På allmän begäran: Mer skvaller & en första koll på Julian Stahler [UPPDATERAD]

Ni bad om det! Mer skvaller alltså. Och vi ser inte någon anledning att inte ge er, kära läsare, vad ni ber om. Så här kommer lite allmänt och löst skvaller kring Sällskapet samt en första koll på det amerikanska nyförvärvet Julian Stahler som i kväll gjorde debut när U21-laget mötte BK Häcken uppe på ÖIS-gården. Men vi inleder den här texten med lite skvaller. Hoppas att ni blir nöjda nu.

Vi kan till en början avslöja att en liten fågel har viskat i vårt öra att Pavel Zavadil och Dick Last i dag satte sig ner vid förhandlingsbordet för att diskutera Pavels kontraktssituation. Om snacket rörde en förlängning på dagar (ryktet om att Pavels kontrakt går ut den siste oktober) eller år (som i en förlängning till 2012) är dock oklart. Av den vackra fågelsången framgick dock att Pavel trivs bra i ÖIS och att han verkligen vill stanna i klubben. Och tydligen handlar det inte om huruvida ÖIS spelar i Superettan eller i Allsvenskan nästa säsong utan Pavel är intresserad av att stanna även om det inte blir uppflyttning i år. Snacka om härligt kvitter!

****

Och efter den stora nyheten – det riktigt heta skvallret – har vi en mer allmän iakttagelse. Det är nämligen så att när ÖIS i går spelade mot Landskrona BoIS befann sig den gamla läktardarlingen Jeffrey Aubynn på Landskrona IP:s läktare. Och inte nog med det, Aubynn såg även matchen tillsammans med Dick Last, Joakim Geigert, Benny och Ulrika Rosén. Då drar givetvis snacket i gång med en gång. Vi vet alla att Aubynn var intresserad av att flytta hem till Göteborg och ÖIS redan förra säsongen, men att det då inte blev någonting. Vi vet också att Malmö fortfarande är skyldiga ÖIS åtminstone en utlåning efter Ola Toivonen-affären där ÖIS blev garanterade att få låna tre spelare av Malmö inom en snar framtid. Om vårt minne inte sviker oss har ÖIS bara lånat Big Sammy Barlay från Malmö, vilket borde innebära att man har ytterligare en eller två tjänster att utkräva från Skåneklubben. Och inte fan vore det fel att låna in Jeffrey Aubynn för resterande nio matcher. För om vi ska vara ärliga har vår vänsterkant varit iskall denna säsong och vi vet alla vad Jeffrey kan erbjuda om han får vara hel och är på spelhumör. Källor med insyn i Malmö FF bedömer också att det inte är helt osannolikt att Jeffrey vill lämna Malmö då han mestadels får nöta bänk bakom Jimmy Durmaz och Guillermo Molins.

Tre scenarion rangordnade efter sannolikhet:

1. Jeffrey är bra polare med Dick Last, Ulrika Rosén och Joakim Geigert. ÖIS är Jeffreys gamla lag. ÖIS spelar i Landskrona. Jeffrey åker upp till Landskrona från Malmö för att se ÖIS och för att hänga med Dick, Rosén och Jocke G. Inget mer med det.

2. Jeffreys karriär går mot sitt slut och han har tidigare försökt få komma hem till ÖIS. Han vill därför hålla kontakten med klubben och åker upp för att representera (enligt uppgift går Jeffreys kontrakt ut efter säsongen, men det är oklart om det stämmer).

3. ÖIS vill låna Jeffrey av Malmö FF under resten av säsongen.

Och alternativ 3 kan vi glömma då samma regler gäller för utlåning som för övergång. Jeffrey Aubynn kan vi med andra ord glömma. I alla fall denna säsong. Enligt people-in-the-know var det Jeffrey Aubynn själv som ville komma upp till Landskrona för att kolla på ÖIS match. Så där ja, då lägger vi det roliga ryktet åt sidan.

****

Avslutningsvis har vi också tagit en första koll på det amerikanska nyförvärvet Julian Stahler. OK, det är kanske inte helt fair mot en 18-årig att utsättas för en hårdgranskning redan i första b-lagsmatchen, men när klubben ändå har valt att slå på stora trumman och blåsa upp en värvning till Tipselitlaget, som man har gjort i det här fallet, tycker vi ändå att det är på sin plats att kasta ett öga på killens debut i den rödblå tröjan. Dessutom har killen visat framfötterna på a-lagets träningar. Självfallet blir man då nyfiken. Skulle inte ni bli det?

Så vad fick vi då se i dag. Ja, om man ska vara ärlig, inte mycket. Stahler fick 25 till 30 minuter på sig att visa upp sig när han kom in som högerbreddare istället för Niclas Elving. Och vid första anblick såg han ut som en typisk Öisare. Omkring 170-175 centimeter och smal som en ål. Tunn, riktigt tunn. Påminde en hel del om Nicolas Sandberg i sin kroppsliga disposition. Men skenet kan som vi alla vet bedra. Stahler visade sig vara tuffare och hårdare än vad man kunde ana när man först fäste blicken på honom. Under sin knappa halvtimme stod han upp bra på sin högerkant och efter lite inledande nervositet där han bland annat drällde ut både en, två och tre bollar över sidlinjen repade han mod. Mest imponerande var en aktion i matchens slutskede där Stahler glidtacklade till sig bollen ungefär tio meter utanför Häckens straffområde och när han sedan kom in som tvåa i nästa duell tryckte han till sin motståndare rejält och trängde sin in framför och vann tillbaka bollen. Därefter vände han upp och serverade Mikael Odin ett riktigt bra skottläge strax utanför straffområdet. Tyvärr var inte Odin på alerten utan valde att spela en slapp passning ut till Alex Perreira. I övrigt kan det väl sägas att det såg ut som att Stahler hade fin spelkänsla och hyfsad precision i passningarna. Han hade bland annat en väldigt fin djupledssmekning fram till Linus Högberg i slutet av matchen som var värd ett bättre öde. Överlag en lovande debut och vi hoppas få se unge Stahler i a-laget inom kort.

****

Och när det gäller matchen mellan ÖIS och BK Häcken kan det rapporteras att ÖIS tog ledningen i matchen efter att Alex Perreira uppvaktat Häckens målvakt med ett distansskott och Nicolas Sandberg gjorts ner bakifrån när han skulle raka in returen i öppet mål. Straff och varning till en Häckenförsvarare. Straffen rullade Alexander Mellqvist in. Hur kyligt som helst. Häckens målvakt dök åt vänster och Mellqvist bredsidade in 1-0 i det högra hörnet. Ta notis, Álvaro Santos!

Bara några minuter därefter gjorde ÖIS också 2-o efter att Adam Eriksson tjongat upp en boll mot Luka Mijaljevic som vann sin närkamp och fick vidare bollen till Nicolas Sandberg som i sin tur spelade tillbaka på en rättvänd Alexander Mellqvist. Mellqvist avancerade några meter innan han spelade tillbaka till Sandberg som strax utanför straffområdet slängde i väg ett något oväntat skott som tog Häckens målvakt, Damir Mehic, på sängen och som också letade sig in i målvaktens högra hörn. Påpassligt och rätt snyggt faktiskt.

I den andra halvleken tog Häcken över i stort sett allt spel och ÖIS hade inte mycket mer än en och annan kontring. I och för sig inte helt ofarliga. Häcken hade dock sina chanser att reducera och kvittera. Bland annat hade Vinicius två frilägen som han brände. Vid det första friläget stod i och för sig Victor Skoglund för ett riktigt modigt ingripande då han kastade sig in framför en sopren Vinicius för att peta bort bollen. Visst, det såg ut som att Skoglunde klippte Vinicius över smalbenen, men domaren valde att fria. En straff per match räcker. Vid det andra friläget satte Vinicius bollen i ribban och ÖIS fick undan returen genom Adam Eriksson. Häcken skulle dock få sin reducering lite senare genom Josef Karlsson som stänkte in bollen resolut bakom Victor Skoglund. Mot slutet av matchen låg sedan Häcken på för en kvittering men för en gång skull stod ÖIS upp bra och redde ut stormen. Seger med 2-1 mot tabellefyran är inte så illa pinkat med tanke på hur det har sett ut i tidigare matcher under året.


'På allmän begäran: Mer skvaller & en första koll på Julian Stahler [UPPDATERAD]' have 24 comments

  1. 17 augusti, 2010 @ 21:52 Jettreno

    Det här måste vara en av de positivaste texterna som kommit fram den senaste tiden. Aubynn i ÖIS igen hade bara varit gött och lägg till att det verkar som Zava skriver på ett nytt kontrakt. Bara det gör mig ruskigt glad!
    Men att U-21 vinner i derbyt och att den unge Amerikanen verkar vara en liten pärla gör den här texten helt fantastiskt trevlig att läsa.
    Nu gäller det väl bara att hoppas att ryktena stämmer och att Amerikanen inte bara hade flyt i sin första match.

    Svara

  2. 17 augusti, 2010 @ 22:29 Rompan

    vart var Steine idag han hade behövt en match för att bli varm i kläderna

    Svara

    • 17 augusti, 2010 @ 22:32 Martin Johansson

      Han var inte med i truppen efter att ha spelat 28 minuter i går. Glöm inte att han fick pingislunga och mjölksyra. Han behövde nog återhämta sig. Jag är mer undrande över vad som hände med Christofer Bengtsson som skulle spelat från start, men som aldrig kom till spel.

    • 17 augusti, 2010 @ 23:18 Tomas Levin

      Enl öis.se: ”Pga av att ÖIS hade för många överåriga spelare med fick Christofer Bengtsson stå över matchen. Hans plats på högerbacken togs som synes av Pontus Otterstedt.”

  3. 17 augusti, 2010 @ 22:31 Rompan

    Låna Aubynn nu för fan så att det händer något med kryssen

    Svara

  4. 17 augusti, 2010 @ 23:36 Krilliano

    Om Aubynn är ett lån så är det bara o köra. Om Pavel förlänger så ser det ljust ut för framtiden. Kids växer till sig. Stommen finns kvar. Kan bli bra även om det inte blir uppgång i år.

    Svara

  5. 17 augusti, 2010 @ 23:51 Vi ska tillbaka

    Plötsligt låter allt Underbart ! (:

    Svara

  6. 18 augusti, 2010 @ 09:10 Bob Dobalina

    Alltså, jag är lite kluven till Jeffrey Aubynn. Visst är han en lysande fotbollsspelare när vi har flyt och medvind. Men jag kommer mest ihåg honom som en diva och gnällgubbe (med kraftiga skadeproblem). Det var inte sällan som Jeff började hänga med huvudet och kritisera sina lagkamrater bara för att inte passningarna satt på hans fötter. Dessutom lämnade han Sällskapet högst osnyggt. Men om han kommit ner på jorden och håller sig hel, så välkomnar jag ett lån. Lägg dock inga stora summor på att köpa honom.

    Angående Zava så har han varit vår överlägset viktigaste spelare de senaste säsongerna. Frågan är om vi supportrar har visat hur mycket vi uppskattar honom i laget? Kanske läge att hylla honom med en stor banderoll så snart han signerat det nya kontraktet?

    Svara

    • 18 augusti, 2010 @ 09:18 Danny E

      En först hyllning/vädjan kommer på fredag. Förhoppningsvis kommer det också mer framöver.

    • 18 augusti, 2010 @ 09:20 Voldemort

      Hylla honom med en stpor banderoll redan nu på fredag så kanske han skriver på kontraktet…. bättre agera än reagera ;-)

    • 18 augusti, 2010 @ 09:21 Voldemort

      .. 2 minuter för sen. My apologies… :-)

    • 18 augusti, 2010 @ 10:26 timberhochmandie

      Ah… En Leinar. ;-) (Kolla bara vad man lär sig mycket på Sambadefensiv!)

  7. 18 augusti, 2010 @ 09:50 DK Gôtet

    Kan ÖIS byta ut låne löftena från mff, till pengar? Säg 500.000 per spelare..

    En skadefri och motiverad Aubynn är givetvis en fantastisk förstärkning! :-D

    KRIGA ÖIS!!

    Svara

  8. 18 augusti, 2010 @ 12:03 Rompan

    Varför lånade Öis inte Aubynn innan fönstret stängde???

    Svara

  9. 18 augusti, 2010 @ 13:15 jeppe

    då får vi hoppas att så många som möjligt sluter upp på fredag då. Lite pinsamt om 20 pers står och ska hålla upp en banderoll lixom…

    Svara

  10. 18 augusti, 2010 @ 13:38 Hox

    Om någon letar efter ett av mina inlägg så har jag raderat det. Det var tänkt som en rolig kommentar, men eftersom några misstolkade (eller ansåg att det kunde misstolkas) som mobbning så plockade jag bort det.

    Svara

    • 18 augusti, 2010 @ 15:39 Danny E

      Bra Hox! Det snackas nämligen på stan om att Pavel brukar surfa in på Sambadefensiv då och då. Din dialog var kul, men mer för avslutningen med Dicks kommentar om sitt jobb. Tycker som sagt att det här skämtandet om Pavels svenska är onödigt. Kul men onödigt.

    • 18 augusti, 2010 @ 21:50 Voldemort

      Instämmer. Mycket kul men som sagt…..på gränsen. Önskar jag kunde vara lika klok som Du, Hox.

  11. 18 augusti, 2010 @ 13:39 Douglas

    Jaha de var de ryktet…. Om ja fattat saken rätt men lånade inte öis Holmberg från Gais för två år sedan och det var inte medans transferfönstret var öppet eller minns jag fel??

    Svara

  12. 18 augusti, 2010 @ 14:41 Krilliano

    Inte för att det är mycket till skvaller men jag såg Bildsköne Bengtsson idag på Korsvägen vid tvåtiden. Han såg pigg ut. : )

    Svara

  13. 18 augusti, 2010 @ 20:30 timberhochmandie

    Ingen som har varit uppe på ÖISgården och kan skvallra lite om vilket spelsystem det har tränats på de senaste dagarna??

    Svara

  14. 19 augusti, 2010 @ 00:05 Anonym

    Skvallret om Pavel gör att man blir glad! Hoppas att han trivs mycket bra med Öis och oss. Han har verkligen utvecklas sen han kom. Öis viktigast spelare idag på planen.Han ger allt idag både framåt och bakåt,samt kan hålla i bollen. Han är värd mer kärlek från oss.
    Imorgon skall vi stötta Falkenberg då dom möter Landskrona. Det är gratis inträde imorgon kan jag meddela om någon är sugen. Landskrona gör allt för att få med så många supportrar som möjligt.
    Kära vänner vi kan väl hjälpas åt att bjuda med en eller flera personer till GRATIS MATCHEN på fredag. Det skulle ju vara bra mot sponsorer , trevlig i tvrutan med en folkfylld Gamla Ullevi,och inte minst för stämningen och att spelarna känner stöttning från läktaren Är det någon som vet när insläpp börjar på Gamla Ullevi på Fredag?

    Svara

  15. 19 augusti, 2010 @ 12:36 Anonym

    Lite skvaller om Falkenberg FF som kämpar för nytt kontrakt, deras ”skyttekung” Daniel Alexandersson borta i flera veckor en sargad ljumske. Synd i kväll ,men kommer inte till Gamla Ullevi den 24 aug i matchen mot oss heller, vilket är bra för oss.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se