Spelarbetyg ÖIS – Syrianska FC 1-1

Oavgjort. Oavgjort. Oavgjort. Oavgjort. Oavgjort. Oavgjort. Oavgjort. Oavgjort. Oavgjort. Oavgjort. Oavgjort. Oavgjort.

Melodin har hakat upp sig. Precis som spelet. Två tredjedelar långa – meningslösa – bollar och en tredjedel längs med backen. Och maken till långsamt och uddlöst spel har vi inte sett sedan våren 2009. I gårdagens 1-1-match mot Syrianska FC var Valter Tomaz Jr:s comeback det enda glädjeämnet. Nej, den här matchen och det här spelet gör vi bäst i att glömma. Göm skiten längst ner i minnesbankens skrivbordslåda, du vet, den där lådan där du förvarar de allra mest pinsamma minnena från tonåren och den där julfesten på jobbet då du fick en och två stänkar för mycket innanför västen. Glöm skiten. Göm skiten. Nu! För din egen skull.

Ni röstade dock fram följande tre spelare till matchens lirare:

 1. Pavel Zavadil 55 procent
 2. Valter Tomaz Jr 23 procent
 3. Markus Gustafsson 8 procent

Innan du gör allt detta kan du i och för sig passa på att läsa dagens spelarbetyg. Den här gången är betygen satta av Johan Gellerman, Martin Johansson, Mikael Carlsson och Tomas Levin. Debut i betygssättningssammanhang gör även skribenten Bellman. Kommentarerna är i första hand Bellmans, Martins och Mikaels.

Peter Abrahamsson 3 (samtliga 3)

I gårdagens match sattes inte Peter Abrahamsson på allt för stora prov. Åtminstone inte om man räknar bort Martin Vunks friläge i den 88:e minuten och Yussuf Salehs mörsare strax innan. Räddningen på Vunks avslut var helt matchavgörande. Prisa gud för det. Precis så vill vi att en målvakt ska agera. Eller som Dennis Jonsson sa efter matchen om Vunks friläge: ”vi har ju Peter där bak som är otroligt bra och jag var egentligen inte orolig när de fick den chansen”. Sant, så sant. DJ vet verkligen vad han snackar om. I övrigt kan man bara konstatera att Peter var chanslös på Syrianskas mål. En försvarsmiss som bara inte får hända. Och det går inte heller att kräva att Peter ska agera superman varje match. En bra dag på jobbet helt enkelt och kanske har vi blivit lite för bortskämda med Peters reflexräddningar. Kanske är han värd ett högre betyg? Det enda vi kan önska oss är väl att Peter hade lite mer pondus i arbetet bakom backlinjen. Men men, det kommer säkert med tiden.

Danny Ervik 2,2 (Mikael 3, Bellman, Johan G, Martin & Tomas 2)

Danny Ervik gör det ändå helt okej. Visst, han går bort sig rejält ett par gånger och springer sig slut på 75 minuter, men han står också för ett antal riktigt fina brytningar och en snygg passning fram till Mellqvist. Inledde matchen avvaktande, men spelade upp sig efter hand och redde ut sin högerkant på ett helt OK sätt. Kanske att han blandar och ger lite väl ofta och är väl ännu inte den spelare som ska hålla i taktpinnen under uppspelsfasen. För då blir det bara långa bollar på Bengt… förlåt, vi menar förstås Björn. I gårdagens match stod Ervik för ett antal helt meningslösa långbollar och visade en grym ovilja att spela upp bollen snabbt på Mellqvist. Gör gärna om, och gör gärna rätt framöver.

David Leinar 2,6 (Martin, Mikael & Tomas 3, Bellman & Johan G 2)

David Leinar inledde matchen mot Syrianska på ett fint sätt, men stod sedan för ett oförlåtlig ingripande vid Syrianskas ledningsmål, då han missbedömer bollbanan och missar bollen, vilket friställer Ijeh som kan nicka i mål. Det är svårt att redogöra för vem som ska göra vad vid hörnan, men sannolikt ska Leinar ”zona” och gå på boll, medan Markus Gustafsson ska plocka bort Ijeh. Dess värre lyckas varken David eller Markus med sin uppgift och Syrianska får ett billigt ledningsmål. Skit också! Men också så typiskt för årets upplaga av ÖIS. David var i övrigt den av mittbackarna som syntes mest, både i positiv och i negativ bemärkelse. Hamnade dessutom allt för ofta på mellanhand och blev då tvingad att reda ut saker under tidspress vilket inte alltid gav ett önskvärt resultat.

Dennis Jonsson 2,4 (Martin & Tomas 3, Bellman, Johan G & Mikael 2)

Vissa vill ha det till att Dennis Jonsson i går var ringrostig som ett gammalt bensinlock på en sönderkörd Volvo 740. Andra tycker att han gjorde en relativt bra match med tanke på att han varit borta från startelvan sedan matchen mot Falkenbergs FF som spelades den 17:e maj. Dennis Jonsson var helt enkelt ett rätt svårbedömd spelare i gårdagens match. Det ska dock sägas att det märktes att Jonsson till viss del saknar det tempo som krävs för att hänga med i svängarna. Givetvis måste man spela matcher för att få upp det, men vi tycker ändå att Dennis borde ha den rutinen vid det här laget att han vet att det gäller att vara på tårna hela matchen igenom för att det inte skall bli onödiga risker bakåt. Tenderade att falla alldeles för tidigt och skapade därmed stora luckor mellan sig själv och David Leinar.

Christofer Bengtsson 2,2 (Mikael 3, Bellman, Johan G, Martin & Tomas 2)

Oj oj oj. Bildsköne Bengtsson borde kanske ta ett extraknäck som bartender eller som croupier, för att blanda och ge är något som han verkligen kan. Utan att blinka! Han varvade solklara glidtacklingar med huvudlösa tjuvrusningar. I gårdagens match klarade Bengtsson av det defensiva spelet – till skillnad från senaste matchen mot Ängelholm. Troligen mycket beroende på att han inte alls var lika delaktig i anfallsspelet i matchen mot Syrianska. En sak är klar och det är att vi skulle behöva ytterbackar som klarar av att både gå med i anfallen och ändå hänga med i det defensiva spelet. Varken eller håller inte. Verkligen inte. Bengtsson kan dock förlåtas för sin svaga insats då han trots allt vikarierade på vänsterbacken, vilket inte är hans naturliga position. Med tanke på det så gjorde han inte bort sig för fem öre.

Alexander Mellqvist 2,2 (Mikael & Tomas 3, Bellman & Martin 2, Johan G 1)

Nja, någon högerytter är han inte den gode Alexander Mellqvist. Han må ha spelat på positionen tidigare, men i går rosade han inte marknaden. Helt osynlig så när som på den fina nedtagningen och friläget i den åttonde minuten. Kanske för att han fick så få bollar att jobba på. Istället fick Mellqvist stå och se på när David Leinar och Danny Ervik tjongade långt på Álvaro Santos och Björn Anklev. Fan vad kul! Måste ha varit en härlig kväll på jobbet för Mellqvist. Skönt för honom att han blev utbytt i paus.

Pavel Zavadil 4 (samtliga 4)

Ja, vi får säga det igen. Vad vore ÖIS utan Pavel i dagsläget? Det är bara att inse att Pavel är en kapellmästare bland tondöva och falskspelande förstaklasselever. I går var Pavel också hackspetten i Kalles Ankas jul. Han fanns överallt och var inblandad i precis allting som ÖIS presterade framåt. Och via en perfekt förstatouch visade han kyla när han stensäkert placerade in kvitteringen och visade att han inte bara en passningsspelare utan även en målskytt av rang. I övrigt gjorde han vad han kunde för att mana på övriga spelare att driva upp tempot. Han krigade till sig bollar över hela mittfältet och fördelade dem vidare. Spindeln i nätet. Visst, han misslyckades då och då, men sett över det stora hela så byggde ÖIS nästintill allt offensivt spel kring den buttre tjecken med glimten i ögat. Tacka högre makter för det! Synd att vi inte har nio andra spelare som rör sig lika ihärdigt och villigt över plan som Pavel. Då kanske hade vi kanske vunnit åtminstone varannan match.

Markus Gustafsson 2,8 (Bellman, Johan G, Mikael & Tomas 3, Martin 2)

Herregud vad rädd man kan vara om benen. I Superettan håller det inte att doppa stortån i vattnet för att känna om det är kallt eller varmt. I Superettan hoppar man i. Direkt! Skit i om det är is på vattnet. Lite smärta får man tåla. Är du en man eller en mus? I Superettan måste man våga gå in och smälla på. Rejält. Köra Valter Tomaz Jr-stilen! Det går inte att uppträda som en from pilgrim som bara vänder andra kinden till när han åker på en propp. Markus Gustafsson skulle verkligen må bra av att få bo ett par veckor hemma hos någon riktigt elak djävel. En Roy Keane-typ. Så att pojkvaskern kunde tuffa till sig lite. Lära sig att använda kropp och att gå in tufft i situationerna. Sätta sig i respekt. Spelet finns där. Mer än väl. Det såg vi inte minns vid 1-1-målet. Vilken klockren framspelning. Riktigt ögongodis! En smekning och Pavel är fri. För att inte tala om aktionen innan där han öppnar upp hela Syrianskas vänsterkant. Underbart! Tappar dess värre sin markering på Peter Ijeh vid Syrianskas 1-0-mål. Å andra sidan kan man ju undra vilken hjärnkirurg som satte Gustafsson på Peter Ijeh. Det är nästan så att man kan tro att vissa personer missade ÖIS bortamatch mot Syrianska.

Jakob Olsson 2,2 (Tomas 3, Bellman, Johan G, Martin & Mikael 2)

Nja, i går fick inte Jakob Olsson till det riktigt. Gjorde inte på något sätt och vis någon dålig insasts, men var inte alls lika delaktig i spelet som senast mot Ängelholm. Innan matchen mot Syrianska sa Jakob till Studio ÖIS att han var konditionsstark och att han skulle springa sönder Syrianskas högerkant. Tyvärr fick vi inte se så mycket av den saken. Jakob sprang förvisso mycket, men någon ungdomlig sönderspringning kan man knappast tala om. Man får ändå ge Jakob kredd för hans sätt att vårda bollen utan att tjonga iväg den när han blir trängd. Men när orken tryter så har han fortfarande rätt svårt att hålla koncentrationen. Kanske var Jakob lite övertänd efter sin fina match i onsdags. Nu är det bara att hoppas att han inte har peakat formmässigt som en dagslända utan att han faktiskt håller i och fortsätter att träna på och hålla spelet uppe, för med lite mer flyt än i dagens match så kan vi ha ännu en ”Second Coming” i laget.

Björn Anklev 1,7 (Martin, Mikael & Tomas 2, Johan G 1,5, Bellman 1)

Björn Anklev verkar dess värre vara helt ur form. Åtminstone som anfallare. Krutet i bössan är blött och han verkar ha stora problem med att hitta de rätta löpvägarna, då han, varje gång bollen lyfts in i straffområdet, befinner sig någon helt annanstans än där bollen dimper ner. Sista tio gjorde han dock en helt okej insats på högerbacken, och det är frågan om det inte är dags att flytta ner Anklev igen och ge Luka chansen från start. Så vitt vi kan se måste eran som ”partner in crime” med Santos ta slut nu. Efter matchen mot Syrianska så kan vi alla konstatera att Björn och Álvaro inte fungerar tillsammans. Björn jobbar på sitt håll och Alvaro på sitt. Aldrig jobbar de tillsammans. Anklevs egen förklaring till det var att motståndarna är på Álvaro så hårt att Björn måste chansa i sina löpningar. Kanske är det dags att se vad som händer om man bänkar Santos till förmån för Luka Mijaljevic eller så får man satsa på att spela Santos som ensam anfallare och Anklev som högerback. Det kan ju knappast bli sämre? Något måste i alla fall till för nu har det gått sex matcher utan att superduperanfallsparet har gjort mål. Och det håller faktiskt inte.

Álvaro Santos 1,8 (Bellman, Martin, Mikael & Tomas 2, Johan G 1)

Till skillnad från Björn Anklev så befinner sig Álvaro Santos ofta på rätt ställe, men när han väl får bollen så går det på tok för låååååååååååångsamt. Insatsen i gårdagens match var rätt svag sett till vad man kan förvänta sig av en man som har kostat omkring nio miljoner och som drömmer om spel i de större ligorna. Visst. Han spelar i Superettan nu. Visst, det gör han. Och det lag han spelar i verkar samla på kryss, men det försvarar inte att man gång efter annan står på hälarna och tittar på när både första- och andrabollar dyker upp i den yta du befinner dig. Visa lite killerinstikt. För. Helvete. Allt kanske inte är perfekt om man heter Alvaro Santos, men man måste ändå försöka förvalta de chanser som man får. Det är det som man har betalt för. Nej, just nu går det på tok för trögt för Santos och han kanske har han sett sina bästa dagar.

Valter T Junior 2,8 (Bellman, Johan G, Martin & Tomas 3, Mikael 2)

Valter Tomaz Jr tar 500 kilo i bänkpress. Valter Tomaz Jr käkar spelare som Joakim Hagernäs till frukost. Valter Tomaz Jr dricker bensin. Valter Tomaz Jr går på vatten. OK, vi kanske överdriver en aning, men visst tusan var det härligt att se Valter tillbaka på plan! Det var dock inte lika härligt att se att just nu orkar han inte mer än 45 minuter i Superettantempo. Snack om pingislunga. Tillbaka till löpspåret. För. Helvete. Å andra sidan, what the heck! Valter saxar ned motståndare precis som i gamla goda dár! Inbytt i paus istället för Alexander Mellqvist. Tog över rollen som defensivt ankare på mittfältet och raderade nästan ut Dinko Felic ur matchen. Precis så ska det se ut! Med hjälp av Valter kunde ÖIS inledningsvis få lite mer tryck på Syrianska. Skönt! Trots att det fattas en del innan vi kan räkna med att få se Valter i högform så bidrog han i går med en sak som blev ganska så uppenbar när han fick bollen – split vision. Valter räds inte att dra bollen längre än till närmaste gubbe och han ser de ensamma spelarna på andra sidan och vågar slå den där öppnande krossen. Om nu bara precisionen och konditionen kunde bli lite bättre, ja då djävlar, då lär ÖIS börja plocka trepoängare igen. Fan vad härligt!

Alex Perreira 1,2 (Johan G 2, Bellman, Martin, Mikael & Tomas 1)

Vi är inte helt hundra på det här, men vi tror att det är förbjudet enligt brasiliansk lag – §4 i det 3:e kapitlet av den brasilianska grundlagen om vi inte minns helt fel – att vara så oteknisk som Alex var i gårdagens match. Fy tusan vad plottrig, förvirrad och medioker man kan vara när man inte är på rätt humör. Uppträd som ett proffs för du får betalt som ett. Kom in i matchen för att slå tidiga inlägg. De första fyra misslyckades fullständigt. F-U-L-L-S-T-Ä-N-D-I-G-T-!-!-! Därefter satte han ett hyfsat. Ett av fem är inte OK, då kan man lika gärna sitta kvar på bänken och götta sig. Alexs kvalitet på planen ska vara att slå vassa inlägg, men när han inte lyckas med det är han inte till någon nytta. Nej, det här håller inte för startelvan.

Luka Mijaljevic 1,75 (Johan G, Martin & Tomas 2, Mikael 1)

Synd. Tänk om Luka Mijaljevic hade fått lite fler bollar att jobba på och tänk om han hade avgjort till ÖIS favör. Tänk om. Tänk.


'Spelarbetyg ÖIS – Syrianska FC 1-1' have 15 comments

 1. 9 augusti, 2010 @ 09:24 Bellman

  Är lite osäker på om jag håller med om betyg och kommentarer idag… ;)

  Svara

 2. 9 augusti, 2010 @ 09:37 Voldemort

  Jag är rädd för att santos inte passar med Luka heller. Det är lika bra att slänga in Nico bredvid honom. För dom lär väl aldrig ta ut santos? Det kanske är dags med en banderoll från klacken typ ”BÄNKA BUFFELN”

  Svara

 3. 9 augusti, 2010 @ 09:44 Danny E

  Klart som fan de måste våga plocka bort Santos nu. Chansa med Björn och Luka en match. För att se vad det ger. Santos kan behöva vila. Vem vet, kanske kan han ta fyra eller fem löprundor i Delsjön då.

  BÄNKA BUFFELN!

  Svara

 4. 9 augusti, 2010 @ 10:11 tml

  Brukar alltid vara någon spelare som man inte haft samma syn på men denna gången så hade jag satt exakt samma betyg som dig Martin.

  KLOCKERS!

  Sen är jag en förespråkare för 4-5-1 (eller 4-2-3-1 eller vad man nu vill kalla det) med Santos ensam där uppe. Han är bra på att agera ”target” och får han ha en Zavva släpandes bakom sig att sätta tillbaka bollen på så tror jag det blir bra. Då kan Zavva sätt ut bollen på en Anderberg som håller bollen liiite för länge, vilket är kanon för då hinner Santos in i boxen lagom tills bollen kommer in ;)

  Ser man till förra året så ”shapa” det till sig ordentligt när Hareide gick över till 4-5-1, känner att vi tappat igen när vi gått tillbaka till 4-4-2 dennas sägong. Men som du rapporterat så verkar JA vara en 4-4-2-lover så jag antar att jag får fortsätta drömma…

  Till sist: Igår kändes det verkligen som att Ervik försökte spela till sig ett framtida kontrakt i Blåvitt. Fan va mycket långbollar!!! Men, om inte jag minns helt fel så har JA tidigare önskat ett rakare spel (dvs långbollar) när det regnar. Så jag tror Ervik fått order om att söka Anklev med den långa raka bollen så ofta som det går… Jävligt tråkigt i vilket fall som helst….

  Allez!

  Svara

  • 9 augusti, 2010 @ 10:24 Voldemort

   Det verkar som om det regnar i varje match som Öis spelar då vi har fler syndare än Ervik…. ;-)
   Det är väl tyvärr så att man spelar samma spel som 2007- 2008 och det stavas janne C. Jag är inte lika förtjust i santos som renodlad target. Han fixar det men är bra mycket bättre spelare i boxen. Som target är han ok när bollen kommer på backen för tillbakaspel men att ligga på bollar som kommer 2.7 meter upp i luften är tufft i längden för en som är 1.78…

  • 9 augusti, 2010 @ 12:00 Martin Johansson

   Haha! Jag får skylla på Bellman, Johan, Mikael och Tomas, det är deras fel att du håller med oss i dag. ;-)

   Santos är väl OK som ”target” när han får bollen längs med marken. I går hade han ju ett par fina tillbakasläpp. I luften är han inte lika stark. Kanske var det bollarna han fick att jobba med i går. I vanliga fall brukar han kunna suga ner några på bröstet, men i går blev det nästan bara skarvar i djupet.

   Och Markus Anderberg måste komma tillbaka. Vi behöver hans snabbhet. Bara att hoppas att vi får ut åtta matcher till av Anderberg. Det kan räcka för kvalplats.

   Håll mednom att det vattnas lite i munnen när man tänker på ett mittfält bestående av Valter, Pavel, Vandraren och en formtoppad Alex Perreira. Då skulle det väl vara själva fan om vi inte öste in mål. Med von Brömsen bakom Alex kan det fungera.

 5. 9 augusti, 2010 @ 10:25 Mikael Carlsson

  Tempo, tempo, tempo. Aumentar la velocidad!

  Hade ÖIS bara spelat lite snabbare fotboll än att t o m Skalman hade hunnit med sålänge inte mat- och sovklockan ringde så hade Syrianska fått mumsa Ullevigräs rätt så tidigt i matchen. Syrianska fick rätt mycket att säga till om tidigt i matchen, men det är för att vi tappar innermittfältet totalt. Hade man där krigat till sig bollarna och spelat mer framåt och framförallt spelat ett snabbare passningsspel på fötterna så hade saken varit biff.

  Våga bänka Alvaro nästa match. Enda anledningen till varför man har funnit sig i att han finns på plan trots trögheten är ju för att han har varit farlig när väl chanserna dyker upp vid hans fötter. Efter gårdagens match så står det klart att han både är trög och ogiftig när det hettar till. Sånt har vi tillräckligt med i laget och då är det bättre att låta Luka öva på att hitta mål och slipa till spelet. Luka känns som Blixten i jämförelse med Santos i dagsläget.

  Svara

  • 9 augusti, 2010 @ 10:31 Voldemort

   Så sant, så sant….

   BÄNKA BUFFELN!

 6. 9 augusti, 2010 @ 12:02 LA

  ”Å andra sidan kan man ju undra vilken hjärnkirurg som satte Gustafsson på Peter Ijeh. Det är nästan så att man kan tro att vissa personer missade ÖIS bortamatch mot Syrianska .” Den var bra ! ! Mer höjdbollar på Anklev/Santos alla utan Jannarna ser att det inte fungerar…

  Svara

 7. 9 augusti, 2010 @ 12:54 Anonym

  Håller med om allt.

  Bra spottat att Jackie-O värnar om bollen i varje situation. Inte många spelare i dagens ÖIS som gör det, han har lite spelsinne och det är uppfriskande att se. Tyckte han värderade de flesta situationerna förbaskat bra. Lite mer löp och offensiva initiativ och han hade lätt hoppat upp ett snäpp i betyg för mig.

  Även bra spottat om Valters splitvision. Oj vad vi behöver en gubbe som vågar/kan vända på spelet och på så sätt få upp lite tempo och skapa ytor.

  Valters comeback på hemmaplan förövrigt en av säsongens höjdpunkter so far.

  Svara

 8. 9 augusti, 2010 @ 13:54 okänd

  Tycker faktiskt att vi skötte första halvlek ganska ok. Tempomässigt var det fattigt, precis som ni skriver, men det var fler än jag själv som satt på läktarn som kommenterade det faktum att det var BETYDLIGT färre långbollar och allmänt tjongspel än vanligt. En av de som spelade lungt och metodiskt från start (passivt? :S) var Ervik.

  Man är ju annars van att se det ack så vanliga, stressiga, tjongandet. Speciellt bland de yngre spelarna och de som för en gång skull får chansen att spela från start. Nej, jag tycker vi gjorde det bra första halvlek. Kändes även som att ÖIS ägde betydligt mer boll och lyckades hålla i bollen bättre än vanligt.

  Andra halvan av matchen finns inte så mkt att säga om. Vi tappar mkt av det vi hade i fösta, vilket var synd, då jag tror vi hade kunnat sätta ett till liknande mål som vi gjorde i första om vi bara väntat ut och tråkat sönder Syrianerna. Ungefär som Barca och Spanien brukar tråka sönder sina motståndare :D

  Förövrigt: In med Luka, flytta ner Anklev till högerbacken. Kan Ervik spela på vänsterbacksplatsen? Isf skulle vi ju kunna sätta Bengtsson på första bästa tåg till Sibirien!

  Svara

  • 9 augusti, 2010 @ 16:50 Martin Johansson

   Jag tyckte att matchen inledningsvis påminde en hel del om matchen mot Bajen. Jag hade good vibrations and shit, men så missade The Second Coming markeringen och Mitt-namn-är-tvåa-på-bollen bollen och Den Girige gjorde 0-1. I övrigt vill jag påpeka att jag förde statistik över uppspelen i den här matchen och ÖIS spelade åtminstone 66 procent av uppspelen långt och i luften under den första halvleken. Bara så att vi vet. Om du har rätt i din iakttagelse betyder det att ÖIS vanligtvis spelar uppemot 80-90 procent av uppspelen långt i vanliga fall.

  • 9 augusti, 2010 @ 23:32 okänd

   hehe vet inte riktigt, känns som att jag alltid har en väldigt egen syn på matchbild och individuella prestationer, iaf jämfört med dig och andra från sambadefensiv ;)

   Det är dock inte helt omöjligt att det faktiskt var mycket långbollar även i gårdagens match.

   Det är väl å andra sidan inte heller omöjligt att vi vanligtvis spelar ”långt” 80-90% av gångerna :D

  • 10 augusti, 2010 @ 18:06 Martin Johansson

   Det stämmer säkert att vi ser eller lägger olika saker på minnet efter en match. Vi har alla våra egna käpphästar och perspektiv. Klart att våra åsikter och upplevelser därmed skiljer sig åt. Inget lustigt det. Snarare är det bra eftersom det ger underlag för diskussion och sköna trätor.

   Och det här med långbollarna, jag bestämde mig för att vara anal och förde därför statistik över samtliga ÖIS uppspel. För merparten av dessa gjorde jag även en kortare anteckning om vad de led till. Nedan följer ett kort utdrag:

   L2 (Långt uppspel nummer 2): DL (David Leinar) slår in en hög, lång boll bakom SFC:s backlinje. BA (Björn Anklev) springer offside.

   L3: DE (Danny Ervik) slår en hög boll upp till AS (Álvaro Santos) som AS sätter under kontroll. Görs ner. FSOPH (Frispark offensiv planhalva).

   L4: CB (Christofer Bengtsson) slår en boll mot ytan bakom SFC:s högerback. Högerback nickar ut till inkast ca. 10-15 meter från OSO (Offensivt straffområde).

   K4 (Kort uppspel nummer 4): DE rullar upp på AS som direkt blir av med boll till SFC

   L9: DE tjongar mot löpande BA. BA når inte. SFC tar hand om boll. Sätter PI (Peter Ijeh) i en-mot-en-läge med DL.

   L11: CB sätter en lång boll rakt i gapet på SS (Suleman Sleyman). Får dock inkast med sig på OPH.

   K6: PZ (Pavel Zavadil) sätter upp kort på fötterna på AS. AS spelar tillbaka till PZ. PZ drar sig ut mot högerkanten och slår inlägg CF (Christian Frealdsson) plockar enkelt.

   L18: DL slår bollen till inspark för SFC.

   L23: DE spelar in boll bakom SS. BA rycker loss och får med sig hörna.

 9. 9 augusti, 2010 @ 13:57 Anonym

  Öis spelartrupp och ledare har nu 10 matcher och vissa på varför dom skall spela i Allsvenskan eller vara ett lite mer än mitten lag i Superettan. Eller om dom skall göra reklam för Stena Line och kryssa vidare. Betygen vissar ju också idag att vi inte har några allsvenska spelare förutom Pavel och Peter då man inte kan få ett betyg under 3 för att vara godkänd för allsvenskan.
  Sen syns ju att vi kommer behöva varenda spelare framöver och ALLA måste göra sitt bästa att förberedda sig för match form och inte slappna av utan vara med på tårna inte bara den interna konkurrensen. För rätt som det är är någon avstängd ,sjuk eller skadad. Sen sa vi i vår familj redan i Öis-Jön. att Björn inte förstår vad Santos tänker ,de har inte samma fotbollstänk. Det klickar inte, samt att Alvaro inte är vad han varit som i fornstora dagar tyvärr. Mackan behöver få lite snälla tuffa tacklingar på träningarna av lagkramraterna för att gå framåt i sin utveckling.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se