Aug 052010
 

Vi Öisare har en fin tradition av att hylla våra hjältar. Av att visa uppskattning för spelare som har betytt mycket för klubben. Ära den som äras bör! I första hand tänker man på hyllningarna till Sören Börjesson, Anders ”14 säsonger i Sällskapet och ett enorm ÖIS-hjärta – Prytzan, du är en levande legend” Prytz och Agne ”En rödblå legend” Simonsson. För att inte tala om de vackra spelarporträtten i derbyt mot Blåvitt säsongen 2003 eller den gång som över 200 Öisare åkte ner till Köpenhamn för att hämta hem Marcus Allbäck.

Alla ögonblick som gör en oerhört stolt att vara Öisare. Det är stil, finess och klass, helt enkelt.

En hyllning till Anders Prytz - En av de stora under 2000-talet.

Pavel Zavadil är förvisso ingen Agne Simonsson, men nog är han värd vår uppskattning

Magnus Källander hyllas av klacken på Gamla Ullevi

Dags att visa Pavel Zavadil vad klubbkänsla kan betyda

Säsongen 2010 är förvisso inte slut än, men fan vet om vi inte börjar kunna skymta upploppsrakan där borta runt hörnet. Vi här på Sambadefensiv tycker därför att det är hög tid att dra i gång något som vi har valt att kalla för Operation: Zůstaň, Pavle!

Det är nämligen så att efter den här säsongen går Pavel Zavadils kontrakt ut. Och vi vill gärna se en förlängning. Under de senaste tre åren har Pavel varit ÖIS absolut mest pålitliga och värdefulla spelare. Han har gjort 71 matcher i den rödblå tröjan. Samtliga från start. Det är faktiskt så att han har startat alla matcher som han inte har varit skadad eller avstängd. Aldrig nött bänk. Han har också stått för 36 poäng, 11 mål och 25 assist. Och som ni kunde se i gårdagens match mot Ängelholm har han många assist kvar i sin högerfot. Under de år som Pavel har varit i klubben har han vuxit som spelare: när han kom till ÖIS var han en spelare som gärna spelade i en fri roll till vänster på mittfältet, men i dag är han ÖIS speldirigent i något mer tillbakadragen roll på det centrala mittfältet.

Med tanke på att Pavels kontrakt går ut efter säsongen tycker vi att det är dags att visa Pavel hur mycket han betyder för klubben och oss supportrar och hur gärna vi ser att han stannar ytterligare säsonger i Rödblått. Alla ni som var på Starke Arvid Arena i söndags vet hur Pavel sken upp som om livet log sitt allra vackraste leende när hela ståplatsläktaren stämde upp i: ”Pavel! *klapp-klapp-klapp* Pavel! *klapp-klapp-klapp* Pavel! *klapp-klapp-klapp*”.

Som ett första led i Operation Zůstaň, Pavle! (Stanna Pavel!) har vi startat en insamling för att köpa in en tjeckisk flagga som ska hängas upp vid sektion L3 (Levande/Aktiv sittplats). Allt för att visa vår uppskattning för Pavel Zavadil.

Vill du lämna ett bidrag till denna insamling gör du detta genom att sätta in pengar på Swedbank, kontonummer: 84 80 – 6 903 768 019 7. Märk din insättning med PAVEL (i meddelanderaden).

En tjeckisk flagga kostar 415 kronor exklusive moms och frakt. Eventuellt överskott kommer att användas för ytterligare aktioner för att visa Pavel vår uppskattning och försöka få honom att förlänga kontraktet med ÖIS.

Om du har några frågor eller funderingar kring insamlingen kan du maila oss på Sambadefensiv.

Bookmark and Share

  36 Responses to “Operation: Zůstaň, Pavle!”

 1. Jag tror man böjer Pavel vi uppmaning. Alltså ”Pobyt Pavle!”
  Ska kolla med Steken.

  • OK, körde Goggle-translations.

   • Det är vokativ och borde heta just Pavle, historiskt sett åtminstone, men bäst att kolla med urinvånarna ty ibland finns det små egenheter.

    • OK, Kryddski, du borde ju veta! Jag ändrar till en början och så får vi kolla upp det ordentligt.

     • Jag mailar någon gammal kollega och bohemist i morgon så blir det rätt!

      • Det låter bra. Hör av dig när du har ett besked. :-)

      • Nu ska du få höra:

       Så til setningen. Det må hete ”Zůstaň, Pavle!” (”pobýt” med imperativ ”pobu ď” er ingen dårlig kandidat, men resultatet ville nok ikke bli ønskverdig, for riktignok betyr det også ”stanna” men bare en liten stund).”

       Se till att få de diakritiska tecknen rätt nu Martin.

      • Ska det vara så här komplicerat röstar jag för en svensk skylt istället:)

      • När man google-översätter Zůstaň blir det ”bo”.

       Tja, Pavel får gärna bo hos oss :)

      • Jag tror att folk som sitter på slaviska språk på Göteborgs universitet vet vad de sysslar med. Du kan sannolikt vara lugn.

      • Svaret kommer drån en disputerad adjunkt i tjeckisk litteratur som undervisar i tjeckiska och polska vid Gbg universitet. Är det någon som vill diskutera meningen vidare så kan jag förmedla kontakten, inga problem.

      • Hahaha! Krüddski: Det var nog den bästa ”in your face-kommentar” jag har läst på länge. :D Vi har dock ett potentiellt Tjeckiskt språk-battle på G!

      • Ta det lugn,”Pavle zustan” är helt rätt,det ska vara precis som det står i titel på artikeln.

 2. Helt rätt! Den snubben gör 50 procent av öis! Han är fantastiskt

 3. Rude Boy> Kolla också så att översättningen av ”stanna” inte betyder motsvarande ”sluta springa” eller något annat dumt.

 4. Det här är ju strålande, jag ska minsann sätta in en peng omedelbart!!

 5. haha sjukt bra initiativ. Skriv vad ni vill att det skall stå på eventuell banderoll så skall jag se till så allt blir rätt, är halvtjeck själv osv…

 6. Kolla med nån som kan tjeckiska, så det blir helt rätt. Vi har inte råd att klanta till en sån grej. Jag litar inte på Googleöversättningar för fem öre… eller tjeckiska språket heller för den delen. :)

 7. vilka mått har den tänkta flaggan?

 8. 560 kronor inne. Flaggan är därmed i hamn. Ytterligare pengar som kommer in kommer att gå till andra aktioner för att övertyga Pavel om att han ska stanna i ÖIS.

 9. Utmärkt idé! Bidrag kommer.

 10. Då Jag är uder arton kan jag tyvärr inte föra över pengar med mitt kort men lämnar gärna kontanter om det går, kommer de att ske nån form av insamling på arenan, eller liknande så även vi yngre kan bidra?

  • Felix, jag tror inte det just nu. Kanske framöver om det blir något som man vill arbeta vidare med. Till början satsar vi ju flaggan och den är redan i hamn. Sedan har det ju diskuterats andra saker, men av förståeliga skäl råder det skilda meningar om Pavel är ”värd” ett ”eget” tifo. Å andra sidan, alla former av engagemang är välkomna, så om du eller någon annan vill hålla i det praktiska kring en insamling på Gamla Ullevi är det helt OK. Personligen har jag svårt att hinna det i samband med match då det är en massa annat som ska hinnas med också.

 11. Det är flera spelare som har utgående kontrakt. Kan det möjligen vara så att ÖIS väntar till man vet vilken serie som är aktuell innan man agerar…

  • Som förra året… Då man väntade tills man visste vilken serie som gällde, och vilken tränare som gällde. Undrar om de inte väntade tills de första spådomarna om sommarvädret kom också…

 12. Helt rätt initiativ! Pavel MÅSTE stanna

 13. Hur mycket pengar har det kommit in? Blir det en banderoll också kanske?:)

 14. Den nya översättningen ser onekligen ännu krångligare ut än den gamla… :-o Kan man få det fonetiskt?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>