Björn Anklev: ”Vi får absolut inte lägga ner det nu”

Efter paus mot Trollhättan, så flyttades Björn Anklev upp som forward. Då blev det bättre fart framåt och ÖIS kom tillbaka till 2-2 efter mål av David Leinar och Björn. Slut på måltorkan för Björn, men det blev ändå förlust på ett regnigt Edsborg. Sambadefensiv tog ett snack med kaptenen efter matchen.

2-4 och förlust mot Trollhättan.

– Det är absolut inte godkänt, vi gör en ganska dålig match. FCT spelade som vi trodde, de backade hem med hela laget och går på chansbollar som de bara skickar upp – vilket de gör ett mål på i första. Vi klarar återigen inte av att luckra upp deras åtta man som står utanför straffområdet.

Det dåliga underlaget missgynnade det mer spelskickliga laget?

– Absolut gör det så, men jag vill verkligen inte skylla på något. De väljer att spela på ett sätt som inte påverkas så mycket av underlaget. De backar hem och vi måste få fart på bollen, så det blir svårt när det finns stora pölar och planen släpper. Det gör sitt till, men det är inte den stora orsaken.

Inställning slår alltså klass?

– Vi krigar och sliter ändå. Det är alltid lättare att kriga och försvara sig än att vara konstruktiv, så till viss del håller jag med om det.

Äntligen fick du göra mål igen.

– Först och främst äntligen! Jag fick en fanatstisk boll av Markus Gustafsson. Jag var ute på högerkanten och härjade, tar en parallellöpning och viker av inåt. Precis då slår mackan en jättebra boll som skär genom deras backlinje, kommer ensam med målvakten och chippar in bollen över honom när han är på väg ut.

Då var ÖIS på gång?

– Ja, vi tar upp till 2-2 och har ett psykologiskt övertag. Då känns det som vi ska göra ett till och vinna den här matchen. Sedan får de två snöpliga mål, jag står för långt ifrån för att riktigt se vad som händer. Men när man kommer upp i 2-2 är det så j-ä viktigt att man håller tätt bakåt första tiden och spelar på resultatet för att sedan kunna avgöra.

Du kunde gjort fler mål?

– Jag hade en retur i första som en försvarare täcker väldigt bra. I andra hade jag också några möjligheter, men vi kommer inte till de här jätteheta chanserna. Det går för långsamt sista tredjedelen, vi får inte in bollen tillräckligt snabbt, men så är det.

Nu är det fyra omgångar som återstår.

– Jag väljer att se på det så här; Förutom poängen, så har vi mycket annat att spela för. Var och en har en individuell utveckling att ta vara på. Vi går snart in i en försäsong efter att Superettan slutar i november och då behövs det några bra matcher så man startar med en positiv inställning. Vi måste se professionellt på de sista fyra matcherna och har också ett ansvar mot de övriga lagen i serien som fortfarande krigar om någonting. Vi möter också några topplag, som vi ska försöka förstöra för och hjälpa de andra lagen. Så vi får absolut inte lägga ner det nu utan göra det bästa av situationen.

Då är det ditt jobb som kapten att motivera laget?

– Det är helt rätt. Visserligen har man ett kollelktivt ansvar, men nu är det lätt att man hänger med huvudet och då får man vara där och påminna folk om att vi har ett ansvar att vinna matcherna. En bra avslutning är oerhört viktig inför nästa år!


'Björn Anklev: ”Vi får absolut inte lägga ner det nu”' have 7 comments

  1. 21 september, 2010 @ 12:20 Magnus Börjesson

    Verkar som om Björn inte har den blekaste aning om att kvalplats är ett högst reellt hot. Men det är kanske bättre så…

    Svara

  2. 21 september, 2010 @ 13:59 Jimmy

    Jag önskade jag kunde tro på att de kommer att kämpa in i kaklet.
    Jag hoppas verkligen på det, att jag har fel…

    Svara

  3. 21 september, 2010 @ 14:41 Jimmy

    dock skall jag säga att jag inte är orolig över de 4 poäng som är ner… Inte orolig alls.. än

    Svara

  4. 21 september, 2010 @ 16:47 Anonym

    Jag påtala detta om att vi kunde bli inblandad i kvalplatsen nedåt, men då var det igen som såg det som jag , nu är vi snart där så till spelarna säger jag ta vara på kryssen! Vi får sätta rekord i det i stället! För vem säger att vi vinner ett kval mot div1 klubb nu – inget. Så plocka fram inställningen , vissar ni inte den så blir det ingen mat på bordet i fortsättningen! Spela grisfotboll om så behövs för vi behöver någon poäng till.

    Svara

    • 21 september, 2010 @ 16:58 Magnus Börjesson

      Om du vill få den cred du förtjänar för dina välgrundade domedagsprofetior så får du skaffa dig ett nick! Det finns ingen som kommer ihåg vad en eller annan ”Anonym” har sagt tidigare.

    • 21 september, 2010 @ 17:20 Martin Johansson

      Jag sitter fortfarande lugn i båten. Jag säger att det är för många poäng och för många lag mellan oss och kvalplatsen för att det ska bli aktuellt. Dessutom måste man ta kvarvarande spelschema i beaktande:

      Omgång 27
      ÖIS – IFK Norrköping 2
      Falkenbergs FF – FC Trollhättan 1
      Syrianska FC – IK Brage 1
      Ljungskile SK – Hammarby 1
      Degerfors IF – Jönköpings Södra IF 2

      Omgång 28
      IFK Norrköping FK – Falkenbergs FF 1
      Väsby United – Degerfors IF X
      Assyriska FF – ÖIS X
      IK Brage – Landskrona BoIS 2
      Jönköpings Södra IF – Ljungskile SK X

      Omgång 29
      Falkenbergs FF – Assyriska FF 1
      Östers IF – Degerfors IF 2
      ÖIS – IK Brage X
      Syrianska FC – Jönköpings Södra IF 2
      Ljungskile SK – Väsby United 1

      Omgång 30
      IK Brage – Falkenbergs FF 2
      Hammarby – ÖIS X
      Jönköpings Södra IF – Landskrona BoIS X
      Degerfors IF – Ljungskile SK 2

      Sluttabell:
      9. Falkenbergs FF 43
      10. Jönköpings Södra IF 40
      11. Örgryte 39
      12. Degerfors IF 38
      13. IK Brage 35

      Som du ser, det är hur lugnt som helst. Och då har jag ändå räknat drömresultat för Falkenberg och J-Södra.

    • 21 september, 2010 @ 20:16 Anonym

      Tack ,jag hoppas att det är lungt. Men snälla Öis ge mig en vinst så känner jag mig trygg.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se