Vi noterar att…

På ett regnigt ÖIS-gården genomförde laget idag sin sista träning innan Jönköping hemma. Med tanke på att Martin igår skrev en så bra rapport från träningen så fanns det inte mycket att tillägga. Värt att notera är dock att…

… Alex, Anderberg och Elving var med på alla övningar och förhoppningsvis så är de inte långt ifrån spel. Valter tränade i gymmet. Han är på bättringsvägen och det är ett steg på vägen till comeback.

… Dick Last var med som målvaktstränare i Magnus Sehlströms frånvaro. Han kommer finnas med på bänken som tränare mot Jönköping och kanske även mot Degerfors.

…ÖIS i den senaste matchen ställde upp med hela sju spelare som spelat i ÖIS tipselit. De sju spelarna var Peter Abrahamsson, Danny Ervik, Robin Jonsson, Adam Eriksson, Alexander Mellqvist, Markus Gustafsson och Nicolas Sandberg. I morgondagens match bänkas Nico till förmån för Björn. Förhoppningsvis får Nico snart det där förlösande målet!

Öis förmodade startelva mot Jönköping

… Det blir samma elva som senast förutom att Björn Anklev återvänder till startelvan. Alltså samma elva som Martin skrev igår. Danny och Adam håller hårt i sina platser som ytterbackar. Dessutom så är det första gången Björn och Santos startar tillsammans. Håll i hatten Jönköping för det kan bli åka av!

… René Makondele var på ÖIS radar och det är ett tecken på vilken sorts spelare ÖIS söker efter. Till slut valde han Häcken trots allt. Allsvenskan, pengar och Peter Gerhardsson lockade, helt förståeligt tyvärr, mer än ÖIS.

… Janne Andersson efter dagens tipselitmatch i Gothia Cup åker iväg på ett ”hemligt ärende”. Förhoppningsvis så gäller det diskussioner med en spelare av samma kaliber som Makondele.

… En längre intervju med Janne Andersson väntar någon gång i veckan.

… Dagens Gothia Cup match mot Aspire från Qatar slutade 0-0. Matchens höjdpunkt var när ÖIS målvakt Alexander Bergstedt räddade en nick på nära håll med en lysande enhandsräddning ut till hörna. På Heden slog AIK Falkenberg med 3-0. Tuff match väntar imorgon på Heden 12.30 när ÖIS möter AIK. En lysande uppvärmning inför kvällens match!


'Vi noterar att…' have 15 comments

  1. 19 juli, 2010 @ 13:51 Anonym

    Intressanta notiser allihop. Kul att höra att ÖIS var med i Makondele-matchen, det bådar gott.

    Svara

  2. 19 juli, 2010 @ 14:36 ÖIS

    Låter bra att man var ute efter Makondele. Viktigt att man inte är ute efter bra superettaspelare utan allsvensk klass ska det vara! Mer sånt tack.

    Svara

  3. 19 juli, 2010 @ 20:32 Ola

    Det blir inte Mohamed Bangura heller, som idag har gått förlorad för IFK Värnamo. Ny adress: AIK. Shit!

    Svara

  4. 19 juli, 2010 @ 22:58 Christian (ÖIS1994)

    Synd att Makondele valde Häcken, för han hade verkligen behövts i dagens elva. Hoppas att Jannes ”hemliga möte” var om någon intressant, bra spelare (helst yttermittfältare).

    Imorgon krossar vi Jönköping Södra! Med ett anfall med både Álvaro Santos och El pato så kan det nog bli målrikt. Varför inte en ny 3-0 seger?

    Svara

    • 20 juli, 2010 @ 10:10 Men för Helvete!

      Kvinnomisshandlaren Makondele va bra att vi slapp…

    • 20 juli, 2010 @ 11:03 Johan Gellerman

      Det var Babupa som misshandlade kvinnor.

    • 20 juli, 2010 @ 11:05 role

      och Elanga

    • 20 juli, 2010 @ 12:09 Men för Helvete!

      Makondele fälld en kanske två gånger, frugan tog tillbaka den andra gången har jag för mej…
      Bapupa våldtog ju nu senast…
      Jaja skitsamma nu när han hamna i Röv.
      Tror han har vid sidan av plan, gjort sig omöjlig i HIF.
      Ok bollspelare är han ju…

    • 20 juli, 2010 @ 14:26 Men för HELVETE!!!!!!!

      Känns inte som det är så mycket skit samma faktiskt. Makondele sa upp vänskapen med sin bäste vän sedan länge när Bapuba misstänktes för misshandel av sin fru första gången. Bapubas fru flydde till Makondele som tog hand om henne.

      ÖISare har stil och kastar inte ur sig vad som helst. Tänk om folk skulle skriva på diverse forum att du var en kvinnomisshandlare… ”Skulle det vara skit samma”???

      Trött man blir…..

    • 20 juli, 2010 @ 15:36 Martin Johansson

      Jag vet inte varifrån du fått att Makondele har blivit fälld en eller två gånger. Jag kan inte hitta några sådan uppgifter. Upp till bevis annars raderar jag de kommentarer som hör till detta. Känns inte som att de tillför särskilt mycket om de inte har något med verkligeheten att göra.

    • 20 juli, 2010 @ 17:08 E

      Uppgifterna om Makondeles dom(ar) är nog felaktiga. Jag tror inte att han dömts för misshandel. Det har däremot Bapupa, 2007.

  5. 20 juli, 2010 @ 13:28 E

    J-Södras förhoppningar att få in Suma och Sauso i startelvan verkar grusas, samtidigt har Öis ett vassare lag än sist, hemmaplan, stärkt självförtroende och ett sammansvetsande träningsläger i ryggen.

    Svenska spel erbjuder 1.55 på Öisseger, dags att satsa10kkr?

    Svara

  6. 20 juli, 2010 @ 14:35 Lanslarke

    Tur att det inte blev något med Makondele. Det är precis den typen av värvningar ÖIS inte skall göra.

    När Gefle plockade honom från Djurgården var det en bra affär. Då var han en ung lovande spelare, som inte lyckats fullt ut. Därmed var han förmodligen hyfsat billig, både när det gäller inköp och lön. Han var på vägg och sannliktmotiverad att göra bra ifrån sig. Misslyckas han var det ändå ingen jättekostnad för Gefle. Lyckas han så förutom de sportsliga förtjänsterna gör man vinst på att sälja honom vidare.

    Nu hade han en varit en dålig affär för oss. Priset var kanske inte så högt eftersom HIF ville bli av med honom, men lönen är säkert skyhög med våra mått. Han är etablerad i Allsvenskan, men kommer precis från en flopp. Hur motiverad är en sån kille att spela i Superettan? Det finns inga garantier att han lyckas. Han är 28 bast och risken finns att han är på väg ner. Misslyckas han har vi bränt en djävulsk massa pengar, trissat upp lönenivån i truppen och sannolikt fått en försämrad stämning på köpet. Det går knappast att tjäna några stora pengar på honom, eftersom han inte är särskilt ung längre.

    Det är smartare att jobba som Gefle. Köp billigt och sälj dyrt: Oremo, Makondele och nu Gerndt. Djurgården gör tvärtom: Oremo, Dahlberg, Ekong. Vi har inte ekonomi till att leka Djurgården. Det har nog inte Djurgården heller när det kommer till kritan…

    Svara

    • 20 juli, 2010 @ 15:40 Martin Johansson

      Nja, jag kan till viss del hålla med dig om att det är smart att värva billigt och sälja dyrt och att ÖIS behöver utveckla detta ytterligare, men jag vill samtidigt påminna om att när ÖIS värvade Pavel Zavadil var han 30 år och när man värvade Björn Anklev var han 29 år. Båda var på nedgång. Min gissning är att du i dag inte tycker att dessa värvningar var dåliga. Jag hade i alla fall inte velat vara utan Pavel och Björn. Klasslirare som ÖIS plockade upp för en billig peng, precis som man hade gjort med Rene Makondele. Jag skulle vilja säga att en värvning av Makondele hade varit riktigt bra. Vi har gott om unga killar, men har det tunt när det gäller spelare som har mångårig erfarenhet av Superettan och Allsvenskan. Spelare som har klarat av att leverera på hög nivå under lång tid är guld värda även om de inte är möjliga att sälja vidare. Alla lag behöver stabila och kompetenta truppspelare. Det är den typen av spelare som vi skulle må bra av att få in just nu. Synd att Makondele inte nappade utan att han gick till Häcken.

    • 20 juli, 2010 @ 17:41 Lanslarke

      Björn är en typisk Gefle-värvning. Hur billig som helst, hur bra som helst. Kostar det inget, får det gärna vara ett lågt andrahandsvärde.

      Makondele känns som en totalt orealistisk värvning. Varför i hela friden skulle en allsvensk stjärna (för inte så länge sedan), vilja gå till Superettan? Vill ingen annan ha honom, eller får han så snuskigt bra betalt? Hur motiverad skulle han vara i så fall? Nu valde han ju inte ÖIS, så frågeställningen är hypotetisk.

      Låter något fel, är det ofta fel också.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se