U21: Tack för underhållningen grabbar!

ÖIS U21-lag spelade idag ut gästerna Ljungskile SK efter noter. Segern skrevs till 7-1 och faktum är att siffrorna ljuger: det var betydligt större skillnad mellan lagen. Faktum är att ÖIS missade två straffar, tio rena frilägen och en mängd halvchanser och man spelade en anfallsfotboll som var härlig att se.

Trots att matchen slutade i en förkrossande slutseger så var det faktiskt Ljungskile som tog ledningen i åttonde matchminuten. Ljungskiles yttermittfältare får bollen på kanten och trampar in mot mitten förbi Alex. När han kommer fram till backlinjen lyfter han bollen mot framstörtande Ljungskilespelare, men Dennis Jonsson är med på noterna och vinner en hård nickduell med sin motståndare. Tyvärr har Dennis ingen möjlighet att styra bollen utan den går rakt till närmaste Ljungskilespelare som direktskjuter bollen på volley in i bortre.

ÖIS kvittering kommer inte förrän i den 16:e minuten när Luka Mijaljevic får en djupledspassning av Niclas Elving och med en spelare precis i ryggen och en mittback framför sig sätter Luka av ned mot högra delen av straffområdet. Väl inne i straffområdet vänder sedan Luka tvärt in mot straffpunkten och helt plötsligt är backarna två steg efter. En kontrollerad bredsida senare så står det 1-1 och det var bara att applådera ett riktigt klassmål. Fart, teknik och kraft på samma gång. Luka har alla förutsättningar att bli en riktigt bra forward, sanna mina ord!

2-1 kommer sedan i den 25:e minuten. Niclas Elving kombinerar sig fram på högerkanten och slår ett inlägg som precis går över Jakob Olsson. Lite flipper senare mellan Nico Sandberg, Luka Mijaljevic och ett par Ljungskilebackar och Nico får ett friläge bara några meter framför mål och kan peta in 2-1. Billigt och enkelt, precis sådana mål som man vill ha med sig och sådana mål en bra målskytt gör!

Fortsättningen på matchen blir en orgie i frilägen. Vid tre tillfällen hann jag inte anteckna klart hur förra friläget gick till innan jag tittade upp och såg ett nytt. Om vi ska vara ärliga så höll Ljungskiles försvar väldigt låg klass idag. ÖIS anfallsspel var emellertid frejdigt, varierat och påhittigt och det var väldigt kul att titta på matchen. Ja, om man inte vill ha jämna matcher och mycket kamp – för något sådant fanns inte med i denna match. 2-1 stod sig i paus i alla fall men som sagt, siffrorna var väldigt smickrande för Ljungskile.

I 6:e minuten av andra halvlek kom då 3-1 målet. Ett långt inlägg kommer från högerkanten och går över alla till en helt fristående Alex på bortre stolpen. Alex tar ned bollen på bröstet och krutar behärskat in bollen invid den bortre stolpen. Vem som slog inlägget? Ingen aning, jag antecknade om Nicos missade friläge som skedde 20 sekunder tidigare…

Efter det målet så var det proppen ur för ÖIS och det såg stundtals ut som om ÖIS spelade uppställt handbollsanfall runt Ljungskiles straffområde. De fick inte låna bollen de närmaste 30 minuterna och ÖIS radade upp chanser, frilägen och mål. Jag förenklar resten av referatet genom att ta det i punktform…

Minut 12, 4-1: Inkast från vänster. Bollen letar sig in till Jonathan Lindström som vid straffområdesgränsen dribblar bort två motståndare och avslutar snyggt i bortre hörnet.
Minut 15: Nico missar straff. (Jakob Olsson fälld)
Minut 25, 5-1. Hörnvariant där bollen slås efter backen till Jonathan Lindström som laddar stora kanonen. Bollen går mitt på målvakten som släpper returen rakt ut till Jakob Olsson som fri kan peta in bollen från några meters håll.
Minut 34, 6-1: Jonathan Lindström på straff. (Jakob Olsson fälld)
Minut 42, 7-1: Linus Högberg. Linus tar emot ett instick bakom Ljungskiles backlinje och helt fri med målvakten sätter han säkert bollen i mål.
Minut 44: Dennis Jonsson försöker chippa in en straff efter själv ha blivit fälld. Ribba över.

There you have it folks! En utklassningsseger utan dess like och det går väl egentligen bara berömma alla spelare rakt av för deras insats. Självklart utmärker sig anfallarna i sådana här matcher och Luka var enligt mig klart bäst på plan i första halvlek. I andra halvlek så ger vi extra plus till Nico och Jonathan Lindström, samt även Dennis Jonsson för underhållningsvärdet. Den sista kvarten var Dennis uppe och lekte i anfallet, och när jag skriver lekte så menar jag verkligen det. Han klackade, han Vasques-passade, han fintade. Dessutom slängde han sig fint när han ordnade straffen också, och då menar jag inte att han filmade utan bara förstärkte. Straffen var solklar. Tack för underhållningen oavsett, det behövde jag efter igår!

'U21: Tack för underhållningen grabbar!' have 12 comments

1. 25 augusti, 2010 @ 22:05 David

Då är det självklart vilken elva som möter Ängelholm på söndag.

2. 26 augusti, 2010 @ 09:52 Danny E

Tack för rapporten! Skönt att se att det finns ljus i tunneln. Alldeles för mycket skit på alla håll och kanter. Bra att U21 värmer då. Keep up the good work, Hox!

3. 26 augusti, 2010 @ 14:19 Stefan

Är en bra blogg detta, mycket nöjd med inläggen, forza Sambadefence

4. 26 augusti, 2010 @ 18:04 Voldemort

Hox:

Hur gick det för Stahler när han kom in? Är han något att ha tycker du?

• 26 augusti, 2010 @ 18:18 Magnus Börjesson

Stahler kom in väldigt sent (igen, precis som förra gången jag såg honom) och hann inte tillföra mycket. Han bommade ett inlägg eller två, det var väl ungefär det jag hann uppfatta av honom.

Den som såg bäst ut i ett för dagen bra ÖIS var Luka – i alla fall i första halvlek där ÖIS inte glänste så mycket i övrigt. Känns som om han borde vara hästlängder före Nico i kön till A-laget. (Nico tycker jag inte såg så jättebra ut, trots sitt mål.) Sedan tycker jag också att Lucas Malina gav mersmak i sitt inhopp på mittfältet, visade god spelförståelse. (Antar att det var han utifrån matchfakta på öis.se. Kan inte påstå att jag känner igen honom till utseendet. En ganska långhårig liten fyr var det i alla fall.)

• 26 augusti, 2010 @ 21:57 Hox

Det var första gången jag såg Stahler och på de tio minuterna så hann jag inte se något alls heller tyvärr. Förhoppningsvis får han spela lite mer på tisdag.

Lucas Malina spelade väl högerback. Nu var det ju väldigt svårt att se skillnad på backar och anfallare (Dennis var ju t.ex. mer i motståndarnas straffområde än det egna), men Lucas är inte långhårig. Du tänker inte på Jakob Lindström? Kort kille, blont självlockigt(?) hår, vitt pannband?

• 26 augusti, 2010 @ 23:02 Magnus Börjesson

Jo, han måste det förstås vara! Jag noterade inte att det var mer än en Lindström i laguppställningen. (Fast nu har ÖIS.se lagt in bytena i matchrapporten också, ser jag. Tack för det!)

5. 26 augusti, 2010 @ 18:12 Vi ska tillbaka

Sandberg missade straff igen , Illa ! Gött med 7 – 1 dock ;D

6. 26 augusti, 2010 @ 23:34 Felix

Skönt med ett lag som gör mål och nu måste väll luka få chansen i a laget snart igen för hans mål mot Trollhättan var det senaste jag såg av honom i a truppen och det gav en ordentlig mersmak. Och med tanke på våra nuvarande anfallares produktion så känns en comeback för luka otroligt efterlängtad. Ett annat intressant, dock långsökt är att testa Alex som anfallare i U21 iallafall, känns som att killen ändå är en ganska vass avslutare( mål mot Blåvitt och Malmö bl.a. Förra året) eller är jag helt ute och cyklar?

7. 27 augusti, 2010 @ 01:25 SM

Var det inte Jakob Lindström som gjorde 5-1 målet?

• 27 augusti, 2010 @ 09:18 Hox

Nej, det var Jakob Olsson, I promise! :-) ÖIS.se hade Jakob Lindström som målskytt först men de har ändrat nu. Jag ser även att ÖIS.se har blandat ihop 4-1 och 5-1 målen. Jag kollade mina live-anteckningar och jag har rätt.

8. 27 augusti, 2010 @ 17:09 Rude Boy

Fan vad skönt att få läsa om fotboll igen. Tack för rapporten.