Operation: Zůstaň, Pavle!

Vi Öisare har en fin tradition av att hylla våra hjältar. Av att visa uppskattning för spelare som har betytt mycket för klubben. Ära den som äras bör! I första hand tänker man på hyllningarna till Sören Börjesson, Anders ”14 säsonger i Sällskapet och ett enorm ÖIS-hjärta – Prytzan, du är en levande legend” Prytz och Agne ”En rödblå legend” Simonsson. För att inte tala om de vackra spelarporträtten i derbyt mot Blåvitt säsongen 2003 eller den gång som över 200 Öisare åkte ner till Köpenhamn för att hämta hem Marcus Allbäck.

Alla ögonblick som gör en oerhört stolt att vara Öisare. Det är stil, finess och klass, helt enkelt.

En hyllning till Anders Prytz - En av de stora under 2000-talet.

Pavel Zavadil är förvisso ingen Agne Simonsson, men nog är han värd vår uppskattning

Magnus Källander hyllas av klacken på Gamla Ullevi

Dags att visa Pavel Zavadil vad klubbkänsla kan betyda

Säsongen 2010 är förvisso inte slut än, men fan vet om vi inte börjar kunna skymta upploppsrakan där borta runt hörnet. Vi här på Sambadefensiv tycker därför att det är hög tid att dra i gång något som vi har valt att kalla för Operation: Zůstaň, Pavle!

Det är nämligen så att efter den här säsongen går Pavel Zavadils kontrakt ut. Och vi vill gärna se en förlängning. Under de senaste tre åren har Pavel varit ÖIS absolut mest pålitliga och värdefulla spelare. Han har gjort 71 matcher i den rödblå tröjan. Samtliga från start. Det är faktiskt så att han har startat alla matcher som han inte har varit skadad eller avstängd. Aldrig nött bänk. Han har också stått för 36 poäng, 11 mål och 25 assist. Och som ni kunde se i gårdagens match mot Ängelholm har han många assist kvar i sin högerfot. Under de år som Pavel har varit i klubben har han vuxit som spelare: när han kom till ÖIS var han en spelare som gärna spelade i en fri roll till vänster på mittfältet, men i dag är han ÖIS speldirigent i något mer tillbakadragen roll på det centrala mittfältet.

Med tanke på att Pavels kontrakt går ut efter säsongen tycker vi att det är dags att visa Pavel hur mycket han betyder för klubben och oss supportrar och hur gärna vi ser att han stannar ytterligare säsonger i Rödblått. Alla ni som var på Starke Arvid Arena i söndags vet hur Pavel sken upp som om livet log sitt allra vackraste leende när hela ståplatsläktaren stämde upp i: ”Pavel! *klapp-klapp-klapp* Pavel! *klapp-klapp-klapp* Pavel! *klapp-klapp-klapp*”.

Som ett första led i Operation Zůstaň, Pavle! (Stanna Pavel!) har vi startat en insamling för att köpa in en tjeckisk flagga som ska hängas upp vid sektion L3 (Levande/Aktiv sittplats). Allt för att visa vår uppskattning för Pavel Zavadil.

Vill du lämna ett bidrag till denna insamling gör du detta genom att sätta in pengar på Swedbank, kontonummer: 84 80 – 6 903 768 019 7. Märk din insättning med PAVEL (i meddelanderaden).

En tjeckisk flagga kostar 415 kronor exklusive moms och frakt. Eventuellt överskott kommer att användas för ytterligare aktioner för att visa Pavel vår uppskattning och försöka få honom att förlänga kontraktet med ÖIS.

Om du har några frågor eller funderingar kring insamlingen kan du maila oss på Sambadefensiv.


'Operation: Zůstaň, Pavle!' have 36 comments

 1. 5 augusti, 2010 @ 15:52 Rude Boy

  Jag tror man böjer Pavel vi uppmaning. Alltså ”Pobyt Pavle!”
  Ska kolla med Steken.

  Svara

  • 5 augusti, 2010 @ 15:55 Martin Johansson

   OK, körde Goggle-translations.

  • 5 augusti, 2010 @ 21:54 Krüddan

   Det är vokativ och borde heta just Pavle, historiskt sett åtminstone, men bäst att kolla med urinvånarna ty ibland finns det små egenheter.

  • 5 augusti, 2010 @ 21:57 Martin Johansson

   OK, Kryddski, du borde ju veta! Jag ändrar till en början och så får vi kolla upp det ordentligt.

  • 5 augusti, 2010 @ 23:36 Krüddan

   Jag mailar någon gammal kollega och bohemist i morgon så blir det rätt!

  • 6 augusti, 2010 @ 06:40 Martin Johansson

   Det låter bra. Hör av dig när du har ett besked. :-)

  • 6 augusti, 2010 @ 09:12 Krüddski

   Nu ska du få höra:

   Så til setningen. Det må hete ”Zůstaň, Pavle!” (”pobýt” med imperativ ”pobu ď” er ingen dårlig kandidat, men resultatet ville nok ikke bli ønskverdig, for riktignok betyr det også ”stanna” men bare en liten stund).”

   Se till att få de diakritiska tecknen rätt nu Martin.

  • 6 augusti, 2010 @ 09:47 Hox

   Ska det vara så här komplicerat röstar jag för en svensk skylt istället:)

  • 6 augusti, 2010 @ 10:17 Bellman

   När man google-översätter Zůstaň blir det ”bo”.

   Tja, Pavel får gärna bo hos oss :)

  • 6 augusti, 2010 @ 10:21 Martin Johansson

   Jag tror att folk som sitter på slaviska språk på Göteborgs universitet vet vad de sysslar med. Du kan sannolikt vara lugn.

  • 6 augusti, 2010 @ 10:32 Krüddski

   Svaret kommer drån en disputerad adjunkt i tjeckisk litteratur som undervisar i tjeckiska och polska vid Gbg universitet. Är det någon som vill diskutera meningen vidare så kan jag förmedla kontakten, inga problem.

  • 6 augusti, 2010 @ 11:31 Mikael Carlsson

   Hahaha! Krüddski: Det var nog den bästa ”in your face-kommentar” jag har läst på länge. :D Vi har dock ett potentiellt Tjeckiskt språk-battle på G!

  • 6 augusti, 2010 @ 12:35 Bellman

   :)

  • 10 augusti, 2010 @ 15:23 Pavel

   Ta det lugn,”Pavle zustan” är helt rätt,det ska vara precis som det står i titel på artikeln.

 2. 5 augusti, 2010 @ 16:49 Samuel

  Helt rätt! Den snubben gör 50 procent av öis! Han är fantastiskt

  Svara

 3. 5 augusti, 2010 @ 17:12 Jens Z

  Rude Boy> Kolla också så att översättningen av ”stanna” inte betyder motsvarande ”sluta springa” eller något annat dumt.

  Svara

 4. 5 augusti, 2010 @ 17:33 Bellman

  Det här är ju strålande, jag ska minsann sätta in en peng omedelbart!!

  Svara

 5. 5 augusti, 2010 @ 18:00 -----

  haha sjukt bra initiativ. Skriv vad ni vill att det skall stå på eventuell banderoll så skall jag se till så allt blir rätt, är halvtjeck själv osv…

  Svara

 6. 5 augusti, 2010 @ 18:38 Dr. Gniden

  Kolla med nån som kan tjeckiska, så det blir helt rätt. Vi har inte råd att klanta till en sån grej. Jag litar inte på Googleöversättningar för fem öre… eller tjeckiska språket heller för den delen. :)

  Svara

  • 5 augusti, 2010 @ 18:49 Martin Johansson

   Lugn, lugn, lugn. En sådan miss gör vi inte. Vi har satt vår bästa man på jobbet. :-)

 7. 5 augusti, 2010 @ 19:50 Bellman

  vilka mått har den tänkta flaggan?

  Svara

 8. 5 augusti, 2010 @ 21:47 Martin Johansson

  560 kronor inne. Flaggan är därmed i hamn. Ytterligare pengar som kommer in kommer att gå till andra aktioner för att övertyga Pavel om att han ska stanna i ÖIS.

  Svara

  • 5 augusti, 2010 @ 21:55 timberhochmandie

   Strålande! Om vi tänker att någon med annan bank än Swedbank har skickat pengar så borde det ju fortfarande finnas lite på väg.

  • 5 augusti, 2010 @ 22:00 Martin Johansson

   Kanske det kanske. Det är bara att hoppas. Vore kul att göra något riktigt stilfullt för Pavel. Det är han värd.

 9. 5 augusti, 2010 @ 21:50 Bosse

  Utmärkt idé! Bidrag kommer.

  Svara

 10. 5 augusti, 2010 @ 22:48 Felix

  Då Jag är uder arton kan jag tyvärr inte föra över pengar med mitt kort men lämnar gärna kontanter om det går, kommer de att ske nån form av insamling på arenan, eller liknande så även vi yngre kan bidra?

  Svara

  • 6 augusti, 2010 @ 06:44 Martin Johansson

   Felix, jag tror inte det just nu. Kanske framöver om det blir något som man vill arbeta vidare med. Till början satsar vi ju flaggan och den är redan i hamn. Sedan har det ju diskuterats andra saker, men av förståeliga skäl råder det skilda meningar om Pavel är ”värd” ett ”eget” tifo. Å andra sidan, alla former av engagemang är välkomna, så om du eller någon annan vill hålla i det praktiska kring en insamling på Gamla Ullevi är det helt OK. Personligen har jag svårt att hinna det i samband med match då det är en massa annat som ska hinnas med också.

 11. 5 augusti, 2010 @ 22:51 Tomas Levin

  Det är flera spelare som har utgående kontrakt. Kan det möjligen vara så att ÖIS väntar till man vet vilken serie som är aktuell innan man agerar…

  Svara

  • 5 augusti, 2010 @ 22:54 timberhochmandie

   Som förra året… Då man väntade tills man visste vilken serie som gällde, och vilken tränare som gällde. Undrar om de inte väntade tills de första spådomarna om sommarvädret kom också…

 12. 6 augusti, 2010 @ 08:25 MML

  Helt rätt initiativ! Pavel MÅSTE stanna

  Svara

 13. 6 augusti, 2010 @ 14:04 Samuel

  Hur mycket pengar har det kommit in? Blir det en banderoll också kanske?:)

  Svara

  • 6 augusti, 2010 @ 16:01 Martin Johansson

   Nu börjar det ramla in rejält med kulor. Flera små, ett halvstort och ett stort bidrag. I nuläget ligger vi på 3160 kronor. Det blir med andra ord en flagga och en bra slant över till en eller flera andra aktioner för att visa Pavel vår uppskattning.

   Det är med andra ord lika bra att vi börjar diskutera hur pengarna kan användas på bästa sätt. Skicka in era förslag till Sambadefensiv så håller vi en omröstning på forumet inom någon/ra vecka/or.

   Och ni kom ihåg att sprida ordet om insamlingen. Ju fler som är med och engagerar sig desto bättre.

   Det finns även en tråd för att diskutera vad de insamlade pengarna ska användas till på vårt forum.

 14. 6 augusti, 2010 @ 15:25 timberhochmandie

  Den nya översättningen ser onekligen ännu krångligare ut än den gamla… :-o Kan man få det fonetiskt?

  Svara

  • 12 april, 2014 @ 05:52 Topher

   No more s***. All posts of this quitlay from now on


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se