Nu är det väl revolution på gång?

OK, låt mig göra en sak klar från allra första början, merparten av den efterföljande texten är till större delen baserad på lösa rykten, allmänt prat och viskningar. Ni får helt enkelt ta det för vad det är och värdera information och innehåll därefter. Skyll inte på mig om allting inte stämmer exakt överens med verkligheten. Jag är bara budbäraren!

Vi börjar med den stora snackisen. Revolutionen. Enlig uppgift har det nämligen under den gångna veckan förts intensiva diskussioner uppe på ÖIS-gården om man kanske trots allt ska frångå 4-4-2 till förmån för 4-2-3-1!

Jepp, det stämmer, gott folk, vad ni hör just nu är jublet ute i stugorna! Sjövilt tjoande och tjimmande. Klackarna i taket! Fram med den finaste bjudspriten: Här ska firas! Äntligen har Janne Andersson och Janne Carlsson sett det som vi på läktarna har tjatat om under i stort sett hela säsongen. 4-4-2 med Álvaro Santos och Björn Anklev som forwardspar fungerar inte. Något nytt måste till!

Enligt de uppgifter jag har att gå på skulle en 4-2-3-1-uppställning innebära att Álvaro Santos får spela som ensam anfallare (om inte ett av de efterföljande ryktena stämmer). Enligt snacket på gården skulle det medföra att Santos kom lite högre upp i planen och att ÖIS därmed skulle kunna spela på ett lite annorlunda sätt med uppspel läggs med backen på Santos, som släpper tillbaka boll på rättvända spelare som kan komma med fart och utmana motståndarnas backlinje. Slut på tjongandet med andra ord. Detta samtidigt som det kunde innebära att Santos hann in i straffområdet innan anfallen hann avslutas. En vinnna-vinna-situation skulle man kunna säga.

Låt säga att det stämmer att våra två Jannar funderar på en övergång till 4-2-3-1, hur skulle då ett sådant mittfält se ut och vad händer med Björn Anklev? I min lilla inskränkta och insnöade värld ter det sig givet att Anklev inte har någon plats i en sådan mittfältsformation, utan att Anklev då får gå tillbaka till sin högerbacksplats. Som Boris Yelnikoff skulle sagt ”whatever works!”. Anledningen till detta är att jag vill ha in Markus Anderbergs speed och teknik till höger och Alex Perreiras inlägg eller Jakob Olssons ungdomliga dumspringande till vänster med Markus Gustafsson som släpande anfallare bakom Santos. Och vilka två spelare som borde ta de två defensiva positionerna behöver jag knappast nämna, inte sant? Halvguden och hans apostel!

Åter till ryktesspridningen, förutom en övergång från 4-4-2 till 4-2-3-1 sägs det att en bänkning av Álvaro Santos har diskuterats under veckan. Som de flesta av er känner till har Santos sett tung, trög och orörlig ut på sistone och under veckan som gått har Santos återigen inte kunnat träna för fullt utan mestadels lunkat runt och kört rehabiliteringsträning. Och inte fan blir man kvickare och mer alert av det. Om jag har förstått saker och ting rätt finns det dock skilda åsikter när det gäller en eventuell bänkning av Santos. Några är för, andra emot. Precis som det bör vara.

Om man utgår från vad vi fick se under dagens träningspass uppe på ÖIS-gården så är det dock ingen revolution på gång. I alla fall ingen stor sådan. Ingen övergång till 4-2-3-1. 4-4-2 ligger fast! Åtminstone ytterligare någon veckan. Inte heller ser det ut att bli tal om någon bänkning av Santos. Inte än i alla fall.

När laget avslutade dagens pass med spel över helplan bildade Santos och Björn Anklev anfallspar. I en 4-4-2-uppställning!

Jepp, det stämmer, gott folk, vad ni hör just nu är djupa suckar, ångestvrål och ilskna stön. Spritflaskor och glas som ställs in i skåpen igen. Hängsnaror och Tarkovski-filmer som plockas fram. Depressioner som åter går upp på högvarv.

Ett par förändringar och nyheter angående startelvan kan emellertid rapporteras. Att döma av dagens träning kommer Alex Perreira att peta Jakob Olsson till vänster på mittfältet och Steinthor Thorsteinsson kommer att spela från start till höger. Därutöver kan det rapporteras att Danny Ervik får förnyat förtroende på högerbacken och att Valter Tomaz är tillbaka i startelvan. Dock inte som mittfältare som jag vet att många av er vill se honom, utan som vänsterback. Valter blir därmed den fjärde spelaren som får pröva lyckan som vänsterback denna säsong.

Avslutningsvis har vi hört att…

… Pavel Zavadil kallar Steinthor för Island.
… Janne Andersson och Janne Carlsson ville värva en av Ljungskiles mest tongivande spelare under transferfönstret och att nämnde spelare – som har allsvensk rutin och varit dominant i Superettan under ett par år – ville flytta hem till Göteborg, men att Dick Last och ÖFAB tackade nej och valde att köra på Steinthor Thorsteinsson istället.
… Tommy von Brömsen har ryggskott och lär bli borta en längre tid.
… även Jonathan Lindström är skadad i nuläget.
… Alexander Mellqvist haltade under dagens uppvärmning och hade svårt att ta i för fullt i maxlöpningarna.
… Álvaro Santos hinner in i boxen två gånger av tio när ÖIS ställer om snabbt.
… ÖIS hade chans att värva Muhamed Bangura redan i vintras, men att man då valde att passa eftersom man var tveksam till om han höll tillräckligt hög kvalitet.


'Nu är det väl revolution på gång?' have 19 comments

  1. 13 augusti, 2010 @ 13:44 För kort som målvakt

    Som ÖISare i exil är det exakt denna form av information (skvaller) jag vill ha. Mina öron är för små för att få in snacket från Göteborg – stort tack till dig Martin. OBS, ingen ironi. Låt mig sammanfatta så att jag förstår ryktena rätt: antingen blir det förändring eller så blir det ingen förändring? Är detta rätt? :P Angående värvningen av Steinthor så får väl historien utvisa om Janne X 2 eller Last+ÖFAB fick rätt. Bangura låter dock onekligen som en karamell som vi inte fick smaka på. Skit i det, han kanske skulle floppat i ÖIS, vad vet vi om det? Avslutningsvis lite OT; Partik Sjöberg och Emma Gren måste väl ändå vara klubbens största floppar någonsin? :D

    Svara

    • 13 augusti, 2010 @ 13:55 John

      haha

    • 13 augusti, 2010 @ 14:11 Voldemort

      Det är väl många som har floppat i Öis genom åren så det får vi väl se med den gode Steine. hade dock hellre tagit smedberg-dalence alla dagar i veckan….känns som om det kan bli en publikfest med långa inkast i typ två matcher. Annars var han ovanligt vek tycker jag för att vara islänning och ta 130 i bänk….Last och ÖFAB ser väl att dom kan sälja honom vidare till någon PL klubb….då får det nog hända grejer!

      Ang 4-2-3-1 så är det inte en dag för tidigt om det skulle bli så. Jag tycker det vi spelar nu inte är annat än gammal blåvitt fotboll. Och då skall vi veta att dom spelar mer varierat än vad vi gör nu. Så vem är tråkigast i stan egentligen? Ändra nu! Bänka buffeln! Att hinna in i straffområdet 20% av anfallen är fan inte ok. Killen är ju trasig i hela kroppajäveln. Det är ju bättre att spela honom som inhoppare de sista 20.

  2. 13 augusti, 2010 @ 14:45 fabbe

    Katastrof att man ej väljer smedberg. Är ju lätt top 5 i superettan. Nu får steine helt annan press från min sida iallafall

    Svara

  3. 13 augusti, 2010 @ 15:45 Jettreno

    Jag hoppas innerligt att det goda ryktena stämmer och att vi blir en vinstmaskin utav Guds like resten av säsongen. Annars börjar jag nog nästan gråta, precis som så många andra gånger som ÖIS gjort mig besviken…

    Svara

  4. 13 augusti, 2010 @ 16:40 Björn

    katastrof att inte värva Smedberg

    Svara

  5. 13 augusti, 2010 @ 17:35 kaffekoppen

    Avslutningsvis har vi hört att…..

    pz kontrakt går ut innan ev. kvalmatch kommer spelas.

    Svara

    • 13 augusti, 2010 @ 19:07 John

      seriöst ??

    • 14 augusti, 2010 @ 15:05 kaffekoppen

      Helt seriöst, ja. Tyvärr.

    • 14 augusti, 2010 @ 23:59 John

      Det måste ju Dick fixa då annars blir det svårt i kvalet

    • 15 augusti, 2010 @ 00:05 Martin Johansson

      Det är uppenbart att vi måste hinna ifatt Sundsvall så att vi slipper kvala. Fyra raka vinster innan Giffarna kommer på besök är ett måste. Och det är inte omöjligt! Fatta vilket läge ÖIS har om man kan greja det. Sundsvall kommer vara sjukt stressade när de kommer till Gamla om ÖIS lagt sig i slagläge (inom tre poäng) till den matchen.

    • 15 augusti, 2010 @ 16:53 Sjögräs

      Kan man fixa ett 2-matcherskontrakt?

  6. 13 augusti, 2010 @ 17:37 okänd

    Får se hur bra islänningen lyckas, men det vore ju ingen högoddsare om det visade sig att dicks beslut var helt år helvete :(

    Svara

  7. 13 augusti, 2010 @ 19:42 Dr. Gniden

    Var det MSD det gällde alltså? Då får man ju verkligen hoppas att rätt beslut är fattat! Kan det ha varit andra faktorer som gjorde att valet föll på Steine. Ekonomi? Men kul ändå att man var intressesad av MSD, det visar att klubben fortfarande har ambitioner, trots allt…

    Svara

    • 13 augusti, 2010 @ 21:35 Danny E

      Eller så visar det vem/vilka som styr de sportsliga förutsättningarna. Tränarna vill ha en spelare. Företagsledningen säger nej och köper istället en annan yngre spelare med landslagsmeriter. Sannolikt mer lättsåld eller det är nog vad man tänker sig. Känns inte som att Janne Andersson har fått rätt inledning i klubben.

  8. 13 augusti, 2010 @ 21:43 Mendel

    Åter igen bra jobbat Martin! Och med både Bob Hund- och Woody Allen-citat i samma text så skiner man ju upp lite extra! Se upp så att inte något stort journalistpris rasar över dig!

    Svara

  9. 14 augusti, 2010 @ 03:05 SB

    Klubben har självklart ambitioner som är i paritet med vad som finns i kassan.
    Lägg inte för stor press på Steinthor. Han skall antagligen vara en del av stommen i SE nästa år när Santos, Pavel och antagligen någon mer är borta. Som jag tidigare sagt: framtiden ligger hos Anderberg, Luka och Jakob. Låt dem blomma!

    Svara

  10. 14 augusti, 2010 @ 13:48 Ailton Fan

    Köp Smedberg efter säsongen

    Svara

  11. 14 augusti, 2010 @ 16:12 Rompan

    Fan vad trött jag är på Öis 4-4-2 spel. Precis som någon tidigare skrev ser ut som Blåvitts tjong fotboll från 80-talet. Man kan inte annat än instämma.

    Byt spelsystem omedelbart 4-4-2 kommer inte ta oss till Allsvenskan.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se