Janne Carlsson: ”Viljan att vinna finns alltid”

Den viktiga matchen mot Syrianska blev lika jämn som man kunde förespå. Två mål inom fyra minuter, resten av matcher var ganska låst. Janne Carlsson ledde laget när Janne Andersson var tvungen att sitta på läktaren efter avstängning och Sambadefensiv bad Janne C att analysera spelet för oss.

Hur vill du sammanfatta matchen?

– Första halvlek är oerhört lågt tempo. Vi släpper ett enkelt mål efter en hörna, det är onödigt. Skönt att vi fick kvitteringen så snabbt, det hade varit jobbigt om vi tvingats jaga i andra. Vi var inte speciellt nöjda i paus, vi tyckte att vi hade för dåligt tempo i passningar, löpningar, i allting, så det kändes som det fanns mycket mer att ta ut.

– Jag tycker att vi börjar lite bättre i andra. Valter kommer in, vi vinner fler dueller och kan starta fler anfall – tyvärr kan vi inte utnyttja de anfallen. Vi brister för ofta i de små tekniska momenten i avgörande lägen, en passning, ett inlägg, ett mottag. Det är inte tillräckligt bra och vi kommer inte till de där heta lägena. Sedan är jag lite besviken, jag tycker att vi tar slut. Vi orkar inte springa, inte vinna matchen. Det var lite synd.

Viljan?

– Viljan i huvudet att vinna finns alltid, men det kändes som vi sprang och joggade lite för mycket. Vi trampade vatten och det hände ingenting. Valter orkade inte trycka upp och våra ytterbackar orkade inte heller som vi ville, så vi blev stående med fem spelare där bak och det kändes väldigt onödigt när de hade få spelare kvar så vi ville trycka upp och vinna den högre upp.

Spelade Syrianska som du tänkt dig?

– De spelade 4-4-2 och det brukar de inte göra, så det var lite annorlunda. De är skickliga passningsspelare och släpper man dem för långt ifrån sig, så är de duktiga.

Vad hände vid deras mål?

– Vi tappar markering, Markus har markering på Peter Ijeh som gör det väldigt bra – men det är enkelt ändå. Jag får kolla bättre på match-DVD:n hur det gick till, för jag ser bara att han är fri när han går upp och Markus är därifrån. Det är en tuff uppgift för Markus, men det får man lösa.

Var det rätt val?

– De har flera bra huvudspelare och vi valde detta. Är du med i ett lag så måste du klara av den här uppgiften. Det handlar inte om att vinna höjdduellen, det handlar om att se till att motståndaren inte vinner den, sedan har vi andra spelare som ska till att ta väck bollen.

Markus spelade fram till kvitteringen.

– Det var en revansch! En av få sekvenser med bra spel, en snabb omställning, ett jättefint pass ut till Pavel. Jag tyckte att det var lite stiltje i vårt spel där, så den kvitteringen var skön att få.

Varför så få riktigt heta målchanser?

– Vi får inte in bollen tillräckligt bra helt enkelt. Vi blir också lite statiska med våra forwards och står och väntar bakom mittback i stället för att ha lite rörelse och komma in framför. Ytan framför mittback 2 var ofta väldigt fri, så vi ville ha in forwards där, men vi lyckades inte och som jag sa förut; de tekniska momenten är lite för dåliga idag.

Var startuppställningen självklar?

– Vi resonerade och kände att det var den här startelvan vi skulle ha. Valter är inte färdig för att starta en match och Alex är precis tillbaka från skada så det var en ganska given elva.

Bytena, Alexander?

– Vi tyckte inte han kom rätt in i matchen, så han får ta nya tag. Tanken var att vinna duellerna i mitten. Vi tycker att Syrianska är sårbara för tidiga inlägg och vi ville få ut Markus på kanten för att få en bra fot som kunde leverera, tyvärr blev det inte tillräckligt ofta

Stabilare med Valter på mitten?

– Han vann fler dueller. Dinko Felic fick plocka ner en hel del bollar i första och Syrianska kunde starta sitt anfallsspel därifrån. I andra blev det inte lika frekvent (det hände några gånger, men så är det ju i en match). Valter gjorde ett bra jobb, sedan önskar vi att han kan bidra med fler saker framöver, men den biten gjorde han jättebra.

Jakob?

– Jakob är en kämpe och han producerar mycket bra ute på plan. Jag tyckte att han började trampa luft och han är fortfarande matchovan i de här sammanhangen. Får han bara spela sina matcher, så kommer det att bli jättebra till slut.

Danny?

– Han gjorde några ruscher, blev bara trött och fick kramp, så det är ingen fara.


'Janne Carlsson: ”Viljan att vinna finns alltid”' have 2 comments

  1. 9 augusti, 2010 @ 13:25 För kort som målvakt

    Någon annan än jag som tycker att JC växt under JA? Hans analys och kommentarer är vårdade och kritiken mot Markus känns på något märkligt vis konstruktiv (det där om att det inte handlar om att vinna höjdduellen, det handlar om att se till att motståndaren inte vinner den). När om vi rensar alla ”kompisar” till JC ur truppen så ska ni se att även han kommer att få skägg.

    Svara

  2. 9 augusti, 2010 @ 16:56 Martin Johansson

    Kanske. Jag funderar på om han inte lärde sig en hel del under Åge Hareide också. Som att det är OK att ta bladet från munnen och att vara kritisk till den egna insatsen och ge ”konstruktiv kritik” till spelare via intervjuer. Det där är ju annars något väldigt känsligt i Sverige. Känns för övrigt som att Janne har blivit lite skarpare sedan förra våren.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se