Hämnden är ljuv!

Kommer ni ihåg den där matchen som spelades på Valhalla Idrottsplats för ett par veckor sedan – ÖIS – Ängelholms FF? Den slutade visst 3-3. Eller ni kanske minns den under ett annat namn – The Kanerva Meltdown? Egentligen spelar det ingen roll om ni kommer ihåg matchen eller inte. Allt ni behöver känna till är att i morgon är det äntligen dags för revansch. Var sak har sin tid och nu är det tid för hämnd. Och i rollen som James Bond ser vi ÖIS och i rollen som den vedervärdige kokainbaronen Franz Sanchez ser vi Ängelholms FF. Räkna med att det kommer att smälla. Över hela plan. Men framförallt i nätmaskorna bakom Ängelholms målvakt Daniel Andersson. Något annat är fullständigt otänkbart eftersom ÖIS inte längre har ödet i egna händer, utan numera är beroende av hur det går för Syrianska FC och Landskrona BoIS (missa nu inte att läsa Johan Orebäcks förträffliga och synnerligen träffsäkra genomgång av kampen om kvalplatsen). Därmed gäller från och med nu ångvältsmangling av allt och alla. När ÖIS är klara med säsongen 2010 ska inget av de övriga lagen få ihop fullt lag till träningarna dagarna efter att man har mött ÖIS. Från och med nu är det panna ner, haka in, armtag ut. In. I. Kaklet!

In the good words of Pavel Zavadil: Kämpa – Spring – Kriga!

Dess värre får ju inte Pavel Zavadil vara med i matchen mot Ängelholms FF efter att ha snackat till sig ett lite onödigt kort i senaste förlustmatchen mot Falkenbergs FF (1-2). Kanske ska vi kalla det en taktisk avstängning, för visst tusan är det så att det är viktigare att Pavel är med mot tunga och svårspelade GIF Sundsvall än sväng- och kontringsgänget Ängelholm. Där ser ni, till och med när han gör något dumt, den gode Pavel, gör han något smart. Inte heller Danny Ervik får spela mot Ängelholm efter att ha dragit på sig en varning mot Falkenberg.

Med Zavadil och Ervik spelodugliga och Sebastian Johansson, Luka Mijaljevic och Tommy von Brömsen på sjuk- och skadelistan tvingas Janne Andersson och Janne Carlsson till ett par mindre förändringar. Och hör och häpna, nu är det äntligen dags för 4-2-3-1! That’s right folks, lagom till löningshelgen ger Andersson och Carlsson äntligen oss Öisare något att fira! Satan i gatan vad härligt det känns att man äntligen släpper taget om poolkanten och simmar ut mot den djupa delen där lag som GIF Sundsvall, Landskrona BoIS och Syrianska FC leker. Nu djävlar ska det bli åka av. Nu djävlar ska vi befria Skåne från svenskförtrycket och återförena det med Danmark. Och vet ni varför vi ska göra det? För att nu – nu djävlar – tar Valter Tomaz Jr återigen plats på mittfältet.

Om Sambadefensivs källor inte far med osanning eller säljer oss rosa drömmoln eller oregano kommer ÖIS i morgon att spela 4-2-3-1 med Valter och Alexander Mellqvist som defensiva mittfältare. Dessutom är Björn Anklev åter på högerbacken och Adam Eriksson är tillbaka i startelvan som vänsterback.

I de mer offensiva rollerna får vi i morgon rimligtvis se en riktigt tungviktare och tre flugviktare. Álvaro Santos tar förstås hand om den ensamma anfallspositionen. Och nu gäller det att både Álvaro och vi på läktaren tänker positiva tankar. Tänk Kalmar FF 2009 eller bortamatchen mot Syrianska. Tänk absolut inte på straffiaskot i Ljungskile eller de brända lägena i matcherna mot Falkenbergs FF och Östers IF. Visualisera! Realisera!

Yes we can!

Och så var det då de där tre flugviktarna. Vi snackar förstås om Steinthor ”Ribbur” Thorsteinsson, Markus ”The Second Coming” Gustafsson och Markus ”Vandraren” Anderberg. Var man på rätt plats och en organisation som optimerar och tillvaratar alla spelares individuella förmågor och skickligheter. Inget kan gå fel! Nu skulle det vara konstigt om vi inte fick se ett kvickt, tekniskt och vägvinnande lir. Nu om någon gång ska vi väl få se Lirarnas lag! Nu om någon gång ska det väl bli tre poäng!

Kom igen, nu kör vi!

Kämpa! Spring! Kriga!

ÖIS förmodade startelva i matchen mot Ängelholms FF

ÖIS trupp till matchen mot Ängelholms FF:

1. Peter Abrahamsson
2. Christofer Bengtsson
3. Adam Eriksson
5. Markus Gustafsson
6. Alexander Mellqvist
7. Björn Anklev
8. Valter Tomaz Jr
13. Steinthor Thorsteinsson
16. Alex Perreira
17. Robin Jonsson
18. Álvaro Santos
19. Markus Anderberg
23. Jakob Olsson
25. Nicolas Sandberg
26. Dennis Jonsson
27. Jonathan Lindström
30. Victor Skoglund
44. David Leinar

Kära Ängelholm, den här gången har ni ingen Antti Kanerva som kan rädda er från att gå på en sjuhelvetes nit. I morgon blir det först spö, sedan pisk och till sist slakt. Räkna med att ÖIS kommer taggade till tänderna. Och ni kan inte heller räkna med att ni får ett handikapp i form av tre enkla omställningsmål. Den här gången får ni helt enkelt stå upp och möta ÖIS helt på egen hand. Tror ni att ni klarar av det? Jaså, det tror ni. Era naiva satar. Det tror nämligen inte jag!

Kom ihåg, hämnden är ljuv!


'Hämnden är ljuv!' have 17 comments

  1. 28 augusti, 2010 @ 15:54 Jettreno

    Åh fy i helvete vad härligt att Janne x 2 vågar något nytt!
    4-2-3-1 kommer bli en given succé och inget annat! Nu jävlar är jag glad!

    Svara

  2. 28 augusti, 2010 @ 16:02 Ökänd

    Det var fan imej på tiden! Äntligen två defensiva krafter på mitten. Bara det inte är för sent

    Svara

    • 29 augusti, 2010 @ 12:43 Anonym

      det finns bättre def.mittfältare än valter och mellqvist.se bara lite lägre ner i lagen.

    • 29 augusti, 2010 @ 14:07 Martin Johansson

      Istället för att bara slänga ur dig saker, ge oss ett konkret exempel. Det blir liksom en mer givande diskussion då.

  3. 28 augusti, 2010 @ 16:56 John

    Nu vändet det

    Svara

  4. 28 augusti, 2010 @ 17:10 Rude Boy

    Med det här laget ska vi inte kunna förlora!

    Svara

  5. 28 augusti, 2010 @ 18:33 skepparkrans

    Tycker att Pavel ibland kan vara lite överskattad ibland. Visst han är en jävla krigare som alltid visar hjärta och en dirigent på mittfältet, men i bland så tycker jag att det kan bli lite väl mycket Pavel. Så att de andra spelarna blir lite tama för att de förväntar sig att Pavel skall styra allt. Alla bollar måste gå genom Pavel. Och ibland så kan spelet stanna upp på grund av detta.

    Marcus Gustafsson har sjukt mycket fotboll i sig och har en sjuk potential att utvecklas. Tror dock att en sådan spelare blir bättre i en fri roll där han kan vara mer delaktig i spelet.
    Ibland tror jag att han kan hämmas av att spela brevid pavel då det är ganska lika i sin spelstil. Båda vill ha väldigt mycket boll.

    Personligen så tror jag inte att ÖIS kommer förlora så jätte mycket på att bli av med Pavel och tycker inte att man skall lägga jätte stor vikt på att behålla han om han vill gå efter säsongen. Det finns andra spelare i den priskategorin som är viktigare att ha på andra positioner.

    Ett mittlås med Marcus G som offensiv å Seb som defensiv tror jag hade varit oslagbart.

    Hoppas att vi ser ett helt annat upplägg ifrån Janne imån. Han måste markera att det inte är okej att gå in på Gamla Ullevi i en superviktig match och ge 50%. Då vinner man inte. Inte ens mot Falkenberg.

    Imån är det dags för Juniorerna. Satsa på Jakob Olsson, och Adam Eriksson mfl. och låt Valter och alla andra medelklass spelare sitta på läktaren.

    Svara

    • 28 augusti, 2010 @ 19:34 John

      Valter och Pavel ska du fan inte klaga på

    • 29 augusti, 2010 @ 08:51 Martin Johansson

      Jag kan köpa det där med Pavel. Åtminstone till viss del, men det ska samtidigt sägas att jag tror att fallet hade blivit ännu tyngre utan Pavel. För om vi ska vara ärliga är han den enda spelare i laget som klarar av att hålla i boll – ibland är det precis vad som behövs och ibland är det mindre bra – och han har nog den största vinnarskallen av alla i laget. Problemet är att han inte klarar av att överföra det till spelare som Markus Gustafsson, Markus Anderberg, Adam Eriksson m.fl. Och där i ligger också ÖIS stora problem denna säsong: det är för få spelare som är som Pavel och Janne Andersson. Det är min absoluta övertygelse och det är där någonstans reformationen måste börja. Det spelar ingen roll hur mycket boll du har i dig om du inte har den där brinnande viljan att vinna. Mer Pavel, mindre axelryckningar! Jag vill se sönderslagna omklädningsrum och söndersparkade reklamskyltar efter en förlust (OBS bildligt talat, jag menar inte allvar, så att ingen tror det).

      Jag köper också att du vill satsa på the kids, men jag måste säga att det är som att gräva sin egen grav. Jag tror stenhårt på Jakob Olsson – om ett par år – men jag tror inte att vi tar den allsvenska kvalplatsen genom att lyfta ut rutinerade gubbar som Pavel och Valter för att sätta dem på läktaren. Det är lite naivt att påstå det, men å andra sidan, det ska du inte ta med mig utan med Janne Andersson. :-)

    • 31 augusti, 2010 @ 22:02 skepparkrans

      Jag köper dina argument helt och hållet Martin. Det var mest en fundering ifrån min sida. Enligt mig så byggs idag allt spel som sker på planen, kring Pavel. Och han har en oerhört stor roll i ÖIS. Det kanske är väldigt naivt att lasta Pavel för att ÖIS inte har lyckats ha någon överhuvudtaget klar spelide sedan glansdagarna då Hamren hade rodret. Men det kanske skulle vara nyttigt, att få en förändring, för att kunna bygga upp något nytt?

      Personligen så tror jag att OM vi inte skulle behålla Pavel så kan det komma något gott ur det också. Men då gäller det att spelare som Markus G mfl kliver fram. Och inte stannar i utvecklingen.

      Nu skall jag erkänna att jag inte har lyckats se alla matcher som ÖIS spelat iår. Men det jag har sett av Valter så har han varit oerhört oslipad.

      Det fanns en sekvens mot Öster i när det var ca 10-15 min kvar av matchen, det står 1-1 i en oerhört viktig match, Valter har god tid på sig att slå iväg en enkel pass, längst kanten. Istället slår han en boll rakt in i mitten, mitt i gapet på en Öster spelare å dem får en kontring, Som i det fallet inte resulterade. Men ett sånt felbeslut, kan vara oerhört kostsamma, och skall man värva en ”rutinerad”spelare som inte klarar av sånt så kan man lika väl satsa på spelare som kan utvecklas för framtiden. En likvärdig situation uppstod i matchen mot Falkenberg, där Valter faktiskt är inblandad i båda baklängesmålen.

      Sen att han kämpar och ger allt det kan jag inte ta ifrån han.Det är egentligen allt jag kräver ifrån han. Jag fråga sätter mer värvningen ifråga.

      Om de konkurrerande lagen i SE kan spela med egna produkter, varför skall inte då ÖIS kunna göra det som har minst lika bra U-trupp.

      De värvningar som ÖIS gör vill jag skall vara långsiktiga spelare, med potential att utveckla. Det är där man kan bygga en framtid både sportsligt och ekonomiskt. Där finns mängder av exempel, Se frölunda hockey, eller IFK sent tvåtusental.

      Spetsa sedan det med riktiga klass spelare som är givna in i startelvan.

      Att ta hem hemvändare, och mediokra B-lags spelare anser inte jag att ÖIS har råd med.

    • 31 augusti, 2010 @ 22:54 Magnus Börjesson

      Verkar som om vi har lite likartade funderingar om Pavel, du och jag, skepparkrans. Jag var inne på ungefär samma tema i forumet inför Ängelholm. Fast tyvärr fick jag ju allt annat än rätt om hur bra det skulle komma att gå i den matchen utan Pavel…

    • 1 september, 2010 @ 07:47 Martin Johansson

      Kransen, jag är helt med dig. Klart som fan vi inte står och faller med Pavel och om han skulle försvinna till en annan klubb ger det som sagt utrymme för spelare som Markus Gustafsson (jag ger honom ett och ett halvt år till sedan ger jag upp) och Jakob Olsson. Klart som tusan the kids måste få chansen, det är inte det jag menar, bara att vi denna säsong när vi satsat på att gå upp direkt har varit i behov av att flera av de mer erfarna och etablerade spelarna levererade. Det fanns en anledning till varför man under sommarens transferfönster sökte med ljus och lykta efter spelare i åldern 25-30 som kunde gå in och leverera med en gång. Det förklarar också de namn som har hörts i diskussionen. Om de ”rykten” jag har hört stämmer var ÖIS nära eller i förhandlingar med ett knappt tiotal spelare under sommaren, men man nådde inte hela vägen fram.

      Nu visar jag min okunnighet (men jag har lagt av mig lite när det gäller kollen på Superettan eftersom SD stjäl så förbannat mycket tid) men hur många av våra konkurrenter spelar med mycket egna produkter? Peking har Armin Tankovic, Riki Cacic och Christopher Telo som fått en hel del förtroende i år. Visst, det köper jag, men det är samtidigt spelare som Shptetim Hasani, Russell Mwafulirwa, Imad Khalili, Mikael Lindskog och Daniel Bamberg som har dragit det tunga lasset. Inköpta och värvade legosoldater med år av erfarenhet. Man får inte missa det.

      Titta på hur det ser ut i övriga klubbar? Bajen kaosar ju av en enda anledning: att de har satsat alldeles för hårt på att gå upp med unga spelare (sedan att Michael Borgqvist verkar vara totally bonkers är ju en annan sak). Upp och ner, ner och upp, grisen gal i granens topp. Du fattar vad jag menar. Alla som någon gång har sett Mauro Saez Jarpa spela fotboll vet vad jag talar om. Killen är en svagare vänsterback än vad Alex Perreira var. Han skulle behöva stöd av hela den svenska insatsstyrkan för att kunna försvara sin kant. Och det finns fler exempel.

      Och hur ser det ut i Syrianska och BoIS. Inköpt, inlånat och relativt erfaret?

      Och när det gäller det där med hemvändare och b-lagsspelare håller jag helt med dig, även om det blev ganska lyckat med Anklev. Även när det gäller att snegla på Blåvitts modell håller jag med dig. Det är rätt väg att gå. Problemet där är väl bara att vi i nuläget ligger efter både Blåvitt och Häcken i attraktionskraft och här måste ÖIS göra någonting. Snabbt! Pratade lite med Tomas Östlund om detta i våras och man håller väl på och ser över hur man kan bli mer attraktiv som klubb för unga spelare. Det är rätt hård dragkamp om talangerna.

    • 1 september, 2010 @ 10:33 skepparkrans

      Självklart skall och kan inte hela laget bestå av egna produkter. Spetsen måste givetvis finnas.

      Min åsikt är däremot att när man värvar hem medelmåttor. Som inte ens alltid har plats på bänken, Och som förmodligen är på toppen av sin karriär. Se Christoffer Bengtsson, Dennis Johnsson, Mfl. Så kan man istället satsa på spelare ifrån vårt eget U-lag eller andra unga talanger. Ser hellre en hungrig Luka på topp som kan utvecklas än en avdankad föredetting med ”rutin”

      Kanske är det alldeles för naivt att satsa på att gå upp direkt. Jag trodde att ÖIS skulle klara det med tanke på att de nu har haft 2 säsonger med princip samma trupp på sig att spela ihop ett lag. Men tydligen inte.

      Men det kanske kan vara värt att bygga ifrån grunden så att man inte bara bygger toppen av ett isberg och stannar ett år i allsvenskan när man väl går upp.

      Problemet med attraktionskraften när det gäller att knyta till sig talangerna, borde ju också ligga i hur tydligt man vill satsa på dem. Tror många unga spelare, hellre skriver på ett kontrakt med ÖIS där de får spela ifrån start alla matcher i SE än sitter på bänken i två säsonger i blowit.

  6. 28 augusti, 2010 @ 20:18 Ökänd

    Håller helt med dig angående Zavadil.

    Svara

  7. 28 augusti, 2010 @ 20:41 Felix

    Imån vänder det, ett underbart komponerat mittfält och Alvaro i sin favoritposition, Perfekt! Nu jävlar, med Valter mot finrummet!

    Svara

  8. 28 augusti, 2010 @ 23:27 DK Gôtet

    Gôtt mos! ;-D

    Anklev på hb, Adam på vb, Gustavsson på offmitt och Alvaro på topp!

    4-1 till ÖIS!

    För ett RödBlått Göteborg!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se