) Problemet här är ju emellertid att om det kommer fler människor än du räknat med, kommer biljetterna att säljas slut. Man måste alltså bestämma sig om det är önskvärt att biljetterna ska kunna ta slut eller inte och i så fall kommunicera ut det tydligt.

  8. 16 juli, 2010 @ 12:20 Anonym

    Jag håller inte med! Annonsen är dåligt utformad för man upplever inga begränsningar när man läser den.(det kommer först nere på kupongen, det var många som inte såg detta kan jag lova.) Repriser visst där kan man se mycket.
    För det andra skall man inte behöva gå in på en sida till för att få uppfattning hur många platser det är, och det går inte säga heller för det kan ju vara uppbokade årskortsplatser där.
    En uppretad kund är ingen bra kund,det sprids mer än en nöjd kund.
    Jag tycker kampanjen är bra ,men dom måste avsätta mer platser och det finns gott om plats på arenan, samt att spelar Öis bra vinner matcher nu, kommer detta öka intresset i höst.
    Konkurrensen är tuff om supportrana även mot TV matcher, det handlar även att avsätta tid att ta sig till match.
    Att bygga upp ett intresse för ett lag tar tid.Nu när många är lediga är detta ett bra tillfälle.

    Svara

    • 16 juli, 2010 @ 12:55 Martin Johansson

      Vill man gnälla så gnäller man. Svårare än så är det inte. Till stor del handlar det om vad man är för person. Vissa personer kan man aldrig vinna över eftersom de alltid ser på glaset som att det är halvtomt och att allting som går emot en är för djävligt.

      Visst, en uppretad kund är ingen bra kund och annonsen är kanske inte optimalt utformad – jag ger dig det – men det står lika fullt att det rör sig om sektion M2 och N2. Därmed är det klart och tydligt angivet att det rör sig om ett begränsat antal platser. Hur stort detta antal är spelar mindre roll eftersom det är en indikation om att det är principen ”först till kvarn” som gäller. Tror man sedan att man kan komma tjugo minuter innan matchstart och köpa biljett för 50 kronor så får man nog faktiskt skylla sig själv. Inser man inte det utan istället skyller på ÖIS bör man nog fundera över om det inte är dags att utveckla någon form av självinsikt. Som jag har sagt tidigare, det är inte astrofysik eller hjärnkirurgi vi snackar om.

    • 16 juli, 2010 @ 14:20 timberhochmandie

      ”det kommer först nere på kupongen, det var många som inte såg detta kan jag lova” Eh, samma sorts folk som tror att ”det finstilta” i olika avtalstexter är utsmyckning eller? Som glatt tar ett sms-lån på 2000 spänn och MISSAR delen där det står att det ska betalas tillbaka med fem ziljoner procents ränta? Då hade det liksom inte spelat nån roll om det stod ”begränsat antal” i annonsen, för ”folk” hade valt att inte se det heller. Det går inte att vaccinera sig mot idioter.

      De människor du beskriver får ju inte ett bättre anseende av att du dessutom påstår att de struntar i att kolla upp vad det rör sig om för sorts platser. ”För det andra skall man inte behöva gå in på en sida till för att få uppfattning hur många platser det är” Folk som köper precis vad som helst, bara det står ”extrapris” i annonsen? Oavsett om de behöver varan eller inte? Om erbjudandet gäller M2 och N2 så tar väl en normalt fungerande människa reda på var dessa sektioner finns. Ståplats eller sittplats? Bakom en stor betongpelare? Inne på taoletten? Omringad av hammarbyhuliganer? Inte f-n köper man grisen i säcken bara för att det står att biljetten kostar 50 spänn.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se