Steinthor efter första matchen med ÖIS

Vårt nyförvärv från Island, Steinthor Freyr Thorsteinsson, debuterade idag för ÖIS i U21-matchen mot IFK Göteborg. Han fick visa upp sig under första halvlek och vi tog chansen att höra vad han tyckte efter första framträdandet i röd tröja nummer 13.

Steinthor Thorsteinsson springer ut till sin första match i ÖIS-tröjan. Foto: Gudmund Svansson, Pixbild

Sambadefensiv vill också passa på att hälsa dig välkommen till ÖIS och Göteborg.

– Tack, det är jättekul att vara här.

Då har du avverkat dina första 45 minuter med ÖIS.

– Det var en bra halvlek, jag blev lite överraskad av att det var så pass hög klass på en b-match.

Din egen insats?

– Det gick ok trots allt. Jag är inte på topp ännu, så det var lite trögt. Men det är skönt att komma igång och få chansen att lära känna sina lagkamrater och känna på spelet. Har flugit en del fram och tillbaka mellan Sverige och Island, så jag har missat många träningar. Men jag brukar kunna komma i form ganska snabbt, så om några matcher bör det vara betydligt bättre – man får bygga upp det gradvis

Steinthor går in hårt i alla dueller. Foto: Gudmund Svansson, Pixbild

Är du aktuell för startelvan mot Ängelholm?

– Jag är redo att spela i morgon om jag får chansen, men än så länge har jag bara fått reda på att jag skulle göra en halvlek i U21-matchen, sedan får vi se vad som händer.

Dina inkast väckte jubel bland publiken.

– Det är en grej jag började med i ungdomslaget och har fortsatt med sedan dess. Tränaren behövde nån som kunde kasta långa inkast och när det visade sig att jag kunde göra inkasten med volt, så valde han mig. Jag tror att ÖIS kan göra en del mål på dessa. Förra säsongen kom fyra mål till efter mina inkast.

Steine gör ett av sin spektakulära monsterinkast med handvolt. Foto: Gudmund Svansson, Pixbild

Varför valde du ÖIS?

– ÖIS är en stor och klassisk klubb även om man är en ”slumrande jätte” just nu, men jag tror på laget och förhoppningsvis så går vi upp i år. Jag skulle inte välja en dålig förening.  Jag tänkte att det var dags att ta chansen nu, jag är trots allt 25 år. Det fanns flera olika klubbar som var intresserade, men de andra ville vänta till efter höstsäsongen och det tyckte jag inte var bra.

Vilka andra klubbar har du haft erbjudan ifrån?

– Det vill jag hålla för mig själv, det fanns intresse från Allsvenskan – men då skulle det som sagt dröja till efter säsongen och man vet ju aldrig om det blir av då.

Nån mer anledning?

– Det var en dröm för mig att komma ut och få spela fotboll på heltid. På Island var jag halvproffs, kombinerade fotbollen med jobb på sommaren och med studerande resten av året. Nu får jag chansen att träna två gånger om dagen och träna på mina svagheter – om jag har några (skratt) .

Vilka skulle det vara?

– Det får Janne bedöma, jag tränar på det han säger att jag behöver.

Vad är dina starka sidor då?

– Snabbhet, blick för spelet och långa inkast. Jag brukar vara hyfsad på omställningar också.

Känner du som nyförvärv extra tryck på dina axlar?

– Klart att det är en viss press. Man tar hit mig för att försöka ändra på något, men vi har ett bra lag och skulle vi inte gå upp denna säsongen så blir det nästa i stället. Jag såg ÖIS-Degerfors och vi spelade ut dem helt och hållet, trots att de ligger trea i serien, och borde vunnit mycket större. Det är också starkt att bara förlorat två matcher.

Kan du vara den målskytt som behövs också?

– Nej knappast, jag kan nog göra några mål, men är mer en framspelare. Vad jag sett av Anklev och Santos så ska det räcka långt.

Kommer det att räcka hela vägen för ÖIS?

– Det här är ett bra lag. Kan vi byta ut några kryss mot vinster och se till att få 2-3 segrar på rad, så ska vi i alla fall vara med i toppen.


'Steinthor efter första matchen med ÖIS' have 5 comments

  1. 3 augusti, 2010 @ 22:53 Jettreno

    Gillar Steinis svar riktigt mycket! Det känns som att han har precis den attityd vi behöver till det här laget.
    Det här kan bli något stort grabbar…

    Svara

  2. 4 augusti, 2010 @ 00:06 SB

    Det är jävligt ovanligt att jag är infantil, naiv och orealistiskt positiv, men jag misstänker att det kan bli en stor bromance (om än ensidig) mellan mig och Steinthor. Låt oss fucking hoppas det iaf.

    Svara

    • 4 augusti, 2010 @ 06:27 Jettreno

      Och jag känner på mig att du kommer få konkurrens från mig gällande den där bromancen.

  3. 4 augusti, 2010 @ 06:32 Jettreno

    Kom på att bara det faktum att han var och fingrade på nummer 11 när han skulle välja tröjnummer visar prov på bra smak också. Han har nog alltid varit ÖISare utan att veta om det bara.

    Svara

  4. 4 augusti, 2010 @ 11:08 Hans Levander

    En spelare med rätt inställning, lovar gott inför framtiden.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se