Tack för Din åsikt – nu går Vi vidare!

Det är väl ingen trogen besökare på sidan som kan ha missat att vi genomförde vi en enkätundersökning förra helgen där vi ville ha er åsikt för att få veta vad vi ska jobba med för att, på sikt, kunna öka engagemanget kring ÖIS. Vi fick in drygt 50 svar och vi vill först och främst tacka alla som tog sig tiden att ge oss feedback, det känns som att åsikterna som kom fram är rätt representativa för sidans besökare vilket ger oss en bra bild över vad vi behöver jobba på.

Vad man kan utläsa från svaren är att alla som har svarat läser bloggen (no shit Sherlock…) men att man inte gärna kommenterar såvida man inte har något vettigt att säga. Det finns ju givetvis ingen anledning att kommentera bara för sakens skull men det hade ju varit trevligt om det är fler som kunde ha åsikter och synpunkter. Vi har ju trots allt haft en ganska bred diskussion med bloggposter om allt möjligt och även om man inte har åsikter om allt (som undertecknad…) så borde man ju ha hittat något som kan tänkas beröra än själv. Det ger ett annat djup i diskussionerna om man kan få med flera olika infallsvinklar, annars kan det lätt bli rundgång vilket inte gynnar diskussionerna speciellt mycket (om man vill skapa något konstruktivt vill säga).

Det fanns även ett par frågor som berörde forumet, dels för att kolla hur många som följde diskussionerna där och hur många som själva deltog. Det var lite si och så med om man läste forumet, och en anledning till det var att forumlänken ligger lite i skymundan och inte är integrerad med bloggen på något vidare sätt. Det här är något som kommer lösas i en uppdatering men med tanke på att det är ett ideellt projekt så måste man ta hänsyn till att alla inte kan lägga hur mycket tid som helst och därför kan vissa saker ta ett tag.

Deltagandet var desto sämre och en anledning som många tog upp var att det var för lite intressanta diskussioner samt för lite folk som deltog i de diskussioner som väl fanns. Det skapar något av ett moment 22 då det behövs folk för att skapa intressanta diskussioner men man vill inte delta från början för att det saknas intressanta diskussioner.

Trådade forum är något nytt för den internetbaserade ÖIS-aren. Klotterplanket och forumet på Svenskafans (och sedermera kommentatorsfältet här på Sambadefensiv) har fungerat bra för att ventilera sig men vill man skapa konstruktiva diskussioner som i slutändan kan förbättra ÖIS (oavsett vad det handlar om) så är det inte mycket att hänga i granen. Finns det något forum som är bättre lämpat för diskussioner än ett internetforum? För vi alla måste väl ha som mål att göra ÖIS till en bättre klubb, även om vägen dit ser annorlunda ut beroende på vem man är?

Vi har ju Joakim Geigert som är väldigt aktiv både i kommentatorsfältet och på forumet och att ha den lyxen att man inte behöver maila sina frågor till klubbens anställda (såvida man inte har frågor till en specifik person) utan kan ställa dem på en supporterbaserad hemsida och allt som oftast få snabba svar är något som är fullständigt unikt i Sverige. Joakim ska ha rejält med kredit för det jobbet han gör och man måste ha i åtanke att allting som diskuteras här följs av representanter från klubben som till och med själva deltar i diskussionerna för att nå förbättring. Det ger helt andra incitament att vara med i diskussionerna. Här bygger vi inte luftslott och kommer med idéer som klubben aldrig kommer ta notis om, här för vi en aktiv dialog med klubben!

Genom Sambadefensiv har vi ordnat fram ÖIS första(?) medlemsmöte. Det började med en bloggpost, blev en diskussion i kommentarerna, återkom i kommentarer till senare bloggposter för att senare bli en tråd på forumet där det gick från att bara var en skrivbordsprodukt till att faktiskt diskuteras väldigt mycket på riktigt, och vi har tagit ännu ett steg i att utveckla kommunikationen mellan ÖIS och dess supportrar. Det vi har spånat fram i bloggposter och-kommentarer under hela året kommer snart kunna provas i ”skarpt läge”, med klubbrepresentanter som är väl insatta i diskussionen och vet vad den handlar om redan från början.

Fattar ni vart jag vill komma? (även om Martin är aaaaaningen bättre än mig på att bygga upp det)

Din röst här gör skillnad. På riktigt. Du kanske inte tycker som någon annan men eftersom du inte uppmärksammar det kommer heller ingen ta någon notis om det. Som det ser ut nu har vi möjlighet att skapa Sveriges bästa dialog mellan klubb och supportrar, och vill man inte ta chansen att, på detta fruktansvärt enkla sätt, vara med och påverka så kan jag inte tycka annat än att det är beklagligt.

Och precis lika mycket som det handlar om diskussionen mellan klubb och supportrar så handlar det om diskussionen oss supportrar emellan. Vad kan vi göra, fritt från klubben, för att göra ÖIS mer attraktivt och locka fler supportrar och sponsorer? Jag vet att det finns massvis med idéer därute i etern, men vad spelar det för roll om majoriteten av dem inte blir annat än en tanke som inte ens sätts på pränt? Vi måste bli bättre på att ta vara på kreativiteten, konstruktiviteten och engagemanget, och att delta i diskussionerna är ett stort steg på vägen!

Egentligen hade jag velat hänvisa diskussionen till artikelforumet och stänga kommentatorsfältet men då kanske det blir färre som kommer med synpunkter och åsikter om man begränsas till bara ett forum.

Men, i första hand hade jag velat att Ni kommenterar i artikelforumet (det tar två minuter att registrera sig, jag lovar att försöka betala tillbaks det tusenfalt senare) men det kommer finnas möjlighet att kommentera här med om man känner att det är dåligt investerad tid.


'Tack för Din åsikt – nu går Vi vidare!' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se